Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 432
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Честит 1-ви юни на всички дечица. Да са ни живи и здрави и много щастливи!!
Гого днес става на 7 месеца. Бяхме на консултация 620гр. е наддал и вече е 8020 кг. и 72 см. Биха ни и хепатитната ваксина от миналия месец, че изостанахме с нея и приключихме с боцките до 1 г.
Хубав ден ви желая на всички Simple Smile

# 541
Момичета с кое месо почнахте- заек или пиле? Авокадото добавяте ли го към каша и по колко горе долу слагате? Също така да ви питам по колко горе долу грама изяждат пюре вашите дечица и давате ли кърма/ам след това. Моят док ми каза да замествам обедното и да не додавам мляко, но тя яде ту 100гр ту 200 зависи от пюрето. И още един въпрос, може ли да се редуват млечни каши на различни фирми..много въпроси станаха, но с това захранване пълна главоблъсканица  #Crazy

# 542
Честит празник на всички бебчовци и от мен, с малко закъснение. Да са ни здрави и да растат безгрижно  Heart Eyes
Фифи аз започнах с пиле и тиква на хипп, но при нас заешко по-трудно се намира, та най-верочтно ще го въведа след няколко седмици, като се приберем в БГ. Тъкмо днес правих домашно пюре от пиле, и се замислих, взех уж органично, ама то това не значи че не е тъпкано с антибиотици и какви ли не гадости. Май кокошчици ще трябва да си гледаме, за да сме сигурни за начина на отглеждане  Mr. Green
Авокадо трябваше утре да въвеждам по план, но мъничето нещо настина и сме днес цял ден с висока температура Sad , та ще отложа за няколко дни. Мисля да го смесвам с банан, но ще видим дали ще се хареса.

# 543
Благодаря, Диана. Моята дъщеря обаче започна да се мръщи на плодовите пюрета, а мислех да въведа и зеленчукови. В началото хапваше с апетит, обаче напоследък нещо не й се нравят. Днес ще й предложа към 10, както съветват лекарите тук, че досега на своя глава все следобяд й давах. Иначе аз количество не меря. Слагам от новия плод по-малко и така давам - яде колкото желае, повечето пъти след това я кърмя. Ако продължи да им се мръщи, ще взема купешки за проба.

Хубав ден!

# 544
Моята щерка не харесва банан много му се дърви 😃

# 545
Честит 1-ви юни на патерица на нашите Слънца!
 Днес за обяд ще дам зеленчуково-месно пюре с пуешко месо. Ще го дам направо цялото или колкото иска. Съдържанието на месо е 8%.
 Вече няколко дни се опитвам да й взема урина за изследването, но не се получава. Много вече се нервирам. Държа я по сума ти време по голо дупе, за да мога да я издебна, но се е стиснала и не иска. С колекторите за урина също нямам абсолютно никакъв успех. Държа я над леген ( още си нямаме гърне ) , но само веднъж пишна съвсем малко и като сложих чашката влезе съвсем малко количество. Занесох го в лабораторията, но ме върнаха. Тази сутрин пак пробвахме, но и се доспа и я оставих.Вчера питах педи, каза че не е кой знае какъв проблем, ако не взема - на годинка ще има пак. Обаче аз искам да си се види, но не мога да й взема. Оффф...
 А се чудя какви плодове мога да й давам. Аз май доста съм я ограничила - само круша, ябълка и слива. Имам от готовите пюрета с праскова, но си мисля, че е рано за мъхестите, въпреки че пише 4+.

# 546
  • Варна
Слънчогледке сложи памук в памперса и после го изстискай.

# 547
Маргаритка, правих го и това с памука, но като им казаха в лабораторията ми казха, че не може така. Виждам се в приключение просто..

# 548
Слънчогледка, не е рано. Въведените плодове при нас са: ябълка, круша, банан, сини сливи, авокадо, праскова, кайсия, пъпеш. Може освен пресни да ползваш и сушени, които се варят до омекване и тогава се пасират. Планирам да въведа като следващи някакъв цитрус (примерно ч.л. портокалов сок в пюрето, колкото да се информирам за реакцията), грозде и боровинки. Много искам череши или вишни, но не знам как да направя пюре, ще направя първо опит с тях, че е залят пазарът с тях.

# 549
Слънчогледка пробвай да я събудиш и веднага я събуваш и чакаш с колектора Wink

# 550
Бебето падна по гръб от спалнята. Поплака си, видимо нищо й няма. Потресена съм от собственото си безхаберие. Как можах да го допусна не ми побира умът...  smile3511

# 551
Теичка, едва ли това ще те успокои, но занапред колко ще падат и ще се удрят. Следи я и ако решиш за собствено спокойствие я заведи на лекар. И моята дъщеря е доста пъргава на спалнята, макар че слагам възглавници. Като я поставя в кошарата, там пък си навира главата и краката между решетките Crazy

# 552
Успях! Взех урина след като се събуди. Доста оскъдно като количество, но пък поне казаха, че е достатъчно.  newsm44
 Сега ще се храним и започвам да стягам багаж, че ще ходим да починем 2-3 дни на Сандански. Мъка ми е колко багаж за нищо време трябва да се взима. Но пък съм доволна, че ще разнообразим кифличка.

# 553
Теичка спокойно моят син падна от дивана и си удари челото в масата когато беше едва на 4 месеца и то докато аз седях до него ....как се отплеснах и аз незнам....акъла ми излезна ....пребледнях,позеленях майка ми се уплаши овече за мен отколкото за малкия....звъннах аз на педи и ми каза да ходим на спешен кабинет да го види невро хирург...така в 22 часа с едно такси в болницата (да уточня че бебо плака малко и сравнително бързо се успокои,не загуби съзнание,не повчъща,дори нямаше и цицина и зачервено) .... отидохме ние и една млада лекарка като каза аз без снимка немога да кажа дали му има нещо  #Crazy слезнахме на рентген да го снимаме лаборантката като ни видя почна да се смее...вика вие луди ли сте няма му нищо на детето.Викам и ДР каза че номеже да каже нищо без снимка...та както и да е снимахме го  #Cussing out и в края на краищата стана ядно че няма нищо ...казаха ми че те са още хрущялни и трудно им става нещо...та защо написах всичко това....Казаха ми ако бебо падне друг път да наблюдавам дали губи съзнание,повръща,цицина и ако няма да го наблюдавам .... неможе за всяко падане да се снима това дете... но тогава мн се уплаших....да уточня същата вечер дадох панадол за да е по спокоен

# 554
Няма да я водя на лекар, но ще я наблюдавам.

Общи условия

Активация на акаунт