Във връзка с това, към което насочва колието, се замислям защо намеренията на Султан Мурад за властта се предхождат от думи за предателство? Интересно е и кой на него му дава този „урок“. Мурад се представя като Падишах, халиф, ще се сражава за разпространението на ислямския флаг. Не чуваме нищо „османско“. (Спомням си, че в най-първата сцена на „Кьосем“ малкият Ахмед разказваше за себе си като син на Султан Мехмед хан, роден 24 години след смъртта на Сюлейман хан, т.е. дори малкото шехзаде извежда потеклото си по линията на династията. Знаем отношението на Ахмед към династията по време на неговото управление; името на основателя на династията той даде на първородния си син.) Дали пропускът в думите на Мурад не е нарочен и да насочва към конфликта между Кьосем и Мурад?
Определено ...

Някой източници споменават за това как Мурад е обзет от манията за преследване и поради това убива братята си ,като Ибрахим остава жив благодарение на Кьосем и заточването му в тъй наречения "кафез". Даже на смъртното си легло Мурад има желание да предаде трона на Кримския владетел .

Лек и ползотворен месец ... в очакване на ВВ -втори сезон...

надявам се да не съм забравила някоя съфорумка ...
Добро утро и успешна нова седмица
но съм сигурна, че със започване на сезона ще я видим и на премиера на театрална постановка, както и на нов филм
Феновете на ВВ Кьосем са направо в чудо от уникалната секретност на ТИМС по заснемането на 2 сезон 

Много благодаря на всички
В момента съм много развълнувана и очаквам в следващите дни потвърждение на тази информация за Берен

приятелска среща на Берен с чудесните си колеги и партньори във ВВ Кьосем
и доколкото виждам на този колаж от Перу