ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 134
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Успех на всички седмокласници и от мен!

Днес е изпитът по математика нали? Не става ли много стресово за децата да са през един ден изпитите по БЕЛ и мат.? Rolling Eyes

# 361
И моят едвам стана. Той пък вчера, след цял ден репетиции и концерт, беше и на последна за учебната година репетиция на хора на БНР. Прибрахме се в 21 вечерта, вече едва гледаше от умора. Веднага легна да си чете "Чарли и големият стъклен асансьор".
Днес каза, че не може да отсъства, бил негов ред да чете на глас пред класа глава от "Маншон, Полуобувка и Мъхеста  брада".

Успех на седмокласниците и от мен!

# 362
  • Перник
Калоян вчера беше на спортен празник, който продължил цял...1 час. Днес си почива  Mr. Green

# 363
  • В офиса
Дъждец, те някак претръпват и не им е стрес. Моята голямата беше уплашена за изпита на Колежа, до степен, че вечерта трудно заспа, а сутринта не можа да преглътне залък. За БЕЛ в сряда бе умерено притеснена, а за мат. днес отиде все едно ще има поредното контролно...

Второкласникът ми вчера бе с разстройство и пропусна тържеството (гадна пица от Виктория - повече никога няма да поръчам от там) Днес също го оставих, макар че вече е добре. Иначе от изминалата година съм полу-доволна. Тръшка го някакъв пред-пубертет понякога, а ако продължи с лежерното отношение, предчуствам проблеми в трети клас.

# 364
Ех, жалко, че така се е случило! Да не е някой вирус?

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 14:09 от Анонимен

# 365
Благодаря за пожеланията за НВО. Laughing

Dive, много приятно ми стана,Благодаря ти, не очаквах да си запомнила за големия ми син. Grinning

Каквото и да си говорим има напрежение. Въпреки всички състезания и мачове....

За лятната литература питах онзи ден в библиотеката и му взех:
Емилиян Станев -"През води и гори"
Ангел Каралийчев- "Тошко Африкански и Ането"
+ още няколко извън списъка

# 366
  • Перник
... ако продължи с лежерното отношение, предчуствам проблеми в трети клас.

Това все едно аз съм го писала  Sad Калоян до момента се справя с всичко без никакви усилия, а в момента, в който има да научи по-дълго стихотворение например, се тръшва и казва "не мога". Постоянно обяснявам, че оттук насетне ще е нужно да полага все повече усилия, че материалът ще става по-труден, и най-вече - че не може просто да казваш "не мога" без да си опитал  Confused

# 367
  • Варна
Аз пък наблюдавам друг "феномен" при мойта щерка. Когато има нещо лесничко и мъничко, се помотава, заплесва се, идва да ме пита или ми звъни по телефона... А когато има наистина повечко домашни се залавя по-сериозно, организира се и някак успява да свърши всичко в даденото време. Ако продължи така, вярвам, че няма да е толкова тежко и в трети клас. Но дали ще продължи - Божа работа Laughing

# 368
Тинкърбел, съжалявам за тържеството. Бързо оздравяване!
Щерката пропусна Коледното и сега много ме беше страх да не се разболее.

Матурите по другите предмети за какво се държат и кога? А приетите в АК имат ли време да изчакат класирането от НВО?
Извинявам се, че разводнявам, но ми стана интересно.

Това все едно аз съм го писала  Sad Калоян до момента се справя с всичко без никакви усилия..
И при нас е така и не може да разбере, че няма да продължи вечно и трябва по-добра организация и дисциплина.

# 369
По другите предмети се държат след тези, с които се кандидатства, разпределени са по 2-3 предмета на изпит, но как ли точно бяха... История+география беше един, а физика, химия и биология май бяха 3 в 1; отделно и английски.
Колкото до изпита в АК, провежда се март месец и след това имаш много дълъг срок за записване, със сигурност можеш в този период да си издържиш НВО и да видиш къде се класираш и тогава да решиш какво да правиш.

# 370
  • София
Идвам тук да се разсея малко от темата 7-ми клас, а то и тук пишете Simple Smile

Трудно е, да, но само мисълта, че сегашното дете във втори клас ще трябва да държи същите матури и ми става истински зле Simple Smile
МОН качиха на сайта си верните отговори от първия изпит по БЕЛ още същия ден,на 18-ти , а на 19-ти вече имаме задача с нов верен отговор!. Да, една думичка е  #2gunfire

Скрит текст:
Покъртена съм от гаврата с децата и учителите. Експерти били авторите на тестовете... ами на тях кой ще им вземе точки? Или поне от заплатите?
Има и недомислици в първите въпорси (аз нарочно не съм се опитвала да ги решавам, за да не се ядосвам), но детето, мъжът ми и приятелка НЕ са съгласни такъв недомислен  тест да оценява хиляди деца...

Записахме се и ние на нещо за лятото - разговорен английски за 1 седмица от 9 до 12.30 с англоговорящ (не говори български, за английския не знам точно Simple Smile ) за 100 лв.

# 371
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашите ще правят всички изходни нива тази седмица.  ooooh!
право било детето, че миналата седмица били само тестове.

# 372
  • Sofia
нашите ще правят всички изходни нива тази седмица.  ooooh!
А нашите ги забравихме вече...  Crazy И ги видяхме, и в бележниците ги подписахме, и последните са събрани вече още миналата седмица
В два дни значи...
Не беше ли правилото по едно на ден?!  newsm78  Нашите така ги правиха.

# 373
При нас БЕЛ и мат. бяха в един ден, английският - в друг.
Вчера моят син донесе 1 самар багаж - целия чин си е изпразнил. Оставащите 4 учебни дни щял да носи само няколко тетрадки + английския + екипа по физическо.

# 374
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
английският е минал, чака се резултата. Peace
другата седмица ще са математиката, БЕЛ (тук не знам дали е един или са два, разделени на четене и учебник. госпожата беше споменала, че ще засича време за прочитане на текст с известен брой думи, но и за това не знам дали ще минало или предстои  ooooh!) и ОС Thinking аз поне не се сещам за други изходни.

Общи условия

Активация на акаунт