Професионални серии за коса - тема 105

• 69 034
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Денси, линкът не работи при мен. Sad
А, ти го изтри междувременно. Какво не му е наред?

# 466
ani_d, Вивиан, много съм ви благодарна, че се отзовахте!  bouquet Но сега не знам какво да правя, с какво да я повдигна тази моята коса от скалпа и да я постигна обем? И на малък ще се радвам.  Grinning
Аз имам заплитаща се по дължините коса и в резултат краищата ми се накъсаха ужасно, пробвах с хидратация, протеини от време на време и ампулите на Наши, но накрая само ножицата помогна. Никакъв ефект не видях от Липидиум сериума на Лореал. Всички в темите казваха, че сякаш им запечатва връхчетата, но при мен все едно не го бях сложила. Сега се чудя как да предотвратя нови цъфтежи.  ooooh!

# 467
Densi, Denisha, много ви благодаря за съветите!! За олиото нямах ни най-малка представа, че е толкова важно. Още тази вечер ще поръчам и ще пиша отзиви, като изпробвам продуктите.  Hug Heart Eyes bouquet

# 468
Денси, линкът не работи при мен. Sad
А, ти го изтри междувременно. Какво не му е наред?
Ограничен е от форума и го разпознава като спам, написала съм го като име.  Hug bouquet

Densi, Denisha, много ви благодаря за съветите!! За олиото нямах ни най-малка представа, че е толкова важно. Още тази вечер ще поръчам и ще пиша отзиви, като изпробвам продуктите.  Hug Heart Eyes bouquet
Какво ще поръчаш, не бързай?! И без това няма да ти го доставят преди Понеделник. Чакай код за Рибата да ти дам и помисли хубаво какво ще си вземеш, пиши ми на лични.

# 469
Семи боите действат без окислител, тоест те са един оцветяващ крем, пигменти. Тази (не е професионална, виждала съм я в Елитис) http://www.boots.com/en/Schwarzkopf/Live-XXL/?catalogId=10551&am … e-XXL/&page=2 е семи боя. Тези бои не увреждат по никакъв начин косъма. Те са точно създадени с цел освежаване на цвета и боядисване на руса коса в шантави цветове временно. Тази на Матрикс също мисля, че е семи http://www.enzo.bg/matrix/soboost-socolor-colorsync-additives-boja-za-kosa/ ама тука вече е доста ограничен цветовия избор. Като цяло всички семи са с малък брой цветове за избор.
Как се разпознават? Ами би трябвало да си пише на самата боя и/или в самото наименование. Ако ли не търсите в нета от официалните сайтове пълните описания на продукта.

Вивче, на твоята тъмна коса обаче не вярвам да хване нещо от тези Sad

Деми перманентните действат с окислител нисък процент, който отваря кутикулата и пигментите се депозират в междукутикулните слоеве. Деми перманентна е на Вела Колор Тъча например. Те са предназначени за боядисване тон върху тон, не изсветляват. Възможно е леко изсветляване върху естествена коса (ниво 5 и нагоре) с по-висок окислител, но ефектът е съвсем минимален и незадоволителен. Пак деми трябва да се търси в наименованието на продукта или описанието му. Обикновено са безамонячни, някои съдържат малко количество амоняк или заместителя му, който не знам как се казва  Blush

Бисквитче, ти какъв цвят се боядисваш?

Дениша, един изцеден лимон ми е напълно достатъчен за да облея цялата коса. За всеки случай може 2броя  Grinning Слагам шампоан (дпш за да е по-добър резултата) , отмивам и на подсушена с кърпа коса обливам с лимоновия сок. След това нанасям маска за сваляне на цвета, която сама си измислих и действа безотказно (супер много цвят сваля, заедно с лимона и дпш). Тя е смес от масла, по желание, аз слагам зехтин, рициново масло, малко кокосово понякога, по 1-2-3 (в зависимост от дължината на косата) маска/балсам, един или няколко вида пак по желание и 2 ампулки витамин Ц от големите 500мг. Всичко това нанасям върху лимонената коса без да отмивам сока. Загрявам старателно навсякъде с сешоара и завивам за 30мин до 1час, като от време на време нагрявам през найлона и шапката/кърпата отгоре.

Лунна, Олаплекс ползвам като самостоятелна терапия.  Peace

Още един глас за Мароканката с кафявата капачка - мега хидратация и при мен!  Heart Eyes

# 470
Ina mina,
По твоя въпрос аз бих препоръчала шампоана за обем на Секси хеър, или пък този на Ливинг прууф. Само те от този тип продукти придават страхотни плътност и обем, но не за сметка на мекотата или излишно пресушаване. Сега съм с този на Секси и направо не ми се мие с друго. Имам и този за обем на Мароканойл, също си го харесвам, но сякаш по малко трае ефекта с него.

При мен се случва промяна с косата, явно от това, че вече е предимно естествена Thinking на няколко пъти вече оставам по шампоан+финиш и е много по-подвижна, жизнена и с блясък отколкото с маски...с тях стои по вдървена и матирана, че и по-суха изглежда. Странно, но факт Rolling Eyes Може би да мина на балсами, че много е обратно на всичко, което "учим" тук да оставам само с шампоан, знам ли, но пък като ми е по-добре newsm78
Само Сити може би ще ме разбере в тази схема Mr. Green Hug

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 07:51 от Анонимен

# 471
Денси, схванах. Мерси, мила! bouquet
Линде, и аз те разбирам какво искаш да кажеш. То си е до коса и до продукти. Peace Hug

# 472
  • София
Денси, при днешна поръчка, утре доставят. Аз правих днес, имам смс от Спиди за утре до 17ч.  Simple Smile  Това е Варненският сайт нали? Когато и да съм поглеждала няма го, шампоана...  Thinking
 Фрея, много изчерпателен и полезен пост! Благодаря ти!  Hug  bouquet Имам всичко нужно. И лимоните на дръвчето са спасени!  Mr. Green Канелата, витамин Ц, меда, при мен бяха с резултат равен на 0. В опита ми да бутна боята.  Sad

Последна редакция: чт, 05 май 2016, 23:21 от Denisha

# 473
Дениша, пробвай я тази маска с масла и нормална и преди това мий с дпш и лимонов сок на подсушена коса след това. Има резултат. След маската си миеш пак с по-мек/нормален шампоан и слагаш маска/балсам както обикновено. Надявам се да има резултат и при теб!  Hug За мен това е много по-добър вариант от известния с таблетките витамин ц и шампоан.

Линде, радвай се, мила, че нямаш нужда от маска и можеш да си позволиш да останеш само "по шампоан" или балсам.  HugТова ми е мечта ама с тея боядисвания знам, че няма как да се случи. 'Правилата са за това за да бъдат нарушавани! И това важи във всички аспекти, дори и за косата. Ако косата ти се чувства супер след шампоан и финиш, да слагаш балсам/маска само защото така е "правилно" си е направо издевателство. Все едно да носиш стягащ клин, само защото мислиш, че си дебела  Mr. Green (обичам да използвам сравненията с фиргурата и диетите, защото и с тях съм на "ти" Blush). Повечето слагаме маски, защото ни се налага, не е ли така?

# 474
Taзи работа с витамин С наистина сваля боя.Не бях съвсем убедена,но пробвах и при мен се получи един тон изсветляване.На червените кичури почти по подейства обаче.
Добавих масла(на Макадамия,Кенди ойл)+30/40 стрити таблетки витамин С + 250 мл ДПШ.Някои момичета се оплакаха от пресушаване,при мен нямаше този ефект,предполагам заради маслата.

# 475
smiling_sun, моята коса май е сходен тип на твоята.
Любими хидратиращи са ми аргановите на Чи, лилавите на Сексихеър, анти-фриз на Алтерна. Нещо с Наши арган и Мароканойл хич не се разбира косата ми (за ш, б, м)
За олио финиш обаче определено Наши арган и Кюн Сатин ойл.

И момичета, влючвайте се отсега с идеи за въпроси вместо запис за следващата тема, че да не стане претупано като предния път, макар тази тема да върви по-бавно заради празниците! Какво ще ви е интересно да дискутираме? Да включваме ли пак някоя марка?

Последна редакция: пт, 06 май 2016, 07:35 от Епона

# 476
Феерийка, Фрейче Hug Hug (това със стягащия клин беше готино Mr. Green)

Епона, ти Сатин ойл-а за плътна коса имаш, нали?

# 477

Епона, ти Сатин ойл-а за плътна коса имаш, нали?

Да.  Peace

# 478
Удобно ли е да те помоля да щракнеш състава, интересно ми е да го сравня с друго мое олио за ориентир bouquet

# 479
  • Някъде по Дунава
Относно продуктите на Living proof за обем не видях wow ефект на моята коса. Преди ползвах Пантен Thick&Strong и имаше същия ефект. Така или иначе в деня на измиването косата ми има обем без значение какво съм ползвала. Предполагам защото е дълга и гъста и е трудно да се получи обем. Дали да вместо шампоан и балсам за обем да не си взема някаква терапия без отмиване, крем за обем и под. което да прилагам в корените  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт