ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 091
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Ако някой го интересува утре 28/05 от 13.30 във Фондация Св.Св. Кирил и Методий ще има интересно мероприятие.
Открит урок по японски език за деца на възраст до 10 години. Децата ще правят  оригами с японка.

https://allevents.in/sofia/%D0%A7%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0% … 1717933638489770#

# 436
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много е интересно, за съжаление айкидоката е на изпит утре 
Blush а аз съм извън възрастовата граница  Blush

# 437
  • Бургас
Това с "летните" книги ми е болна тема...Миналата година дадоха списък с 12. Само него  като погледне  един току-що завършил първокласник и вече му се отщява да мисли за четене. Моят първокласник  тогава прочете единадесет, но  срещу оспорвана ежедневна  битка срещу айфони, таблети, телевизори и пр. Тази година разчитам на по-голяма мотивация и самоконтрол...а дано, ама надали  Laughing

# 438
  • София
кати, те са аудиозаписи  Peace
иначе в тубата Simple Smile има стари записи с рисунките на екрана на телевизора

купихме и Анините приказки Blush

Много ти благодаря!!!

Анините приказки ги имам - МОИ, не негови, подарък от мама...  Blush Blush

Вчера бяхме на Мулен Руж. Хареса му много на Врячето - на мен не толкова, но аз имам по-големи претенции към качеството на звука, изобщо, много мразя микрофоните в залата - винаги ги ползват за мюзикълите, не знам защо, но е отвратително.

Обаче пък бяха взели две циркови акробатки - беше много добре пасващо...

# 439
  • София
Задължителните списъци с книги са хубаво нещо, но моите деца не могат да прочетат за два месеца толкова литература ooooh! Поради тази причина те си избират по една книга, която "мъчат" месеци наред, а аз им чета останалите. Струва ми се, че не би трябвало да е така newsm78

Вашите деца изчитат ли всичко по списъка и въобще как да се справя с това не-четене Crazy Просто не мога да ги накарам да четат нещо, което не им е интересно (например: Ран Босилек, в чиито произведения има толкова много непознати за тях думи, че им става безинтересно от първата страница...)

Нашият списък е различен - фигурира и Вълшебникът от Оз за щастие (една от любимите им книги Heart Eyes)

AАз още от собствените си ученически години много добре се спраявям с този проблем: просто не чета списъка! Това винаги ми е позволявало да чета каквото на мен ми харесва. Много по-лесно е като изобщо не знаеш, че имало задължителна литература.

Ние си имаме старото издание "Анини приказки".  Grinning

Аз съм доволна, че до сега няма "Малкият принц"  или "Ние врабчетата", нищо ще списъкът ни е препоръчителен... под секрет от децата.  Wink

И двете ги обожавам... обаче Малкият Принц не е за деца.
За харесване и аз ги харесвам, ама казвам, че не им е дошло времето за сега. Simple Smile

А, тук не съм съгласна - Врабчетата е сред малкото книги, които са за всички възрасти... и във всички възрасти човек вижда различни неща. Като Мечо Пух.

# 440
Благодаря за отзивите, момичета. "Проблемът" при моите деца е че са двама и винаги могат заедно да правят нещо много по-интересно от това да четат Crazy Ще ги мъча пък да видим.

# 441
Нашият списък съм 100 процента сигурна, че няма да го изчетем. Така беше и миналата година. Очаквам повторение  Rolling Eyes.
Трябва да прочете:
Приказки Ангел Каралийчев, Елин Пелин, Ран Босилек, Константин Константинов
Алиса в страната на чудесата /лично аз тази книга не я обичам/
Пет приказки - В. Петров
Малкият принц - А. Екзюпери
Мечо Пух - А. Милн
Вълшебникът от Оз - Л.Ф. Баум
Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада - Е.Рауд
Тошко Африкански
През гори и води - Ем. Станев
Басни - Езоп, Лафонтен

# 442
  • на североизток от Рая
 Ох, какви са тези дълги списъци, които стряскат децата. Това ще ги отблъсне и могат тотално да бъдат изгубени като читатели. Аз за моите ученици приготвих ето този списък:

"Тошко Африкански"
 "Пет приказки" /"Бяла приказка"/
 "През гори и води"
 "Мечо Пух"
 "Алиса в страната на чудесата"
 "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада"

Направих уговорка, че книга, която им се вижда доста обемна и ги стряска, да не я четат цялата, но да си подберат поне няколко глави, които да прочетат, за да знаят за какво се разказва в нея. Особено пък страниците с картинки подсещат какво съдържа съответната глава и ако им харесват, да четат там.

# 443
Здравейте, макар до сега само да ви чета, бих искала да сподели аз как се преборих със страха на сина ми от дебелите книжки - е четец. После си свикна да чете и вече не го плашат по-обемни книги.  Peace

# 444
  • София
Здравейте, макар до сега само да ви чета, бих искала да сподели аз как се преборих със страха на сина ми от дебелите книжки - е четец. После си свикна да чете и вече не го плашат по-обемни книги.  Peace

Здравей, а как се преборихте?

# 445
  • Sofia

# 446
  • София

Ясно, ние ще пропуснем.  Grinning

# 447
  • В светлината на слънцето
Привет  Grinning
Много ви изпуснах, но покрай разните пътувания и много работа, хич не ми остава време за форума.
Видя се краят на учебната година. В понеделник предават учебниците, а във вторник - свидетелства. Няма да имат тържество, само ще се почерпят в класната стая и после ваканция.  Grinning
За съжаление ще трябва да почака в София, докато и кака му завърши годината - на 15 юни, и чак тогава ще мога да ги метна на селската къща с баба им. Ще използваме това време тук да поплува малко. Мислех си да го запиша на някакъв кратък езиков лагер, докато чакаме кака му, но по-добре е да плува.
За ваканцията се предвиждат само игри и никакво учене. Книги обаче ще чете.
В общи линии - това е от нас. Grinning

# 448
  • В офиса
Тези списъци с книги не трябва ли да ги осъвременят малко. Повечето книги са отдавна прочетени - от мен - още докато беше на 5-6 години. Честно казано хич не ми се връзва на 9 години да четат точно тези приказки. Сигурно момичетата са различни (макар че дъщеря ми също не четеше) Но мога да похваля ето тази: http://hermesbooks.com/s-krovischnica-na-iljustrirani-prikljuche … orii-za-deca.html. Адаптирани са и съкратени, вярно, но оригиналния Робинзон не мисля, че и аз бих могла да го прочета, с толкова тромав език е.

# 449
Дъщеря ми не обича много приказки. Миналата година прочете тези от задължителната литература, но иначе не я влекат.
Патиланци й беше много далечна, въпреки че на места аз й четох и се заливах от смях.
Аз се надявам  в по-горните класове да има осъвременяване на авторите, които изучават.

Общи условия

Активация на акаунт