Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 466
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
Привет, момичета!  Hug

Дъгичка, благодарности за всичко, свързано с новия фрагман!  Hug
Да знаеш, и аз съм се хванала за сламката, да видим какво ще излезе.

Снощи гледах фрагмана ен пъти. От него отидох към финала на 27 еп., а после не можах да спра да гледам нататък...

Невероятно много ми харесва идеята Кьосем да се играе от три актриси!
Първия път, докато виждах Анастасия и Берен на фона на гласа на Нургюл в новия фрагман, най-напред се стъписах.
След това изпитах  истински възторг от нестандартното  решение, което всъщност знаем още от първата смяна.

Много хубаво са замислени фрагманите (тийзъри или каквото са). Свързани са помежду си като дават различните гледни точки на героите с отношение към другите. В новия чуваме Кьосем, която в първия само слуша Мурад зад решетката. Като героиня в сериал за Женския султанат, чието име е изписано с най-едър шрифт в заглавието на новия сезон, това е най-важната гледна точка.

На мен най-напред ми направи впечатление еднаквия жест – отлична идея за идентификация на двете Кьосем! – с който Кьосем говори на Осман като майка, за да защити другия си син, и с който жест сега Кьосем изговаря: „...Това, което наричаш държава, всъщност съм аз! Аз! Аз!“ пред Мурад. Докато в първия случай говорят майка и син, във втория – държавник с държавник. Много ще бъде интересно да видим този сблъсък на двамата в това им качество. Кьосем и Мурад  очевидно имат различна визия за бъдещето на държавата, но засега не разбираме в какво се изразяват различните им виждания; само се досещаме и гадаем.

Майка и син:
„...Аз съм те възпитала, аз те отгледах, кърмих те с млякото си, ти ми беще като роден син. Защитавах те, закрилях те, обичах те.
А сега ти ми говориш за предателство. Кой кого предава?...“

Регент и султан; държавник и държавник.
„...Това, което наричаш държава, всъщност съм аз! Аз! Аз!“

Какво разбираме за Кьосем?
Тя е цялостна личност, която има памет за своя произход, за своята история, съхранени ценности и оценки за хора и събития в двореца,  продължава движението си напред към голямото бъдеще по програма (монолог) от началото. Тази вътрешна цялост на героинята, когато тя приема нови неща, без да се отказва от предишни свои, е много важна на фона на трите лица – трите актриси, които виждаме отвън.
Трите лица не са скрити или замазани, нито нелепо гримирани, а са подчертани.
Възприемам ги като три последователни във времето хипостази на героинята, които изразяват трите различни периода в живота и:
Анастасия – Анастасия: това е нейната начална и неотменна досега същност;
Кьосем – Берен: това е Кьосем, реализираща Анастасия в условията на двореца: съпруга, майка, въведена в правилата за династията и държавата, „лъвица“ защитник на своите близки и децата веднага след смъртта на Ахмед; в този етап Кьосем е най-вече жената и майката Кьосем с внимание към династията и държавата.
и Кьосем - Нургюл в началото на новия сезон, за която на преден план излизат династията и държавата: виждаме я в траурно черно, вероятно за децата и точно тогава чуваме възгласите „Кьосем, Кьосем...“; останала е сама, но сама с грижата за династията, държавата и народа, които и завеща Ахмед; държавата, за която тя е „омъжена“ след неговата смърт. Вътрешната връзка на Кьосем с Анастасия и Кьосем от времето на Ахмед, която ни подчертават, ме кара да мисля, че конфликтът с порасналия син султан няма да е просто битка за власт, а за разбирания за властта. В новия фрагман Кьосем е много Ахмед, държавник.

Прави впечатление кадърът, в който за кратко Кьосем е без знаците на своето положение:
с разпусната коса, една жена, уморена от голямата отговорност. Сигурно ще видим и тази Кьосем през новия сезон.

# 511
Привет момичета Hug

Дъгичка, Ваня bouquet Благодаря!
Прекрасен трейлър! Отново се стъписах от "новия" глас на Кьосем и още ми е трудно да свикна. Много харесвам гласа на Берен, звучи в ушите ми, когато гледам героините й... и сега ми е малко странно, защото несъзнателно си пресъздавам монолога и диалога с нейния глас.
Много ще се радвам да гледаме Берен на екран отново, дано! Ще имаме и много неща за обсъждане...би било страхотно!
Момичета, нещо се обърках от промо снимката и моля за разяснение, относно женската част - Айше по-голямата сестра на Мурад ли е? Или наложница със същото име? Фарийа явно не е робиня, а дошла по собствена воля newsm78. Другите млади жени са Атике и Гевгерхан...Атике не беше ли сестрата-близначка на Ибрахим? Ако да, странно е, че я нямаше на снимката от предния сезон - тази с трите кръга на влияние (тогава имаше предположения, че може би е починала като бебе Sad) . Там Кьосем държи в ръце само Ибрахим Thinking. А къде ли е Фатма, четвъртата сестра? Моите предположения са, че двете са омъжени и са извън двореца, може би ще го включат по-нататък.

Приятна вечер! bouquet

# 512
 wavey  Приятен ден на всички  wavey

Rolling Eyes  Една чудесна вест за Берен   coolcool
https://vk.com/turk_dizileri?w=wall-28597347_638383
Цитат
►►Türk Dizileri- Большой Клуб турецких сериалов
today at 10:12 am
Самые успешные!

Маркетологи Турции провели опрос на тему: "Самые успешные актёры и актрисы Турции".

Итак, самым "успешным" актёром по итогам опроса стал Кенан Имирзалыоглу набрав 16,2% голосов, а самой "успешной" актрисой стала Берен Саат, набрав 15,4% голосов.

Перевод сделан для группы Большой Клуб Турецких сериалов- turk_dizileri

ooooh!   Нямам никакъв интерес за новия сезон на ВВ Кьосем   smihesorry  за мен историята на ОИ е като прочетен вестник ... 33uu  Изобщо не се съмнявам, че Нюргюл ще се представи и в тази роля успешно  Peace  но ... АЦ си беше голямо недоразумение и гаф за старта на 1 сезон за този сериал   Thinking  И вината не беше в нея  Crossing Arms  минимум усилия и ... поне някой трябваше да я научи поне да не си сбръчкосва челото  no  защото не само не изглеждаше по-млада от Берен, но и погрозняваше   Naughty  а и професионалната "младост" трябваше да подскаже при избора за ролята й, че "От всяко дърво свирка не става !..."    Stop

Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 12:35 от dai4e

# 513
Здравейте мили дами! Hug

Дайче Hug, само да вметна нещо за мимиките на АЦ и сбръчкването на челото - дори и да й бяха казали, според мен, такова е естественото й изразяване на мимика. Имам много познати, приятели и някои членове на семейството, които при различни мимики получават сбръчкване по цялото чело, между веждите или около устата, това си е в природата на съответния човек. Имат по-"агресивни" мимики и това не е от преиграване. Лично на мен АЦ ми беше приятна и симпатична. Разбира се не ме грабна така, както Берен, което е нормално, но не ми беше неприятна или грозна. Peace Hug
Скрит текст:
Моя близка приятелка ми разказваше за дъщерята на нейна колежка. Та колежката така сбръчквала чело, че ставала "страшна" като се ядоса Wink. Един ден довела на работа малката си дъщеричка на 3-4 годинки. Приятелката ми разказа, че в един момент мъничката се ядосала за нещо и така сбърчила челце, че статала копие на майка си Simple Smile. Приятелката ми сподели това изумена, защото до тогава не беше виждала малко дете така да се сбръчква при определена мимика.

Хубав ден! bouquet

# 514
Дана  Hug  моите уважения към теб за постовете с коментарии в темата  Peace bouquet   но аз изказах мнението си за направения избор на млада актриса в главната роля на мега сериала ВВ Кьосем  Naughty  и то на дълъг кастинг от 4000 кандидатки  ...   Stop  
Цитат
После долгих кастингов на роль юной Кёсем утвердилась 17- летняя гречанка Анастасия Цилимпиу. Девушку выбрали среди 4000 красавиц. Цилимпиу за серию получит 7.500 тур.лир (167. 85 тыс. руб), а Берен Саат, которая заменит Цилимпиу уже после 8 серии, получит такую приличную сумму как 75.000 тур.лир (1.678 млн. руб). Такая разница в сумме всех поразила.

Перевод Asmar Safarova для КЁСЕМ СУЛТАН

#КёсемСултан #АнастасияЦилимпиу #БеренСаат

Скрит текст:
Rolling Eyes  Слагам по този начин цитат от пост в предходна тема   Wink
Цитат
нд, 13 сеп 2015, 22:59   #340  
newsm78  Защото на опита ми да цитирам с иконката получавам това съобщение   Stop
Цитат
Темата е заключена. Нямате право да публикувате или редактирате мнения.
Обратно

# 515
Дана  Hug,
преписала съм си това за кой кой е на снимката:
От ляво на дясно:
Прави: Мурат - Метин Акдюлгер, Кьосем - Нургюл Йешилчай, унгарската принцеса Фарйя Бетлен - Фарах Зейнеп Абдуллах;
Седнали: Бурназ Атике Султан - Едже Чешмиоолу, Силахдар - Джанер Джиндорук, Гевхерхан Султан - Аслъ Тандоан,
Хасеки Айше Султан  - Лейла Ферай, Шехзаде Баязид – Ийт Учан.
За Фарйя има различни предположения: пленница, шпионка, доброволно в харема...

На онази обща фотография, според мен, Кьосем държи в ръце само Ибрахим,
който ще я "постави на трона“ един ден в бъдеще, където сега и е отстъпил място Ахмед.
И затова Атике липсва.
Не върви да и дадат двете деца, а не върви и да ги разделят.
Така предполагам. Може и да е друго.  Grinning
Другите сестри ще се появят сигурно по-късно.

Гласът на Нургюл наистина е много различен,
но интонацията, с която изговаря монолога,
повтаря тази на Берен
и това също добре са измислили.

Дайче  Hug

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 20:14 от vanja@

# 516
Здравейте! wavey wavey wavey

Ваня  Hug Дана  Hug Дайче  Hug, благодаря за споделеното!

Една първа среща

# 517
  • AMS
Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug
Благодаря за споделеното!!! Peace Peace Peace

Скрит текст:
Здравейте! wavey wavey wavey
Ваня  Hug Дана  Hug Дайче  Hug, благодаря за споделеното!
Една първа среща

Дъгичка,  Hug може би имаш предвид това >>>

A Fox tv ни казват, че
тази вечер ще има 5-ти танътъмъ - видео анонс

https://www.youtube.com/watch?v=2dAzQFxiMik

Ето го >>>

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 22:59 от *** Diva ***

# 518
# 519
Дива   Peace   Дъгичка   Peace  благодаря за ... танътъмъ   bouquet bouquet

newsm81  А Фарах е страхотна   coolcool  

# 520
Добро утро! wavey

Още един фрагман с Кьосем и Мурад.
Крайно време е вече за обявят официално и датата за началото, че ни се изчака чаканката и ни свърши търпението. Laughing

https://vk.com/kosem_sultan?z=video-78481828_456239172%2F64b6f49 … pl_wall_-78481828

# 521
Дъгичка, Дива, Дайче, благодаря за нощните новини. Тези хора не спят ли?
И да, време е да ни кажат кога ще започне самият сериал.

С последния фрагман вече ни представиха централните фигури от първия ред на промо-фотографията и отношенията помежду им.
Майсторски: казаха много неща, но най-важните – не.
Обаче ни подхвърлиха много за гадаене. За мен най-интересен беше четвъртият фрагман, който на мен ми задава разни асоциации и ме насочва към ролята, която ще играе Фарйа.

Първото нещо, което прави впечатление при „Първата среща“ е музикалната пиеса, която аз свързвам с последната нощ на Кьосем и Ахмед.
В това вече има много подтекст: новата любов (прилича на любов) започва така, както до последно е била любовта на Кьосем и Ахмед, но остава въпрос: и тя ли ще е до последно такава; изплуват паралели: с първия халвет на двете двойки, между Анастасия и Фарйа и такъв между Ахмед и Мурад, както и паралел между двете двойки.

Засега ни дават малко повече за сравнение между Анастасия - изслушания отново монолог на Кьосем „Аз съм Анастасия...“ в предишния фрагман, и монолога на Фарйа напът към Мурад. Правят впечатление разликите в много моменти:

Анастасия е била обичана и е обичала в мястото, откъдето е дошла; зад красотата на двореца и красивите лица вижда скръбта и жестокостта – опознала е това място; в Ахмед вижда не външното и султана, а това, което е вътре в него – човека и неговото чисто сърце; нейно "оръжие" е невинността (човешкото, сърдечното); активна е: ще променя съдбата, ще пише бъдещето и ще остави името си на света.

Фарйа: тя бяга от място, което за нея е било огън; дворецът за нея е убежище, няма път назад; идва в непознати земи при непознат мъж, който е султан; объркана е, има приказни представи за мястото; оставя съдбата си в негови ръце; готова е в новия огън да изгори на пепел, както и да превърне всичко около себе си в тъмнина. Нейно оръжие е истинският меч.

Тепърва ще разберем какво конкретно стои зад тези думи.
Но се вижда, че като музи на двамата султани, баща и син, двете жени вдъхновяват към различни неща: Анастасия носи в себе си човешкото във всички измерения и съзидателното, докато Фарйа е амазонка – многото кадри, в които размахва меч, нейната стихия е войната и разрухата (пепел, тъмнина).

Очертава се интересен паралел на двете двойки – родителската и на сина, всяка от които, може би, е свързана от различни разбирания и роля на жената, които естествено биха породили различни разбирания за държавата и властта, различна идеология. Когато разберем в какво се изразяват тези различия, ще разберем и защо Кьосем няма да иска да се затвори в харема и да остави династията и държавата на Мурад, както ще разберем и разплаканите и очи.

# 522
  • AMS
Привет, момичета!!!
Аз нещо му изпуснах края на ВВ Кьосем  Rolling Eyes
TIMS и FOX се надпреварват май в дезинформацията.
FOX са пуснали 6 фрагмана 
https://www.youtube.com/user/TVFOX/videos
ТИМS  - 4 -
https://www.youtube.com/channel/UCHXdylbsyDVN4UO2Fv8CgmA/videos

Във VK фрагманите са 5!?
и не е ясно този, в който говори Нургюл от къде е.

https://vk.com/kosem_sultan?z=video-78481828_456239165%2F35faac7 … pl_wall_-78481828

От всичката тази галимация, си признавам,
че не съм особено ентусиазирана,  да се изказвам
и оставам на мнението си, че ролята на Кьосем
трябваше да се изиграе само от една актриса - Берен!!!

# 523
  • София
        Привет мили момичета!
        Интересно ми е да чета умните ви и интелигентни разсъждения, но  напълно споделям  мнението на Дива, относно смените  на актрисите играещи Кьосем. Според мен Берен трябваше да изгради и финализира образа. Може да не сте съгласни с мен, но аз не мога да приема Нургюл в тази роля. Може да греша и дано бъда опровергана, като се надявам сериала да  видим с най-скоро време. Хубав ден желая на всички ви. 

# 524
  • AMS

Привет, момичета!!!
Уважавам различните мнения и ви чета с интерес!!!
Не се стряскайте от мнението ми.
Все ще намеря, заради какво да гледам следващия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт