Дискова херния - 13

• 130 168
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
ррк_е, сега не си ли добре след 2-рата операция ?

# 436
На мен пък невроложката ми ги препоръча. Е, вярно от безсилие... Каза ми, че не знае вече как да ми помогне, че не и е работа, но и е жал и резултата - връчи ми тел на енерготерапевт и неправилно написани въпросните инжекции, ако съм искала да пробвам Simple Smile Имам намерение да пробвам, но първо трябва да си изясня защо има огромна разлика м/у разчета на новото ЯМР и консултацията, която направих.
Ако не те затруднява, може ли на лични да ми пишеш координатите на този енерготерапевт? И какво означава разлика в разчета на ЯМР и консултацията (предполагам имаш предвид консултацията при невролога?)

# 437
  • гр. София
за жалост подобрението продължи много кратко Sad  Всичко си е както преди втората операция Sad На всичкото отгоре скоро, от едно съвсем леко закашляне ме сряза в ляво и... силна криза. Болеше ме на всяка крачка. Личната ми би Дипрофос, невроложката негодува и ми изписа Профенид, от който не виждам никакво подобрение. Правих ново ЯМР и... вече не знам какво да мисля. Разчета показа нова херния пак там с компресия на нервно коренче, което би обяснило кризата, по-различната болка в крака и болката ниско долу в кръста, както и едно гадно чегъртане в ляво. ОБАЧЕ отидох аз при доцента от втората операция, който гледа само диска и каза, че не вижда никакви проблеми, компресии и т.н. освен другите протрузии. Шах и Мат направо! Не виждал причина да ме боли, а то не спира да боли... И пак шах и мат - забрани всякакви процедури и упражнения, само колело и разходки... Пак познатата схема - три инжекции Дипрофос през два дни и Волтарен за 10 дни. Не пожела и ЕМГ-то да види, а и то не е никак добро. И така, сега не знам на кого да вярвам и какво да правя. Sad

# 438
  • гр. София
milittana ок, но ми пиши. Телефона ми е глупав и не мога аз първа да пиша, но мога да отговарям на съобщения

# 439
  • гр. София
за жалост подобрението продължи много кратко Sad  Всичко си е както преди втората операция Sad На всичкото отгоре скоро, от едно съвсем леко закашляне ме сряза в ляво и... силна криза. Болеше ме на всяка крачка. Личната ми би Дипрофос, невроложката негодува и ми изписа Профенид, от който не виждам никакво подобрение. Правих ново ЯМР и... вече не знам какво да мисля. Разчета показа нова херния пак там с компресия на нервно коренче, което би обяснило кризата, по-различната болка в крака и болката ниско долу в кръста, както и едно гадно чегъртане в ляво. ОБАЧЕ отидох аз при доцента от втората операция, който гледа само диска и каза, че не вижда никакви проблеми, компресии и т.н. освен другите протрузии. Шах и Мат направо! Не виждал причина да ме боли, а то не спира да боли... И пак шах и мат - забрани всякакви процедури и упражнения, само колело и разходки... Пак познатата схема - три инжекции Дипрофос през два дни и Волтарен за 10 дни. Не пожела и ЕМГ-то да види, а и то не е никак добро. И така, сега не знам на кого да вярвам и какво да правя. Sad

Здравей ppk_e,

Прочетох за патилата ти и видях нещо познато. И мен ме оперира доц. Каракостов. Не мога да кажа, че си е оставил пръстите, напротив, спаси ме от почти пълна пареза на краката. Наскоро го посетих за мнение заради тежка криза и усещане за поява на пареза отново в краката. Каза ми, че нищо ми няма и да пия успокоителни. Cry ЕМГ-то, обаче, показваше пареза, а той дори не пожела да го погледне. Отидох на второ мнение и ми казаха, че операцията не е напълно сполучлива и все още има притискане на нерва. Явно доцентът премълчава някои неща и е добре да има и второ обективно мнение.

# 440
  • гр. София
Jenist, при мен при първата операция ме спасиха, но си оставиха ръцете. Съответно така стигнах до Каракостов (преди това обиколих и Св.София и Стоев) След операцията ме убеждаваха, че са освободили отново нерва и са оправили кашата. Успокоавах се, че две операции през седем месеца... може нерва да е травмиран, да трябва време. Обаче минаха 5 месеца от операцията и нищооооо. Моето ЕМГ никак не е добро и аз имам пареза (не помня точно каква и намалени и увеличени вълни, предно коренчева увреда, някакъв си тежък кондукционен блокаж. От ТЕЛК ми искаха рентген - показа дископатия, спондилоза и начало на остеофити. ЯМР-то показа също херния и компресия.. Той ме гледаше сякаш си измислям. Не съм хипохондричка, боли ме... И кризата ли си я измислям? Просто думи нямам, а му имах страшно доверие Sad Мога ли да помоля да споделиш, може и на лични къде направи втора консултация? Освен изброените по горе, категорично отказвам ВМА и доц. Узунов в Пирогов. Похвалиха ми някакъв Пълев в Плевен и заОвчаров пак там съм чувала и вече съм готова и до там да ида. Токуда също не, писала съм - две жени опершрани там и двете несполучливо, че едната даже и два пъти. Вече не знам на къде да хващам и какво да правя. Искам да знам единствено от къде е тази болка и какво се случва/какво ме чака...

