Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 447
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Привет в работния съботен следобед  wavey

Серената  Hug  поздрав   Peace  и благодаря за поста   bouquet
Здравейте от мен след дълго отсъствие!
... Сега ви изчетох и все още не ми е ясно има ли конкретна причина за смяната?!?!?!

А за Берен какво да кажа... Аз си мислех, че тя дори няма да се върне в Турция, не знам защо. Това крехко красиво създание не спира да ме учудва и да ме кара да й се възхищавам. Тя просто е Личност, не само красиво лице като десетките появяващи се на екран. Пожелавам й цялото щастие на земята, защото тя го заслужава
#Crazy  Само слухове, мила ...   Thinking 

Rolling Eyes  На 15.09. във vk.com/mahpeyker_sultan видях, че са в очакване на фрагман за 2 сезон, но все още го няма ...   Outta Joint  и защо ли ... наистина   newsm78   нашата Кьосем са изпратили да говори с Тимур бей ...   Thinking   
#юмор_Кёсем@mahpeyker_sultan

Hug Hug Hug

# 481
Привет мили момичета  Hug

Серената  Hug Дайченце  Hug

Този материал намерих за много интересен ,публикувам го тук .Нямам възможност в момента да направя превод поради субективни причини .Ако има някой ,който може и желае да го преведе моля да го направи. bouquet

http://www.nytimes.com/2016/09/18/opinion/sunday/englands-forgot … mtyp=cur&_r=0

# 482
Здравейте мили дами Hug

Всички сме стаили дъх и очакваме новини, трейлър, снимки и повече информация за новия сериал и отделно новини за нашето момиче. Влизам, за да ви прочета и да се оплача, за което предварително се извинявам!
Скрит текст:
Реалът така ме е погълнал и съм заета освен с другите задачи и да негодувам ooooh! Embarassed
Скрит текст:
Да споделя, че съм в пълно негодувание от някои особености на тукашните учители в детските градини. В много отношения в България сме далеч по-добре. Не искам да изпадам в подробности, но ние българите не бихме си представили, че администрацията на едно добро училище, с добри отзиви (тук градините са под една шапка с основното училище) ще позволи най-малките ученици: деца на 3-4 годинки да учат в тип бараки (пристройка до основната сграда) и да ходят да обядват и спят в основната, излизайки в дъжд и студ, преминавайки през училищния двор...кой сложил яке, кой не...шапка да не говорим. Та в първия ветровит ден, синковецът казва, че не успял да сложи якето си и явно "мадам" го пуснала без такова да играе на вятъра. Сега се гледаме цяла седмица в къщи. Та такива работи Crazy. Казвам си, че съм дребнава, ама...яд ме е и най-вече на себе си.  Crazy Rolling Eyes

bouquet

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 00:02 от dana78

# 483
Привет на всички в темичката  Hug

Снимки зад кадър :

Сутанките в очакване на новия трейзър :

Ниргюл султан ...

Текст : "Очаквайте в скоро време публикуването на трейзъра за втори сезон на ВВ "Косем султан",монтажа на който вече е приключил "

# 484
Добра вечер  Peace

Дана Hug

Тио   Hug  за колажа   Peace bouquet 

Сутанките в очакване на новия трейзър :

Grinning  В този ред на мисли слагам едно видео с руски субтитри от един репортаж с Небахат, Берен и Нур  в предаването :   BIR YILDIZ MASALI  по TV 8 (2009г)  Peace  към този момент те все още не знаеха   Wink  че им предстои да "станат" и султанки  Party

https://vk.com/videos183519518?z=video183519518_456239020%2Fpl_183519518_-2

Hug Hug Hug

# 485
Здравейте, мили момичета! wavey wavey wavey

Завръщам се при вас и официално обявявам край на сериалната си почивка.
Благодаря ви за всичко, което сте публикували, четях ви с голямо удоволствие.

Най-после дочакахме и първите тийзъри за втори сезон.

https://vk.com/feed?z=video-78481828_456239156%2F834cf5bf030757f … _-78481828_203726

https://vk.com/feed?z=video-78481828_456239155%2F3a4eeef65e257e2 … _-78481828_203726

И няколко промо снимки:

В дългоочакваното промо видео за  новия сезон на FOX, нашият сериал присъства изключително скромно, само  с един постер.

https://youtu.be/QmMWZXZinbQ

Трудно ще ми е да преживея факта, че ще ни спестят годините на регенството на Кьосем, но със сигурност ще продължа да гледам. За мен това е съвсем нов сериал, но се надявам, че въпреки всичко и него ще гледам с удоволствие и интерес.  А нашата красива и талантлива Берен, която беше една прекрасна Кьосем си пожелавам да видим скоро в нова прекрасна роля.

# 486
Дъгичка Heart Eyes  тайничко се надявах докато си слагах поста да се появиш и ...  Praynig  да сложиш двата фрагмана  Peace  за което много ти благодаря  bouquet bouquet bouquet

Peace  И промото за новия сезон на канал FOX е много хубаво  Party  нищо, че присъствието на ВВ Кьосем е само с постер ...   Stop  

Rolling Eyes  Чудесна Кьосем беше Берен и партньорството й с Екин  newsm74  и не само с него   coolcool  
Beren Saat Georgia @SaatGeorgia  3 чПреди 3 часа
Beren ve Ekin çok özledik ❤❤
@berensaat #berensaat #ekinkoç

thumbsup  Но вече с нетърпение очаквам следващия нейн проект   Kissing Heart Two Hearts Two Hearts

Hug Hug Hug

# 487
Здравейте, момичета!  Hug
Благодаря за всичко споделено!

Все забравям, но сега да ви кажа: за мен всички момичета са дами.
В „момичета“ чувствам нещо симпатично носталгично, каквото и във форума за турски сериали.

Тио, благодаря за статията. Гугъл я превежда напълно разбираемо.

Дана, надявам се вече всичко да е наред с малкия човек. Какво да се прави, особености на пейзажа и трябва да се свиква.

Дъгичка, зарадвах се на появата ти повече и от тази на новините за сериала!

Дайче, Дъгичка, и аз ще чакам нов проект на Берен и хубави новини за нея. Но чакам с нетърпение и новия сезон на Кьосем, защото това е продължение на героинята на Берен. Вече казах, че според мен е нарочен замисъл Кьосем да се изиграе от няколко актриси. Това дали е така, ще разберем накрая. Аз виждам появата на следващата не като „смяна на актрисата“, особено пък по някакви глупави причини, които се въртят в пространството,  а като смислово продължение на образа с въвеждане на нови страни и акценти в него в нова епоха,  подчертано и от новото лице. Това, според мен, не намалява, а напротив разширява и уголемява образа на Кьосем. Засега се очертават три самостоятелни сериала под шапката „Великолепният век“, които имат обаче много съществена съдържателна връзка. Във всички случаи нека първо да видим новия.

И сега за пресните новини. Някои впечатления:

Ако се сравнят заглавията на трите сериала според съдържанието, степенуванията и шрифта:

В първия е водещо Великолепният век, подзаглавието едва се вижда.

Във втория: запазва се Великолепният век; акцентът е във второто ниво – Кьосем.

В третия: Запазва се общото заглавие; водещо е второто ниво Кьосем; появява се трето ниво в заглавието „Завоевателят на Багдад Мурад IV“.  Усеща се напрежение и конфликт по линиите мъж – жена и статуси;  женското име е с по-едър шрифт и стои на централно място.

Същото може да се каже и за постера:
Кьосем е на централното място, на което обикновено стои султанът.
Ръката е на рамото на султана, но той е обърнат настрани.
Трите фигури, които участват в двата фрагмана, стоят на едно ниво.

Двата фрагмана са предимно монолози на двете главни фигури: Кьосем и Мурад.
На пръв поглед между двата фрагмана не се открива някаква връзка.
Но те съдържат конфликт и той изпъква веднага, когато се заслушаме какво твърди всеки от тях:
Кьосем: „...да станеш султанка, която управлява света!...“
Кьосем говори на Фарйа като за теоретична възможност, но ние знаем, че към момента Кьосем е на този връх.

Мурад: „...Аз, Падишах на седем континента, халиф на земята, Султан Мурад Хан...“

Двама претенденти за владетели на света.

Фрагманът с Мурад събира Кьосем и Мурад на едно място. Тук е зададен смисъл чрез библейската легенда за Мойсей, пророк и за исляма, превел еврейския народ от египетската пустиня до Обетованата земя; предал на спасения еврейски народ народ Десетте Божи заповеди.
„...Властта ражда фараони, но не забравяйте, че заедно с всеки фараон се ражда и Мойсей. Въпросът е, кой ще бъдеш ти?“
От изразените от Мурад намерения за промяна (движение) можем да предположим, че той решава дилемата за себе си да бъде Мойсей.
Но кой е фараонът, на когото Мурад размахва пръст? Засега виждаме, че думите му стигат до Кьосем...

Сега си мисля, че без да ни показват самото регентство на Кьосем, ще разберем много за него. Може би по-интересното е, когато Мурад става самостоятелен владетел; тук има много потенциал.

Музиката е много хубава, както и Фарах!

Мен Мурад не ме уплаши, ще видим нататък.

Фрагманите ми харесват.

А на вас желая хубави почивни дни!

# 488
  • AMS
Момичета,
Тио, Дайченце,
Серената, Дана,
Ваня, Дъгичка,

благодаря ви!!!
Аз не съм на обичайното си място
и ми е трудно да пиша.
Но не мога да не отбележа,
че фрагманите, както и каста,
за сега, ми харесват.
Май смяната на Берен с Нургюл
ще е по-сполучлива, в сравнение с първата.
А и Фарах харесвам.

# 489
Привет момичета  Hug Hug Hug
Радвам се ,че се появихте  Hug
Благодаря за всичко публикувано  bouquet bouquet bouquet

Наследство..... Flutter

# 490
Привет, момичета!  Hug
Тио, твоят колаж е много сладък!  Grinning

На мен ми направиха  впечатление промо фотографиите в черно-бяло и ми е интересно защо са избрали да са такива?

На новите цветни фотографии изпъква специфичният червен цвят на роклята на Кьосем. В първи сезон тя се яви с няколко червени рокли, но доколкото си спомням, нямаше такава в точно това червено,  в което са облечени винаги султаните при встъпване в длъжност, както и елитните войни. В показаната в сериала опозиция на бяло-червено, бялото е цветът на невинността, на човешката същност, докато червеното – на династията и империята.
Така, според мен,  чрез промяна на цвета от бяло към червено ни показват движението от Анастасия като обикновен човек до свързаната с династията и империята Кьосем.

Анастасия  в началото е в бяло.

И двамата с Ахмед в началото са в бяло.

Следва: Анастасия току-що е станала Кьосем:
спасила е династията, с която впоследствие Ахмед я обвързва чрез колието-символ.
На кадъра, разказващ за този момент,  Кьосем е в бяло, а Ахмед - в специфичното червено:
той е представител на династията и вече е султан.
Началото на свързването на Кьосем с династията и империята на този кадър виждаме показано по два начина:
чрез колието на врата и чрез червената боя върху  нейното бяло изображение.

И последно: Кьосем в червения цвят на династията/империята:
роклята, короната, пълният комплект от бижута.
(Докато самият султан на общата снимка е в черно.)
Оттук нататък тя е свързана напълно с династията и империята,
заемайки най-високи позиции: Валиде, регент.

# 491
Здравейте момичета Hug

Благодаря ви! Харесаха ми трейлърите и съм обнадеждена!
Аз също харесвам Фарах, а Нургюл добре се вписва, наистина. Единствено, гласът й леко ме изненада - плътен и по-груб. В този момент Берен ми залипсва много...не знам...представих си сцената с Берен в ролята на Кьосем...а гласът - нежен, но зад нежността, прозира и твърдост, сила. Иначе визуално ми харесва излъчването на Нургюл (за първи път я гледам). Ще видим. Thinking Вярвам, че сериалът ще ми хареса и че ще обсъждаме сериите със същия ентусиазъм, както и преди, но не мога да скрия, че Берен ще ми липсва и то много! Sad

Хубав ден! bouquet

п.п. Ваня bouquet newsm10

# 492
  • София
Здравейте момичета Hug

Благодаря ви! Харесаха ми трейлърите и съм обнадеждена!
Аз също харесвам Фарах, а Нургюл добре се вписва, наистина. Единствено, гласът й леко ме изненада - плътен и по-груб. В този момент Берен ми залипсва много...не знам...представих си сцената с Берен в ролята на Кьосем...а гласът - нежен, но зад нежността, прозира и твърдост, сила. Иначе визуално ми харесва излъчването на Нургюл (за първи път я гледам). Ще видим. Thinking Вярвам, че сериалът ще ми хареса и че ще обсъждаме сериите със същия ентусиазъм, както и преди, но не мога да скрия, че Берен ще ми липсва и то много! Sad

Хубав ден! bouquet

Привет момичета!
Дани и на мен ще ми липсва много Берен. Не зная може да съм предубедена, но не смятам, че Нургюл ще е по добра Кьосем от Берен. Нургюл я гледах само в "Твоят мой живот", но там ми се видя много еднотипна и обрана, може би такова е било изискването на сценария и режисьора, но не я харесах. За мен и визуално тя не притежава характерни черти за царствена личност. Излъчването и е много обикновено, а в този сезон Кьосем е вече утвърдена султанка, отличаваща се от произхода си. Не зная може и да греша, ще гледаме и тя ако е добра актриса дано ме опровергае.  Хубав ден и от мен.

п.п. Ваня bouquet newsm10

# 493
Привет момичета  Hug
Ванче  Hug bouquet  Peace
Дайченце  Hug bouquet
Дива  Hug bouquet
Дъгичка  Hug bouquet
Дана  Hug Нина  Hug

Султанката с накитите от любимия  Heart Eyes

# 494
Привет, момичета!
Дана, Тио, Нина  Hug.

Прави ми впечатление как колието на династията е използвано при въвеждането към новия сезон. Тио, твоят колаж ме накара да се загледам още повече.

Разговорът между Кьосем и Фарйа напомня един от първите „уроци“ на Сафие към Анастасия. Тогава Сафие и говореше за различните имена (възрасти) на жената и възможността в двореца да стане султанка, последното  казва и Кьосем на Фарйа. Тогава Сафие не носеше и никога не е носила колие на династията. Няма и как, знаем  отношението и към династията: сменяше и посягаше на нейните представители както и е удобно, беше готова да предаде властта на династията Гирай. Сега Кьосем дава този „урок“ на младата Фарйа; разликата е голяма: Кьосем има предвид султанка с отговорност към династията.

Фарйа е чужденка без ясна представа за харема, дошла е в непозната земя да търси непознат мъж...В нея е подчертано далечното, чуждото.
На общата фотография колието на династията носи Хасеки Айше султан, седяща на втория ред. По този признак тя прави връзка с Кьосем.
В същото време „чуждата“ е на първия ред, където може да я постави само султанът.

Във връзка с това, към което насочва колието,  се замислям защо  намеренията на Султан Мурад за властта  се предхождат от  думи за предателство?  Интересно е и кой на него му дава този „урок“. Мурад се представя като Падишах, халиф, ще се сражава за разпространението на ислямския флаг. Не чуваме нищо „османско“. (Спомням си, че в най-първата сцена на „Кьосем“  малкият Ахмед разказваше за себе си като син на Султан Мехмед хан, роден 24 години след смъртта на Сюлейман хан, т.е. дори малкото шехзаде извежда потеклото си по линията на династията. Знаем  отношението на Ахмед  към династията по време на неговото управление; името на основателя на династията той даде на първородния си син.) Дали пропускът в думите на Мурад не е нарочен и да насочва към конфликта между Кьосем и Мурад? 

Общи условия

Активация на акаунт