Работа, CV-та, HR-и, съвети - 53-та тема

• 83 744
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
  • Сф
Не беше конкретно към теб, Ирен. От личен опит говоря.

# 601
  • Бургас
Да, знам че не беше към мен. Но да си кажа за всеки случай  Laughing

В четвъртък бях на интервю. Работата е доста тежка, но пък е близо до нас. Стискайте палци.

# 602
  • София
Аз пък си мисля, че колкото по-малко търдещият работа се замися какво точно иска да чуе като отговор Ленчето, и колкото повече мисли върху своите позитиви и негативи, толкова по-успешни ще са начинанията му. Понеже аз не знам за някой, който може да чете чужди мисли. Защото търсенето на грешката на Ленчето, от която все пак зависи намирането на работа, не виждам да помага на някого.
Лично аз много мразя да дойде някой и да започне да квалифицира с поведение или отделни реплики моята работа там. А това на интервютата си личи, колкото и да не ви се вярва. Защо съм задала този или онзи въпрос търсещите работа не ги интересува. Колко е адекватен според тях, мен пък не ме интересува.

Нямам предвид някого конкретно, просто давам възможна друга гледна точка.

# 603
Точно един-единствен път са ме питали с какво се занимава семейството ми. Приключих интервюто, казах че това няма никакво значение, след като мен ме интервюират и евентуално мен ще ме наемат. Те не ме и спечелиха с отношение още в началото. Питаха ме как съм с английския, без тест, без една дума да си обелим на английски... че аз мога да кажа, че владея перфектно мандарин.
Хубавото беше, че не бях притисната от обстоятелствата и си стиснахме ръцете там, където ме устройва, а не където ме вземат. В противен случай надали щях да съм толкова смела.

# 604
Цитат
Питаха ме как съм с английския, без тест, без една дума да си обелим на английски... че аз мога да кажа, че владея перфектно мандарин.

Тук "добрият" работодател го губиш още с мисленето си.

Винаги интервютата ми са били честни и на доверие от двете страни. Няма никакъв смисъл да лъжеш. Нищо няма да спечелиш.

# 605
Цитат
Питаха ме как съм с английския, без тест, без една дума да си обелим на английски... че аз мога да кажа, че владея перфектно мандарин.

Тук "добрият" работодател го губиш още с мисленето си.

Винаги интервютата ми са били честни и на доверие от двете страни. Няма никакъв смисъл да лъжеш. Нищо няма да спечелиш.
Бъди сигурна, че нищо и никого не съм загубила  Peace
В старата ми работа съм се нагледала на отличен английски по автобиография, а реалността беше съвсем друга.

# 606
  • Бургас
Аз пък си мисля, че колкото по-малко търдещият работа се замися какво точно иска да чуе като отговор Ленчето, и колкото повече мисли върху своите позитиви и негативи, толкова по-успешни ще са начинанията му. Понеже аз не знам за някой, който може да чете чужди мисли. Защото търсенето на грешката на Ленчето, от която все пак зависи намирането на работа, не виждам да помага на някого.

Принципно е така. Винаги съм се държала естествено. Но след като нямах никаква успеваемост при срещите ми с HR, започнах да се замислям къде е проблема. Естествено в началото мислих, че проблема е в мен. Докато веднъж не споделих с един мой роднина (мениджър в голяма фирма). Той, като участвал в множество подбори, ми каза кои са ПРАВИЛНИТЕ  отговори на някои въпроси и какво е скритото послание зад тях. Бях шокирана, защото не ми е идвало наум че въпрос като "Като какво животно се определяте" може да окаже решаващо значение за определяне на твоите способности.
Сега като си направя равносметка се оказва, че всички работи на които са ме назначавали е било след интервю с шеф или собственик или пряк ръководител на търсената позиция. Цедката на HR-рите не мога и не мога да я мина. Не ме харесват тея хора и това е  Mr. Green

# 607
Сега като си направя равносметка се оказва, че всички работи на които са ме назначавали е било след интервю с шеф или собственик или пряк ръководител на търсената позиция. Цедката на HR-рите не мога и не мога да я мина. Не ме харесват тея хора и това е  Mr. Green

При мен е същото!  Mr. Green

# 608

В старата ми работа съм се нагледала на отличен английски по автобиография, а реалността беше съвсем друга.

И сигурно редовно им увеличаваха заплатите, защото са били доволни от тях? Simple Smile

# 609
Бих ти отговорила иронично, че именно заради огромните заплати напуснах, но смятам и сама си схванала какво беше положението.
Виж, аз също съм на мнение, че няма смисъл да лъжеш на интервю, понеже после всичко лъсва. Но много хора не смятат така и пишат небивалици в автобиографиите си. Отделно, с езиците специално, съм срещала не малко хора, които не си преценяват възможностите. В смисъл, те наистина си вярват, че са много добре, в този смисъл не лъжат, а всъщност нивото им е колкото да не изядат боя в съответната държава.

# 610
  • София
Ирене, тези "правилни" отговори са били валидни за него, защото в тяхната фирма се търси определен профил (примерно). Кой ще ти гарантира, че в другата фирма същите отговори ще са "правилни". Аз също мога да ти кажа няколко "правилни" отговора на въпроси, които задавам. Не съм ЧР, но и аз на подбор търся определен тип хора. Има случаи, в които съм ги получавала и не сме наемали човека. Защото освен вербална комуникация на интервю съществува и невербална. Затова в определени моменти няма никакво значение какво си говорят хората, а как.

Не отричам задаването на неадекватни въпроси, разбира се. Има ги. Но не си помагаме като на интервюто мислим тоя отсреща нормален ли е да ни пита колко е обикоката на земята.

# 611
  • София
http://ar2.government.bg/ras/konkursi/index.html

Само при мен ли не работи търсенето по градове и изобщо?
Вчера ги виждах - 7стр в София?  newsm78

# 612
Този сайт не е актуален.Има друг. Виж дали го няма на 1-ва страница.

# 613
Този сайт си е актуален, и за това е посочен на 1 страница, и при мен не работи, в момента нямало обявени конкурси, а преди съм виждала доста.

# 614
Защото конкурсите отдавна са на друг сайт. Айде някой да го постне, чш не ми се търси в телефона!

Общи условия

Активация на акаунт