ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 141
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Това не е ощетяване.
Това е мечешка услуга. / за децата ходещи на занималня/

# 226
Едно време, когато дъщеря ми ходеше на занималня в ДУ, където учи до 5 клас, се случваше следното: госпожата решаваше на дъската задачите, децата ги преписваха като папагали. Каква беше целта на заниманието, не знам.

# 227
  • В светлината на слънцето
Точно мечешка услуга е. За подсказването на матури да не говорим. Twisted Evil

# 228
  • София
Девойки, малко само ще отклоня темата от самостоятелността. Тия дни се провеждат "малките матури". И понеже племенникът е четвъроткласник, та се вълнуваме и у дома, стискаме палци Wink Днес реших да погледна тестовете  Rolling Eyes Mamma mia! По математика - само сметки, чисти, тъпашки, бакалски сметки. Сякаш това е по-важно, отколкото мисленето и "решаването на проблеми", което би следвало математиката в тази възраст да възпитава. Никакво творчество, 0! По БЕЛ - не съм компетентна толкова, но и там ми се стори много елементарно и повърхностно и сухо. Но буквално ми събра очите теста по "Човекът и природата". Няма такава ужасия! По какво гъбите и животните си приличат? Shocked Кой процес е отговорен за изсъхването на прането през зимата, когато дрехите са замръзнали? #Crazy И още подобни бисери... Честно, ако това учат, аз няма да мога да я насърчавам да учи. Не мога да си изкривя душата толкова! По тоз предмет и 3-ка да ми носи, ще ми е все едно... Сега вече си отговарям на въпроса защо се беше изложила на теста на началните учители по ОС (имаше 46 т.). Аз на този за 4-класниците с мъка бих изкарала 80%. Embarassed

Какво!?!?!?
По-ТЪПО нещо в живота си не съм чувала!

# 229
  • София
Аз поне се успокоявам, че всичко си е решил и в занималнята, само някакво прилагателно е объркал. Значи знанията ги има  Grinning  Но съм напълно съгласна, че за даца, които не се справят добре, да демонстрираш високи резултати, като им даваш предварително изходното ниво, си е чиста мечешка услуга  Peace

И аз съм била ученичка, все пак. И колкото и да са минали 12 години от завършвнето, беше напълно абсурдно да си полимслиш, че отнякъде може да се намери контролното, което ще ти се даде. Може би защото едно време учителите сами измисляха задачите или защото образованито все още не беше стигнало сегашното плачевно ниво, но все пак - такова нещо не можеше да се случи. Може би затова ми прави такова огромно впечатление.

А относно учебниците - в нашето училище ще ги връщаме на 26ти май, завършват на 30ти, на 31ви заминават на зелено училище. Това означава, че учебни им остават само днес, 16ти и 17ти и край  Crazy И ние ще ги връщаме, а и ги получихме използвани, което значи, че децата след нас ще ги вземат най-малко трета ръка. Кога се купуват нови? В комплекта, който получихме, учебникът по английски беше на баница - всички листа бяха отледени от корицата. Купих му нов, сега него ще върнем. Но читанката я взехме зле и сега ще я върнем зле. Чудя се дали и нея да не заменя. Много мразех като ученичка да получавам скъсани учебници. Вие как процедирате?

# 230
  • Sofia
А относно учебниците - ... Вие как процедирате?
Моето пази и ще върнем почти каквито сме получили. Ако не е в нас вината за скъсан учебник, не ме е грижа. И без това все гледат пари да искат, помагала купуваме (не че ме питат искам ли), че и учебници да им купувам.  Гушкан получи в началото попълвана математика и ѝ я смениха.
   Нашите ще върнат учебниците в понеделник-вторник сега и после щели да се упражняват - остават им учебните тетрадки и помагалата...

# 231
  • София
И така е всеки месец като в някои месеци имаме по 15 дни в месеца учебни и 3 петъка от 4 почивни плюс някой понеделник и четвъртък.
Контес, иначе колко е дълга лятната ваканция при вас? Интересно ми е да сравнявам в различните държави. За момента най-ми допада германската, която е само 6 седмици, но и те като вас имат доста почивки през годината.

Записах народеца на лятна занималня в училището през юни, после ще го мисля кой накъде ще хваща.

# 232
  • Sofia
Узи, Контес писа, че лятната им е два месеца - юли и август.

# 233
  • София
Благодаря, сигурна бях, че е писала, но не съм запомнила.  Peace

# 234
  • София
Моя е с хрема от вчера. Понеже беше добре сутринта го пуснах следобед на училище. Но вечерта вдигна температура. Та сега си мисля да го оставя в къщи нищо че пак изглежда добре.
Притеснява ме, че остават три дни до края на годината, а според него не са правили тестове по английски и околен свят.
Цяла година няма отсъствие и точно сега на края.

Иначе моя не ходи на занималня и нямам наблюдение дали им дават тестовете предварително.

Учебниите, които получи бяха на баница. Не че и той ги е пазил, но не смята да ги плащам.

# 235
Аз пък живеех с мисълта, че изходните нива са еднакви за всички второкласници. Според мен това, което се е случило, категорично не е съвпадение, а опит целенасочено да се повиши успеха на класа и респективно на учителката. Дребен не ходи на занималня и нямам представа дали това е практика и в нашето училище.

Иначе ние сме в предваканционна и предрожденденска треска Simple Smile Очертават се две партита - едно с роднини и по-малки гостенчета и едно Quest парти със съучениците в Questomania. Голяма организация е и за двете, но ми е голям кеф.

Усмихнат съботен работен ден ви желая  Hug

# 236
  • София
Според мен това, което се е случило, категорично не е съвпадение, а опит целенасочено да се повиши успеха на класа и респективно на учителката.

Занималнята е частна, не вярвам да имат досег до учителката. Децата в групата на сина ми са от 2 различни училища (ако не бяха и 3)  newsm78

# 237
  • Варна
Странно, но и аз си мислех, че изходните нива за еднакви за всички...  Rolling Eyes До тук знам, че днес ще имат по математика, а по БЕЛ, ОС и АЕ са минали. Резултат има само по АЕ -6 (с една грешка), но не съм виждала самия тест още. По ОС, както казах и преди - вече не ме интересува - оценката и респективно знанията по този предмет никак не са ми приоритетни. Confused
Учебниците - взехме ги в прилично състояние, но в някои беше писано - къде с молив, къде с химикалка, къде просто драскано... Най-зле беше учебникът по БЕ. Отидох още на другия ден да помоля да го сменят, имаше скъсано и много надраскано. Лелката в канцеларията си записа на едно листче и каза: "Добре, няма проблем". И така до ден днешен. Аз разбира се, в края на първия месец купих нов учебник, но сега ще върнем този, който сме получили от училище. Оказа се, че от читанката има два отлепени листа. Ако трябва ще я платим, какво да се прави. Иначе ги е пазила, не мога да си кривя душата. Просто при толкова ползване и такова качество - няма как да се ползват 5 години...

# 238
Дайв, как го измислиха изходното в събота...
При нас са минали по мат и бел. Ще има и по англ.
Последните седмици не се бяха разучили много. Нямаха домашни за ваканциите, а през седмицата ходиха по разни места извън училище.
Да не би тези изходни да са за пред инспектората? Иначе не виждам защо ще им дават задачите преди това.
При нас ги стягат много за директорските контролни, които се дават от друго място и не ги пазят техните учителки.

Дайв, аз откога мърморя за безумията по тези предмети. Като знам, че от догодина ще се учат разширено и лошо ми става.

Харесва ми децата да могат да почиват повече като при Контес, но за родителите е крайно неудобно и трябва единият да е вкъщи. А и лятната ваканция не си я давам.

# 239
  • София
Аз искам на 24-ти май да е учебен ден и българските ученици да празнуват, като учат специални неща посветени на празника.
Да пеят песни, да рецитират стихове, да свирят, да вият заедно венци за портретите.
Да се подготвят индивидуално и да изнесат отворен урок , всяко дете за различни моменти свързани с писмеността ни, първите празнувания на 24-ти май, любима буква, моята буква и всякакви други красиви и стойностни неща.

Общи условия

Активация на акаунт