MasterChef България - сезон II (25.04. - 01.05.2016г.)

  • 42 032
  • 469
  •   1
Отговори
# 270
  • София
  • Мнения: 582
Не знам, но на мен този сезон ми е като някаква сапунка, като претенциозна госпожа с токчета, но с мръсно под ноктите Laughing Най - лесно е да изключа ТВ - то, но от това качеството на продукта няма да се повиши, за съжаление.

# 271
  • Мнения: 33 626
Да сезона е супер тъп дори и за големите фенове. Другити отдавна спряха да го гледат, а имаше зрители и очаквания.

# 272
  • София
  • Мнения: 4 593
Тая Севда да я махат вече, имам чувството, че я държат от съжаление.

Калоян, Евгени и Георги са ми фаворити. Цвета има голяма уста, обаче ме кефи.

# 273
  • Мнения: 15 428
Севда продължава да ме дразни независимо от победата и снощи.
Да представи се добре и наистина в чинията на Калоян имаше повече пропуски но в момента в който застане пред журито като видя че и затрепери устата че изкриви цялата физиономия, като замачка тази престилка е не идва ми в повече
И в интерес на истината досег нейните ястия най не са ми харесали на вид
Цвета наистина прекали снощи но пък нещата които каза донякъде да не кажа всички са истина.Даже явно ние виждаме една малка част от Севдините драми.Представям си участниците какво са видели

Йоана наистина беше най зле от всички във втората част.Не знам защо се опита да намекне за вина в Мая.В крайна сметка тя беше тази която ръководеше.
Аз бих избрала примерно Елизабет.

# 274
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 536
Айде, наистина не е голямата работа, че не опитва месото! Аз почти не опитвам храната, която приготвям, да не кажа хич. Готвя по усет и ми се получава. Чак чест да й прави на Севда, ами не.

# 275
  • Мнения: 28 761
Даже явно ние виждаме една малка част от Севдините драми.Представям си участниците какво са видели

Ами Калоян си го каза май: "Севда започва да готви, спира, реве, после пак продължава..." Нещо такова беше.
Но явно тези моменти са изрязани, а и отдавна подозирам, че времето им за готвене не е реално. Много пъти ми е правило впечатление, че уж остават някави мизерни минути - 5, 3 или 1, някой от участниците още бърка нещо на котлона или пече във фурната и изведнъж хоп, като по магия, само няколко секунди по-късно ястието вече е извадено и подредено в чинията. Подозирам, че им отпускат допълнително време или правят прекъсвания, които после се компенсират някак си.  Thinking

Аз също не опитвам при готвене, овкусявам на око и на мирис. Тези неща се автоматизират с практиката. Но виж, нещо ново, което не съм готвила никога досега, ще опитам. Просто защото ще ми липсва опитът с продукта или рецептата.

# 276
  • София
  • Мнения: 2 746
Аз също не опитвам докато готвя и ми се получава, така че не е голяма работа.
А за времето за готвене е от монтажа, отдавна не им се връзвам, че остава една минута, а те още не са си подредили чиниите и накрая изведнъж всичко е наред  Close

# 277
  • Мнения: 1 303
A и докато готвят, обясняват пред камерата как ще го направят, какво са замислили... Аз не разбирам как са направени коментарите отстрани , които правят, докато готвят. Подозирам, че са наслагани допълнително, докато гледат на запис, но пък са със същите дрехи и прически. Всичко за един час наистина няма как.

# 278
  • Мнения: 5 060
Един час е видеото за епизода.
Суровите кадри може да са и по 8 часа на ден, ние виждаме 60-те мин. като краен резултат.

# 279
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Аз не разбирам как са направени коментарите отстрани , които правят, докато готвят.
Естествено, след като са готвили. Това е запис, не живо предаване. А и зверски личи, че четат написан от сценаристите текст.

# 280
  • София
  • Мнения: 4 593
A и докато готвят, обясняват пред камерата как ще го направят, какво са замислили... Аз не разбирам как са направени коментарите отстрани , които правят, докато готвят. Подозирам, че са наслагани допълнително, докато гледат на запис, но пък са със същите дрехи и прически. Всичко за един час наистина няма как.


След готвенето /в някой промеждутък/, предполагам. А сценаристите предварително са си набелязали какво да ги питат.  Peace

# 281
  • София
  • Мнения: 6 610
Едно е да ядеш дадена храна и да я приготвяш (за пореден път) без да я опитваш, съвсем друго е да не си ял дадено нещо 20 и кусур години и да го приготвиш добре, дори отлично, без да го опиташ.

Не разбирам злобеенето срещу Севда. Да, чувствителна е, но явно има усет да готви.

Мая, например, има доста издънки, не знам какво отгоре се счита за големия сладкар (Елена от миналия сезон показа доста голямо майсторство в тази област), а злобата и лигавенето й са просто прекалени.

Като цяло сезонът е по-слаб от предишния. Липсват ми изявени фаворити и изчанчени, но добри изпълнения.

# 282
  • Мнения: 12 739
Основни напътствия за бъдещите Мастър шефове  hahaha
(откраднах го от вицовете, ама много ми хареса  Blush )

Скрит текст:
Гозбите в различните страни:
Грузинска:
- Сгответе нещо, поръсете с кориандър, залейте с киндзмараули, добавете сулугуни.
Френска:
- Опечете горе-долу месото, полейте го със соса, който варихте 3 часа, украсете с шалот.
Италианска:
- Съберете остатъците от хладилника, стоплете ги, поръсете обилно с моцарела. Поднесете с някакви макарони.
Китайска:
- Съберете измрелите мухи и хлебарки, наберете трева от двора, запържете всичко това в силно загрят тиган и сипете 1 литър соев сос.
Японска:
- Уловете нещо живо в морето, веднага го нарежете на парченца и докато още мърда, го поднесете с уасаби.
Мексиканска:
- Добавете лют пипер. Друго може да не слагате.
Ливанска:
- Намажете нещото със сусамово олио, залейте с лимонов сок. Поднесете го на гостите след 20 минути, за да са забравили вече какво е имало на масата в началото.
Индийска:
- Смесете къри с лют пипер, пипер и пипер. Добавете към кърито. Украсете с грах.
Гръцка:
- Поднесете евтини продукти, които просто сте нарязали на парчета и даже не сте разбъркали. Повтаряйте гордо: ”Натур продукт!”.

# 283
  • Мнения: 14 905
Основни напътствия за бъдещите Мастър шефове  hahaha
(откраднах го от вицовете, ама много ми хареса  Blush )

Скрит текст:
Гозбите в различните страни:
Грузинска:
- Сгответе нещо, поръсете с кориандър, залейте с киндзмараули, добавете сулугуни.
Френска:
- Опечете горе-долу месото, полейте го със соса, който варихте 3 часа, украсете с шалот.
Италианска:
- Съберете остатъците от хладилника, стоплете ги, поръсете обилно с моцарела. Поднесете с някакви макарони.
Китайска:
- Съберете измрелите мухи и хлебарки, наберете трева от двора, запържете всичко това в силно загрят тиган и сипете 1 литър соев сос.
Японска:
- Уловете нещо живо в морето, веднага го нарежете на парченца и докато още мърда, го поднесете с уасаби.
Мексиканска:
- Добавете лют пипер. Друго може да не слагате.
Ливанска:
- Намажете нещото със сусамово олио, залейте с лимонов сок. Поднесете го на гостите след 20 минути, за да са забравили вече какво е имало на масата в началото.
Индийска:
- Смесете къри с лют пипер, пипер и пипер. Добавете към кърито. Украсете с грах.
Гръцка:
- Поднесете евтини продукти, които просто сте нарязали на парчета и даже не сте разбъркали. Повтаряйте гордо: ”Натур продукт!”.

  GrinningХареса ми, незнам дали е за бъдещи мастър шефове, но доста точно характеризира една псевдо кулинария, която тече по виртуалното пространство и не само напоследък

# 284
  • Мнения: 9 433
Не разбирам злобеенето срещу Севда. Да, чувствителна е, но явно има усет да готви.


Няма злобеене, просто дразни с реването си. Иначе никой не отрича, че явно готви вкусно. Е, има какво да се желае от презентациите и, но ще се научи.

Аз и Тити Папазов не понасям, но явно си е разбирал от работата, въпреки реването.

Общи условия

Активация на акаунт