Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (9)

• 33 288
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
  • София

Скрит текст:
Аз съм хетеро по PAI, но и по АCE и заради второто съм на фракси. Абсурд да си седя на АП само. Само в крайно наложителен момент, ако нещо много зле ми повлияят инжекциите бих ги спряла.

И аз съм така и Протромбин си имам за разкош.И за да си представите по-ясно картинката,ето я:
Скрит текст:

Моника,стиснати палчета!Ех,другия месец ще ни се счупят палците от стискане за повече  EFP

Йоли,мила,бъди спокойна!Сега нямаш нужда от негативни емоции и стрес,всичко е хванато много навреме,така че дишай!Ще ти се назначи каквато преценят лекарите терапия и всичко ще  енаред!
 А тромбоцитно-левкоцитни агрегати изследвала ли си? (Русев ми ги пусна на мен с имунологията,не са генетични)

# 31
Аз реших да не се чудя, ами пуснах мейл на Кременски. Дано до ден-два да ми отговори.

# 32
Кристи,
Скрит текст:
Първия път прокървих в шеста. Не знам реално до къде е стигнало, защото не бях ходила на преглед понеже мислех чак към седма за сърчице и да не се притеснявам предварително. Голяма грешка Naughty Никаква ценна информация не събрахме от този аборт. Нямах абсолютно никаква терапия тогава. Случи се след петнайсетина месеци опити и на третия месец след ЦС.
Вторият път в девета г.с. установихме спряла сърдечна дейност след като я регистрирахме в началото на седма г.с. Реално беше спряло да се развива буквално 2-3 дни след преднишния преглед. Този път бях на фракси, утрогестан, дуфастон макс доза и съответно тривиалната фолиева и инжекции Б12, които си имам по принцип. Калчев подозираше да не би НК клетките да се включват в действие и те да прецакват нещата и затова последните 6-7 мес правихме вливки и се надявахме новата ТВЛ да има ефекта от предишната понеже второто ми забременяване беше 3 мес след лапарото.
Мен лично не ме притесняват толкова абортите, колкото това, че бременност се случва на около година и половина. Този път дори вече минахме двете години и резултат 0.
Ти ме подсети, че и аз мога да я свърша тази работа относно Б12, че много уклончиво ми отговарят за него и не знам до колко ми е достатъчна една инжекция месечно. Дори доцента много не ми обърна внимание, а неговото влияние е също толкова важно, колкото вит Д. Просто малко се говори за него и не са го направили така "комерсиален" като Д-то.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 22:50 от 💎Bling-a-ling💎

# 33
Хм, Б12 не е ли лошо в толкова ранна седмица? Shocked
Да ти призная честно, аз бих направила консултация с Кременски. Много отзивчив, шеф на генетичната в МД, на възраст и не претупва нещата.

# 34
Аз не усвоявам хубаво Б12 затова имам една инжекция 1000 месечно. Хетеро съм по МТRR. За съжаление много рядо някой е с подобна мутация и почти от никъде не мога да намеря инфо. Тази терапия си я имам от предния ми док пак. Опитах се да разпитам доцента относно това дали е достатъчно, но той сякаш не обърна внимание на този витамин. Каза, че било достатъчно. Обаче на мен ми се вижда малко някак си. От друга страна Б12 трудно може да се проследи, тъй като серумното му изследване не е особено показателно и си има по-специфични изследвания.

# 35
  • София
Благодаря ви за разясненията, момичета. Извинете ме, че съм незапозната още, четох инфото в стр на цар, но не успях да проумея всичко.
 Йоли, благодаря ти за обяснението как да намеря Начев. Той ми каза направо да му звънна като съм там, за да ми каже как да го намеря, затова се надявам да успея да мина преглед още утре. И аз бях решила да отида към 8.

Боби, прегръщам те! Дано напук на лошите резултати, съвсем скоро да се похвалим с бременни кореми.

# 36
Аз не усвоявам хубаво Б12 затова имам една инжекция 1000 месечно. Хетеро съм по МТRR. За съжаление много рядо някой е с подобна мутация и почти от никъде не мога да намеря инфо. Тази терапия си я имам от предния ми док пак. Опитах се да разпитам доцента относно това дали е достатъчно, но той сякаш не обърна внимание на този витамин. Каза, че било достатъчно. Обаче на мен ми се вижда малко някак си. От друга страна Б12 трудно може да се проследи, тъй като серумното му изследване не е особено показателно и си има по-специфични изследвания.
А с Кременски опита ли?

# 37
Не съм. Мислела съм преди, но така и не го направих. Ще взема да пиша един мейл, че ми стана интересно.
Ние направо го обърнахме на чат днес Laughing Да вземем да си направим една група някъде хаха

# 38
Хахаххаа, ми да ти кажа, според мен за всички е полезен този чат. Но твоя случай е по-заплетен от моя. Не можеш ли да го комбинираш с идване при Калчев? В смисъл като си в София, направо да си уредиш среща с Кременски на живо.

# 39
  • От Луната
Хм, Б12 не е ли лошо в толкова ранна седмица? Shocked
Да ти призная честно, аз бих направила консултация с Кременски. Много отзивчив, шеф на генетичната в МД, на възраст и не претупва нещата.
проф. Кременски отдавна не е шеф на НГЛ, сега шеф и д-р Савов, но Кременски отговаря на мейла. Страхотен човек е, той ми спести мъките по биопсии и прочие ... той ме прати при д-р Въжарова, така попаднах за първи път в клиниката. Тогава не знаех, че ще ги тормозя ежечасно  Mr. Green
Бъбъл, само да чуя утре какво ще каже док и ще се успокоя.
тромбоцитно-левкоцитни агрегати - тези даже не ги знам какви са  Mr. Green , аз умишлено неглижирах тази тема, защото адски ме е страх от тази материя, след всичко което преживяхме покрай ММ сега съм със свито сърце.
Бликче, ще пусна само тези двете, които липсват, пък да видим, дали ще задълбаем в дебрите на гадостите, или ще останем само с тази "красота".
Вече се чудя възможно ли е да има още гадости, които да "прихвана"?!

# 40
Благодаря ви, момичета за позитивизма  Hug Това е Тема №9, нали? На мен 9 ми е късметлийското число. Може пък и с тия изчерпани яйчници да се наредя сред мамите  Praynig
Досега четох в чуждестранни форуми, че има забременели и с АМХ под 0.1. Значи не трябва да се предавам. Четох също така, че АМХ-то при някои жени е варирало. Е, няма да се вдигне до 5-6, но може пък да се пооправи малко по-нататък. Освен това той показва количеството яйцеклетки, а не качеството. Както ми каза днес една от колежките ми - на мен и 1 яйцеклетка ще ми свърши работа.

Д-р Калчев изписвал ли е на някоя от вас някакви добавки или лекарства, с които да се стимулират яйчниците? Имам един списък, но някак си не ми се иска да рискувам с това АМХ. Не ми се иска да направя някоя неправилна стимулация, която съвсем да ме доизчерпа. Четох за DHEA, чудя се и за бял равнец. Дали биха ми навредили?

# 41
Йоли, по времето, когато аз си заигравах с генетичните, си беше той Laughing

Боби
, има тема за добавките.

# 42
Боби, има тема за добавките.
Знам, аз съм се посъветвала в темата и имам инфо какво е добре да се пие, но се чудя дали самия Калчев изписва някакви такива неща. Дали има смисъл да го питам, че май някъде мернах че не е фен на добавките?

# 43
Ooo да полезен е много. Аз затова обичам да се обяснявам и зачеквам някакви теми, за да обсъждаме и да остава като информацие в бъдеще и в полза на новите момичета, които ще се появат. Трябва да има един като мен, който го гони логореята Mr. Green, за да върви разговорът и така повече хора да се включват, отпускат и споделят. Иначе специално тази тема винаги е била сравнително слабо посещаема. Ама като се завърна досадата Bling на хоризонта от миналата есен, виж какво стана Laughing Шегувам се разбира се.
Утре ще взема да се организирам и пусна един мейл на професора на първо време. До колкото съм чувала отговаря и вече, ако се появят някакви въпроси в повече може да го посетя при някое от следващите ходения към София.
Скрит текст:
За момента не искам да разширявам кръга от лекари. Без това съм в чуденка какво да правя при бременност. Как ще се върна при тукашния ми док, че ще искам той да ме изражда и за целта все пак ще трябва да го посещавам редовно, а никак евтино няма да ми излезне особено, ако го съчетая с редовни прегледи при Сигридов, отделно ще трябва да се търси някой по ЖК. И някакви такива въпросителни, за които искам да си съставя план и да не се шашкам точно, когато не трябва понеже помня как реагирах последния път. Не, че ми е спешно, ама така като се замисля все пак има някакъв шанс да съм бременна още следващия месец. И то в момента ми се вижда по-голям отколкото в текущия Laughing
Оо Йоли има още много. Не си и помирисала имунологията дори. А пък колко вирусологични неща има отделно и какво ли не. Ама за момента се ограничи до тези неща.
Боби, док не е особен фен на добавките.
Скрит текст:
На моя първичен му споменах какво пия аз и много не се зарадва. Намекна ми да ги спра и даже ми даде някаква визитка за акупунктура. Но аз така и не се заинтересувах относно това. Знам, че е много ефективна в чужбина. Оообаче специално за Бг съм предубедена, че има хора, които знаят как и какво да правят правилно, особено относно проблемите със стерилитета. Мисля, че някой беше споменавал, че е предписал DHEA. Само, че това е малко нож с две остриета. За мен останалите добавки са по-безобидни и с него бих рискувала. През последните години изредих доста добавки. Не мога да кажа със сигурност какъв ефект имаха върху мен понеже тепърва ще правим пункция, а и няма с какво да съпоставя от миналото. Но не забелязах някаква коренна промяна в хормоните ми. Единствено последната година видях спад в ФСХ, който си мислех, че е от тях, но последния месец пак е скочил и вече не знам какво да мисля. Обаче го има и моментът, че от есента вече имам 4-5 къси цикъла с ранна овулация, които сами по себе си говорят, че нещо съвсем взе да се скапва.
До сега най-явно влияние усещам от инозитола и ВИ. Има много материали в нета може да почетеш по-задълбочено. Разгледай и публикациите на Julia Indichova Wink

# 44
И мен ме отсвири за добавките Grinning

Общи условия

Активация на акаунт