Берен Саат от Звездите ... до ВВ Кьосем Тема 13

• 104 339
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Привет на всички!
Ех, каква хубава раздумка се заформи тази вечер.  Simple Smile Вярно, че започна от едно разочарование, но пък стана интересно.
Аз не участвам активно, но съм ваш симпатизант, а и се възхищавам от Берен, така че чета редовно.
Мисля, че няколко момичета тук правят всичко, за да запазят темата да не угасва.

Ваня, аз не гледам Кьосем, но чета твоите анализи. Интересна си винаги, знаеш колко много те харесвам.
Предполагам, за тези, които гледат сериала, е още по-интересно да те четат. Не вярвам да има някой, който да иска да спрат коментарите за Кьосем.

Дана, разгледай подписа на Дива. Виж къде ще те отведат линковете, ако не си го направила досега.
Ще разбереш, че Дива е гледала сериалите с ЕА. Ще разбереш, че поне няколко години е била емоционално свързана с него като актьор и с героите му. Мисля, че няма да с греша, ако кажа, че е вложила душа и сърце в клиповете си, направени по филмите му и най-вече по КВФ, където ЕА е партньор на Берен.
Защо тогава да няма право да следи неговото развитие, неговите изяви? Защо да няма право да изпитва разочарование и да го сподели?
"Като не ти харесва - не гледай!". С този лозунг всяка тема би заприличала на сладкарница.  Grinning Сладко, сладко, че да ти стане байгън. И след като използвах турска дума, да направя и едно сравнение с руски. Понеже в руския език двете думи, които искам да сравня, са сходни по звучене, но различни по съдържание. А именно - опитваме да бъдем "фанаты", а не "фанатики".
Скрит текст:
фанАт - почитател; фанАтик - фанатИк

Пък и както каза serenata, нека
Цитат
не си слагаме ограничения какво да пишем, за кого да пишем и т. н.,
Когато няма обидни квалификации, а просто изразено мнение, какъв е проблемът?

И понеже тия дни стана дума за АБО (и на мен ми е любим!) с удоволствие припомням един клип на Дива, който много ми харесва. Неочаквано съчетание с българска песен, но много въздействащо.

Прекрасна е новата снимка на Берен! Познаваме я като съвременна и смела млада жена, но няма ли у нея и нещо ретро? Някакво неуловимо сияние? Нещо вълшебно, като на снимка от стар албум?  Simple Smile

# 691
Серената Hug

Скрит текст:
Предполагам мен визираш под това, че слагам ограничения за какво и за кого да пишем и явно не съм разбрана добре и правилно. На никого никакви ограничения не бих поставила, а просто предложих да няма негативни обсъждания, за да не изпадаме в безсмислени спорове или дикусии. Също така, нито съм обидена, нито се сърдя и не бих го направила, защото не съм върл фен на никого и не бих изпаднала в такива състояния заради актьори, още повече, че в рела всеки има грижи и притеснения и мислех, че поне в тази тема ще забравим негативизмите и ще се наслаждаваме на играта на актьорите във ВВ Кьосем. Няма нищо лошо в обсъждане на бившите партьори, харесвани или не, но така щем не щем влизаме в някаква безсмислена полемика поне за някакъв момент и това натоварва. Аз лично се натоварих Rolling Eyes
Наистина, тъй като сега сериалът няма нищо общо с Берен и е съвсем нов, а на мен ми допада да обсъждам случващото се в историческата сага, то ви пожелавам приятни моменти в гледането на избраните от вас сериали.

Дъгичка, Ваня Hug
Скрит текст:
Благодаря ви момичета за коментарите по ВВ Кьосем! Ваня, ще влизам да чета постовете ти и прекрасните анализи. bouquet bouquet

Валентина Hug
Скрит текст:
Не съм много веща във форумите и съм писала в много малко теми. Никога не съм казвала кой какво право има или няма, прочети отново постовете ми - единствено изразявам изненада, от това, че човек може да следи изявите на актьор, който го разочарова непрекъснато и постоянно още от самото начало, не само с актьорската си игра, но и с интервюта и т.н. Нищо повече!

Приятен уикенд на всички! bouquet

Последна редакция: сб, 21 яну 2017, 01:56 от dana78

# 692
  • На изток от рая...
Както е казано много, много отдавна: "В спора се ражда истината", така че за мен безсмислени спорове и дискусии няма, стига да се водят културно, без обидни квалификации. И смея да твърдя, че именно различните мнения правят една тема интересна. 50 страници с "въх, ах, ох, уникален, страхотен, гениален" и т.н. са ми далеч по-безсмислени и както каза Валя - от сладост чак започва да горчи.

Ваня, моля те не спирай да пишеш за Кьосем. Обичам да чета анализите ти, още повече, че на мен историята ми е слабост.

Обичам Берен, харесвам тази тема и благодаря на всички, които пишат!!!

# 693

Валя:

Цитат
Прекрасна е новата снимка на Берен! Познаваме я като съвременна и смела млада жена, но няма ли у нея и нещо ретро? Някакво неуловимо сияние? Нещо вълшебно, като на снимка от стар албум?

Според мен това е уханието на вечната женственост и нежност!

# 694
  • На изток от рая...
Ето още един от "бившите" - "нашият" Искендер май влиза в ролята на рок звезда следващия петък

https://www.youtube.com/watch?v=3OOJD_rWr7I

# 695
Здравейте мили момичета  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Ваня  bouquet  за чудесните постове  Hug
Дива за прекрасната снимка с Берен  bouquet Hug
Дайченце  Hug bouquet
Серената ,Дана,Валентина ,Криси  Hug Hug Hug

Въпрос на Дана
Въпрос за момент от предишния епизод - когато Кьосем говореше с пашата от Босна, тя каза нещо такова: "Когато аз управлявам отново, ти ще дойдеш в столицата, но сега се връщай в Босна". Това ме озадачи, как Кьосем си мисли, че ще управлява отново newsm78 Shocked...какво имаше предвид...предполагам си мисли, че някак си ще ръководи политиката в сянка или ще наложи мнението си над Мурад (което е по-малко вероятно, имайки предвид преживяното до сега). Какво мислите за това?

Моето виждане за това което каза Косем е ,че тя никога не се е отказвала да управлява империята ,а властта е сладко нещо ,веднъж ако си бил на върха ще се опитваш да се добереш отново във висините.Имайки още двама сина ,пред нея има такъв шанс  .Несигурността в това ,че другите и синове ще бъдат оставени живи също предполагам ,че ще я накара да действува против Мурад.От историята знаем ,че единствен жив принц остава Ибрахим ,който заради психическото му състояние е държан в кафез .Пашата от Босна предполагам ще изиграе роля именно за сваляне на Мурад от власт.

Една нова закачлива снимка на Нургюл ...

Последната серия не съм гледала ,макар и с нисък рейтинг за мен сериала е интересен.Може би след излъчването на ВВ ,Тимур и сие трябваше да изчакат малко време но...

# 696
  • AMS

Hug Hug Hug
Привет, момичета!!!
Наближава пускането на нова тема.
Готови ли сте?
Спомняте ли си дискусията в края на предишната?
Спомняте ли си, че се договорихме,
че всеки път ще се пуска новата тема, от една от нас!?
Кой ще поеме отговорността този път?
Аз имам идея и за смяна на заглавието.
Берен Саат от Звездите ...  всички проекти, партньори, колеги и семейство.
Ако имате други предложения, пишете.
Идеята ми е, да може в темата, да се пише за всичко,
за всички предишни и бъдещи проекти,
за всички партньори, продуценти, колеги, както и  за Кенан.
Тези роли Берен е пресъздала с всички заедно.
Не би отивало на свободолюбивата Берен, да налагаме ограничения.
Не искам да заприлича темата за Берен, когато няма проект,
на други такива, с ах, ох, ...
Обръщам се и към тези, които са изгледали неин филм, или сериал,
ами напишете един ред и тук, не заради мен, а заради това, че ви е харесал, или не.
Във връзка с последните постове, нали не мислите, че не мога да отговоря.
Но не очаквайте и да се оправдавам.
Неприемливо е за мен, да се обсъжда в три теми предимно един от партньорите на Берен,
изваден от контекста на проекта му, от контекста на предишните му проекти,
от политиката на продуцента, от рейтингите, от колегите му, от цялостната обстановка.
Стига с този маниер на пускане на няколко теми за един проект,
с цел да се надвикват фенките кои са по-върли и по-ултра.
Този дефект на отлюспването ми е доста противен.
Тези много теми с привкус на затворен частен клуб също.
Различно мнение уж се уважава, но не се приема
и е повод за нападки, обиди, изпускане на нервите.
Ако искам да уважат моите критерии,
ще се съобразя и с критериите на турската домакиня, и с рейтинга,
и с продукциите на другите продуценти и техните стратегии за успех.
Берен е част от всичко това и в тази среда избира и участва в проектите.
Колкото до негативизма ми, искам да подчертая,
че за мен разочарованието не е негативизъм.
Това е откровение.
Това е плод на дългогодишна четене и гледане.
Това е един вид несъгласие с използване на едни и същи изрази,
които понякога дори не са верни.
Това е реакцията ми на размахването на пръст
и "съвета" - ами не го гледай.
И въпреки разочарованието, ще продължа да наблюдавам тези,
с който ме е запознала Берен.
Това е мое виждане за партньор, колега, проект в цялостната картина.
Не мога да извадя, дори само Берен, извън проектите, колегите, партньорите и семейството,
извън цялостната обстановка, защото тя е част от всичко и е свързана с всички.

# 697
Здравейте, момичета! wavey wavey wavey

Дива  Hug Ваня Hug Дана  HugТио  HugСерената Hug Дайче  HugHugВаля Hug Криси  Hug

С удволствие чета мненията на всички не само за Берен и Кьосем, но и за останалите сериали, които гледате. Аз съм обикновен зрител, не разбирам кой знае колко от режисура, операторска работа и т.н. Затова се водя от емоциите си. Ако ми допадне историята, която ни разказват и актьорската игра е такава, че да ме накара да се развълнувам, гледам. Останалото не ми е важно. Не сравнявам актьорите един с друг, нито ги противопоставям, защото от опит знам, че това не води до никъде.

Все още не съм гледала новия сериал на Къванч, но имам намерение да го направя. Гледала съм само 5 епизода от КПА с Енгин, но по времето когато го даваха не ми привлече достатъчно вниманието и го изоставих. Просто така го усетих тогава, но това не означава че някой ден няма да го изгледам, нито си правя някакви изводи за Енгин. Новия му проект засега ми допада, но ще видим как ще е нататък. Ръководя се от усещанията си, които с времето се променят и смятам това за нормално.

За рейтингите пък, какво да кажа. През последните години все такива сериали гледам дето нямат добри рейтинги, но това хич не ми е важно. Ето, в момента гледам отново „Интикам“, някога той също започна в началото на януари, по средата на сезона и през цялото време нямаше хубав рейтинг. У  нас пък тотално беше оплют и отречен от доста хора само поради факта че е адаптация. Но за мен е един от най-хубавите сериали, които съм гледала. Както много хубаво го е казала Ваня, аз не измервам сериалите, нито филмите, нито нищо за душата си с цифри. Просто си гледам.

Момичета, нека всеки да гледа каквото му харесва, а тази тема да си остане мястото, което ни събира. Аз нямам нищо против всеки да споделя каквото пожелае. Отнасям се с уважение към мнението на всяка една от вас, независимо дали съвпада с моето или не. Даже различните мнения са ми по-интересни, защото ме карат  да се замисля. Знаем се от толкова години, сигурна съм, че всички сме добронамерени и ви призовавам, нека не се поддаваме на емоциите и да не се огорчаваме една друга.

С такава любов създадохме тази тема със заглавието „Берен Саат от Звездите до ВВ Кьосем“, което ни позволява да говорим и за предишните проекти на Берен и съответно за партньорите й. Почти я изписахме и мисля, че точно сега е редно да помислим за следващата. Нека пак с любов да продължим традицията. И нека по-скоро да ни съберат тук новини за Берен, която толкова много ни липсва. И мен много ме зарадва новата й снимка. Много  я харесвам, защото е не просто красива жена, а такава, която излъчва енергия и спокойствие едновременно. И те кара да се усмихнеш.  Много си я обичам, и темата обичам, вас също много ви обичам, затова нека останем заедно!

Приятна съботна вечер!

п.п. Дива, новото заглавие, което си предложила ми допада. Да видим кой ще поеме щафетата.  Имаме си договорка, нали? Laughing

# 698

Дива, Дъга

Чудесни са ви постовете!

Както и на всички момичета.

Берен заслужава тема, емоции, харесване, уважение, обич и страст. Не е само най-добрата и най-интересната турска актриса. Тя е личност с присъствие. При това жена надарена с крехка и нежна красота. Тя не с вид на кукла Барби. Името ѝ означава сила и ум. Духовното излъчване блика от одухотворената ѝ външност. От постъпките ѝ. От човешката ѝ позиция в едно тежко и обременено общество. Тя е стомана в мека, кадифена ножница. Силна личност и нежна жена. Не говоря за актьорския ѝ талант. Той е и видим и оценен. В краткия си житейски път направи толкова роли. На различни образи. Силни и запомнящи се. Мисля си, че не е достатъчно да си добър професионалист. Преди всичко трябва да си човек и личност. Берен е точно това. С достоен и равностоен партньор в живота. Както и тя му е равностойна! Една красива, балансирана, обичаща се и уважаваща се двойка. Разбира се, че не съм си пила кафето и питието с тях, но нещата се усещат. Както и ние в този форум. Не се виждаме и не се познаваме, но характерите  се усещат и разбират, нали!

# 699
Здравейте в събота вечер!  Hug

Мислех, че най-сетне написах това, което мъча цял следобед, когато видях двата емоционални поста на Дива и Дъгичка. О, да добавя и на Криси. Благодаря!

Аз съм един още по-обикновен зрител, който може и да има някакви специални познания, но те са далече от киното. Но се вторачвам в екрана и гледам да не изпусна нищо – знам, че киното е визуално изкуство и всичко, което ни показват, е важно. Правя го с една цел: да разбера смисъла. Кога мога, кога – не, но и междувременно преживявам съответните емоции. Това е накратко моето кредо. Обектът ми винаги е  сериалът/филм. Актьорите и останалите неща, за които Дива пише, познавам от това, което се пише тук, както и това, което срещам за тях, когато преглеждам новини във връзка със сериала.
Берен ме насочи към Кьосем и ме доведе в тази тема, към която през няколкото години сериален живот съм имала голямо уважение като място за информация, смислено и толерантно общуване. Според възможностите и разбиранията ми искам да остана в този дух и да допринеса с каквото мога, а не да навредя на темата. Между другото, писменото общуване създава специални усещания и опознаване на хората отсреща.
По въпроса за новата тема: аз пиша дълго и хабя много пространство, затова съм задължена. Но на този етап още ми е много силно разочарованието от отказа на някои от редовните членове на темата да се обсъжда Кьосем след смяната на актрисите. Не го приемайте нито като критика, нито като казано от сърдита фенка, аз трудно влизам в едната или другата роля. Даже това въобще няма отношение към никого от вас. Просто с оглед на това, което написах по-горе и най-напред, не искам да бъда следващата в правенето на темата за Берен, защото за мен темата в този момент е Кьосем. За  написаното по-долу днес също може да се каже, че има връзка с това, но наистина е случайно, защото е породено от вчерашния разговор.

Тио, може Кьосем и да „помогне“ за свалянето на Мурад. Ще видим. Но нейното желание за власт аз виждам единствено във връзка със завещаното от Ахмед: това не е самоцелно желание за власт, а с цел запазване живота на синовете и като продължители на династията, което казваш и ти, или заради евентуални вреди на държавата, които гневът на Мурад нанася.

Валя, Серената, не съм имала намерение да спирам обсъждането на Кьосем. Само исках да знам мнението на другите.

И сега за това, което мислят  Серената и Дана:
ВВ Кьосем  няма вече нищо общо с Берен, на практика това е напълно нов сериал.

Ето моите разсъждения по този въпрос.

Да, Берен вече не участва в Кьосем.
Но да уточня, че по време на първия сезон Берен не е присъствала в Кьосем в лично или някакво друго свое качество, а именно като актриса, представяща героинята Кьосем.
През новия сезон на екрана ние отново гледаме същата героиня.
Значи това, което без съмнение свързва Берен с новия сезон, е общата за Анастасия, Берен и Нургюл героиня – единствената Кьосем.
Тази героиня, а не самата Берен обсъждаме и ние тук: самата Берен си отиде, но нейната героиня продължава да живее.  
Известно е, че образите/ героите се създават от сценаристите и се довършват  творчески от всички, работещи по един филма, вкл. актьорите.
Актьорът е лицето на образа.  Когато играе своята роля Берен престава да бъде Берен, тя е Кьосем.
В нашия случай имаме един образ, който има три лица: Анастасия, Берен и Нургюл.
Тези три лица разказват героинята в отделните части от нейната биография, но отминалата част не изчезва, тя остава в следващата, която се поема от новото лице. Така Анастасия е началото и съдържа само себе си, но отрязъкът Берен-Кьосем включва и предходния отрязък с лице Анастасия, а последният отрязък с лице Нургюл – предходните два. Но дали разгледани линейно по биографията или като влизащи подобно матрьошка една в друга, трите актриси представят пред нас една единствена героиня. Затова за мен Берен остава неотменно свързана с Кьосем.

Епизодите, сезоните, сериалите са технически способи за накъсване на линейното действие, правено с цел да е технически възможно филмовият текст да бъде представен на зрителите. На това техническо разпределение се възлагат още много други задачи от съдържателен, естетически и всякакъв друг характер, правят се добавки в заглавието, нови въвеждащи части и др. В нашия случай то отграничава последователния ход на историческите  събития. Но от гледна точка на развитието на образа на Кьосем няма прекъсване или ново виждане за героинята, затова за мен втори сезон на Кьосем е същият сериал,  продължение на първи сезон и това е отразено в заглавието, запазващо „Кьосем“.

Казвала съм си мнението, че на мен това решение на създателите на сериала много и все повече и ми харесва. С всеки следващ епизод имаме все по-добра видимост, за да оценим това.

Ако героинята беше изиграна само от една актриса, единицита мярка и усещането би било за разказан един човешки живот с неговите три етапа.
Трите актриси със своите три различни лица правят  много по-обемно внушение: а именно, внушението за историческа епоха. И наистина Анастасия, полъхът на Ренесанса, сякаш се стопи, пое се и изчезна в Кьосем – Берен, която е лицето на епохата Ахмед; за да бъде сменена от новото лице, това на Нургюл – епохата на Мурад, Ибрахим, (може би) и Мехмед. Но героинята Кьосем, която стои под трите лица, е една и съща от началото до финала. Само фенският прочит през една от любимите актриси не позволява разбирането на героинята в нейната цялост.

И любимият ми колаж:

# 700

Оказва се, че тази снимка на Берен и Кенан от вчера е направена, когато двамата са се завръщали от репетиции за концерта, който Кенан ще изнесе през февруари и който щял да бъде като подарък за любимата му Берен, както и за всички влюбени по случай 14 февруари!

https://www.gecce.com/haber-kenan-ile-berenin-14-subat-hazirligi

# 701

Колажът е супер!

Ваня, чета и харесвам постовете ти. Лично аз не мисля, че трябва да не пишем тук за сериала. Напротив! Както писах, не го гледам н интернет и тук влизам, за да се осведомя. За мен това е темата за Берен и сериала Кьосем, в чийто образ тя се превъплъти за известен период от живота на героинята. Мое мнение. Не съм от активните участници в темата и нямам право на глас Grinning, но както вие си прецените.

Предложението на Дива за леката промяна в името на темата ми допада!

И още - независимо от феновете Берен си остава с класата Берен!

Дъга, когато исках да пусна поста си и видях, че си писала. Забравих, въпреки че бях се сетила: да, Берен има скоро рожден ден. След малко повече от един месец!

# 702
Привет момичета  Hug
Неделен поздрав с малко мухттешемски хумор ...

ПП.Подкрепям мнението ,за дискусия  на "ВВ-Косем " в темата. Peace

# 703
Здравейте Simple Smile

Изгледах последния епизод. И да споделя впечатления:

Ваня Hug отново се замислих над думите на Кьосем за това, очаква управлението да е отново в нейните ръце...Твоето тълкуване ми допада и е логично...
Цитат
Единственото ми обяснение е, че Кьосем знае от големия си опит и каза на Мурад, че държавата не се управлява с гняв. Може би тя преценява, че управлението му няма да е дълго и въпреки, че Мурад смята, че на него няма да му се случи това, което на Осман, Кьосем  да не изключва подобен развой и за управлението на Мурад. Тя достатъчно добре познава държавата, за да и ясно как ще завърши силната амбиция, съчетана с гняв.

но се сетих и за друг момент- Кьосем на два пъти каза на Мурад, че докато тя е жива, тронът ще бъде негов и че тя няма да позволи на друг да го измести. В този смисъл си мисля, че тя възнамерява и по принцип се стреми в момента да ръководи паралелно. Да контролира ситуацията и да тушира и смекчава напрежението, когато успее. Предполагам, че тя очаква в един момент самият Мурад да се обърне към нея и да я помоли да действа активно във вземането на решения с него.

За сериата: много ми е тъжно за Фария...няма по-голяма мъка за една майка и по-тежка ситуация за една жена. Разбирам я напълно. Логично е всичко, което прави и мисли.
А, Айше сама ще си навреди. Дори и Фария да няма деца, Айше ще бъде отритната като жена и единственото, с което ще трябва да се успокоява е, че синът й е единствения шехзаде на Мурад. И това не е малко, особено за една майка в онези времена. Жестокостта е част от този харем и въпреки, че Айше има примери пред себе си, тя не иска синът й да е в опасност или да бъде просто шехзаде, шехзаде, което няма право на нищо - нито да обича, нито да се занимава с нещо, нито да има семейство. Не я оправдавам, но донакъде я разбирам...защото вече имаше много като нея, преди нея...Халиме, Хандан, Сафие, Нурбану, Хюррем и Махидевран - никоя от тях не се поколеба да посегне на живота на шехзаде, било то неродено, малко дете или по-голям принц. Единствено Кьосем успя да намери баланс, или по-точно да запази баланса в душата си и в действията си. Да бъде милостива, благородна, състрадателна и справедлива. Не посегна на Осман, дори го обикна повече от собствените си деца, отгледа и Баязид.

Ибрахим - започват първите признаци за психическа нестабилност. Много емоционална и ранима душа е той. От бебе, дори и без да разбира, но с една част от съзнанието си е усещал смъртната заплаха...това се отразява.

Касъм - направи ми впечатление, че не искаше да погледне Мурад. Показаха ни с поведението му, колко го е разтърсил престоят му в Кафеза, още повече виждайки Мустафа - окаяният си чичо. Това е още по-страшно от това да си сам. Не е знаел, дали този безумен човек няма да го нападне докато спи или не е нащрек. Sad Видял е как годините са се отразили на момчето, затворено от малко, как психиката е рухнала. Касъм е усещал, може би, какво го чака и него. Не случайно не иска да разговаря с никого - шокът е голям. Видяхме и свиването на юмрук, когато остана сам в стаята си - ядосан е, според мен е ядосан на всички и на всичко в този дворец. За това, че султаните са избивали братята си или уж милостиво са ги затваряли в ужасната дупка, където психиката им е рухвала; за това, че няма право на собствен живот; за това, че трябва да живее в страх и да се подчинява, без право на мнение. Лично за мен този кафез е по-страшен от смъртта и унижението е голямо за едно шехзаде. По-добре да се изправиш пред палачите, носещи връвта и да не се дадеш без бой, умирайки като шехзаде, отколкото да гниеш в кафеза и да забравиш кой си. Не знам...но решението на Ахмед още тогава не ми хареса. Впоследствие виждаме, че Кьосем е променила стратегията - не е вкарала Баязид в кафеза, след опита на Гюлбахар да свали Мурад от трона, тя наказва самата виновница - майката. Така трябваше да постъпи и Ахмед - да накаже Халиме и Дилруба, както направи със Сафие, а не малкото момченце Мустафа. Впоследствие разбра, какво е направил, но беше вече късно...Мустафа не беше там, на неговото място беше дошъл един безумен младеж, а любящото момченце беше изчезнало в страха и самотата си. Sad

Баязид - хареса ми реакцията му, но и не бих очаквала от него да предаде майка си, все пак той я обича и не иска да пострада. За съжаление, Гюлбахар надали ще последва съвета му и това ще й коства най-скъпото.

До скоро! bouquet

# 704
Здравейте, момичета! wavey wavey wavey

Ваня Hug чакам всеки твой пост за "Кьосем" с голямо нетърпение. Знам колко време и усилия ти отнема това и колкото и да ти благодаря, все ще е малко. Без теб сигурно няма да схвана смисъла на половината от случващото се в сериала. Безценна си!
Благодарение на теб, аз отдавна приемам образа на Кьосем като едно цяло и в неговата последователност, въпреки смяната на актрисите. Вече не се ядосвам и не съжалявам, защото това нищо няма да промени. Просто се наслаждавам на всяка серия и засега ми е доста интересно.

Криси Hug така красиво се описала Берен....

Тио  Hug благодаря за усмивките.
Много добре си ги наредила сссс... султанките.  Joy Joy Joy

Дана Hug аз също мисля, че стремежа на Кьосем към властта никога не е бил самоцелен, а винаги е бип свързан с опазването на династиията и защита на интересите на синовете й. Смятам че беше напълно искрена, когато каза на Мурад, че докато тя е жива, няма да позволи на никой да му отнеме трона. Стремежа й е да участва във властта не директно, а точно както ти описваш - като тушира и смегчава напрежнието на Мурад в трудни моменти и  като бъде полезна с опита си в решаването на сложни ситуации. Тя е мъдра жена и е наясно, че заради буйния си нрав както и поради факта, че сам предвожда армията си и участва в битките, Мурад може и да не живее дълго.
С течение на времето видяхме как в няколко ситуации Кьосем успя да му повлияе да вземе трудни, но правилни решения и да покаже своята светла, човешка, братска страна.

Серията беше много интересна. Най-много ме развълнува сцената с братята и сестрите пред кафеза, в който е затворен Касъм. Беше много трогателно, даже си поплаках.
Ибрахим е отчаян, безнадежден и уплашен. Все повече се затваря в себе си и губи интерес към живота. Единствено желанието му да види любимия си брат успя да го вдигне от леглото, но не смееше да престъпи заповедта на султана. Едва когато чу гласа му отвътре, не издържа. Дори успя да му вдъхне надежда.

Гевхерхан и Атике колкото и да бяха отчаяни, също се опитаха да окуражат Касъм, че Мурад няма да го остави там и когато си дойде от похода ще успеят да го измолят за милост.

Хареса ми как реагира Баязид на признанието на майка му Гюлбахар, че иска някой ден той да седне на трона, който видиш ли му принадлежал по право. А тя правела това, за да го защити. Добре я отряза като я попита така ли ще го защити, като го хвърля в огъня. Жалко че Кьосем, която така добре е възпитала това момче не успя да го спаси от  болните амбиции на жената, която му е дала живот.

Много ме натъжи и момента, когато Мурад отиде в кафеза при Касъм и си спомни случая от детството и разговора им с покойния му брат Осман. Явно в сведения  поглед на брат сега той видя собствения си страх. Тогава Осман му призна, че се страхува да не стане жесток султан, чиито ръце са изцапани с кръв. Същият въпрос си задава сега самия Мурад. Този спомен очевидно позволи на братската любов да надделее над волята на султана.

Жалко за Фарийя, че по такъв ужасен начин изпита най-силната болка за една жена. Възхищавам се обаче на смелостта й да казва винаги истината на Мурад. И сега не пропусна да му каже, че е постъпил правилно като е освободил  брат  си Касъм от кафеза, защото така е освободил и собствената си душа от затвора на съвестта. А после му сподели нещо не по-малко важно: Че това, което й тежи като залък, който не може да преглътне и който не й позволява да диша е не нападението на което стана жертва нея, не срама, който преживя, а истината. А тя е, че хората са прави и тя наистина е само негова любовница.

Берен Саат е обявена за най-добра турска актриса за 2016 година в Латинска Америка за ролите си на Фатмагюл в КВФ и Бихтер в ЗП.

видео

https://vk.com/feed?z=video-67485558_456240295%2F1e6f961eb926bea … _-67485558_100359

До скоро!

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 20:33 от * Дъга

Общи условия

Активация на акаунт