Клиника Малинов - клиниката със сърце :) (9)

• 33 284
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Боби, виж в темата за добавките при Денис; доколкото знам Калчев изписва ДХЕА, л-аргининът му е прекусрор, която е по-безвредно май, особено по отношение на ЛХ например - но питай Денис!
Доколкото съм чела АМХ може да се вдигне при подходящи нива на вит. Д.

Магнетична, браво  Hug

Едвам изчетох всичко.....да, много е полезен чата! Блинг, и аз съм като тебе със спонтанните, как се тества този Б12? - има ли генетични или само кръвни нива - не ям месо, а май при вегетата липсва по-често. Досега заради хоморозиготния ПАИ 4Г/4Г само АП ми изписаха при втората бременност, въпреки,че питах, настоявах.

Кремена, нека успехът да е с теб!

# 46
  • От Луната
Кристи, искам да кажа, че не приема пациенти, но никога не е отказал помощ. В зачатие имаше едно момиче с объркани резултати, ама толкова объркани, че чак пагубно за нея. Насочихме я към него и той оправи всичко, сега не знам дали е забременяла вече, но ставаше дума че едното има 10% шанс за успешна бременност, а другото също някакво такова трагично. И той взе много присърце нещата ... наистина е страхотен! И на мен много ми помогна, макар и дистанционно по имейл. Насочи ме къде какво да изследваме и цял живот ще съм му задължена, защото той беше човека, които ни спаси от ненужни скъпо струващи процедури и ин витро с нулев шанс за успех.
Блинк, д-р Въжарова е много мил и отзивчив човек, професора ми я препоръча, като негова ученичка. Щом си пациент на клиниката, възползвай се от консултация с нея и тя е душа човек.
Аааа тази имунология не мога да си я обясня, но опрем ли до нея, ще трябва да обирам банка Sad

Нито Калчев нито Сигридов са фенове на добавките. Аз сега съм си самоназначила само вит. Е  Mr. Green
Боби, попитай в темата за добавките, или направо Денис на ЛС, но с НЯР, честно не знам дали бих пила нещо, без да знам как ще ми повлияе ... док ако прецени ще изпише нещо.

# 47
Абе аз мислех да си трая за добавките честно казано, ама не знам как се изпуснах в разговора и после съжалявах Laughing
Лейди, усвояването на Б12 е част от тромбофилиите /MTRR/. Лошото е, че серумното ниво не е показателно за нивата му.  Аз и да нямах генетично неусвояване едва ли щях да съм в норма понеже ям много малко месо. Ето малко инфо за тези, които се интересуват
Йоли, благодаря за съвета може и нея да посетя, не съм се замислила Wink То и доцента нямах намерение, толкова години се дърпах от имунологичните, обаче док така ни омагьоса на първичния и ни прати при него, че като се оказа, че доцентът е свободен и ни пое същия ден. Но останахме много доволни от срещата.
Ако държите да пиете добавки свиркайте и аз мога да ви кажа, особено тези, които препоръчва Денис.
Скрит текст:
Аз съм минала през Витекс, пшенична трева, пчелно млечице, Q10, М2ТОН, инозитол, л-аргинин, НАК.
Факт е, че има много момичета, на които им действат. Така че това отричане от лекарите малко ми идва в повече. Всичко е индивидуално, важното е да не се пие нещо, което може да навреди.

# 48
Синеока, ти си Йоли, нали не греша!

Моите генетични са 1:1 с твоите, Русев ми е записал терапии преди старт на опит и след +тест вливки и фракси. Калчев последния път каза за този хематолог на конф., че отрекъл фраксито и ен било нужно. Но аз бих се презастраховала, заради двойните четворки.

Последна редакция: чт, 21 апр 2016, 23:47 от lady_Joy

# 49
Тези агрегати май ми ги пуска доцента, но ме мързи в момента да ровя в папката Simple Smile
В щерев също не обръщат внимание много на тромбофилиите. Освен ако не настояваш многократно ги пускат на късен етап. Не всички са на фракси, а когато го назначават обикновенно е между 6-та и 16-та гс.
Чета ви и си мисля, как ли са забременявали, износвали и раждали нашите майки, баби и т.н, които също имат такива. На какво се дължи такъв сериозен бъг в генетичния фонд.  Майка ми е родила 3 дъщери, сестрите ми имат по две деца, баба ми има 4 деца, пра баба ми също... Аз ли съм бъга в семейството или вс др имат тромбофилиите, които имам аз и въпреки това са родили здрави деца. Няма аборти в семеството
Мненията са противоречиви, но въпреки всичко следващия път ще настоявам категорично за фракси..

Допълвам за добавките. Док не им е фен, предната ми док също. Честно казано и аз не ги долюбвам, но моето мнение е обременено от образованието ми и запознаването ми от първа ръка как ги произвеждат и през какви тестове се подлагат. Разбира се има и фирми със световен авторитет, които  се стараят да предлагат качествени препарати. Въпреки това и аз през последните месеци се бях снабдила с един куп (повечето,от които самоназначени ) добавки. Док ми ги спря всички след теста, а по-късно ми назначи Огестан. В действителност, обаче доста често тези неща дават ефект.

Последна редакция: пт, 22 апр 2016, 00:04 от Poly84

# 50
Те бабите какво ги мислиш са хапвали градински домати и са пили мляко на щастливи крави!
Скрит текст:
Моята пра-пра баба е родила 13 деца, но само 6 са преминали тийн възраст, последното над 40 със сигурност, когато най-голямото е било на 24! От всичките й дъщери само 2 имат наследници обаче. Гени.

# 51
  • От Луната
Синеока, ти си Йоли, нали не греша!

Моите генетични са 1:1 с твоите, Русев ми е записал терапии преди старт на опит и след +тест вливки и фракси. Калчев последния път каза за този хематолог на конф., че отрекъл фраксито и ен било нужно. Но аз бих се презастраховала, заради двойите четворки.
Да аз съм Йоли, малко става объркване с ника, преди бях с ник, които използвам и за личен и затова го смених, като се регистрирах тук, нямах намерение да ставам експерт в тези сфери  Mr. Green
Може да се обръщаш към мен с Йоли  Hug
Русев как е с часовете? Дали ще ме вмести някъде другата седмица? newsm78
Искам да пусна и другите два гена, да видим колко е сериозно. Бях сигурна, че го имам, но се надявах поне да е половин ген, а не цял. Все едно де, няма да умирам сега и веднага ... така че има време за реакция и най-вече за положителния тест.  Praynig Като го видя, тогава ще настане паниката  Joy

Поли, майка ми има сериозна ПКЯ и два аборта по желание, но също с това има прекаран масивен инфаркт на 44години, след това две коранораграфии за продухване на кръвоносните съдове. Това ме накара най силно да пусна изследването, също и двете ми баби правят тромбози на краката. Мал шанс!

# 52
Йоли,  Hug моят опит е, че забременявам два пъти когато ходя на спорт или танци колко душа ми иска. Според мен идеален начин да си раздвижиш кръвта и да им запушиш устата на тробофлиите. Но след + явно си трябва и фракси, то инструкторката по зумба води часовете до 7 месец включително, но аз при такава вест веднага спирам.

# 53
Така като говорите ми стана интересно док какво ще каже за фраксито като дойде момента Thinking Предвид абортите обаче ме съмнява да не иска да го бия.
Лейди, ММ уж беше за донор от предишната СГ, чиято морфология дори беше 30%. Сега ми се струва супер фалшива и нереална. Новата от септември е доста надолу. Нормо е, но морфологията е на ръба 5% Знам, че не е нещо фатално. Док каза, че няма проблем просто да промени начина на живот. Не, че има какво да му се променя. Гледам да го ограничавам от вредните неща, давам му от моите добавки, защото половината се оказаха, че стават и за мъжете. Яде бърканицата. Надявам се, че малко са спомогнали.
Очевидно проблемът е главно при мен. Неясно качество на яйцата, две нагънати тръби, съмнения за аденомиоза. Отделно всичките екстри като имунология, тромбофилии, щитовидна и какво ли не.
Бабите не ги гледайте. Всичко е следствие на стрес, храна и начин на живот. Дори преди десет години нещата са били съвсем различни. Всяка година двойките с проблеми се увеличават. Наскоро четох някакво интервю с д-р Стаменов, в което изказваше своите предположения за бъдещето и не беше особено розово. Намалелият и изчерпан резерв взе да става масов дори и при млади жени. Отделно всичките други части от женския фактор. А пък при мъжете имам чувството, че 70-80% са с лоши СГ. Общо взето само тоя дето не си е направил не знае колко е зле и че е имал късмет, ако е забременил лесно половинката си.
Йоли, звънкай в клиниката и питай за доцента. Не знам как е графика му. Ние като по чудо се вредихме в деня на първичния преглед. Мисля някой беше споменал, че само сряда отсъства, защото чете лекции. То и аз трябва да мина пак през него да преговорим схемата при бременност и всъщност реално след трансфер. Още не мога да свикна с новото положение.

# 54
  • София
Ох тези имонологии и тромбофилии!!!При тромбофилиите имам само неосвояване на ФК всички доктори са ми казвали че няма нужда от допълнителни неща да пускам,при  имонологията леко завишени НК клетки и 3 аборта до сега.Каква е причината ??? все още не е ясна.Мъжа ли е с 10% по Крюгер от преди 3 години док не му обърна огромно внимание при тях пуснахме само обикновена.Доцента май ми включи фраксито заради ФК и поликистозата май,аз ще настоявам за него понеже много ме е страх от последващ А,не че егаранция но да съм си спокойна поне.
Док ми е изписвал Инофолика като добавка и аз му казах че пия МВИ и омега 3 и ми каза пи си ги.
Боби Hug не се отчайваи док най добре ще ти обясни за това АМХ.
Мойто е 12 hahaha
                                                                   !!!Добро Утро  !!!

# 55
Креми, Инофолика се дава при ПКЯ. Аз лично го взимах, за да поотслабна Mr. Green А високото АМХ е пак заради поликистозата.

# 56
Магнетична, тук съм. От време на време следя как вървят при вас нещата. За някои се редвам, за други съжалявам, но няма пълно щастие на земята.
И в този ред на мисли, при мен е много вълнообразно. Вече съм в 6 месец. След като забременях, иху аху и си мислих, че всичко лошо е минало. Да, ама не. Още на втория преглед при лекарката, която ме следи се оказа, че бебето има 2 увеличени бъбречни легенчета. Тя каза, че това е често срещано при момчетата и то в периода преди раждането им, но мойто е момиче и до раждането имаше мнооого време. Каза, че ще го следим и може и от самосебе си да мине. Е да ама не, на следващия преглед се бяха увеличили още малко и не знам си кво там друго по тях и тя каза, че няма шанс самички да се оправят и след като се роди ще ни даде координати на някаква докторка, която да го прегледа и да каже оперативно или не ще се оправят тези ми ти бъбреци. Трябваше ми време да свикна с това, свикнах. Няма къде да ходя. И тъкмо успокоих топката, сега се оказва че имам отоци по глезените и то не малки и като звъннах вчера на лекарката тя каза, че за 23 седмица си е доста раничко да ги имам и сега съм се запътила към клиниката да пускам една урина да видим дали няма белтък в нея и да ми премерят кръвното. Ако се окаже с такъв проблем не знам какви са вариантите, не попитах, предпочетох да не се хвърлям във филма предварително. След малко ще видя. Е тва е от мен.
Виждам, че чакаш 2 ембриончета да станат твоите слънчица.....дано дано това са твоите, стискам силно палци и на теб и на всички, които са в очакване сега.
Поздрави на всички и пак ще наминавам.
П.С. Тъжно ми е като видя, че групата тук се увеличава. Sad

# 57
  • София
Блинг,коя е мутацията за B12?
В моя пакет май са две за MTHFR.

# 58
Креми, от тромбофилиите всичко ли имаш изследвано или само основния пакет?
Скрит текст:
Инозитолът го пия от една година някъде и от тогава ми се нормализира дължината на цикъла. Преди О беше по-скоро късна и често към 17 и дори 19 ден. Сега се върна на 13-14 и много се зарадвах в началото докато изведнъж не се измести на 11 ден. Вече имам четири такива случаи от септември насам. В началото се притесних да не е от добавките, но се съмнявам, защото няколко месеца бях много нередовна с пиенето и нямаше особена промяна. АМХ онзи ден се оказа 4, но не знам как да го тълкувам при граница 6.8. Свикнала съм с референтите за изчерпан под 1,намаляващ между 1-2 и нормален от 2-3 нагоре. Последно края на 2014 беше 2.7
Да кажем, че не е фатален. По-скоро си мисля, че вечно форсираните ФСХ и естрадиол прецакват правилния растеж на фоликула и може би не е с много добро качество яйцето, отделно нагънатите тръби. И всичко това може би усуеятява естествените ни опити. Поне се надявам това да са великите проблеми и да ги прескочим с ин витрото,  че мисълта за аденомиозата ме плаши сериозно
Bubble, MTRR.

# 59
И тъкмо успокоих топката, сега се оказва че имам отоци по глезените и то не малки и като звъннах вчера на лекарката тя каза, че за 23 седмица си е доста раничко да ги имам и сега съм се запътила към клиниката да пускам една урина да видим дали няма белтък в нея и да ми премерят кръвното. Ако се окаже с такъв проблем не знам какви са вариантите, не попитах, предпочетох да не се хвърлям във филма предварително. След малко ще видя. Е тва е от мен.
Аз съм така още от сега Simple Smile Всички изследвания са ми наред обаче, така че явно е от по-топлото време и килата.

Общи условия

Активация на акаунт