Банята - 25-та тема

• 124 887
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Под Сините камъни
И при нас първо изляха прагчето и тогава налепиха плочките  Peace

# 76
  • Бургас
Мис Джули, я стой, че след показаното от Румен Янков се чудя кога точно да се монтира прага newsm78? Щото в магазина ми казаха, че се лери върху готовия под...
Нашият праг е от камък /ако не се лъжа е нещо като полимермрамор/. Лепиха го върху готовия под.

# 77
  • Plovdiv
Благодаря ви за снимките. Мис Джули, банята ти е много хубава, наистина! Какви са плочките? Може би вече си отговаряла, извинявай. А този параван от къде го поръчахте, колко струва и какви размери е?

# 78
  • Plovdiv
Мис Джули,, изглежда тоалетната е отделно помещение. Това е конзолна тоалетна структура, нали? Кажи каква марка и дали си доволна.

# 79
  • Бургас
Не се сещам каква серия ни бяха точно плочките. Параванът го поръчва моя мъж от някакъв човек, който майстора ни препоръча.
Тоалетната е отделно помещение. Структурата за вграждане е на Грое.

# 80
  • варна
При вaс прaгa е нaпрaвен от плочки.
Ако това беше към мен..явно сте пропуснали няколко мои поста:) Прага ми е полимермрамор....отделно показах снимка на изграден праг...по друг повод  Peace

# 81
  • ГОре на черешата...

Нашият праг е от камък /ако не се лъжа е нещо като полимермрамор/. Лепиха го върху готовия под.

Да, знам, затова и питам, защото и ние ще поръчваме такъв Peace...чудя се още, колкото повече наближава началото, толкова повече ме стяга шапката ooooh!...

Я кажете при ширина на банята 130 см колко е удачната ширина на статичен параван? Мислим да делим на две - 65 см параван и от него до стената 65 см линеен сифон, ама няма ли да е твърде тесен параванът, че малкият както пръска навсякъде със слушалката и с параван ще омокря навсякъде ooooh!...ако го направим 75 см/водя се по дължините на линейни сифони, който имат Алкапласт - 55 и 65 см/ дали пък 55 см няма да ни е тясно за минаване newsm78? ММ е едричък hahaha

# 82
  • София

Да, знам, затова и питам, защото и ние ще поръчваме такъв Peace...чудя се още, колкото повече наближава началото, толкова повече ме стяга шапката ooooh!...

Я кажете при ширина на банята 130 см колко е удачната ширина на статичен параван? Мислим да делим на две - 65 см параван и от него до стената 65 см линеен сифон, ама няма ли да е твърде тесен параванът, че малкият както пръска навсякъде със слушалката и с параван ще омокря навсякъде ooooh!...ако го направим 75 см/водя се по дължините на линейни сифони, който имат Алкапласт - 55 и 65 см/ дали пък 55 см няма да ни е тясно за минаване newsm78? ММ е едричък hahaha
Стандартните душ кабини са 90/90 см.(това е удобно долу-горе за къпане на сам човек). Нашето поддушово пространство е 90/100 см. Също сме с линеен сифон (98.5 см на АСО). От едната страна пространството е оградено със статичен параван 90/190см. Пръска си около паравана/сифона, дори и когато аз/мъжа ми се къпем, да не говорим за щерката (5г.). Забърсвам всеки път след баня. От личен опит единичен статичен параван, особенно по-къс не върши много, даже никаква работа. Вода няма единствено директно зад паравана (където ни е тоалетната чиния). Довечера ще снимам да ти покажа разположението.

# 83
  • София
При вaс прaгa е нaпрaвен от плочки.
Ако това беше към мен..явно сте пропуснали няколко мои поста:) Прага ми е полимермрамор....отделно показах снимка на изграден праг...по друг повод  Peace
  A може ли дa покaжете снимкa нa целия прaг във вaшaтa бaня.

# 84
  • ГОре на черешата...

Стандартните душ кабини са 90/90 см.(това е удобно долу-горе за къпане на сам човек). Нашето поддушово пространство е 90/100 см. Също сме с линеен сифон (98.5 см на АСО). От едната страна пространството е оградено със статичен параван 90/190см. Пръска си около паравана/сифона, дори и когато аз/мъжа ми се къпем, да не говорим за щерката (5г.). Забърсвам всеки път след баня. От личен опит единичен статичен параван, особенно по-къс не върши много, даже никаква работа. Вода няма единствено директно зад паравана (където ни е тоалетната чиния). Довечера ще снимам да ти покажа разположението.

Ще чакам, че още го мисля...

# 85
  • София

Ето малко снимки Simple Smile. Има доста неща, дето не са като хората, ама това е, следвашщият път ще сме по-внимателни. https://plus.google.com/u/0/photos/111973136156029401773/albums/ … 85725682584468337

# 86
  • ГОре на черешата...
Благодаря ти Hug! При нас линейният сифон няма да е разположен така, а като продължение на паравана, ще видим колко ще мокри.
Много стилна баня, поздравления bouquet!

# 87
  • София
Случайно някой да знае къде мога да намеря в София плочки с размер 20X15?

# 88
  • По света и у нас

Ето малко снимки Simple Smile. Има доста неща, дето не са като хората, ама това е, следвашщият път ще сме по-внимателни. https://plus.google.com/u/0/photos/111973136156029401773/albums/ … 85725682584468337
   Благодаря за споделените снимки, Антоанета! Много добре и практично сте се справили! Нашата баня е 3,90 кв.м. и душът ни ще бъде в ъгъла, както е у вас. Мислих си по подобен начин да предотвратим мокренето на тоалетната чиния -чрез стъклена преграда, но мъжът ми настоява за завеса. Не знам кой ще надделее, до тогава има много време. Тези дни ще покриваме къщата.

# 89
Здравейте, от няколко седмици чета темата и наистина е много полезна Simple Smile
Предстои ни правене на баня в нов апартамент и имам нужда от консултация от вас Simple Smile преди малко един майстор дойде да я види и да каже какво според него може да се направи и как, затова искам да ви попитам :
Понеже искаме параван, майсторът предлага да няма праг, а стъклото да е залепено със силикон и по - останалото продължение да има лайсна. Тази лайсна на пода  ме притеснява, това ли е единствения начин, понеже ще има два сифона и различни наклони?
Също така бях чела някъде в темите, че се слагат плочки върху ревизионния капак за водомерите - може ли да ми кажете как става летенето на плочките върху него и дали се купува нещо специално?
Хубав ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт