Ех, каква хубава раздумка се заформи тази вечер.
Вярно, че започна от едно разочарование, но пък стана интересно.Аз не участвам активно, но съм ваш симпатизант, а и се възхищавам от Берен, така че чета редовно.
Мисля, че няколко момичета тук правят всичко, за да запазят темата да не угасва.
Ваня, аз не гледам Кьосем, но чета твоите анализи. Интересна си винаги, знаеш колко много те харесвам.
Предполагам, за тези, които гледат сериала, е още по-интересно да те четат. Не вярвам да има някой, който да иска да спрат коментарите за Кьосем.
Дана, разгледай подписа на Дива. Виж къде ще те отведат линковете, ако не си го направила досега.
Ще разбереш, че Дива е гледала сериалите с ЕА. Ще разбереш, че поне няколко години е била емоционално свързана с него като актьор и с героите му. Мисля, че няма да с греша, ако кажа, че е вложила душа и сърце в клиповете си, направени по филмите му и най-вече по КВФ, където ЕА е партньор на Берен.
Защо тогава да няма право да следи неговото развитие, неговите изяви? Защо да няма право да изпитва разочарование и да го сподели?
"Като не ти харесва - не гледай!". С този лозунг всяка тема би заприличала на сладкарница.
Сладко, сладко, че да ти стане байгън. И след като използвах турска дума, да направя и едно сравнение с руски. Понеже в руския език двете думи, които искам да сравня, са сходни по звучене, но различни по съдържание. А именно - опитваме да бъдем "фанаты", а не "фанатики". Пък и както каза serenata, нека
И понеже тия дни стана дума за АБО (и на мен ми е любим!) с удоволствие припомням един клип на Дива, който много ми харесва. Неочаквано съчетание с българска песен, но много въздействащо.
Прекрасна е новата снимка на Берен! Познаваме я като съвременна и смела млада жена, но няма ли у нея и нещо ретро? Някакво неуловимо сияние? Нещо вълшебно, като на снимка от стар албум?

Shocked...какво имаше предвид...предполагам си мисли, че някак си ще ръководи политиката в сянка или ще наложи мнението си над Мурад (което е по-малко вероятно, имайки предвид преживяното до сега). Какво мислите за това?

Видял е как годините са се отразили на момчето, затворено от малко, как психиката е рухнала. Касъм е усещал, може би, какво го чака и него. Не случайно не иска да разговаря с никого - шокът е голям. Видяхме и свиването на юмрук, когато остана сам в стаята си - ядосан е, според мен е ядосан на всички и на всичко в този дворец. За това, че султаните са избивали братята си или уж милостиво са ги затваряли в ужасната дупка, където психиката им е рухвала; за това, че няма право на собствен живот; за това, че трябва да живее в страх и да се подчинява, без право на мнение. Лично за мен този кафез е по-страшен от смъртта и унижението е голямо за едно шехзаде. По-добре да се изправиш пред палачите, носещи връвта и да не се дадеш без бой, умирайки като шехзаде, отколкото да гниеш в кафеза и да забравиш кой си. Не знам...но решението на Ахмед още тогава не ми хареса. Впоследствие виждаме, че Кьосем е променила стратегията - не е вкарала Баязид в кафеза, след опита на Гюлбахар да свали Мурад от трона, тя наказва самата виновница - майката. Така трябваше да постъпи и Ахмед - да накаже Халиме и Дилруба, както направи със Сафие, а не малкото момченце Мустафа. Впоследствие разбра, какво е направил, но беше вече късно...Мустафа не беше там, на неговото място беше дошъл един безумен младеж, а любящото момченце беше изчезнало в страха и самотата си.