Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 60

• 70 405
  • 792
  •   1
Отговори
# 750
Момичета, аз се чудя до колко стойностите при едно изследване на вит Д биха се повлияли от слънцето. Имам в предвид, че планувам почивка на море. Ако пусна след това изследването, да не би да ми покаже по-висока стойност на вит Д или пък няма да окаже влияние? newsm78

# 751
Хората в цяла северна Европа страдат от недостиг на вит. Д , пък се размножават !  Rolling Eyes

Ако взимат по 20-30-40 лв. за изследване на нивата , значи всичките ще сме с недостиг.

# 752
Нз, Мая. Аз чух и мнение на лекар, че не вярвал в НК клетки, защото масово ги завишавали, но дали е така? Вярно е, че и скъпите вливки трябва да се котират, но дали биха си позволили такива своеволия. От друга страна съм чела, че в Турция отхвърлят имунологията като фактор. А къде е истината...

# 753
Бъди сигурна, че много неща си позволяват !
Аз също ги чета тука и вливките, и вит. Д и с някаква глюкоза се обливат - щуротии един куп.
Ако има репродуктивен проблем , той едва ли ще се реши с тия процедури. Ако си с намален яйчников резерв примерно , какво те касае витамин който и да е ! Бориш се за последните си 5 яйцеклетки и това е .
Това не е лечение да взимаш витамини .  Tired

А даже вит. Д и Б витамините не са от безвредните!
Нали Б витамините топяли мазнини, та и култористи ги взимат и на инжекции се правят - ми много са опасни  за сърцето.
Аз съм много скептична. А и на мен никой не ми е казал да изследвам подобни неща и аз въобще не се бутам.
Добавки пия и това е .

Аз дори си мислех някакво пречистване да си направя , защото тия хормони са достатъчно силни и опасни и аз се наплаших яко.
Някаква детоксикация примерно на плодове 5 дни. newsm78

# 754
Ако имаш намален яйчников резерв, целта ти е да имаш качествени яйцеклетки,  и за това е добре да се провери вит.Д , както и инсулиновата резистентност - защото те скапват качеството им  Peace

Мая, в различните теми виждам, че не си много наясно с нещата, но даваш супер компетентни мнения и насоки на хората  Wink В крайна сметка теб никой не те кара да го правиш, но недей да се изказваш неподготвена за неща, за които явно не си чела и по този начин да объркваш другите   Peace

# 755
Ако имаш намален яйчников резерв, целта ти е да имаш качествени яйцеклетки,  и за това е добре да се провери вит.Д , както и инсулиновата резистентност - защото те скапват качеството им  Peace

Мая, в различните теми виждам, че не си много наясно с нещата, но даваш супер компетентни мнения и насоки на хората  Wink В крайна сметка теб никой не те кара да го правиш, но недей да се изказваш неподготвена за неща, за които явно не си чела и по този начин да объркваш другите   Peace

Г-жо Магнетична,

Аз имам пълното право да си изразя мнението, опасенията и въпросите по които и да са теми !
Супер компетентни мнения и НАСОКИ Вие в момента раздавате по най-арогантния начин , който крайно контрастира с целия дух на Взаимопомощ ! Tired

Така че аз ще Ви помоля да се въздържате да ми държите подобен тон занапред ! Peace

Вашите витамини, вливки или каквото там са Ви назначили доктори си ги правете и никой не Ви пита Защо И Как., нито държа сметка, нито давам насоки на Вас и на околните.

Смятам, че е абсолютно излишно да се стресират хората с ненужни изследвания по препоръка на пациентки, както беше в тази тема- да си назнача ли сама вит. Д ? Ами - не.

Острият Ви тон няма никакъв смисъл и не помагате на никого !

Аз от какво и клко съм се интересувала знам много добре за себе си и вашата оценка не ми е нужна!

bouquet

# 756
Острия тон го прилагаш ти, а не аз  Peace

Изразявай мнението си лично за себе си, а не по начините които го пишеш до сега  Wink

И именно, защото тук става въпрос за взаимопомощ, се обяснява на питащите, кое за какво е важно , а след това всеки сам си преценява какво да прави  Peace  На никой никъде не написано, че задължително, трябва да изследва или пие нещо си , но да пишеш, че витамин Д и изследването за инсулинова резистентност са щуротии и то точно в този под форум е меко казано подигравателно към всички момичета, които се борят с репродуктивни проблеми  Peace

"Ако има репродуктивен проблем , той едва ли ще се реши с тия процедури." - то по написаното си личи, кой колко знае и какво е прочел  Whistling 

И още нещо - това, че даваш информация на някой, която повечето АГ не знаят, не значи, че го стресираш , особенно стигналите вече до инвитро  Stop

# 757
Мая, не размахвай пръст, а прочети пак какво ти е написала Магнетична и пак помисли Peace
Това, което тя (или всички ние) знаем, не е от хубаво, а от години висене по клиники и опити да сбъднем мечта. В тази връзка, Магнетична за съжаление, е наистина по-компетентна от теб и поне доколкото аз виждам, се опитва да запази добрия тон.

Да изразиш мнение/опасение или да зададеш въпрос е едно, но да ръсиш бисер след бисер, че и да се караш на момичето, което се опитва да ти помогне, е съвсем друго и не е в твоя полза Peace

# 758
А сега чакаме малък сплотен отряд да дойде на бойното поле , така ли ? Simple Smile) хаха , чудно!

С никой не се меря по компетентност - вие си дръжте първото място! Mr. Green
И много ясно се вижда кой наруши тона !  Peace

Всички тук сме в клиники и разчитаме на компетентно мнение от тяхна страна!
Който иска да вярва във витамин Д - негов си избор !

Освен това се намирам в правилната тема за ИКСИ и в нашата двойка сме с мъжки фактор.
Когато ми намалее яйчниковия резерв сигурно ще науча повече за ви. Д .

# 759
  • София
Maya, искрено се надявам да не се налага да разбираш какво са некачествени Я. За изследването за вит Д сама си ги пуснах, както и други. Както и очаквах, бях с дефицит (4-5 пъти под долна граница). С лекарите после сме коментирали какво и колко да пия. Същото стана и с усвояването на фолиева. Сама си ги пуснах и се оказах с генетичен дефект. В12 също ми е на долна граница. ИР ми е налице. Съжалявам само, че не взех мерки още преди 2 години, а чаках лекарите да кажат какво да изследвам. Сега пак може да нямам успех, но в интерес на истината се чувствам осезателно по-добре след приема на добавките.
А за твоя мъж, щом сте по мъжки фактор може да помислите изследване на вит Д и за него. Доколкото знам, има значение също и за спермогенезата. Както и инсулиновата резистентност. Ама ти си знаеш. Дано по-скоро ви се случат нещата и да не задълбавате в причини и начини за преодоляването им.

# 760
 Момичета не се карайте повече.Всяка е права за себе си.Тук просто споделяме какво сме направили,при всеки е индивидуално.Не е задължително всички да пускат едни и същи изследвания.
 Ние също сме с мъжки фактор и до сега не са ми казвали да пускам за витамин Д.Първо ще го обсъдим с док и тогава.Не смея да предприемам нищо на своя глава. newsm10

# 761
Всяка е права за себе си, но поне като на някой нещо не му е ясно да не дава неправилни съвети и да обърква другите Peace

# 762
Елба,
О, аз изобщо от нищо не съм застрахована, а от намален яйчников резерв ме делят сигурно 2 години време, кой знае!
Имах една куха, 2 с фрагментации... общо взето дефекти. Tired
Въпроса е да се приемат добавки с одобрението на лекар .

А иначе могат много неща да се изследват , но от реакцията на моя лекар се ориентирах , че няма особено голям смисъл. Питах за генетичен тест, питах за андролог.
По принцип има връзка между тестостерона и инсулина , но той пък не е с няккаво напълняване или проблем видим с теглото, така че и това не се взе под внимание.

В общи линии - да не се мотаеме - беше препоръката от 2-ма лекари.
А и се пиха 4 месеца специалните витамини и спермограмата се влоши. Така че моя скептицизъм си остава.

# 763
Ема,след почивката стойностите би трябвало да се повишат поне леко.по-добре изчакай с изследването.

# 764
  • София
В спора се ражда истината. Само че ние жените, като чели не умеем да спорим.  Peace
Последно време чета много за витамини, ензими, за участието и важността им за процесите в организма. Така както един хормоните са зависими един от друг и промяната на един води до промяна на хормоналния баланс като цяло, така и недостига на един витамин води след себе до промени на процесите в организма. Например недостигът на вит.Б12 е свързан с анемиите, които по време на бременност са изключително опасни както за майката, така и за бебето. Вярвам че всяка от нас би предпочела да приема витамини за да избегне последиците от недостига им по време на бременност.
Витамините от Б групата и вит.Д доколкото успях да разбера от прочетеното са свързани с процеси вътре в самата клетката и недостигът им води до грешки в деленето. Новите изследвания, които са правени само на мишки все още доколкото знам, показват че недостигът им влияе върху качеството на айцеклетките, състоянието на лигавицата на матката. Вярно не е доказано категорично че е същото и при хората, но бих предпочела да направя всичко което зависи от мен за да съм в оптимално здраве и без дефицити, за да мога да забременея и износя детето си. Всички ние сме стигнали до там че трябва да преодолеем симптома, стерилитета, а мислим ли за причината и че тя може да е нещо толкова напръв поглед незначително като един витамин?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт