Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 382
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Ваня  Hug bouquet

Малката Берен  Heart Eyes

И за всички празнуващи ...

# 661
Привет! wavey wavey wavey

Момичета, благодаря ви за споделеното!

На мен много добре ми се отрази седмицата без серия, за да понаваксам, че все се гоним с времето и не можем да се стигнем. Но вече на прага ни чука новата серия.

Кратко съдържание на 38 епизод

Тази седмица изплуват страховете от миналото на Кьосем

Новината за бременността на Фарийя се взривява като бомба в двореца.
Кьосем Султан научава, че Султан Мурад е затворил Шехзаде Касъм в клетката. Предстои сблъсък между майка и син.
Айше Султан изпада в ярост от новината за бременността на Фарийя.
Кьосем Султан отмъщава на всички, които носят вина за затварянето на Шехзаде Касъм.
Султан Мурат разбира за започналото в Анадола въстание.
Любовта на Гевхерхан Султан и Силахтар става все по-силна.
Айше устройва великолепен капан на Фарийя. Фарийя се сблъсква лице в лице със смъртта.
Султан Мурад се отправя на поход в Анадола.

Когато научава за бременността на Фарийя, Кьосем Султан взема едно решение: Фарийя ще роди това дете.

Когато се връща обратно в двореца, Кьосем научава за заточването в клетката на Шехзаде Касъм. Тя се сблъсква със Султан Мурад по този повод. Търси му сметка как може да постъпи така с брат си. От своя страна Султан Мурад е доста решителен.

Айше научава за бременността на Фарийя.Тя изпада в ярост и веднага решава да измисли план как да се отърве от това дете. Докато в харема всички обсъждат бременността на Фарийя, сред народа тръгват слухове, че Фарийя е пленница на Султан Мурад.

Кьосем Султан търси сметка на всички, които носят вина сина й да бъде заточен в клетката. За Гюлбахар Султан тя е подготвила друго отмъщение.

Гевхерхан Султан и Силахтар продължават да се срещат тайно. Гевхерхан, която остава по средата между любовта си и сестра си, ще се вслуша ли в гласа на собствената си душа?

Айше подготвя великолепен капан на Фарийя. Фария, която се оказва между два огъня, ще се сблъска лице в лице със смъртта.

Султан Мурад получава новина за започналото въстание в Анадола. Когато разбира, че метежниците са се скрили в една крепост, той незабавно се отправя на път.

Снимки от 38 епизод в този албум:

https://vk.com/album-78481828_240185393

# 662
Привет, момичета!  Hug

Най-сетне следпразнично дойде ред и на нашата драма.

Дъгичка, благодаря за резюмето и снимките.
Малко са ни отпуснали, но сигурно снощи всички са бързали да седнат пред телевизора.  Grinning

Някои новини от изтеклото време с отношение към „Кьосем“, които не можем да пропуснем:

Нургюл получи Международна награда на Арабския фестивал DIAFA в Дубай за
„най-добра актриса“. Да и е честита!

Почина последният наследник на Османската империя.
Бил е първият член на османската династия, роден в изгнание,
и първият претендент за султанския трон, роден след разпада на Османската империя.
Така и династията е вече само история.

Ще споделя нещо, което ми прави впечатление.
Ще видим как ще развият образа на Атике нататък и дали ще излезе нещо повече от външно подобие.
Или замисълът е повече: да ни покажат някаква връзка между началото и края на Кьосем: от Анастасия до Атике.

„Дамата с хермелина“ на Леонардо Да Винчи като прототип – обобщение на ренесансовата живопис и епоха,
повлияли на възгледите на Ахмед, в който създателите чрез замяната на хермелина с агне в ръцете на Анастасия са вложили нужното за сериала съдържание,
виждам и в начина, по който с постоянство досега оформят прическата на Атике.
И в русата коса на трите жени.

