MasterChef България - сезон II (25.04. - 01.05.2016г.)

• 42 039
  • 469
  •   1
Отговори
# 255
Йоана нали в началото я представиха, че знае много начини за приготвяне на яйца. Очаквах с огромно любопитство да покаже нещо интересно и нетипично, но досега освен яйца на очи, нещо друго видяхме ли?

# 256
  • addicted
Аз не видях Йоана да обвинява Мая - питаха я шефовете в кой е вината, тя посочи себе си. Йоана и на мен  ми е една от най-антипатичните, но на бялото черно не казвайте  Wink

В края изрично каза, че не е получила помощта, която е очаквала, защото Мая не и е дала никакви идеи.
Да, пред шефовете каза, че вината е изцяло нейна, но непряко вини Мая.

# 257
Аз не видях Йоана да обвинява Мая - питаха я шефовете в кой е вината, тя посочи себе си. Йоана и на мен  ми е една от най-антипатичните, но на бялото черно не казвайте  Wink
А за Севда - то си й личи по всичко колко е притеснителна и свита, вие я изкарахте егати и лицемера. Такива хора не могат да бъдат лицемерни. Може много минуси да има Севда, но това не е един от тях  Peace

Не пред шефовете но преди това като коментари каза, че Мая не се представила както би искала тя и че не я подкрепила с никакви идеи. Каза не е като да не каза.

А иначе всички хора могат да бъдат лицемерни, дори и стеснителните. Севда също ми беше направила неприятно впечатление след като я спасиха да гледа от балкона си позволи и тя някоя и друга забележка за участниците в стрест теста. Но на фона останалите 3 Йоана, Мая и Цеца тя е като херувимче. Чак силна злоба или жлъчни коментари не си е позволявала, тъй че едва ли може да се каже че е злобна, единственния и кусур е това непрестанно реване за щяло и нещяло и с това дразни. Мен лично не ме дразни толкова, по скоро си мисля че е за нейно добро е по хубаво да се махне от предаването за да не се товари толкова емоционално. Но нека е след Цвета, която е посредствен готвач, че изобщо няма място вече там.

# 258
  • UK
Йоана нали в началото я представиха, че знае много начини за приготвяне на яйца. Очаквах с огромно любопитство да покаже нещо интересно и нетипично, но досега освен яйца на очи, нещо друго видяхме ли?

Поширани яйца май беше правила също. И аз съм разочарована, очаквах повече креативност някакси от нея спрямо яйцата  Confused

# 259
Ой, вчера забелязах, че докторът държи готварския нож, все едно е скалпел:) миналата година за неправилно държане на нож и лук не допускаха до състезание, сега гледам хора, дето ще си отрежат някой пръст, ама пак се състезават.

Имам и някакво усещане, че скоро шоуто така ще се побългари, че ще стане като в Сървайвър, да се наговарят как да делнат наградата.

# 260
  • София
По мое мнение вчера Йоана (която ми е крайно нелюбима) се държа една идея по-достойно от Мая. Поне за пред хората пое отговорността за провала си и не обвини Мая, а че иначе мрънкаше срущу нея - така е; но и нямаше много избор за помощник. Любо беше първата ми идея, но той е някак по-бавен и като че ли е индивидуален играч, не слуша какво му говорят. Елизабет може би щеше да е по-удачен вариант, нали и двете съскаха срещу Любо, може да са се сдружили.
Мая съвсем ми се прояви като злобичка и дребна душица - то не беше превземане как ТЯ щяла да подходи съвсем иначе, как това са ръцете на бъдещия Мастършеф... То не беше едва ли не задоволство, че Йоана се "овапца", и капчица вина не чувствала...

Миналата година кажи-речи всички поред бяха спрягани за нагласени победители; даже в анонса за финала някои със сигурност бяха чули Елена да се смее и се пенеха, че ето - тя си е платила!! Така че не вярвам в тия предначертани победители.

Радвам се за Севда и не мога да разбера защо на някои хора им е толкова трън в очите, та влизат тук само за да се изхрачат обилно върху нея. Браво на жената, че умее да се мобилизира и че може да готви месо, без да опитва и без особени превземки! Миналогодишната вегетарианка отпадна рано-рано и мислех, че и сега така ще се случи.

За невъзпитаните подвиквания и хилежи от балкона, както и за мълчанието на журито по въпроса - какво да кажа...  Stop

Жълтата чиния изглеждаше най-добре. На всички намериха кусури, но като ефектност на презентацията Георги и Евгени много ги бива. А от зелената кошница и аз очаквах по-пищни цветове и комбинации, Йоана каза нещо за "тон в тон"... Не ѝ се получи.

Последна редакция: ср, 27 апр 2016, 14:49 от лято!

# 261
  • Germany
И аз сега изгледах снощният епизод и много драго ми стана, като им натри носовете Севда! Браво! Една от малкото неконфликтни, точни и коректни участнички. И на мен ми идват леко в повече сълзите й, но поне е искренна и не се чуди само как да прецака другите. А факта, че не опитва месо, а се справя достойно с приготвянето му е достоен за уважение!

# 262
А факта, че не опитва месо, а се справя достойно с приготвянето му е достоен за уважение!

Според мен много малко хора си дават сметка  за това.
Сякаш някой от нас може да сготви бръмбари гурме или кучешко без да се отврати от това, без да го опита и да е вкусно даже?

# 263
В миналогодишното издание имаше ли такава задача - да избират кой да готви вместо тях? Забравила съм.
Много, много съжалявам за Калоян, искаше ми се той да вземе значката.

# 264
  • UK
А факта, че не опитва месо, а се справя достойно с приготвянето му е достоен за уважение!

Сякаш някой от нас може да сготви бръмбари гурме или кучешко без да се отврати от това, без да го опита и да е вкусно даже?

Подкрепям напълно!

Аз също съм вегетарианка, която готви месо и риба за мъжа вкъщи. Ако него го няма да опита и да прецени кое как е сготвено съм загубена. Севда също сподели още в началото, че е свикнала да дава на друг да опитва и така да преценява, но не съм я виждала да го прави в шоуто. Фактът че се справя без засечка и журито винаги хвали месото й като добре овкусено е много респектиращ.

# 265
  • Испания
Днес гледах епизодите от понеделник и вторник.

Дребните ми напълниха душата.  Party Глътка свеж въздух, че драмите на Севда /сълзите и кудкудякането ѝ/, злобата /режисирана или не/ ме задушават и гледам по-скоро по навик.

Голямо пазаруване падна. Дребният Михалчев каква поза беше заел, докато шефовете си говореха какво може да се направи с някои от продуктите.

А след това физиономията и жеста с надписаните пръсти…

Все повече не понасям Севда. Изпадна в телешки възторг от изцвъкания и разпльокан доматен сос.

Чинията на Елизабет беше интересна, на Калоян - „като картина“ /както каза Андрé/. Досега никой не е рязал патицата, както я разряза Калоян – каза Виктор.

Приядоха ми се тулумбички…  chef

Любо страхотно ги кръцкаше.

Чинията на Мая беше страхотна.

Солени толумбички със сирене „Крема“, което е сладко, и да бъде сиропирано със сладък сироп… На баба ѝ хвърчилото. Изсмукана от пръстите похвала за Севда… отново.

Тулумбичките на Йоана изглеждаха трагично, на Евгени – интересни.

Не бих опитала компота от ягоди с анасон на Цветелина. По-добре да не беше слагала нищо.

Чинията на Георги – фатално зле. Съжалявам, че Лъчо е на стрес тест.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Естествено, стисках палци за Калоян. Писна ми да слушам тази, която не ядяла мИсо, и да гледам огОрчената ѝ физиономия.

Съжалявам, че Калоян забрави конеца и загуби имунитета. Презентацията му беше много, много по-добра.

Разбира се, че винаги ще намерят кусури на Калоян, щом искат да дадат значката на многострадалната Геновева.

Неслучайно останалите от отбора харесват него, а не нея.

Йоана се оплаква, че Мая се държала като дете и чакала да ѝ кажа какво да прави. Та нали това е задачата?

Жълтата чиния беше елегантна, зелената не ми хареса. Йоана не спря да мрънка. Хем Мая чакала да ѝ каже всичко, хем не била направила това, което тя иска. Че сосът не е зелен, го каза Мая още преди да занесе Йоана чинията.
Червената чиния изглеждаше скучно, но се радвам, че Лъчо се спаси.

В миналогодишното издание имаше ли такава задача - да избират кой да готви вместо тях? Забравила съм.

Да, имаше.

# 266

Без да омаловажавам победата на Севда, ама не се прехласвайте толкова, че и да си вярвате. Аз не съм вегетарианка, готвя без да опитвам. Всичко е до усет за пропорции. Само 2-3 пъти яденетата ми се оказаха безсолни и то само защото бях забравила да сложа сол, иначе смея да твърдя, че готвя доста вкусно.

# 267
  • София

Имаше, помня, че Аврам избра Симеон и нещо все недоволстваше.

# 268
pticasprujina, моля, не си позволявай да ми казваш дали да си вярвам на думите или не.
Ако ти имаш някакво съмнение в твоите или пък си свикнала да общуваш по тази начин, молба ми е да продължиш там да общуваш така.
Мерси!

# 269
Не смятам за редно да ѝ се прави чест на Севда, че готвела без да опитва. Смисъл, ок, не яде месо, но в това предаване се готви месо и не е редно да се дават плюсове, защото не опитвала. Ами, това е личен неин избор. Щом смята, че е достатъчно добра да готви в МастърШеф без да опитва, значи НЕ би следвало да очаква бонуси за тези си решения. Другите може да не ядат ориз, трябва ли всеки път, като го готвят без да го опитат да им целуваме златните ръце?
Иначе, ми харесва в повечето случаи как готви Севда, само поведението ѝ ми е отблъскващо, аз лично не си падам по прекалено емоционални и ревливи хора.
Цвета искам да си ходи, нищо интересно не показва в чиниите си, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт