Ноемврийчe малко хапва вече от лъжичка (тема 2)

• 55 430
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Да....Утре мисля да въведа грах ..... но се чудя дали в чист вариянт или с кафтоф ??? newsm78 Дайте предложения...

# 556
  • София
Ужасно е това с падането. Принцесата пада вече и аз се обвинявах много, но добре че още са гумени както казва нашето педи.
Снимането с ренген е навредило много повече от падането обаче.
Малката след един месец опити за захранване едва днес изяде 4-5 лъжички и съм щастлива, вече ще броя че е захранена.

# 557
Със сигурност му навреди повече,но в такава ситуация тогава нямах избор....ние от 2 дена ядем една идея по добре ама с музика танци и мама е клоун само и само да му отплеснах вниманието.....ядем по 140 150 гр.без да се кърмим след това.....И пак да питам как въведохте грах,броколи,карфиол,спанак?

# 558
В комбинация с останалите. Някак си еднокомпонентите ми станаха скучни и се развихрих.

грах се комбинира с: картофи, сладки картофи, пащърнак, морков, спанак, ориз, тиква, лук, праз
броколи: карфиол, картоф, сладък картоф, ориз, морков
Карфиол: броколи, картоф, сладък картоф, ориз, морков, печена чушка

"ориз" е всяка каша, която ползвате - може да е елда, царевица, просо още не съм въвела. Тази вечер съм приготвила комбинация ориз+спанак+грах+джоджен

# 559
Мерси много а белиш ли люспите на граха или директно пасираш?

# 560
Директно пробвай. Ако откаже, може да се мине през сито или нещо подобно. Няма шанс да си играя да беля замразен грах.

# 561
Аз пък нещо съм на плодова вълна. Сега ще въведа череша. Дадох малко днес на малечка и ги хареса. Само ги намачках с вилица.

Ако малката падне напрово не знам...Толкова страшно ми звучи!
Аз я слагам отскоро на килимче за  игра на пода. Харесва й новата перспектива. Вече най-често я слагам в нейното легълце, когато я оставям сама за малко.

# 562
Момичета, с цел да съм досадна, искам да попитам пак за кашите. Знам, че беше коментирано, предпочетох всичко. Днес за първи път дадох оризова каша, ама нещо много рядка стана. Теичка имаше същия проблем и исках да питам как го реши? Ще давам плод с кашата, но мо се щеше първитд дни да е само тя. Каква всъщност консистенция да гоня? Засега имам само купени и мислех с тях да карам засега, по-натък ще видим.
Иначе онзи ден за първи път дадох купено пюре, спанак с картоф, и тя го яде по-добре от моите  Cry
Теичка, надявам се бебче да е добре, само като си помисля за падания, температури, болести, косата ми се изправя

# 563
На първо място- водата трябва да бъде около 50 градуса. Аз спрях да добавям кърма, правя 100 мл вода с около 3 лъжички каша (добавям 2 лъжички плодово пюре, че бебето не я яде чиста), други 100 мл изцеждам и давам след кашата. От няколко дни й давам Хумана с ябълка и зърнени (оризово и царевично), много я харесва сигурно защото е сладка, но я правя само с вода и пюре. По-късно давам изцедено мляко.

# 564
Добро утро мами....при нас ново 20 от тая вечер. ...обръщаме се по коремче докато спим....бях чела че и на други мами бебоците го правят. ..слава богу успяг да го обърна преди да се разсъни. ..мн интересно 😁 активно се опитваме да пълзим...но за сега успяваме само назад 😂 мн е смешен милия колко усилия полага....вдига дупето и като зарови тая глава надолу като някакъв щраус е 😁

# 565
Мая, оставяй бебето да си спи по корем. Вече са много големи, няма страшно.

# 566
И моят известно време спеше по корем и го оставях.
Някой по-рано беше питал за тези килимчета пъзели защо са за над 3г.,- еми от вчера вече знае че това нещо е от съставни части, рови, рови, успя да почне да ги вади частите една от друга, говори им, минават на проверка през устата и така...
Записахме се на пробен безплатен час в Kindyroo, да видим. Ако ми допадне и си заслужава парите ще започнем да ходим. Както знаете притеснявам се че още не седи. Иначе доста време лежи по корем, опънат гръб с изправени лакти и прави опити да лази. А това най-добре укрепва мускулите и гръбнака. Чувствам се малко виновна, че отдавна спряхме с гиманстиките и масажа, ама сега той и не седи много много мирен....
Вчера бях на гинеколог. Нали много ме боли при полов акт, да не говорим че нямам и желание. Еми, доста неграмотно са ме зашили. Аз си усещах, че нещо не е както трявва. Болките при раждането бяха нищо в сравнение с болката от шевовете през първите две седмици след раждането. Направо тръпки ме побиват като се сетя. И незнам какво ще правим Sad

# 567
Добро утро!

Аз питах за меките килимчета защо са 3+ Simple Smile Но взех такова и съм много доволна. (Ще взимам и второ, че да покриват по-голяма площ.) Много по-лесно е на бебо да стои по корем и да се опитва да пълзи. Въпреки че сме доста назад със седенето и пълзенето. Основно сме по гръб. Той беше с повишен мускулен тонус като се роди и мисля, че проблемът все още го има до някаква степен. Когато е по корем почти отказва да си сгъне десния крак, дори и да го подпирам отдолу на ходилото и да се опитвам да го сгъна или избутам. Затова и ние също се записахме на КиндиРу и засега съм много доволна (2 пъти сме ходили). Малчо се среща с други дечица, а и упражненията го раздвижват добре.
Минахме кръв, урина и ехограф на бъбреци, всичко беше ОК. Ходихме при единствения педиатър-нефролог в нашия район (ние сме в Сливен, тя е в Стара Загора). Всичко мина ОК, само че бебо се препоти няколко пъти по пътя и докато чакахме да влезем за прегледа.
Ние също паднахме от леглото преди няколко дни. Той уж не се обръща, а единственият път, когато остана да спи по-навън на спалнята и решил да се обърне. Чу се яко издумкване и кратко изреваване, аз скочих, грабнах го и докато го вдигна на ръце, вече беше заспал отново. Няма и синина, та не съм се паникьосвала прекалено.
Чудя се днес дали да не му дам едни черешки, че нали са в сезон...

# 568
Моята дъщеря постоянно се върти по корем, така и харесва да стои, но си спи по гръб, шава, навира си краката между решетките на кошарата, някой път се и заклещва и започва да реве, обиколниците за нищо ги няма, отвързва ги, разхвърля ги, бие се с тях. Иска всичко да барне. Сигурно 10пъти вече я улавям в последния момент преди да падне от спалнята или дивана, уж е до мен и след малко я гледам направо пада и за късмет за сега успявам да я уловя, я за крака, я за бодито. Моя мъж на всеки такъв случай ми вика какво толкова се стряскаш, не е толкова високо, дете е, ще има да пада, да ожулва колената, ти не си ли падала като малка...но определено предпочитам да не пада от дивана.
До преди седмица, като я сложа седнала се клатушкаше много, сега вече е малко по стабилна, но от време на време като се разшава и пада на една страна. Пълзи назад, прави едни смешни засилки и накрая пак назад пълзи...объркала си е зодията с моята (аз съм рак).
До преди седмица много пищеше и си бърбореше нещо, постоянно се чуеаше „га-га”, „хей”...сега шепне...отваря устата и бъбри нещо, ама тихо...много е смешна. За сега май няма намерение да казва „мама” или „тата”.
Преди месец взехме килимче- пъзел, ама нещо не ѝ харесва да играе на него. Дали стои 10мин и започва да се сърди или да реве. И сега детския ѝ кът е в кошарата. Там се върти, разхвърля играчки и когато си играе там и не ме вика или реве, не я закачам, не я взимам. Да се учи да си играе сама.
Започна и да реве, когато някой дойде на гости или навън и ѝ кажат нещо и надува гайдата, после вече свиква, като я вземат, да мине малко време и усмивката на лицето се появява.

# 569
Диана, и аз имам подобен проблем. След раждането, дали защото не ме зашиха като хората или нещо друго (тогава имаха съмнение, че може където бяха конците да се беше възпалило и бях на антибиотик). Ходих на преглед и ми казаха,че се е рзвил гранулом и трябва да се изреже и презашие. Тогава тя беше на 3 месеца и заради кърменето го отложихме малко. Сега в най-скоро време ми предстои операцията. Иначе и моите симптоми са същите, болка при полов контакт, също имам и неприятно течение

Общи условия

Активация на акаунт