# 441
ppk_e,съжалявам да чуя,че пак не си добре.Писали сме си с теб и знаеш и моите проблеми,но сега девет месеца след операцията мога да кажа ,че съм все по-добре и болката в крака все по-рядко се обажда.Не е перфектно положението,но все пак....Надявам се и при теб нещата да се развият в положителна посока,дай си време този път,не бързай.И аз се бях отчаяла,но вече чувствам подобрението и се надявам на още по-добри резултати.За консултациите-получух много добри отзиви за д-р Христо Христов(Ив.Рилски) и Поптодоров(Пирогов) Ако искаш опитай при тях.

# 442
  • гр. София
eli__ Радвам се, че нещата при теб са по-добре. А инак гарван на гарван око не вади.. Не ми е оферта консултация в Ив.Рилски, защото там е втората операция... Навсякъде до сега са ме питали къде и кой ме е оперирал. Как да обясня, че доверието ми към доц. Каракостов се срина? А и може пак да ме излъжат защото им е колега. Така Стоев постъпи, защото е бивш кадър на ВМА и ги познава... А тоя в Св.София призна, че има грешка, но се покри после като мишка пак защото ги познава...  За Пирогов съм със много тмесени чувства. Първата ми консултация преди първата операция беше там при доц. Узунов, който се държа много нагло и ми говореше дшректно за импланти. Е, според всички останали не бях за импланти. А пък и той се води светило... Сега стигнах до там просто да търся истината и поне да знам какво ми е, трябва да почна от там за да имам шанс да се оправя.

# 443
Чула съм  добри отзиви за Цеков  от Токуда . Преди това беше  шеф на  детска неврохирургия в Св Иван Рилски .
Ходила съм при него на консултация /бяхме  двама /-той  не каза нищо излишно , не ни напъна непременно за операция , даде ни разни съвети как да  се пазим  , скоро  мой познат се оперира при него  и е добре .

# 444
Чула съм  добри отзиви за Цеков  от Токуда . Преди това беше  шеф на  детска неврохирургия в Св Иван Рилски .
Ходила съм при него на консултация /бяхме  двама /-той  не каза нищо излишно , не ни напъна непременно за операция , даде ни разни съвети как да  се пазим  , скоро  мой познат се оперира при него  и е добре .
Това е първият добър отзив за неврохирург от Токуда, който чета. Специално по гръбначните проблеми. Ще си го отбележа и това име за всеки случай. Обичам лекари, които не пестят време за обяснения на пациента, а не такива, които те претупват, намръщени са и не чувстват задължение да ти обяснят какви варианти имаш за лечение.

# 445
Бихте ли споделила с нас какви съвети ви даде за пазенето ?

# 446
Здравейте!

Майка ми страда от дискова херния (не една, а три) и вече е с доста тежки симптоми - изтръпване на краката и постоянно мравучкане. Обиколила е много лекари, излишно е да коментирам професионализма, отношението и вземането на сериозно на проблема. То е ясно, няма такова.

Прочетох в Интернет за хомеопатичните инжекции DISCUS compositum N mit Kalmia Ampullen
Според статиите и коментарите във форумите има страшно много доволни хора, но ми прави впечатление, че постовете са от преди няколко години и у нас инжекциите не са популярни.
Някой чувал ли е нещо за тях, има ли причина да не се препоръчват от лекарите, ако наистина са толкова ефикасни?
Ще съм благодарна на всякакви отговори. Здраве за всички!  bouquet
Аз съм си правила от въпросните инжекции,за последната година-три курса и съм доволна от тях! Е,разбира се правила съм и ред други неща,едва ли не всичко което съм чула,че би помогнало.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 13:14 от kiki1000

# 447
Бихте ли споделила с нас какви съвети ви даде за пазенето ?
Препоръките бяха  за  начина на  навеждане , клякане , повдигане на по-тежки предмети -при  неврохирурзите има такива листовки , просто  започваш  да  спазваш тези неща и ти става начин на живот - с ограничения , но  е по-добре от криза .
Медицинска гимнастика от легнало положение и по възможност  движение - ходене .
На когото  му се налага да седи по 100 часа  на компютъра  да си търси  начини , аз си купих  специална масичка  за в леглото /но съм на частна практика и мога да си го позволя/ , другата  ми "установка"  Grinning е  за работа прав /с едно бар-столче за подпиране/.

# 448
  • София
Здравейте, да ъпдейтна и аз за баща ми. Скенерът показа какво ли не между Л3 и Л5 и една калцирала херния, но то и на неговата възраст не може да има активна. Първо лежа седмица в ВМИ неврология - ефект 0, а там е и голяма мизерия. После още седмица в рехабилитация ВМИ, почти никакъв ефект, но пък отношенеи и условия 6 +.

След това два сеанса при др Мариета Караджова, тук вече имаше раздвижване, особено след втория път. Нощта беше тежка, но на другия ден голямо облекчение. От всички тези места бих препоръчала само др. Караджова в частния й кабинет в София.
Предстои му смяна на тазобедрени стави и ако има пак болки в кръста и крака ще я посетим отново.

# 449
А къде се намира частният кабинет на д-р Караджова?

Общи условия

Активация на акаунт