Атике е израснала в двореца, но тя проявява черти, които познаваме от Анастасия: свободен дух, неподчинение на приети правила (докато другите бродират, тя иска да овладее боя с меч, веднага се прилепи към Фария и т.н.), разпознава у другите и търси за себе си голямата любов, за която е готова да жертва живота си.
Засега оставам само до външното подобие, което събира Анастасия/Кьосем и Атике в знаковия за епохата портрет. Ще видим дали това ще има по-дълбоко съответствие и в същността и, ако да, в какво ще се изразява. Атике е възлов образ, не само като последната дъщеря (края, но и продължение) на Кьосем, но и сестра близначка на последния син (султан) на Кьосем.

Успешен ден!

Последна редакция: пт, 13 яну 2017, 12:05 от vanja@

# 663
Здравейте момичета Hug

Изгледах снощи 37 епизод и да споделя няколко неща:

Кьосем: Вече напълно разбирам отношението й към Фарийа, както и Ваня Hug беше споменала - тя е принудена да действа така и с оглед на последните събития е убедена, че Фарийа и децата й ще бъдат заплаха за живота на синовете и внука й. Много силни сцени по повод на Касъм, майчината болка и страх. Разделена между синовете си още веднъж...емоционални моменти, които ми въздействаха силно.

Касъм: жал ми беше за него...тъжната съдеба на повечето шехзадета...невинни момчета, без право на живот или истински живот. Много добра игра на актьора!

Баязид: според мен Баязид въобще не можеше и да си представи, че нещата ще тръгнат в тази посока. Той бе подведен от Гюлбахар да разкрие тайната, а и той го сподели пред майка си, не е и предполагал, че ще задвижи такъв проблем. Не го виня, честно казано и до някъде го разбирам.

Гюлбахар: жестока и амбициозна като Халиме...за жалост съдбата й ще бъде същата...ще рискува живота на сина си. Не й е достатъчно да вижда сина си жив и здрав. Разбирам страховете й, но в крайна сметка тя знае, че ако не се забъркват в неприятности, няма да има нито кафез, нито екзекуция. И гарантът е Кьосем...Това, че разказа на Баязид историята за Мустафа беше изключително неправилно, защото не само че излъга, но и тенденциозно премълча редица неща: защо Мустафа е затворен, как се е случило това и кой е истинския виновник за положението му. Най-лошото е, че тя сама за себе си не може да направи правилните изводи и да анализира ситуацията.

Мурад: разбирам дилемата му...ако не накаже - какво ще бъде тълкуването на тази негова постъпка и дали няма и другите му братя да решат да действат зад гърба му. А и другите подчинени около него?!

Фарийя - за сега я харесвам, допада ми характерът й, харесвам и Атике. Двете си приличат.

Да споделя какво прочетох в руски форум: Касъм бива в кафеза 6 години (сега е 1632-1633), през 1638 г. е изведен за да бъде екзекутиран. Баязид бива убит през 1635.

Интересно как ще представят нещата в сериала, особено за Касъм. Дали тук ще предпочетат персонажът да бъде на свобода до екзекуцията си - аз лично, мисля че да. Ще бъде по-интересно като сценарий. Даже си мисля, че Касъм ще изиграе някаква роля за убийството на Баязид. Ще му отмъсти. Друго, което ми е интересно - дали ще дадат, че Ибрахим постепенно губи разсъдъка си, може би не може да понесе стреса и напрегнатата ситуация в харема. Защото, до колкото зная, той бива помилван от Мурад, защото не е добре психически. Мурад бива убеден от Кьосем да не го екзекутира, а да го затвори в кафеза.
Друго, което ми направи впечатление и искам и вашето мнение - Кафезът, в който влезе Касъм ми се стори малко странен - като килия или затвор, а не като стая с някакви все пак удобства?! newsm78 Дали с Мустафа ще са заедно и ще могат да общуват или кафезът е разделен на отделни стаи или килии?! Thinking newsm78
Стана ми мъчно за Мустафа...ужас толкова години сам между четири стени, по добре да го бяха убили...не знам, но това е страшно просто - самотата и тъгата, страха... Cry

Момичета, това е за сега от мен! bouquet
Скрит текст:
Гледах новия сериал с Енгин А. и Фахрие Е. - хареса ми! И двамата играха страхотно! Сериалът се очертава тъжен и сив, но ще бъде интересно, сигурна  съм  Wink Sunglasses Само не знам, защо са го сложили в този пълен с конкуренция ден, при условие, че започва в средата на сезона и хората вече са загледали нещо друго. Лично за мен, би било по-логично да го сложат в по-спокоен ден, но те си знаят...просто ми е странно.

# 664
Дгичке ,за предстоящите събития в очаквания епизод  Hug bouquet
Ваня за поста  Hug bouquet
На мен от султанките за сега ми е най - симпатична Атике.
Ето малко  информация за Фария:
Тя е историческа личност и наистина е съществувала.
Фария е дъщеря на Габриел Бетлен /Габор/ ,живял в Трансилвания ,която тогава е принадлежала на Унгарското кралство.Майката на Фария е Катерина Брандербурк,която пък е дъщеря на крал Джон Сигмунд и Анна от Прусия,
но Фария никога не е срещала Султан Мурад ....

Кой -кого ?

# 665
  • AMS
Ваня, Дана, Серената, 
Тио, Дъгичка,
благодаря за написаното!!!

Момичета,
припомням си ролите и партньорите на

Берен >>>

# 666
Привет, момичета! wavey wavey wavey

Ванче Hug
благодаря за споделената интересна информация!

Дана Hug
Благодаря че сподели впечатленията си от 37 еп., че го позабравих за две седмици. Аз за утре съм си приготвила 38 еп.

Скрит текст:
И на мен ми хареса новия сериал на любимия ни Енгин. Много ми липсваше, защото не съм го гледала доста отдавна. С Фахрие са прекрасен тандем, сюжета също ми допада и не се съмнявам,че ще имат успех, въпреки конкуренцията в четвъртък.

Тио Hug
Навакса ли вече с епизодите?

Дива Hug
Радвам се да те видя!
Много красота си ни донесла, благодаря! Харесвам всички партньори на Берен.

Да се похваля, от миналия уикенд започнах да гледам отново „Интикам“ и много ми е кеф.
Вече съм на 15 епизод и продължавам с удоволствие.

Малко красота и от мен. Берен много ми липсва...

Хубава съботна вечер!

# 667
Дива  Hug  Дъгичка  Hug

Благодаря за всички снимки с прекрасната Берен.За мен най-добра двойка са Берен с Къванч .може би защото много харесвам Кево. Heart Eyes Апропо изгледах сериите на " Дръзкият и красавицата" и много ми хареса.Кево е невероятен ...много красив мъж и е страхотен с вързана коса ...

Дъгичка да изгледах сериите и сега съм в час  Hug

ПП.Всички снимки и колажи които бях сложила са изчезнали .Използвах "прикачи" и май  това не е моя сайт за качване на снимки ... Rolling Eyes

# 668
  • На изток от рая...
Здравейте, мили момичета.

Благодаря ви, че поддържате темата и за всички снимки на Берен. Какво мога да кажа - хубава, по-хубава, най-хубава... Берен. Много ми липсва, за съжаление не се появяват и новини за нея напоследък.
Моят любим сериал, както съм споделяла, е КВФ. Той този, който ме "влюби" в Берен и ме запали по турски  дизита - сценарий, актьори, КАУЗА... всичко имаше там. Единственото жалко нещо е, че много хора не разбраха смисъла на сериала и единственото, което ги вълнуваше бяха целувките между Берен и Енгин и страстта, която трябваше да изиграят в първата брачна нощ. Но това са минали неща, всеки усеща света по различен начин. Аз не гледам толкова много сериали, но за мен КВФ е един от малкото с кауза, друг такъв за мен е "Ако бях облак" - всъщност тези двата са "моите" сериали.

Подобна смислена кауза откривам и в един от сериалите, които гледам сега - "Майка". Много ми харесва - тежък, но много силен и затрогващ, поставящ на преден план подобен проблем - насилието над деца.

Новият сериал на Енгин също ми хареса. Първата серия беше интересна и динамична, изгледах я без да спра кадъра нито веднъж. Дано сценария продължи с това темпо.

P. S.Извинявам се, че пиша за други сериали и актьори, но това е "моята" тема, а и няма нищо с Берен, което да се коментира.

# 669
Здравейте, мили момичета.

Благодаря ви, че поддържате темата и за всички снимки на Берен. Какво мога да кажа - хубава, по-хубава, най-хубава... Берен. Много ми липсва, за съжаление не се появяват и новини за нея напоследък.
Моят любим сериал, както съм споделяла, е КВФ. Той този, който ме "влюби" в Берен и ме запали по турски  дизита - сценарий, актьори, КАУЗА... всичко имаше там. Единственото жалко нещо е, че много хора не разбраха смисъла на сериала и единственото, което ги вълнуваше бяха целувките между Берен и Енгин и страстта, която трябваше да изиграят в първата брачна нощ. Но това са минали неща, всеки усеща света по различен начин. Аз не гледам толкова много сериали, но за мен КВФ е един от малкото с кауза, друг такъв за мен е "Ако бях облак" - всъщност тези двата са "моите" сериали.

Подобна смислена кауза откривам и в един от сериалите, които гледам сега - "Майка". Много ми харесва - тежък, но много силен и затрогващ, поставящ на преден план подобен проблем - насилието над деца.

Новият сериал на Енгин също ми хареса. Първата серия беше интересна и динамична, изгледах я без да спра кадъра нито веднъж. Дано сценария продължи с това темпо.

P. S.Извинявам се, че пиша за други сериали и актьори, но това е "моята" тема, а и няма нищо с Берен, което да се коментира.

Привет, serenata, тези думи споделям на 100% и ги приветствам!
Само дето не приемам така толерантно как "всеки приема света по различен начин". От разлика до разлика има голяма разлика!  Simple Smile
Все още ме боли като си спомня критиките към Берен и обвиненията към Фатмагюл. Така някои си отговориха на въпроса в заглавието - Фатмагюл е виновна.

Макар че в момента не гледам турски сериали, продължавам да следя новините в сектора. За мен Берен Саат е изключителна актриса и всяка нейна нова роля е професионален връх.
Чета и темата ви, момичета, пълна с интересна информация и анализи.
Използвам случая да поздравя всички и да ви благодаря!

Н Е В И Н Н А

# 670
  • На изток от рая...
Привет, Валя! И аз се радвам да те "видя" отново!

Не че искам да се оправдавам, но все пак да обясня... Може би съм толкова "толерантна" вече, защото мина доста време от сериала и споровете покрай него! И аз спорих, и аз се палих и възмущавах. Но ако човекът насреща не иска да вникне в дълбочината на проблема, ако ценностите му се простират до там да се вълнува само от целувки и страст между актьорите и пускането на колажчета със сърца и пеперудки... няма как да променя това - говоря на ниво форум и интернет общуване с непознати за мен хора. Виж в реалния живот е съвсем различно - толерантност към насилие и подобна посредственост не бих проявила.

Затова написах, че този сериал ме "влюби" в Берен - и като актриса, и като човек, защото я виждам, че се бори и посвещава на подобни каузи, а не са много актьорите в Турция, които го правят.

И последно по темата:
Много се радвам, че сценаристите на КВФ не се поддадоха на масовата истерия и показаха развитието на физическата близост между Фатмагюл и Керим по възможно най-логичния и правилен начин - отначало плахо и сковано, мина се през катарзиса на първата брачна нощ и се стигна до онази страхотна сцена в последните серии с гъделичкането и смеха на Фатмагюл, сякаш не беше смях, а хиляди празнични звънчета...

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 14:47 от serenata

# 671
Привет на всички!  Hug

Благодаря за споделеното!

Дана, още не знаем сценария за Касъм, но за кафеза ни дават сведения в 38 еп., както и оценката на времето за него: те го смятат помилване (Мурад, Атике). Кафезът е нещо средно между екзекуцията (техните предходници) и живота (нашите ценности и разбирания), но героите от сериала в тяхното време стоят по-близо до първото: смъртта е разписана в закон и е практика, преживяна и от Мурад. Затова, отмервайки от познатия опит, кафезът им изглежда милост. Времето е променило нашата гледна точка и оценката ни. И за мен също кафезът е ужас.
Ибрахим и извън кафеза се вижда, че започва да губи разсъдъка си. Той е много добро същество, но е нежен и чувствителен. Може би нататък ще ни покажат повече от неговия вътрешен свят.

Тио, радвам се, че вече си в крак с епизодите. Чудех се къде изчезнаха твоите картинки.

Дива, Дъгичка, хубава Берен, хубави роли и хубави партньори. През годините Берен си и същата...Аз нямам любим сред партньорите. Докато съм гледала нещо, ми се е струвало, че това е най-хубавото като история и двойка. Но всеки следващ път това става отново. Не знам как се е получило, че Берен се е отделила сред всички, докато мъжете харесвам, но нямам единствен любимец.

Серената, Валя, току-що написах нещо и после го изтрих, когато видях написаното от вас. То беше във връзка със заглавията и по-конкретно вкуса на двете сценаристки да задават въпроси чрез тях, на които зрителят сам да търси отговор. За „Каква е вината...?“ няма нужда дори да се мисли: ясно е показано кой вижда „вина“: местните, Мустафа и сем., миналото и неговите отношения. Който харесва, заема тази позиция, не можеш „с канче“ да му набиваш в главата. Който иска, следва закона, който се произнесе и там чухме кой е виновен. Отделно историята с Керим. Не знам до какво е стигнал българският зрител обаче, защото той пък гледа „Пепел от рози“! и дори не си е задал въпрос. Да се чудиш и да се маеш откъде им дойде това наум.
А пък аз бях тръгнала към заглавията от моя любим сериал „Забраненият плод“. Оригиналното заглавие е „Забранена любов“, а съдържанието на сериала поставя липсващия въпросителен знак към него. И аз смятам, че двете заглавия насочват в съвсем различни посоки. Първото: към нередовната "консумация" и придава нереден характер на случващото се. А оригиналното кара зрителя да се пита: може ли въобще любовта да бъде забранявана? След като тя въпреки забраните се състоя, опустоши всички и всичко, което не и позволява живот, помете един подреден свят и продължи да живее. И от какъв характер е това, което не се подчинява на човешките норми и закони? Естествено сериалът дава отговор на този въпрос. Искам да кажа как само заглавието променя нагласата за възприемане на сериала от такъв за конкретната история на Бихтер и Бехлюл във филм с философско обобщение за любовта.

Гледах вече 38 еп., но искам още да помисля какво видях. За мен най-хубавото от Кьосем е точно в този момент, докато си подредя в главата видяното. Определено не е за бърза консумация. На мен Берен не ми липсва, Кьосем е и нейна героиня, нейната съдба ме вълнува. Всеки път преди да отворя темата, отварям нейния инст. Там стои снимката на Кьосем с децата, която  накара Берен да „проговори“ след дългото мълчание. Така разбирам, че Кьосем е важна за Берен. И когато гледам Кьосем, знам, че зад Нургюл са и Берен, и Анастасия. Не изпитвам ревност, може би защото по принцип се стремя да гледам и да виждам това, което е направено, а не сбъдване на някакви мои очаквания. Но също не обичам много и публичното присъствие на известните, това ми отнема от магията. Чакам Берен и знам, че всеки човек има нужда да бъде понякога далече от другите и когато отново се появи, ще има защо.

Приятен неделен следобед с всичко ваше любимо!

# 672
  • AMS

Привет, момичета!!!
Серената, Валя, Ваня, Тио, Дъгичка, Дана, благодаря за постовете!!!
Няма защо да се извиняваме за написаното!!!
Ние, които харесваме Берен, също като нея, сме отворени
и реагираме не само на нейните проекти и партньори,
а и на всичко заобикалящо ни.
Валя, невинна е не само ФатмаГюл. Невинни са всичките ѝ героини -
Нермин, Зилян, Ясемин, Бихтер, Ямур/Дерин, Kьосем, Елена, Гедже, Бусе, Ела.
Невинността им, чистата съвест на героините,
дават силата на Берен да покаже не само таланта си,
а и голяма част от себе си.
Ако не притежаваш тази невинност, ако не си с чиста съвест,
едва ли можеш да предадеш това така убедително в образите.
Невинността е сила, голяма сила, а не слабост, както някои си мислят.
Колкото до форумите за Берен, а и не само,
в повечето случаи се стига наистина до целувките, сърчицата и пеперудите.
Малко се пише за други неща.
Фенките на партньорите на Берен, до толкова се взеха на сериозно,
че забравиха, че са жени, майки и баби.
И понеже не могат да се разберат, коя повече обича някой от партньорите на Берен,
си пускат нови безброй теми, маркират периметри, и не забравят да подчертаят,
че ФатмаГюл не е простила, че Бихтер е ..., че ... А те друго почти не са гледали.
Фенките на другите актриси, пък непременно вземат Берен за контра пункт,
за да засвидетелстват, колко повече обичат своята любимка.
Те също не са гледали Берен, но както в оня виц - не читал, но отрицаю.
Има и такива, които се пишат за фенки на Берен,
но не се свенят да отричат проектите ѝ, да омаловажават обществените ѝ изяви.  
Правят анкети коя е по по най, коя двойка по-добре се  целувала,
след снимки кой с кого си е тръгнал, как реагират партньорите им в живота,
ревност, развод, бременност, ...
За мен, поколението на Берен и колегите ѝ израсна пред очите ми в последните 10-12 години.
Видях всеки как се развива. Едни напреднаха, други отпаднаха, трети поеха по други пътища.
Дойдоха и нови, случиха се такива събития в живота,
че е неестествено да си без реакция и да останеш само с ролите си.
Но за фенките това няма значение.
Те си знаят едно и умиране има, но отказване няма.
Те смятат, че са в правото си да обсъждат личния живот и бельото на любимците
и да одобряват, или по-точно НЕодобряват линия им избор.
Не че нямаше такова и за Берен. Дори аз бях скептично настроена за Кенан.
Увлечена от тона, с който се пишеш във форума,
не си дадох сметка, че зад този скептицизъм,
стои моята неосведоменост за него, като творец.
Добре, че беше Берен, да ми отвори очите и да харесам песните на Кенан.
Видя се, че Берен е и негова муза.
И песните на Кенан звучат, в много дизита на колегите на Берен.
Пресен пример в Дръзки и Красиви.
За Къванч няма да се разпростирам.
Показва израстване и класа с новата си роля и с новата си партньорка.
За Енгин. Ох, да пиша ли. Не. По-добре да замълча.
Не ми харесва Мустафа. Тази верига, този първи изстрел,
тази нощ в Дара, може да са неповторими, но за мен са ужасни.
Не му достигна нещо на Керим, макар да положи големи усилия
и да се предаде на правосъдието.
Все пак ФатнаГюл оттегли обвиненията си към него.
За фенките на партньора, за Берен  няма прошка, защото според тях,
тя е окепазила втори сезон на ФатмаГюл,
защото е започнала връзката ѝ с Кенан.
Та даже измислиха, че е заляла на сета Енгин с врял чай.
Не се оказа профайлер Йомер.
А в Дахан виждам и Керим и Йомер.
Същото тичане и падане, като Керим, когато минаваше покрай Рахми,
който търсеше ФатмаГюл. Същата стойка и визия като Йомер.
Фенките на Енгин харесват Фахрие, /аз също и то доста/
но още от първата серия се показа ревността им,
че  първите кадри са без него.
Не може според тях, жената да е в центъра на дизитата.
Да наричаш партньорките и героините им овца, патка, пияница, талпа,  
е чест за фенките.
За мен е обида дори да го чета.
Защото съм жена.
Защото имам чиста съвест.

