Дискова херния - 13

• 131 753
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Здравейте отново, тук съм пак с въпрос, не ме питайте защо питам вас  Simple Smile ...Мина първата ми физиотерапия днес. Показах си снимката на физиотерапевта, която е от март 2015,когато започнаха проблемите и тогавашния доктор от рентгена е дал заключение, че всичко е ОК, но днес чух съвсем друго-виждат се измененията и общо взето съм закъсняла с физиото, но въпреки това е добре,че най-накрая съм стигнала до него ..

Тъй като имам и изтръпване на пръстите на левия крак, физиотерапевта сподели, че утре ще ми добавят ампули Нивалин към процедурите .
В нета има противоречиви коментари за йонофорезата с нивалин, мисля че и  такава процедура ми правят -на коляното ми вързаха нещо , като възглавничка и усещах боцкане .
Помагали ли и повече вреди Нивалина ? Става дума за ампули, които ще се накапят ... по думите на физиотерапевта .

# 346
Няма да питам, но и няма как да получиш компетентен отговор от "препатили", в случая.
Отговорих ти на лични.

# 347
  • София
http://www.diskdr.co.kr/default/en/emain.php#main_cont01

някой ползвал ли е и дали е чел отзиви, имали и представитество тук

# 348
Здравейте прясно оперирана съм вчера, имам въпрос към тези минали по този път, ужасно ме боли кръста сякаш е счупен имали ли сте подобни проблеми, нормално ли е?

# 349
Миглена, успех и бързо възстановяване!  Hug
При мен след операцията се усещаше освобождаването на кръста, не беше вече заключен, не знам как да го обясня. Иначе го усещах като откачен, слабост една такава. Болеше ме много когато не е стегнат с колана и се мръдне неправилно (примерно да седна в седалката на колата, нали знаеш как едно специфично извиване и приклякане има). Все едно някой ме ръчваше с шиш в гръбнака, чак лошо ми ставаше. Усещах болката точно на мястото на рязаното, но самото чувство беше по-различно от болките преди това. Всичко това отшумя бързо, все пак мястото е травмирано от операцията.

# 350
Нормaлно е дa те боли,все пaк е прясно рязaно.Повече лежaне,рaзходки около 30-40 минути първите 2 седмици и възможно по мaлко сядaне.Когaто се рaзхождaш или се нaтовaрвaш е добре дa слaгaш колaн,но не постояно и не повече от 40 дни след оперaциятa,зa дa не се отслaби мускулaтурaтa.Aз съм оперирaнa преди 2 месецa и вече нищо не ме боли,при някои определени движения усещaм рязaното,но инaче не.Около месец и половинa ме нaболявaше.

# 351
Благодаря момичета, оказа се че др който ме оперира в гръбнаен център е увредил(изгорил и пробил) нерва и сега ще трябва да се възстановявам по дълго, чак утре ще ме изправят. Др Хаджиянев каза че вс е минало успешно и ще се оправя.

# 352
Миглена, ужас  Shocked Пожелавам ти бързо оздравяване! Разпитай подробно какво да правиш след като те изпишат

# 353
Ох, наистина ужас! ooooh! ooooh! ooooh!
Миглена, бързо и успешно възстановяване, мила! Hug

# 354
  • На планетата земя
Благодаря момичета, оказа се че др който ме оперира в гръбнаен център е увредил(изгорил и пробил) нерва и сега ще трябва да се възстановявам по дълго, чак утре ще ме изправят. Др Хаджиянев каза че вс е минало успешно и ще се оправя.

Нямам думи!!!Успешно възстановяване и дано се оправи по-бързо този нерв.

# 355
След изчерпателния отговор на Марчева, малко се забавих с писането на моя "опит" с новата клиника в Лозенец. Тя много хубаво го е описала. Мога да допълня ( не си спомням ) дали го е написала. Сумата за 24 процедури е 4107лв. попитах наведнъж ли се плаща или на лизинг Rolling Eyes Каза ми,че в Америка си ги взимали от застрахователите. А тук кеш веднага преди началото на процедурите  #Crazy  Ноооо обмисляли и на вноски!!! Ами ефекта бил много добър,отпускали мускулите и програмирали мозъка, за нова поза на гръбнака!!! Обаче гаранция Франция newsm78 Аз им благодарих за отделено време и си взех диска със снимките. ами това е търся нов д-р и ново лечение, защото тук няма как да стане. Все пак сме в БГ , не в Америка.

# 356
има и едно НО!
 Злопаметна съм и то ако се отнася за здравето ми.
marchеva14,
За пореден път Благодаря относно информацията за "американската" клиника.
Посетихме я!
О, лудост (според мен) правенето на ренгенови снимки, при положение, че разполагахме с:
- ренгенови
- скенер (томограф)
- ЯМР
Необходимостта била,
понеже трябвало да бъдат направени в ПРАВО положение,
заради земното претегляне!
Ами ние сме Земни жители, т.е. конструкцията на скелета е развита спрямо тази стойност.
Облъчиха синът ми с 9бр. ренгенови снимки без да се интересуват за предишен период на облъчване!!!
 "МЦ Американ Спайнъл Клиник" ЕООД МОЛ Дейвид Кийвни
Прокурист:(англичанин) Simple Smile
Скрит текст:
Не издадоха касов бон за сумата, която платихме.

# 357
  • София
След изчерпателния отговор на Марчева, малко се забавих с писането на моя "опит" с новата клиника в Лозенец. Тя много хубаво го е описала. Мога да допълня ( не си спомням ) дали го е написала. Сумата за 24 процедури е 4107лв. .....................
Ха, та на теб са завишили със седем лева, а на мен по-малко само 4100 лв... Simple Smile вероятно ти си по-благонадеждна в плащането... мда.   Joy Ти се прецакваш повече...

...........................

marchеva14,
За пореден път Благодаря относно информацията за "американската" клиника.
Посетихме я!
О, лудост (според мен) правенето на ренгенови снимки, при положение, че разполагахме с:
- ренгенови
- скенер (томограф)
- ЯМР
Необходимостта била,
понеже трябвало да бъдат направени в ПРАВО положение, заради земното претегляне!
  ами какво да бъде, все още не лазим . По-лесно щеше да ни е, ама на пусто вървим прави..  Joy
Ами ние сме Земни жители, т.е. конструкцията на скелета е развита спрямо тази стойност.
Облъчиха синът ми с 9бр.
Не издадоха касов бон за сумата, която платихме.
........................
Пав, ти все пак имаш някакво обяснение за рентг. снимки  аз и такова не получих, пак съм прецакана отвсякъде... Joy
Касов бон също  не съм получила, а да ти кажа толкова се бях стресирала, че и не попитах защо не ми дават.. мда. Грешка!
Перат пари яко! Това е моето мнение и скоро ще си ходят, няма да останат .
Взех окончателно решение и  няма повече да ги посещавам.

Убедена съм че ни казваш всичко. Това което са ти направили в Гръб. център е за съд и за изплащане на вреди, което  за съжаление няма начин да се случи у нас. Много съжалявам за случката  и какво да ти кажа, направо съм ужасена. Поне аз бих отишла при д-р Стоев тъй като той е основател и шеф на клиниката и бих сподели всичко какво ми се е случило подкрепено със снимки и мнението на д-р Хаджиянев. Това не бива да се пренебрегва, и трябва да се обърне огромно внимание от страна на клиниката. За малко да те осакатят.
Успех ти пожелавам и съм убедена че вече всичко е в миналото.!

# 358
  • София
Като четох повсеместната реклама на американците, ми направи впечатление размера на инвестицията - 300 хил. евро, при положение че говореха за модерна и невиждана у нас апаратура, технологии на НАСА и т.н. ... някак ми се видя странно. Пък те ни взели за аборигени, видиш ли рентген не сме виждали, за гравитация не сме чували, добре че дойдоха американците да ни отворят очите! Та простата сметка какво показва: 300 хил. евро са 586 750,00 лв / 4100 лв на пациент = 143 пациента, т.е след 143-тия пациент инвестицията е възстановена, от там нататък се покриват текущите разходи и останалото е чиста печалба. Разбира се ако не става дума за пране на пари, както казва marchеva14. Все едно, не съм им счетоводителка, а като гледам и пациент няма да им стана  Naughty

# 359
Каза ми,че в Америка си ги взимали от застрахователите. А тук кеш веднага преди началото на процедурите  #Crazy  
Българите финансово сме по-добре от Американците!  Mr. Green
Като четох повсеместната реклама на американците, ми направи впечатление размера на инвестицията - 300 хил. евро, при положение че говореха за модерна и невиждана у нас апаратура, технологии на НАСА и т.н. ... някак ми се видя странно. Пък те ни взели за аборигени, видиш ли рентген не сме виждали, за гравитация не сме чували, добре че дойдоха американците да ни отворят очите!
Пав, ти все пак имаш някакво обяснение за рентг. снимки  аз и такова не получих, пак съм прецакана отвсякъде... Joy
Касов бон също  не съм получила, а да ти кажа толкова се бях стресирала, че и не попитах защо не ми дават.. мда. Грешка!
Перат пари яко! Това е моето мнение и скоро ще си ходят, няма да останат .
Въпросите ги задава синът ми, понеже е вникнал в здравословният си проблем.
Имаше въпрос, на който не отговориха, а тактично "заобиколиха".
Утре сме пак там, за да ни кажат какво са разчели от ренгенографиите.
Попитах ги не може ли същият ден да изчакаме това разчитане.
Отговорът бе, че се правили много изчисления и било необходимо повече време!  newsm78
Ех, полагала съм изпити по висша математика,
ама явно тук са в раздел ядрена физика.  Wink
Още веднъж Ви благодаря за споделянето на информация.  bouquet

ПП Организатор е англичанинът Дейвид Кийвни, американците са гост (лектори)  Wink :
Скрит текст:
И пак ме гложди въпроса за ренгена,
като не са регистрирани като медицинско учреждение на какво основание прилагат ползването му?
Дейностите с източници на йонизиращи лъчения се извършват в съответствие с принципите, нормите и изискванията, определени в следните нормативни актове:
•   Закон за здравето, обн., ДВ, бр 70/ 2004 г., изм. доп. ......ДВ, бр.1/ 2014 г.;
•   Закон за безопасно използване на ядрената енергия, обн., ДВ, бр.41/ 18.05.2004 г., изм. и доп. ДВ, бр.76/ 05.10.2012 г.;
•   Правилник 0-33 за проектиране и устройство на медицински рентгенови кабинети и експлоатация на медицински рентгенови уредби с максимално върхово напрежение до 300 KV, обн., ДВ, бр.81/ 1971 г.;
•   Наредба за радиационна защита при дейности с източници на йонизиращи лъчения, обн., ДВ, бр.74/ 2004 г.; изм. и доп....... ДВ, бр.76/ 2012 г.;
•   Наредба №27/ 30.06.2010 г. за утвърждаване на медицински стандарт „Образна диагностика”, обн., ДВ, бр.57/ 27.07.2010 г.
Узаконяването на обекти с източници на йонизиращи лъчения се извършва по установена процедура чрез съвместни действия на органите на Държавния здравен радиационен контрол към Министерство на здравеопазването (РЗИ-София) и Агенция за ядрено регулиране – София.
Съгласно промените в законодателството на Република България през 2012 г. (Наредба за издаване на лицензии и разрешения за безопасно използване на ядрената енергия, обн., ДВ, бр.41/ 2004 г., изм. и доп. ДВ, бр.76/ 2012 г.) лицензиращият орган: Агенция за ядрено регулиране

Последна редакция: чт, 16 юни 2016, 08:41 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт