Дъгичка, благодарности за всичко, свързано с новия фрагман!

Да знаеш, и аз съм се хванала за сламката, да видим какво ще излезе.
Снощи гледах фрагмана ен пъти. От него отидох към финала на 27 еп., а после не можах да спра да гледам нататък...
Невероятно много ми харесва идеята Кьосем да се играе от три актриси!
Първия път, докато виждах Анастасия и Берен на фона на гласа на Нургюл в новия фрагман, най-напред се стъписах.
След това изпитах истински възторг от нестандартното решение, което всъщност знаем още от първата смяна.
Много хубаво са замислени фрагманите (тийзъри или каквото са). Свързани са помежду си като дават различните гледни точки на героите с отношение към другите. В новия чуваме Кьосем, която в първия само слуша Мурад зад решетката. Като героиня в сериал за Женския султанат, чието име е изписано с най-едър шрифт в заглавието на новия сезон, това е най-важната гледна точка.
На мен най-напред ми направи впечатление еднаквия жест – отлична идея за идентификация на двете Кьосем! – с който Кьосем говори на Осман като майка, за да защити другия си син, и с който жест сега Кьосем изговаря: „...Това, което наричаш държава, всъщност съм аз! Аз! Аз!“ пред Мурад. Докато в първия случай говорят майка и син, във втория – държавник с държавник. Много ще бъде интересно да видим този сблъсък на двамата в това им качество. Кьосем и Мурад очевидно имат различна визия за бъдещето на държавата, но засега не разбираме в какво се изразяват различните им виждания; само се досещаме и гадаем.
Майка и син:
„...Аз съм те възпитала, аз те отгледах, кърмих те с млякото си, ти ми беще като роден син. Защитавах те, закрилях те, обичах те.
А сега ти ми говориш за предателство. Кой кого предава?...“

Регент и султан; държавник и държавник.
„...Това, което наричаш държава, всъщност съм аз! Аз! Аз!“
Какво разбираме за Кьосем?
Тя е цялостна личност, която има памет за своя произход, за своята история, съхранени ценности и оценки за хора и събития в двореца, продължава движението си напред към голямото бъдеще по програма (монолог) от началото. Тази вътрешна цялост на героинята, когато тя приема нови неща, без да се отказва от предишни свои, е много важна на фона на трите лица – трите актриси, които виждаме отвън.
Трите лица не са скрити или замазани, нито нелепо гримирани, а са подчертани.
Възприемам ги като три последователни във времето хипостази на героинята, които изразяват трите различни периода в живота и:
Анастасия – Анастасия: това е нейната начална и неотменна досега същност;
Кьосем – Берен: това е Кьосем, реализираща Анастасия в условията на двореца: съпруга, майка, въведена в правилата за династията и държавата, „лъвица“ защитник на своите близки и децата веднага след смъртта на Ахмед; в този етап Кьосем е най-вече жената и майката Кьосем с внимание към династията и държавата.
и Кьосем - Нургюл в началото на новия сезон, за която на преден план излизат династията и държавата: виждаме я в траурно черно, вероятно за децата и точно тогава чуваме възгласите „Кьосем, Кьосем...“; останала е сама, но сама с грижата за династията, държавата и народа, които и завеща Ахмед; държавата, за която тя е „омъжена“ след неговата смърт. Вътрешната връзка на Кьосем с Анастасия и Кьосем от времето на Ахмед, която ни подчертават, ме кара да мисля, че конфликтът с порасналия син султан няма да е просто битка за власт, а за разбирания за властта. В новия фрагман Кьосем е много Ахмед, държавник.
Прави впечатление кадърът, в който за кратко Кьосем е без знаците на своето положение:
с разпусната коса, една жена, уморена от голямата отговорност. Сигурно ще видим и тази Кьосем през новия сезон.

Благодаря!
. Другите млади жени са Атике и Гевгерхан...Атике не беше ли сестрата-близначка на Ибрахим? Ако да, странно е, че я нямаше на снимката от предния сезон - тази с трите кръга на влияние (тогава имаше предположения, че може би е починала като бебе
) . Там Кьосем държи в ръце само Ибрахим
. А къде ли е Фатма, четвъртата сестра? Моите предположения са, че двете са омъжени и са извън двореца, може би ще го включат по-нататък.
Приятен ден на всички
Една чудесна вест за Берен 

Нямам никакъв интерес за новия сезон на ВВ Кьосем
за мен историята на ОИ е като прочетен вестник ...
Изобщо не се съмнявам, че Нюргюл ще се представи и в тази роля успешно
но ... АЦ си беше голямо недоразумение и гаф за старта на 1 сезон за този сериал
минимум усилия и ... поне някой трябваше да я научи поне да не си сбръчкосва челото
защото не само не изглеждаше по-млада от Берен, но и погрозняваше
а и професионалната "младост" трябваше да подскаже при избора за ролята й, че "От всяко дърво свирка не става !..." 
. Един ден довела на работа малката си дъщеричка на 3-4 годинки. Приятелката ми разказа, че в един момент мъничката се ядосала за нещо и така сбърчила челце, че статала копие на майка си
. Приятелката ми сподели това изумена, защото до тогава не беше виждала малко дете така да се сбръчква при определена мимика.

А Фарах е страхотна