ВТОРИ клас... иии Ваканция! - 7 тема

• 60 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София

А, мерси - почувствах се бя... тъпа...  Crazy baby_neutral Blush - чак пък нито една да не познавам!  #Crazy Laughing

# 481
  • София
Малко се кротнах, моята девойка ми се струваше, че прекалява с 36ти номер обувки  Laughing иначе е 142 см и 29 кг  Peace

# 482
Смятате ли да ги оставяте лятото вече сами вкъщи, поне за няколко часа? Или ще разчитате на роднини, лагери и др.под.?
Не.
Преди плащахме за занималня по цял ден- от 7 до 4, а последните две лета си е в къщи.
Работя от къщи от този година именно за да е по-удобно на детето. Peace

# 483
  • София
Айде дойде последния ден. Честито ни ваканция.

Отиваме днес 20 минути по- рано, с почерпката, водичка, че е топло. И изведнъж се сетихме, че цвете сме забравили. И айде на юруш за розичка. Всички цветарски магазини, работещи от 8, бяха затворени. Успяхме на косъм.

После са с баба си на разходка и сладкарница, и почивка.
Та така.

Аз довечера ще видя бележник, списък с книги и каквото там са им раздали.

# 484
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Laughing и при нас търчане в последния момент  Blush

нося тортата, предвидливо нося нож, за всеки случай слагам в чантата и еднократни чинийки, останали от неделната сбирка на айкидото  и ... изненада. нямали вилички.
бегом около училището в търсене на вилички. добре, че единственият отворен магазин има и такава стока.

ще хапнат, ще се забавляват и край  Hug

# 485
  • Варна
И при нас приключи официалната част и сега се почерпват някъде Simple Smile
Честита ни ваканция!Получи детето грамота от СБНУ и книжка с животинки (на нея се радва най-вече, нищо че е тип "за оцветяване" - има слонче, значи е любима Joy). Отделно учителката се беше постарала да им направи на всеки индивидуална грамота за някое негово качество, което изпъква - имахме сръчко, раболивко, краснописец, музикант, спортист, артист, разказвач, правописец и т.н... На Марти грамотата е за "Математик на годината" Heart Eyes Това много ги впечатли децата, че госпожата е обърнала внимание на всеки и иска да го отличи по специален начин. И на мен ми стана много мило!
Получихме характеристика (артистични заложби и високи резултати по математика), бележник с шестици и списък с книги:
1. Лакомото мече - Ем. Станев
2. Приказки - Ан. Каралийчев
3. Приключенията на Пинокио - К. Колоди
4. Матилда - Р. Дал
5. Алиса в страната на чудесата - Л. Карол
6. Приключенията на Лукчо - Дж. Родари

Последната я е чела. Това са задължителните, има и още 5 - " за тези, които обичат мноооого да четат" Simple Smile т.е не са за нас...

Нещо не мога да видя снимките аз, че съм на работа, надявам се до довечера да останат Wink

# 486
  • Перник
И аз не видях снимките, май Контеса ги е махнала  Confused

Честита ваканция!

При нас черпенето и раздаването на бележници е след зеленото училище - на 07.06. Чудя се дали ще успея да спретна мъфини за всички предвид това, че ще правя и торта за рождения ден  newsm78 Най-вероятно ще успея  Crazy

# 487

Честити ви третокласници!!! Hug
   Ние наобратно.....имахме ваканцийка,дори в моренцето се топнахме...,а сега 2 месеца сериозно учене! Sad
Разгледах различните списъци на книги. Повечето съм и ги чела. Та ще мисля,какво да и предложа. 

# 488
Svetli, тук се коментираха две т.н. школи за роботика, коя посещава твоят син?

Robopartans

Благодаря bouquet Благодаря и на Луси (помня, че се обсъждаха две школи и затова попитах Светла за коя говори)

Още малко и съм ги записала за лагера на Адвенчър (чакам сметка да ми пратят). Прочетоха "Ваканцията на Малкия Никола" и понеже той там ходи на летен лагер, та се решиха и те Wink

Кога ли ще се похваля и аз, че са взели книга по своя собствена инициатива ooooh! Дали пък не са още малки newsm78 Аз май започнах повечко да чета към 5-ти клас...

# 489
  • София
Честито завършване на всички дечица!

Моят син замина днес на лагер с класа си, ще се върнат чак в петък. Притеснявам се как ще се оправи поради една много важна причина - в събота си счупи средния пръст на ръката и сега е шиниран.  Tired Играл мачът за купата, ама нали е муха без глава  - забравил си е вратарските ръкавици и още първото полувреме получил един силен ритник през лявата ръка. Ама, голяма работа, доиграл си мача и така го е заварил баща му. Взехме от най-новите шини, които могат да се мокраят и пропускат вода, но знам ли го какви ще ги свърши. Освен лагерът, в оставащите му 3 седмици с шина на ръката се включват и едно пътеване с приятелски семейства до Перперикон, както и едноседмичната ни почивка в Турция. По-подходящ момент нямаше как да уцели  Crazy

Чудя се догодина дали пак да го записвам на частната занималня. Малкото зверче ще тръгва на детска градина и детегледачката ще я ползвам главно за домашна помощница, та се чудя дали да не учи с нея вкъщи. Ама, не съм сигурна как е с материяла, пък и в занималнята има доста приятели  newsm78 Ще го мисля, но нямам против да се отърва от този допълнителен разход.

Книгите за лятото ги виждам в по-горните постове. Заяви ми, че Лукчо и Книга за джунглата нямало да ги чете, бил ги гледал на филм. Нулево желание за четене, не знам как да се справям вече с това.

И така, оплаках се. Поздрави на всички  bouquet

# 490
Ох, и вие ли я направихте тази беля? Ръкавиците много не помагат, моят син поради същата причина носи гипс в началото на годината. Бързо възстановяване на детето!

# 491
  • София
Списъкът е:
1. А. Каралийчев Приказки. - това е прочетено миналата година.
2. В. Априлов "Приключенията на Лиско" - явно става въпрос за изданието в шест тома - пълна колекция. Ще дам моите, нищо че не е пълно. От доста време си мисля кога да я пусна.
3. Е. Станев "Лакомото Мече"
4.С. Минков "Приказки" - пак е по ново издание препърочано, но ще предложа по старо, което имам с по- малко приказки.
5. Р. Киплинг "Книга за джунглата"
6. М.Твен "Приключенията на Том Сойер"
7.Р.Дал "Матилда"
8. Е.Кестнер "Романи за деца" - тук пък обратното старото издание, което включа "Антон и Точица", "Летящата класна стая", "Емил и .." и "Двойната Лотхен"- май са доста. Ще препоръчам една.

Давам и незадължителните, за тези, които вече са прочели задължителните и решат, че някоя е хубава идея.
1. Езоп "Басни".
2. Л. Карол "Алиса в страната на чудесата"
3. А. Лингрен "Керлсон, който живее на покрива". - тази мислех да я дам скоро, но явно няма да е точно така.
4. Г. Данаилов "Деца играят вън"
5. Д. Бисет "Небивалици" - тази мисля да я предложа, ако остане време.
6. Х.К. Андерсен "Приказки"
7. С.Попов  "Хитър Петър" - учудващо има нещо прочетено и от този списък.
8.Е. Кестнер "Това се случи на 35 май" - представям си да прочете другите четири и пожелание и тази пета. Grinning

Трябвало и читателски дневник да си направи.

feel_the_rush, ще се справи детето. И бързо да оздравява.

О и да се похваля, взех футболните блузки на вратар и нападател на отбора на Германия от НМ. Така имам подарък за 1 юни. И заедно с колекцията от стикита е готов за Европейското.

Последна редакция: вт, 31 май 2016, 16:13 от mmm_

# 492
  • Перник
И ние до последно изнудвахме Калоян със занималнята. Казахме му, че догодина няма да ходи, защото там просто претупват домашните и се занимават с глупости. Той много ни моли да по пълним заявлението, защото приятелите му щели да ходят и, естествено, обеща да чете и пише и вкъщи... да видим...

feel_the_rush, бързо възстановяване на вратаря  Simple Smile

# 493
  • В светлината на слънцето
Айде, и ние изкласихме. На мама отличникът - много е щастлив, завършил с пълно отличие - похвали се по телефона. Нищо не успях да спретна за почерпката, минахме с купешки неща. Embarassed Но пък цветята за двете госпожи сам избра още предния ден.
Не съм видяла още списъкът с книгите. Но довечера ще го изненадам с новия Никола по повод финала на учебната година.
https://www.book.store.bg/p179342/malkiat-nikola-balonyt-i-drugi … n-zhak-sempe.html

Feel, бързо да се оправя. Hug

# 494
Мале колко са ви дълги списъците. С притеснение очаквам нашия.
Фийл, дано всичко е наред на лагера и бързо възстановяване.

Общи условия

Активация на акаунт