Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 60

• 70 403
  • 792
  •   1
Отговори
# 735
На мен витамин Д ми го назначи ендокриноложката след като й казах, че инвитрото ще е през септември. Също така пия и капки вигантол (вит.Д). Изследвахме го още през юли и си е в нормата. Аз също не съм и предполагала, че трябва да се изследва. Още като ми изписаха вигантола, ендокриноложката м попита дали се пека често на слънце, а аз естествено не обичам много.  След това малко се позаинтересувах и разбрах защо е нужно да е в нормата. Знам колко е кофти да не можеш да се довериш на лекаря си и да си самоназначаваш това и онова.

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 01:16 от natali2016

# 736
Здравейте, може ли да споделите как се изследва вит Д? С кръвна проба ли? И също така какво е отношението му към успешно ин витро?

# 737
Взема се кръвна проба за да се изследва вит. Д. Най-добре прчети тази статия е доста изчерпателна http://lechenie.bg/defitsitat-na-vitamin-d-i-uspehat-na-protsedu … vitro-oplozhdane/

# 738
Вит.Д е важен както за качеството на яйцеклетките, така и към имплантацията, в последствие и към нормалното износване на бебето. Аз съм с дефицит от миналата година и не мога да стигна даже средни стойности, а го пия без прекъсване  Peace  Преди трансфера с по висока доза успях да мина долната граница и сега се движа малко над нея  ooooh!

# 739
Natalia, по колко капки вигантол пиеш и в какво съотношение се разреждат? Също така на гладно ли?
Ще помисля и аз къде да изследвам вит. Д. Благодаря ви! Hug А вие кое изследване правите: витамин Д-общ или витамин Д (1,25 OH 2-D3)  newsm78
Засега пия Омега 3, фолиева, ко 10, аспирин протект. Малко вит. Д няма да ми навреди Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 авг 2016, 11:30 от Ema_P

# 740
Вит.Д се пие след храна и най добре е с нещо мазно за по-добро усвояване - прясно мляко, парче кашкавал, сирене, месо и не се разрежда - ако са капки се капят директно на езика  Peace

Но задължителен прием след направено изследване - както може да е полезен, така при високи дози не е полезен  Naughty

# 741
Аз го пия веднъж седмично по 20 капки.

# 742
Благодаря, непременно ще изследвам само не знам вит. Д общ или вит Д (1,25 OH 2-D3). Може ли да ми кажете разликата?

# 743
Благодаря, непременно ще изследвам само не знам вит. Д общ или вит Д (1,25 OH 2-D3). Може ли да ми кажете разликата?

Аз пускам вит.Д , не общ  Peace

За по добро усвояване, капките е добре да се разпределят на всекидневен прием, а не веднъж седмично  Peace

# 744
Да, всекидневен прием и на мен ми звучи по-добър вариант. По 2-3 капки ли капеш на ден? И последно има ли изискване кръвната проба да се взима на гладно и да е сутрин или е без значение? Mr. Green

# 745
И аз това пия :
- Омега 3,
- Фолиева,
- Кю 10,
- Аспирин протект.

А нещо по-специално като добавки за лигавицата на матката препоръчвали ли са ви ? Освен прогестерона преди трансфер?

Разбрах, че имало надраскване на лигавицата , което се правело за по-добро имплантиране, малко страшно звучи.

# 746
Аз пиех и л-аргинин, знам че спомага за хубава лигавица.

# 747
  • Сливен
И аз това пия :
- Омега 3,
- Фолиева,
- Кю 10,
- Аспирин протект.

А нещо по-специално като добавки за лигавицата на матката препоръчвали ли са ви ? Освен прогестерона преди трансфер?

Разбрах, че имало надраскване на лигавицата , което се правело за по-добро имплантиране, малко страшно звучи.

на мен ми предстои такова надраскване,на 1.09 септември съм на преглед и ще разпитам док за подробности.
Бананче ,л-аргининина пили го по време на стимулацията или преди това?

# 748
Оеsi, преди това го пих, но на своя глава естествено. Blush

# 749
  • Сливен
Аз се пробвах да пия инозитол,аргинина и НАК,обаче нещо не ми понесоха последните две и пия само инозитола заедно с останалите предписани от нашия доктор

Общи условия

Активация на акаунт