ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 198
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Дъждче, и аз се чудя - при положение, че тази седмица беше и по БЕ и по ОС... Ама не ми изглеждат претоварени (поне моето де). Днес спа до 9 ч. Изоообщо не се беше трогнала, че има да учи, че ще прави тест и т.н. Предварителна подготовка не мога да й осигуря - учи си сама и аз разбирам за контролните пост фактум. Сега с нетърпение чакам да видя теста по ОС Twisted Evil Последно ми рецитираше телефоните за спешни случаи - на 112 се звъняло само ако има бедствие. За линейка, пожарна и полиция си имало други телефони и трябвало да ги научат и да ги ползват, за да не претоварят този за бедствията Wink

# 241
  • София
Dive, не се притеснявай за ОС. Каквото има да се научи децата го знаят. Колкото и абсурдно или невярно да ни изглежда. Въпроса с прането на мен лично много ми хареса. С него ще  се заяждам с определени хора, колко са невежи и не могат да отговорят на въпрос за втори клас. Laughing

Аз говорих с учителките и двете ми се измяха, как ще дават изходни нива събота. Викам, ма то детето се притеснява, с което съвсем ги развесерлих. Та обещаха да не му пишат отсъствия за да не се занимавам с бележки. В понеделник и вторник ща са им изпитите по английския и ОС.

# 242
feel the rush, странна работа тогава как са им дали тестовете предварително  newsm78

По ОС в нашето училище няма изходно ниво, за съжаление на Дребен. Предметът й е интересен, последно бяха учили за човешкото тяло (общи неща), но тя е подкована от баба си, която е лекар и дръпнала една лекция за органите, кръвта, червените и бели кръвни телца. Даже рисунка направила. Физиономията на госпожата, когато ми я подаде, беше безценна...

# 243
  • София
feel the rush, странна работа тогава как са им дали тестовете предварително  newsm78

По ОС в нашето училище няма изходно ниво, за съжаление на Дребен. Предметът й е интересен, последно бяха учили за човешкото тяло (общи неща), но тя е подкована от баба си, която е лекар и дръпнала една лекция за органите, кръвта, червените и бели кръвни телца. Даже рисунка направила. Физиономията на госпожата, когато ми я подаде, беше безценна...

И аз се чудя - съвпадение ли е, не е ли? Чакам днес изходното по математика да мине, да видим дали пак са го подготвили предварително в занималнята. Ако и това съвпадне, вече няма как да е случайно.

Иначе, и ние имаме лекари в рода, както и фармацевти. Аз съм малко отклонение в софтуерната сфера  Wink Синът ми е с голям интерес към всичко медицинско, знае страшно много неща и обича да му взимат кръв  Crazy В поликлиниката вече го позната лаборантките и докато чакаме ред при личната, го пускат да гледа  Joy

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 11:27 от feel_the_rush

# 244
При нас правиха проекти за човешкото тяло и някой правил за паметта.
Един път мъжът ми се кара на щерката, че нещо е забравила, което й казал преди малко, а тя му отговаря, че краткосрочната й памет не била добра и не зависело от нея hahaha Той не очакваше такъв отговор и запремигва няколко секунди, а аз умрях от смях, защото преди това ги пробутваше и на мен тИЯ.

# 245
  • ГОре на черешата...
Но буквално ми събра очите теста по "Човекът и природата". Няма такава ужасия! По какво гъбите и животните си приличат? Shocked Кой процес е отговорен за изсъхването на прането през зимата, когато дрехите са замръзнали? #Crazy И още подобни бисери...

Че какво толкова те учудва, освен това тестът беше супер лесен. Гъбите и животните се хранят НЕсамостойно, по това си приличат и това се учи още в трети клас Peace.
Прането изсъхва благодарение на процеса изпарение/останалите два отговора са топене и втечняване  hahaha/. Въпросите са тестови, просто трябва да оградят верния отговор.
Ето го тук, сигурна съм, че и нашите второкласници ще се справят доста добре с повечето въпроси Laughing.
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=26

Кати АБВ, кой точно въпрос ти се струва тъп Rolling Eyes? Запозната ли си с учебното съдържание по ЧП в трети и четвърти клас, върху което е базиран теста?

Днес получих изходното ниво на синът ми по Околен свят. Такива въпроси има, че направо ми става лошо. Бащата не бил роднина, а част от семейството. Символите на нашата държава са знами, химн и герб  newsm78 Това не бих се сетила да ги изброя, пък каквото ще да става. Направо се чудя на какви глупости ги учат.

Нима да познаваш символите на собствената си държава е глупост!?! Мисля, че не е нужно да се вживяваме толкова, а да оставим децата си - те си знаят работата. Така, както знаят, че бащата не е роднина, а родител и още куп други неща, които ние сме забравили, но те учат и знаят. Доверете им се!

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 15:12 от mari_eta

# 246
  • София
Нима да познаваш символите на собствената си държава е глупост!?! Мисля, че не е нужно да се вживяваме толкова, а да оставим децата си - те си знаят работата. Така, както знаят, че бащата не е роднина и още куп други неща, които ние сме забравили, но те учат и знаят. Доверете им се!

И от къде на къде бащата не се води роднина? Поправи ме, ако греша, но роднина е човек, с който имате кръвна връзка или сте се сродили след нечии брак. Това е такъв абсурд, че думите не ми стигат да го опиша. Има доста по-полезни неща, на които могат да се научат децата. Човек не запомня всичко и ще се радвам, ако ги учат на повече полезни неща, които реално биха допринесли за нещо в живота им. Прекрасно се справям и без да знам символите на собствената си държава или на която и да е друга  Peace

# 247
Е как може да не знаеш кои са символите на държавата ти?
И да бащата не е роднина на майката.

# 248
  • Варна
Именно, защото не съм запозната изобщо какво учат, този тест ми се видя нелеп. Не смятам да се извинявам за мнението си - все пак всеки има право на такова Peace За мен, нещата които децата ни учат по този предмет са най-малкото странни и странно поднесени. Определено за животните и гъбите - начинът им на хранене е доста различен и не виждам смисъл да се пита по какво си приличат.  Rolling Eyes А за прането - как хем е замръзнало, хем се изпарява... Нали изпарението е на течности, а водата в този случай би следвало да е в твърдото си състояние....
Със сигурност децата са се справили масово добре и за тях този тест е елементарен. За мен обаче е отражение на това, което са учили последните 4 години и не ми харесва. Лично мнение!  Peace

# 249
Аз искам на 24-ти май да е учебен ден и българските ученици да празнуват, като учат специални неща посветени на празника.
Да пеят песни, да рецитират стихове, да свирят, да вият заедно венци за портретите.
Да се подготвят индивидуално и да изнесат отворен урок , всяко дете за различни моменти свързани с писмеността ни, първите празнувания на 24-ти май, любима буква, моята буква и всякакви други красиви и стойностни неща.

+1

# 250
Аз искам на 24-ти май да е учебен ден и българските ученици да празнуват, като учат специални неща посветени на празника.
Да пеят песни, да рецитират стихове, да свирят, да вият заедно венци за портретите.
Да се подготвят индивидуално и да изнесат отворен урок , всяко дете за различни моменти свързани с писмеността ни, първите празнувания на 24-ти май, любима буква, моята буква и всякакви други красиви и стойностни неща.

+1

Съгласна, но си представям колко хора ще кажат, че не е нужно да учат стихотворения наизуст или да правят венци,  като това няма да им послужи за живота след като прекрасно си се справят и без да знаят символите на собствената си държава  Crazy

# 251
  • ГОре на черешата...
Много интересно тогава на какво се дължи изсъхването на прането през зимата Thinking? Добре, че нямаше отговор "сушилня"  hahaha
Начинът на хранене на животните и гъбите е доста по-малко различен, сравнен с този на растенията, които се хранят самостойно. Нужно ли е да обяснявам термина, който всички деца от 3 и 4 клас знаят Wink?
Тестовете са направени не според вашите разбирания, а според учебния материал, заложен в учебните програми. Бащата в голяма част от българските семейства може и да не е кръвен родственик, нека не навлизаме в такива подробности. Майката и бащата са родители, членове на семейството, роднините са кръвните родственици, и не само /ако задълбаем например, че стринка ми ми е роднина, ама не ми е кръвен родственик/. Децата са го учили и го знаят, не правете драми.

Съгласна, но си представям колко хора ще кажат, че не е нужно да учат стихотворения наизуст или да правят венци,  като това няма да им послужи за живота след като прекрасно си се справят и без да знаят символите на собствената си държава  Crazy

Peace

# 252
  • Варна
Не ми се спори, Мариетка, честно, никак. Приемаме, че твоето мнение на учител е меродавно и толкова. Peace
Аз за себе си разбрах от този тест, каквото имах да разбирам. Изводите съм си ги направила, не ангажирам никой с тях. У дома от тук нататък подготовката по този предмет ще е с приоритет по- нисък и от гледането на Анимал планет и Дискавъри.

# 253
  • София
Мисля да приключа темата от моя страна, наистина доста драматична стана.  Peace  Кое е важно да се учи или не според мен си е лично мнение, което споделям и не ангажирам никой с него. Не зарбирам защо дадени хора държат да налагат мнението си, докато други просто изказват гледна точка.

Съгласна, но си представям колко хора ще кажат, че не е нужно да учат стихотворения наизуст или да правят венци,  като това няма да им послужи за живота след като прекрасно си се справят и без да знаят символите на собствената си държава  Crazy

Извинавай, но това е чиста доза заяждане. Реши да пуснеш цял коментар само заради мен ли?  newsm78

# 254
  • ГОре на черешата...
Не споря или налагам мнение, а излагам факти Peace.
И се моля разсъжденията си да провеждате на ум, а не пред децата.

Общи условия

Активация на акаунт