ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 131
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Ето я лего роботиката:
https://robopartans.com
https://www.facebook.com/robopartans/?fref=nf
Моят ходи цяла година, в Младост, много е доволен. Мина през нива А, Б, В и сега приключва ниво EV-Г.

# 391
Ето я лего роботиката:
https://robopartans.com
https://www.facebook.com/robopartans/?fref=nf
Моят ходи цяла година, в Младост, много е доволен. Мина през нива А, Б, В и сега приключва ниво EV-Г.
Благодаря! bouquet

# 392
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашият беше две седмици на роботика в Да Винчи кидс.
около Коледа го записах за съботно занимание, част от семейна събота, но то отпадна, а организаторите не намериха за неоходимо да ни предупредят. повече не съм опитвала  Peace

сега ходи на програмиране в майн хъб. доволен е, програмират с комади, командни блокове, учат логически редове. Simple Smile и движат едно роботче. забавляват се Simple Smile

# 393
  • София
нашият беше две седмици на роботика в Да Винчи кидс.
около Коледа го записах за съботно занимание, част от семейна събота, но то отпадна, а организаторите не намериха за неоходимо да ни предупредят. повече не съм опитвала  Peace

сега ходи на програмиране в майн хъб. доволен е, програмират с комади, командни блокове, учат логически редове. Simple Smile и движат едно роботче. забавляват се Simple Smile

Какво / къде е това? Дай линк, моля те?

# 394
майнд хъб

майнд хъб в "Залата"

"Залата" е в бившия завод Електроника, спирката на НУТИ Simple Smile последния етаж Hug

# 395
Ходихме в Майндхъб преди няколко месеца, но на моя син му беше много лесно.
Питах го каква е разликата между Майндхъб и Лего-роботика, каза, че в Легороботиката сам си строиш роботи и ги програмираш, а в Майндхъб роботите са готови, ти работиш само с приложенията.

Последна редакция: чт, 26 май 2016, 10:39 от Анонимен

# 396
сега са на две или три групи, в зависимост от нивото на детето.  Peace
готови са роботчетата  Peace
само ги програмират и изпълняват команди  Peace на предното занимание свиреха "мила моя мамо"  Crazy

# 397
  • Перник

Сетих се и още нещо. Преди време някой беше препоръчал поредица от кницки на Златното пате на историческа тематика. Може ли пак да пуснете линк, че не ги намирам.
Дали не е това - http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/read/detska_enciklopediq … riq_na_bylgariq_/

Тази енциклопедия е хубава. Част от "задължителната литература" на Калоян у дома. Всеки ден ни чете от нея, а ние му обясняваме непознатите думи.
Той снощи в 9 писа домашно по български  ooooh! При положение, че от събота всеки ден го питам сигурен ли е, че няма нищо за учене/писане, снощи тръгна да си подрежда раницата и се сети.

# 398
  • Sofia
Тази енциклопедия е хубава. Част от "задължителната литература" на Калоян у дома. Всеки ден ни чете от нея, а ние му обясняваме непознатите думи.
...
Светле, аз се чудя кога да я дам на Гушкан... мисля си, освен непознатите думи, които ще обясняваме, дали иначе е дорасла за нея.  Май за есента я виждам, там поводи за подарък - бол.

Гушкан имаше само по английски домашно в почивните дни. Днес занесе учебниците и ще си вземе почти всичко от у-ще.

# 399
  • Перник
Морена, малко сложна идва тази енциклопедия за възрастта на нашите деца според мен. Направо си е учебник по история. Но Калоян казва, че му е интересно. Лошото е, че не запомня това, което е чел.  Confused

# 400
  • Sofia
Морена, малко сложна идва тази енциклопедия за възрастта на нашите деца според мен.
И аз така я виждам... и май поне за четърти клас ще е по-удачно да я оставя.

# 401
Роботиката ми звучи много интересно (да не говорим, че едно от децата ми отсега твърди, че иска с това да се занимава, а никога не е бил на подобни курсове). Ще го запиша догодина да видим дали ще затвърди позицията си или ще се пренасочи Mr. Green

# 402
  • Перник
Ох, и на мен ми звучи супер роботиката, и на Калоян му е интересна, но няма кой да го води и взема  Sad

# 403
  • София
сега са на две или три групи, в зависимост от нивото на детето.  Peace
готови са роботчетата  Peace
само ги програмират и изпълняват команди  Peace на предното занимание свиреха "мила моя мамо"  Crazy

А на какъв език програмират? Логиката по какви учебници я учат?

# 404
катиАБВ, не програмират на паскал, както ние едно време в университета  Laughing
програмират с блок команди
например за да се стигне от т. А до т. Б и да се построи къща трябва:
команда крачка напред х 2
команда взриви скалата
команда вземи камъка
команди напред/наляво/надясно до достигане на зоната за строеж
ако: зоната, през която се минава е река то:
построй мост от дърво; ако е лава - мост от камък...
и така нататък  Blush командите са като блокчета и само ги слагат в някаква последователност. ако са работили правилно, накрая на "изпълни" трябва да са изпълнили заданието, ако не - връща ги в началото Peace
луси е дала линкове към такива игри  Peace

Общи условия

Активация на акаунт