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 18:07 от *** Diva ***

# 673
  • На изток от рая...

...За фенките на партньора, за Берен  няма прошка, защото според тях,

Diva  bouquet,

Ей това последното ми е "любимо", те все още периодично си го повтарят като мантра. Даже още преди да започне "До живот" започнаха да се изказват опасения, че Фахрие, също като Берен, няма да е отдадена изцяло в любовните сцени с Енгин заради годеника си  #Crazy #Crazy #Crazy

Аз не искам да противопоставям Енгин и Киво, харесвам и двамата, но както писах вече, коренно различните образи, които изгражда Киво във всеки следващ проект ме впечатляват. Все едно гледам друг човек, страхотни преобразявания прави - физически се променя до крайност, а в същото време променя и мимики и маниери, всичко. При Енгин не го виждам така - по-различните му образи за мен са този на Мустафа и от игралния филм ("Малък септемврийски проблем"). Образите на последните му три героя (Керим, Йомер и Дахан) доста ми се припокриват, имам предвид чисто "технически" като изиграване от актьора, но пък първата серия на "До живот" ми хареса, интересна и динамична. При КПА не беше така.

Diva, да ти благодаря и за тези снимки, които копирах. Много ми е любима тук Берен, като невинната и щастлива Фатмагюл.  Точно този образ ме кара да вярвам, че Берен би изиграла безупречно и младата Кьосем.

# 674
Здравейте момичета! Hug

Все още не съм изгледала 38 - и епизод, но ще го направя скоро и ще се включа с коментари. По повод на Берен съм съгласна с всички вас! Тя е личност, има класа, има сила, нежност...прозира един прекрасен и силен дух, една красива душа!
От новите сериали мога да коментирам само първа сериа на "До смъртта". И във връзка с това и написаното от Дива Hug за Енгин.

Скрит текст:
Цитат
За Енгин. Ох, да пиша ли. Не. По-добре да замълча.
Не ми харесва Мустафа. Тази верига, този първи изстрел,
тази нощ в Дара, може да са неповторими, но за мен са ужасни.
Не му достигна нещо на Керим, макар да положи големи усилия
и да се предаде на правосъдието.
Все пак ФатнаГюл оттегли обвиненията си към него.
За фенките на партньора, за Берен  няма прошка, защото според тях,
Та даже измислиха, че е заляла на сета Енгин с врял чай.
Не се оказа профайлер Йомер.
А в Дахан виждам и Керим и Йомер.
Същото тичане и падане, като Керим, когато минаваше покрай Рахми,
който търсеше ФатмаГюл. Същата стойка и визия като Йомер.
Фенките на Енгин харесват Фахрие, /аз също и то доста/
но още от първата серия се показа ревността им,
че  първите кадри са без него.
Не може според тях, жената да е в центъра на дизитата.
Да наричаш партньорките и героините им овца, патка, пияница, талпа,  
е чест за фенките.
За мен е обида дори да го чета.
Защото съм жена.
Защото имам чиста съвест.

Лично аз съм на коренно различно мнение! Дива Hug това, че не ти харесва Мустафа, значи ли, че не харесваш образа или играта на актьора в този образ?! Има разлика. Това, че "Керим положи усилия и се предаде на правосъдието, но нещо не му достигна" - не одобряваш поведението на героя, изграждането на образа или играта на актьора?! Това не разбирам от поста ти. Peace

За фенките на Енгин, зная отношението ти...но държа да подчертая, че не САМО фенките на Енгин имат претенции, злословят и обиждат. Лично съм чела коментари на фенки на Киво и не мога да повторя вулгарните думи, с които си служеха по адрес на други мъже-актьори. Не знам, явно имаш някаква нетърпимост, но като казваш "фенки на Енгин", в това число се включвам и аз, а аз никого не съм обиждала, плюла и коментирала по непристоен начин. Peace

За Йомер - казваш, че не се оказал профайлър - отново не разбирам критиката към игра или сценарий е? Wink
А за тичането и падането на Даахан, подобно на Керим и стойката, подобна на Йомер, лично аз считам че е леко издребняване и подобно педантично вглеждане ми се вижда прекалено Peace Peace.  Аз обръщам внимание на цялостната картина, на усещането, на емоцията, а не дали Енгин сяда като Керим и се почесва като Йомер....за мен това няма значение и не е важно. Ако се загледам, мога да кажа Киво като кого от предишните си герои пада и като кого се ядосва, но нямам такава цел и не ми е важно.  Wink Hug
Извинявам се, ако постът ми звучи грубо...нямам такова намерение Hug Peace bouquet

Серената Hug

Скрит текст:
Цитат
Аз не искам да противопоставям Енгин и Киво, харесвам и двамата, но както писах вече, коренно различните образи, които изгражда Киво във всеки следващ проект ме впечатляват. Все едно гледам друг човек, страхотни преобразявания прави - физически се променя до крайност, а в същото време променя и мимики и маниери, всичко. При Енгин не го виждам така - по-различните му образи за мен са този на Мустафа и от игралния филм ("Малък септемврийски проблем"). Образите на последните му три героя (Керим, Йомер и Дахан) доста ми се припокриват, имам предвид чисто "технически" като изиграване от актьора

Аз лично не намирам прилика между Йомер и Керим...за мен и визията и "техническото" изиграване бяха различни. Сега тепърва ще видя при Даахан, нищо не мога да каже все още, но първа серия и играта на всички ми хареса.
Харесвам Киво и съм изгледала повечето сериали с него, но лично аз не съм толкова впечатлена от него, за разлика от вас...просто не ми въздейства по някакъв толкова особен начин Peace. А по отношение на визията сега - за съжаление ми се струва напълнял и подпухнал, но си е пак красив и не мога да отрека, че е талантлив. Лично за мен в "Менекше и Халил" беше най-добър. Simple Smile
Да спомена и нещо друго: физическите данни на Киво му дават възможност за много повече промяна - много по-хармоничен от Енгин е, както в тяло, така и в лице и може да си позволи всякакви прически, бради и мустаци и да изглежда добре, но това не е случаят с Енгин и това го ограничава до голяма степен. Киво е много по-атлетичен, докато Енгин е по-схванат и има характерност в походката, което трудно се променя и скрива. Лично за мен физическата промяна и стойка си е даденост и някои актьори имат повече възможност за промяна в тази посока, а други не (бърз пример: Жан Рено, Жерар Депардийо - с характерни нехармонични черти и от друга страна Брат Пит, Орландо Блуум). Мустафа Булут беше различен - но изглеждаше зле с тази прическа и мустак и широки костюми, за разлика от играта на Енгин, същото важи и за Текин (МСП) - опърпана коса, скъсани тениски и т.н. Това, което искам да кажа е, че: с чертите на лицето си, физиката си и стойката си, Енгин няма голямо поле за промяна, защото като цяло е нехармоничен и малко прически му отиват, същото се отнася и за физиката му - доста по-сдървен от Киво е. Лично за мен всичко това не е важно, но всеки има своето виждане и усещания. Според мен, Енгин успя да изиграе Йомер по коренно различен начин от героя си Керим. В нищо от Йомер не видях Керим и точно това обсъждахме тогава. Дори походката и бягането беше подобрил Wink. При Даахан - да, физически в началото приличаше на Керим, а после на Йомер, но не и като игра. Това е важното за мен. Wink Peace Hug  

bouquet bouquet bouquet

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 21:09 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт