Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 471
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
Привет момичета  Hug  Hug Hug
Благодаря за всичко споделено в темичката  bouquet bouquet bouquet

Приятен съботен ден с малко хумор ...

# 526
Здравейте момичета Hug

Благодаря за информацията и трейлърите! bouquet bouquet
Дъгичка Hug Ваня bouquet newsm10
Дайче Hug съгласна съм с теб, за това, че е имало много на брой други кандидатки за ролята на младата Анастасия и АЦ е трябвало да бъде най-добрата, а тя не блестеше с нещо специално и дори имаше доста критики към нея. Наистина, така е. Не знам, каква е била целта на сценаристи и екип, но мисля, че са искали да подчертаят чуждото в нея - гръцкия произход и най-вече говора. Аз лично не мисля, че това беше необходимо, но...
Съгласна съм с Дива Hugи Нина Hug- аз също мисля, че Берен можеше да си изиграе цялата роля от началото до края. Щеше да е перфектно! Но, разбира се, ще свикна и с новата актриса - за сега ми допада достатъчно, за да проявя интерес. Фарах също е стимул за гледане, защото я харесвам. Надявам се, че ще останем доволни и съм оптимистка Wink Hug
Странно, че има такова разминаване и най-вече мълчание. Какво чакат, нека вече обявят началото на сериала #2gunfire
Момичета, странна ми се стори една дреболия Crazy - във фрагмана с първата среща, Мурат IV приема Фарийа в друга стая, а не в покоите си и обичайната позната стая на всички предишни султани Thinking. Вратата беше на друго място, както и леглото по отношение на прозореца. А и Фарийа стигна до там по външен коридор - онзи с колоните и малкия двор newsm78
От друга страна пък спорът с Кьосем беше там - в познатата стая.  Дали това не значи, че тя до сега обитавала покоите на султаните като регент и ръководител на империята. Може би аз нещо греша...но просто ми направи впечатление.
Тио bouquet Laughing

Хубава седмица! bouquet

# 527
                          ЗДРАВЕЙТЕ! wavey wavey wavey

Дива Hug Ванче Hug Дана Hug Тио Hug Дайче Hug Нина Hug

Благодаря за споделеното!

Момичета, мен пък не ме дразни толкова смяната на актрисите, избора им или това че Берен няма да участва във втори сезон, защото от самото начало някак си го очаквах. А може би както предполага Ваня, такъв е бил замисъла от самото начало и едва като изгледаме целия сериал ще разберем какъв е смисъла. Ако не са го загубили някъде по пътя, разбира се. Дразни ме само и единствено пълното информационно затъмнение относно сериала и липсата на каквато и да било официална информация поне за датата на началото на сериала. Може и да не ги интересуват толкова много рейтингите, но човек така се губи из слуховете, които непрекъснато се разпространяват, че се демотивира и интереса му се губи.

Дива, по повод на всичките фрагмани или тийзъри /или каквото са/ някъде мернах, че петияТ бил само за разпространение в интернет, не знам дали е вярно, нито какъв е смисъла. Аз вече се уморих да решавам загадки и каквото-такова. Малко остана, ще чакаме и ще видим. Ако ни е интересно, ще гледаме.

Берен за творчеството на Кенан.
Този клип е от инстаграм профила на Кенан.

https://vk.com/feed?z=video-78481828_456239176%2Fe2ab92a0a94f8dd … _-78481828_212533
https://cdn.bg-mamma.com/f2Vl/c3846cc5.jpg

Страхотна е Берен, толкова непринудена, естествена и искрена!

И една стара/нова снимка  от посещението на Берен в Ливан на наградите „Murex D'Or“ на 26.05.2016 год.

Хубав ден и успешна седмица! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 528
  • AMS

Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug
Благодаря ви за споделеното!!!  Peace Peace Peace
Радвам се много, че Берен се появи!!!
Снощи я търсех на концерта на Кенан, а тя била зад кулисите.
Какво съвпадение, че и аз най-харесвам песента му
Мръсно бяло коте >>>
https://www.youtube.com/watch?v=J1ELgJBcLLY

А в горното видео от днес, доколкото разбрах,
става дума за новата ѝ проект,
свързан с романа Kürk Mantolu Madonna на Sabahattin Ali
и ролята на Maria Puder  >>>

# 529
Привет, момичета!
Нина, Дива, Тио, Дана, Дъгичка  Hug Hug Hug

Много се радвам за Берен, че живее в такъв красив свят!
Дива, прекрасна новина.
То се знае, че не я разбрах както трябва,
но знам, че  с Берен ще е нещо хубаво и за душата.

Още съм под въздействие на това, което видях вчера.
Наблизо съм и отидох до Ватерлоо. Много красиво място и интересен музей.
През цялото време безкрайната равнина и паметникът на хълма с един лъв ми напомняха
финалната сцена на Великолепният век с трона на Сюлейман на хълма, обърнат към залеза.

Обожавам да гледам Берен, но също обичам всички нейни героини.
Нейният избор, на който се доверявам,  ме насочи към Кьосем.
Преди не бях си и помисляла, че с такъв интерес ще гледам сериал за Османската империя.
За мен,
щом Берен е избрала да играе Кьосем,
щом тя е дала съгласието си да играе само част от героинята,
значи тя е приела това да е добрият начин.
Тук единственият въпрос е защо това е направено така?
И доколко зрителите искат и могат да приемат експерименти, да възприемат не само пряко, но и чрез символи.
Но все пак, нали гледаме кино, трябва да сме готови и за такива неща.

Според мен Анастасия е избрана от създателите на сериала с такива черти,
защото нейната героиня е не само момичето Анастасия от Кефалония,
но и тяхна концепция за Ренесанса.
Анастасия има външния облик на изображенията от живописта от епохата.
Ренесансовите платна извикват за нов живот антични сюжети и митологични образи в светли тонове.
Косите, дрехите, светлината са новото, което контрастира с тъмната епоха на Средновековието.
Затова Анастасия е такава:
тя е едновременно момичето от гръцкия остров, но и изображение от картина от епохата.
До влизането си в двореца тя е облечена с рокли „на етажи“, познати от Античността, а като „антични“, „крито-микенски“ такива дрехи се определят и в съвременни колекции; на първия халвет е с древногръцки хитон; сцената с ябълката, която си подхвърлят с Ахмед, името Анастасия („която може да възкръсне“, „да се възроди“, което е и значението на думата Ренесанс, сцената „възкресението“ в тайната градина).
Всички важни сцени между Анастасия  и Ахмед от началните 6 епизода са обляни в светлина, контрастираща с тъмнината на двореца (в който любовта върви по „златния път“,  братоубийството е норма...) Така са натрупани много неща, които ни насочват мисленето.
По този начин ни обясняват също еднаквите разбирания на Анастасия и Ахмед:
тя си ги носи от родното място, а той е повлиян от ренесансовите идеи чрез изкуството и затова бързо ги припознава в нея. Младежката им възраст ги държи близо до детството и природната невинност на човека, върху която се наслагва „невинността“ от идеите и култарата на Ренесанса, които връщат човека към човешкото в него.
Точно заради това повечето  турци никога няма да харесат Великолепният век като цяло:
защото „центърът на света“ -  дворецът на тяхната империя и султаните, са показани в духовна общност с периферията и Запада (Сюлейман – Ибрахим, Хюрем; Ахмед – Анастасия), при което променящите двореца, традициите и оказващи влияние върху хода на историята влияния идват от запад на изток, от периферията към центъра,  и се носят равностойно и от мъжете, и от жените (Ибрахим; Хюрем и Кьосем).

Затова не е толкова важно, че Берен няма да изиграе изцяло Кьосем. Тя си е дала името на образа заедно с Анастасия и Нургюл и ни показа в нейния отрязък как създателите виждат да изглежда един съвсем различен османски дворец за султана, жената до него и техните деца, за управлението на държавата.
И е много по-важно не това колко и дали е красива актрисата Анастасия, защото това е много относително, а доколко успешно тя изразява идеите, които са дали основание на създателите да отделят произхода и началните серии с нея чрез изиграването на главната героиня от друга актриса. Това за мен е постигнато. Същото очакване имам и за Нургюл, която ще играе Кьосем след Берен, но това предстои да видим. Огромно ми е любопитството каква са намислили Кьосем нататък.

Анастасия   и женска дреха от древногръцко изображение

Раждането на Венера от Ботичели (края на 15 в., фрагмент)

# 530
  • София
                 Здравейте, мили момичета!
                 Много съм щастлива, че ви открих. Форума е прекрасен. Всички пишете интелигентно и чета и препрочитам написаното.
                 Ваня, мила ти пак успя да ме впечатлиш  с разсъжденията си и голямата си начетеност. Благодаря ти за всичко, което споделяш с нас. След като чета написаното аз отново гледам някой от сторите серии. Разбира се и аз очаквам с нетърпение новия сезон и изненадите, които ни готвят.
                 Желая хубава вечер  на всички ви и до скоро.

# 531
Здравейте, отново! wavey wavey wavey

Ванче, благодаря за страхотния пост. Такова удоволствие е да те чета... Hug

Дива Hug, очевидно имаш добър вкус. И на мен тази песен ми допада.
Много ти благодаря за новината за новия проект на Берен. Дано се окаже вярна, защото ми харесва.

Ето малко подробности.

За концерта

Вчера 16.10.2016 год. се е състоял голям концерт на Кенан Догулу с който е закрит сезона на проявите под открито небе  в „Harbiye“ театър в район Бейоглу в центъра на Истанбул. Малко преди началото на концерта е проведена акция в инстаграм под названието: Peki senin en sevdiğin şarkım hangisi?/Коя е любимата ви песен?, чиято цел е била всеки от участниц-ите да изпее любима своя песен оот репертояра на Кенан. Мерт Фърат, Джем Йълмаз, Беязид Йозтюрк, Кадир Доулу,  Енгин Хепилери и Бейза Шекерджи са част от взелите участие, които заедно с още много известни турски изпълнители са застанали пред камерата, за да запишат видео с любимата си песен на Кенан. Берен, разбира се също взема участие. По време на концерта тя поддържа съпруга си зад кулисите.

И за новия проект

Берен грабна главната роля

Продуцентската компания "Ay Yapım" е запретнала ръкави да екранизира безсмъртното произведение на писателя Сабахатин Али - „Мадоната с коженото палто“. Главната роля в проекта е била предложена на Берен Саат и според последните информации актрисата е дала съгласието си, а снимките ще започнат през 2017 година.
Романът „Мадоната с коженото палто“ разказва историята на Раиф Ефенди – наследник на богат османски род, който по волята на съдбата се превръща в дребен чиновник и „малък човек“. Действието се развива в Турция в първата половина на 20 век. Значителна част от романа разказва историята на животта на Раиф Ефенди, протекъл в Турция и Германия, както и  неговата голяма любов към немската художничка Мария Пудер, за неговите духовни търсения и терзания. Животът на героя в Европа протича на фона на кадри от Германия  след поражението й във Първата световна война. Авторът на романа ярко и психологически точно описва образите на турци и германци в периода 1920-1930 година. Самият писател е живял известно време в Германия.

Али Сабахатин е турски писател-реалист, поет и журналист. Роден е в с. Егридере (дн. гр. Ардино), Османската империя. В произведенията си рисува нищетата в турското село, живота на дребното чиновничество. Остро критикува капиталистическия режим и профашистката политика на Турция. По време на Втората световна война негови книги се забраняват и публично се изгарят. Последният сборник разкази „Стъклен дворец“ (1947) веднага е забранен от цензурата и е конфискуван. Убит е на турския граничен контролно-пропускателен пункт при Лозенград. Счита се, че убийството е извършено чрез тайната полиция поради критичните оценки на писателя за политиката на правителството. В родния град на писателя - Ардино тържествено е чествана 100-годишнината от рождението му на 31 март 2007 г. В града е издигнат паметник с бюст на писателя, намиращ се между Историческия музей и Старата барутчийница. Произведенията му са познати в България, тъй като се изучават в училище от 1950-те год.

Романът „Мадоната с коженото палто“ е преведен на български. Имаме време до 2017 година да го прочетем, само да се потвърди новината. Досега Берен винаги е показвала невероятен усет по отношение на ролите, които приема да играе и не се съмнявам, че ако е приела, значи има защо.

Нина Hug

# 532

Дъга, чудесен пост! Благодаря ти!

Няколко новини и коментари има в него. Впечатли ме бъдещата роля на Берен. Пак ще е провокативна.

Не пиша в темата, но я чета заради Берен. Много харесвам тази жена. Допада ми нейната интересно-красива външност, нейната балеринска походка и нейния силен характер. Чудесна двойка се утвърждават с Кенан. Този мъж се оказа мъж на място. Мъж, който обича и подкрепя съпругата си, а не я задушава.

Не гледам Кьосем и не мога да взимам отношение, но предполагам, че и там Берен е на своето ниво. От снимките, които поствате гледа една красива жена с царствена осанка.

# 533
Дива ,Ванче , Дана , Дайче , Дъгичка ,Нина ,Криси

Благодаря за интересните постове и обилната информация .На Берен пожелавам успех в новата роля  bouquet

Във втори сезон на ВВ-Кьосем ,отново ще участвуват артистите изпълнили ролите на Хаджи ага и Халил паша:

# 534
 wavey   Добро утро на всички с интерес към темата  wavey

Ваня   Hug   Дана   Hug  Нина   Hug  Криси  Hug   Дива   Hug  Дъгичка   Hug   Тио   Hug    благодаря за интересните постове с коментарии, информация и снимки  

Rolling Eyes  След тази хубава новина за приетия от Берен проект за филм с нетърпение съм в очакване и по-актуална информация със снимки и от работата по създаването му  Flowers Four Leaf Clover  За нас по-хубаво би било подобна вест да се появи и за ... нов сериал ...  с динамиката в реала ...   Stop

Hug Hug Hug

# 535
Здравейте! wavey wavey wavey

Орси  Hug  Тио  Hug Дайче  Hug, благодаря за споделеното!

Ново!
Берен и Кенан на концерта на Шебнем Ферах на 22.10.216 год.

Кратко видео от концерта

https://vk.com/berenalican?z=video181239727_456239063%2F09d1ab0a … pl_wall_-67485558

# 536
Здравейте! wavey wavey wavey

Орси  Hug  Тио  Hug Дайче  Hug, благодаря за споделеното!

Ново!
Берен и Кенан на концерта на Шебнем Ферах на 22.10.216 год.

Кратко видео от концерта

https://vk.com/berenalican?z=video181239727_456239063%2F09d1ab0a … pl_wall_-67485558

Благодаря, Дъгичке!

Тъкмо в "моята" тема попитах от чий концерт са направени снимките и ти си пуснала вече информацията тук. Аз, за себе си предположих, че е от този на Имани, но тя пя на 21-ви, мисля. А малко преди това беше и у нас.

Както писах и оттатък, скокливото настроение на Берен ясно показва щастието ѝ. Въпреки, че бях видяла само снимката, но правилно съм предположила, че скача!  Grinning Ще копна видеото, за да го видят и моите дружки, които не влизат тук. Нали може!?

# 537
  • AMS

Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

Благодаря сърдечно,
за споделените новини и мнения,
свързани с Берен!!!

Припомням един от хитовете на Şebnem Ferah
https://www.youtube.com/watch?v=EfHd61sfMkk

# 538

Привет, момичета!!!  Hug Hug Hug Hug Hug

Благодаря сърдечно,
за споделените новини и мнения,
свързани с Берен!!!

Припомням един от хитовете на Şebnem Ferah
https://www.youtube.com/watch?v=EfHd61sfMkk

Дива, удоволствието е взаимно, както се казва! И още по-голямо, когато е споделено!

bouquet  Hug  bouquet

# 539
Орси  Hug, иска ли питане? Хубавите неща трябва да се споделят. Наистина е прекрасна Берен и с Кенан изглеждат много щастливи.

Дива  Hug благодаря за страхотните гифчета и разбира се за песента. Идея си нямаш колко много харесвам тази песен. Тъкмо се канех да я сложа и ти ме изпревари, явно имаме еднакъв вкус. Ще си позволя да я сложа с превод, защото текстът също е много хубав. Кадрите в клипа обаче са от един друг сериал.

http://www.vbox7.com/play:b4cf82eed8&p=playlist&id=2059332&order=date

П.П. Сори, на вграждането на клипа не ми се получава.

Последна редакция: нд, 23 окт 2016, 18:27 от * Дъга

Общи условия

Активация на акаунт