Така ли е и при вас?

• 7 589
  • 40
  •   1
Отговори
 Интерисувам  се дали навсякъде е така както е при нас.В училище на моето дете му пишат 2-ки защото не си е написал домашното/ не иска да пише домашни/  или защото е отговорил когато не са питали точно него а друго дете.  В 5 клас е. Пишат му и забележки ,че  е без домашно.Това ми прилича на килийното училище , където който не е знае или не пише и чете го биели с една пръчка и са му слагали една табелка-"не знае" и т. н. ТАКА ЛИ Е И ПРИ ВАС?
Детето ми е хиперактивно, но не смея много да казвам, защото това звучи като оправдание и ще изпадна в смешно положение.Много често е гонено от час за нарушаване на дисциплината. Дори по предмет ,който много обичаше без да има причина  са го изгонили " за да да не стане като миналият път"Много ми е болно. Да -не иска да пише домашни ,да чете, сигурно създава проблеми на учителите и те искат така да се каже "да го сложат на мястото му" показвайки му -Тук става това ,което кажа аз!
Всеки учител задължително ще ме нападне да не кажа ,че ще иска да ме разкъса.Ще си каже -ето още  една , дето детето и ни къса нервите и на туй отгоре взела да го оправдава. Не ме разбирайте погрешно.По скоро въпроса ме е  какво мога аз да направя?В моя случай/ хиперактивно дете с един родител  ,което вече има опозиционно предизвикателно поведение ,в началото на пубертета/ каква е МОЯТА РОЛЯ!

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 09:32 от Редактор*

# 1
  • София
Първо, големите букви са равни на викане.
Второ, голямата ми дъщеря спокойно можех да и лепна ХА, но не го направих.
В 5 клас е така да, със всички. Такива са учителите, учете се да се справяте.
Как - с много говорене, общуване с детето и работа с детето. Работата включва учене с детето и писане на домашни.

# 2
  • Пловдив
Оставам с впечатление,че не си говорила с учителите,а трябва.
Нормално е да има забележка,че е без домашно.За двойките ми е пресилено,но в желанието си да го подтикнат да пише домашни,може и това да е направил някой учител.

# 3
  • София
Да, така е - двойки за три пъти ненаписано домашно, гонят от час за говорене и неспазване на дисциплината, а освен че гонят, пишат и отсъствия (не всички де), при 3 неизвинени отсъствия - разговор с класния, при 5 - разговор с директора, след това на педагогически съвет и т.н.
В пети клас е трудно на децата - от една учителка минават на много, всеки със своите си изисквания и начин на преподаване и въдворяване на дисциплина.

# 4
Щом детето ви е с проблем, намерете специалист, който да работи с него и да успее да "влезе в час" за основните неща. Не му правите услуга с примиряването си. Двойките и забележките са сигнал към вас да обърнете внимание.

# 5
...ТАКА ЛИ Е И ПРИ ВАС?
Детето ми е хиперактивно, но не смея много да казвам, защото това звучи като оправдание и ще изпадна в смешно положение.Много често е гонено от час за нарушаване на дисциплината. Дори по предмет ,който много обичаше без да има причина  са го изгонили " за да да не стане като миналият път"Много ми е болно. Да -не иска да пише домашни ,да чете, сигурно създава проблеми на учителите и те искат така да се каже "да го сложат на мястото му" показвайки му -Тук става това ,което кажа аз!
...По скоро въпроса ме е  какво мога аз да направя?В моя случай/ хиперактивно дете с един родител  ,което вече има опозиционно предизвикателно поведение ,в началото на пубертета/ каква е МОЯТА РОЛЯ!
Щом детето е хиперактивно, точно това трябва да направите - да говорите с учителите, да кандидатствате за ресурсен  Peace. С мълчание по никакъв начин няма да му помогнете, а така самите учители ще имат на представа защо детето се държи така, и защо е без домашни. А вие определено трябва да обърнете внимание на въпроса с домашните - какво е това "не му се пишат". Щом искате да е без ресурсен, да не казвате, то тогава "трябва да влезете в релси" с нормите за поведение и учене  Crazy

# 6
Учителите нямат подготовка за работа с хиперактивни деца. За тях това са невъзпитаните деца и толкова.

# 7
Учителите нямат подготовка за работа с хиперактивни деца. За тях това са невъзпитаните деца и толкова.
Това не е вярно! В класа на сина ми /6-ти клас сега/ има такова дете. Целият 5-ти клас идваше на училище с някой родител, който стои в час, работиха всекидневно с училищният психолог.
Преди 4 дни имахме родителска среща и класната каза, че детето е доста по-добре, идва само на училище без проблем и изкарва часовете сравнително спокойно. Последните часове му дават да рисува или да реди нещо, защото не го свърта - това са 5-ти и 6-ти час. Много усилия и работа обаче вложиха и неговите родители. Евала на майката! Не допусна да върви детето по течението!
Иначе - пишат се двойки за 3 пъти ненаписано домашно. Да, гони се от час за лоша дисциплина и се пише неизвинено отстъствие.
Нещо друго важно - 5-ти клас е голяма стъпка в живота на учиниците. Едно, че материала става доста труден, друго че всички учители са нови.
Трябва много работа с децата принципно у дома.

# 8
Какво разбирате под това да имат подготовка? Да махват с ръка, когато нямат домашно или да ги оставят да съсипят часа на целия клас?
Ако вие не работите съвместно с тях, няма как да има резултат. Най-малкото да намерите начин да си пише домашните. Ако не можете да се справите сама, потърсете помощ от специалист.

# 9
В случая учителите даже не знаят, че детето е с диагноза  ooooh!, защото според Вас, Вие ще изпаднете в смешно положение  Crazy. И затова е по-лесно да не се пишат домашни и да се обвиняват учителите, че пишат двойки и че гонят детето от час заради "лошо възпитание" според тях. А всъщност детенцето си има "оправдателна причина", но майка му я е срам да си каже  Confused

# 10
"Всеки учител задължително ще ме нападне да не кажа ,че ще иска да ме разкъса.Ще си каже -ето още  една , дето детето и ни къса нервите и на туй отгоре взела да го оправдава."

Има ли някой ,който е имал тези проблеми? Много е лесно да съдиш някого и много трудно да разбираш.

Има различни учители, но повечето не знаят какво значи хиперактивност, дислексия и т.н.,че хиперактивноста никога не е нещо самостоятелно . За учителите  е само начин на поведение ,което не е приемливо/ то наистина е неприемливо/

# 11
Нямам време  да споря,но хиперактивността не е ДИАГНОЗА./какво всъщност е диагноза?/
СЛЕД КАТО ЗА ВАС Е ДИАГНОЗА НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРЯ.

# 12
А какво е?!?
На моето дете е поставяна такава диагноза от Детска Неврология, така че знам за какво иде реч. Сега е с друга диагноза, от друга болница, но никога не съм крила от учители и околни за какво става въпрос, пък ако щат да си мислят, че го "оправдавам" за поведението му  Crazy

# 13
Нямам време  да споря,но хиперактивността не е ДИАГНОЗА./какво всъщност е диагноза?/
СЛЕД КАТО ЗА ВАС Е ДИАГНОЗА НЯМА СМИСЪЛ ДА ГОВОРЯ.
Моля не викайте!
Явно не сте наясно или детето няма такова заболяване.
http://www.logoped-varna.com/hiper.php
Ако има, установено е, и искате да му помогнете, подложете го на терапия, няма друг начин.
Ако не става дума за това, а просто детето ви е по-палаво, стегнете положението вкъщи и това ще се отрази и в училище.

# 14
  • Пловдив
Милка,в село или малък град живеете?Защо се притесняваш от диагнозата ХА?Защо ти е неудобно да споделиш с учителите?

Общи условия

Активация на акаунт