Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 434
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Бебето има ешерихия коли 10/3, 10/4. Просто ми писна.. Излязоха левкоцити в уринита и това провокира изследване на урокултура. Ще видя какво ще каже педиатърката и ще заведа бебето на нефролог. Някой имал ли си е работа с тази бактерия ? Знам, че е много упорита и е възможно да навреди сериозно на бъбреците.

# 526
Аз давам основно розов Девин, понякога преварена. Давала съм и обикновена без обработка - не съм забелязвала реакция.

# 527
Не е добре това с тези е.коли. На себе си съм лекувала с АБ. Упорита работа.

Вода преварявам за АМ. Сипвам от чешмата, прецеждам с брита, преварявам и слагам в термус. При нас водата е с много добри показатели. За съжаление я флоурират, а флуора няма как да го махна. Не мога да сложа и система за обратна осмоза. На купешката не и харесвам пластмасовите бутилки.
За зъбите давам хомеопатия и почесвам с пръст. Засега помага.
Дребен седи много стабилно. Слагам му една възглавница за кърмене, но той пада само, ако иска да докопа някоя по далечна играчка. Големия съм го учила да сяда на 7 навършени месеца, казаха, че е назад с моториката. За две седмици се научи, но бая тренирахме всеки ден. Малкия се опитва и да надига дупе да пълзи. Аз хич не бързам за пълзенето, че не знам как ще обезопасявам у дома. Напоследък и с тези икейски скринове, дето се преобръщат, само им треперя.

# 528
Бочко гела има 1 минутен ефект, аз взех едно френско долугел, което пак е билково и в началото беше ок с него, но при будене вечер не помагаше. Ако плаче много препоръчвам калгел. Той е с ледокаин, но успокоява Wink

# 529
Аз преварявам вода и за пиене, и за АМ. Поне до годината водата за пиене се преварява.
А сестра ми и до ден днешен не дава на племенницата чешмяна вода. Купува й минерална. Тя ще стане на 4 през юли. След годинката й взимаше изворна първо.

# 530
Теичка, аз имах е-коли и възпаление на бъбрека миналия месец. Бях 2 седмици на а нтибиотик. но имам и камъни. Ходих на уролог. Заведи детето на лекар колкото се може по скоро. Много са упорити и не е шега работа.Аз още не съм водила бебето за кръв и урина. Мисля тази седмица да свърша тази работа.Урината как я събрахте, с пликчета ли?
Вода преварявам и ще го правя до годинка. Стерилизирам всичко все още.Залъгалките понякога ги мия само, когато няам чиста. Но е била стерилизирана през деня.
За храненето нощем, от 1 месец не я храня, но тя сама се отказа. Не съм насилвала нещата.
За зъбите давам дентокинд и мажа с калгел.Мисля, че успокояват. Тези дни е много неспокойна, венеца като че ли се е понадул и побелял.
И аз купих пюре със спанак, но ще поизчакам малко.

# 531
Мимони в аптеката продават пликчета за урина за бебета има и за момчета и за момичета аз купих от тя имат място за залепяне ....за мой късмет тъкмо я сложих и малкия че изчишка 😁 все едно е чакал да я сложа....кръвта се взима от пръстчето мн малко количество само за 1 пълна кръвна картина....и също ни гледаха и на ехограф коремните органи това всичкото го включва консултацията на 6я месец.

# 532
Nimfea, зеленчуковото пюрш го давам към обяд когато е с нещо ново. Иначе гледам обяда да е между 13:00 и 14.00. Понеже правех малки количества и мачках с вилица, но малкият нещо се мръщеше. Смесвам също тиква на хип с другите, че само нея харесва.
Теичка много неприятно това....сега като се замисля ние имахме единични еритроцити, но педи каза нормално е...май май ще пускам пак, че нещо се притесних.
Coral red какви упражнения?На братовчедка ми синът се задържа седнал без упора на 8.5 месеца, а проходи точно на годинка...аз затова хем не се вглъбявам, хем ми е малко притеснено...

# 533
Момичета къде ходихте/ще ходите на нефролог? На малечка изследванията на урината ще излязат до наколко дни и е време да запиша час за лекар. Пидиатърката ни препоръчва МЦ "Детско здраве", ама не знам там добри ли са.

Мимони, аз взех ерина с пишкане в гърне. Голяма одисея беше, по друг начин не стана.

# 534
Шансът за замърсяване в гърне е голям. Иначе ние бяхме в МЦ Детско здраве, достатъчно добри специалисти са да видят дали всичко е наред.

# 535
Естлар, ще споделиш ли при кой лекар бяхте?

# 536
Моята гастро работи в този център.
По повод ешерихията- педиатърката каза, че не са високи стойностите и след 14 дни да повторим. На прегледа бъбреците си изглеждаха перфектно.

# 537
Диана, нищо особено. Аз сядах на твърдо място и го слагах пред мен да седне и го държах и изправях като тръгне да пада и междувременно подавах играчки. Така по няколко пъти на ден. На нас тогава педиатърката ни каза, че трябва да му помагам защото е назад с моториката. Моят син беше много спокоен и беше доволен да лежи по гръб и да си прехвърля играчките. Сега малкия лежи по гръб само когато спи. По-късно съм го учила големия да се изправя. Това около годинката. Проходи на 14 месеца.

# 538
Времето е хубаво и явно всички сте по разходки. Simple Smile

Аз от вчера давам пъпеш, ама беше цяла одисея. Той като се намачка става на парцали и на беба й се гади така. Съвсем смелен иска да го пие, ама пэк то има частици, които запушват дупката на шишето. От лъжица не го ще. Накрая го дадох със спринцовката на панадола та изпи известно количество.

Честит първи празник на всички малчовци!

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 14:34 от Beboche2015

# 539
Сега от дм взех био пюрета Бейби лов и ще въведа вишната утре. Пъпеш и аз ще дам скоро, а и авокадо също. Нещо започна здраво да се мръщи на всичко различно от сладък картоф, тиква, морков, тиквичка и пащърнак, таа се чудя какво разнообразно меню да измисля.

Общи условия

Активация на акаунт