Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 523
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Благодаря много, Merelenda  bouquet

# 541
  • в огледалото на живота
За Ендокринол - София, пл. Славейков 6, ет. 2, офис 1-3 е адреса на дистрибутора, но и продават на дребно. Simple Smile Сигурно и пращат по куриер.
Ето координати:
Скрит текст:
„ЛЕДА НОВА“ ООД
Телефони:   02/987-28-67 ; 988-31-59
Факс:   02/988-31-59
e-mail:   greenhealth_bg@abv.bg
Уеб сайт:   www.greenhealth-bg.com

Може да ме обвинята в реклама, но в случая съм много доволен, едно от малкото алтернативни неща, които наистина имаха ефект, всичко друго като рибено масло и подобни простотии беше само пръскане на пари. Наричам го "руското чудо". Според мен крем Ендокринол действа по-добре от колкото таблетките. И ако имате очни проблеми - Неовиста много ми помага, като я спра виждам доста по-размазано, пробвал съм и други продукти за очите, но нямах такъв видим резултат. Лошото е, че резултатите са нетрайни - като спра да я пия започвам да виждам по-зле.

Към симптомите ми бих добавил и рядко мигане, подутина в гушата и изпъкнали очи. Е да но хормониге ми са идеални, само антителата са извън норма. Как да различим базед от хашимото и обикновена гуша?

Цял ден се опитвам да се свържа и двата посочени номера казват,че не съществуват,хм странно  Rolling Eyes

Опитах и през сайта,който си показал,там пък ме отрязаха и споделиха,че внос на този крем няма повече от година Crazy

Не знам ти кога си купувал от там,но факт е,че поне за сега няма от къде да го намеря.
Здраве да е!
Просто исках да споделя Peace

# 542
  • В един копнеж!
За постоянно ли е учестеното сърцебиене при Хашимото?! Винаги ли двете вървят ръка за ръка?!
Мин .седмица като бях на преглед с ехограф и профилактимно пак ми преслушаха сърцето... ми с Конкор, без Конкор, бях на 100 у/мин. Защо да ги пия, промяна няма?! Tired

# 543
Аз нямам сърцебиене, а в момента TSH ми е над 7. Peace

# 544
  • В един копнеж!
Аз нямам сърцебиене, а в момента TSH ми е над 7. Peace

Индивидуално е, значи. Благодаря за отговора.

# 545
За постоянно ли е учестеното сърцебиене при Хашимото?! Винаги ли двете вървят ръка за ръка?!
Мин .седмица като бях на преглед с ехограф и профилактимно пак ми преслушаха сърцето... ми с Конкор, без Конкор, бях на 100 у/мин. Защо да ги пия, промяна няма?! Tired
Учестеното сърцебиене го имаме тези с ниско тсх.
На мен кардиолога ми даде Блок бис, личната каза, че и Пропранолол също много се изписвал в такива случаи. На мен много ми пада кръвното от тези бетаблокери, а като намаля дозата, пък действието им е за кратко, изобщо....гадост. Корлентор много добре ми действа, но и цената му е много добра  Tired

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 18:15 от Lemy

# 546
  • Пловдив
Случвало ли ви се е пробождане в стомаха, в гърдите, около сърцето, след прием на лекарствата? Чудя се да ги взимам ли тази вечер или да изчакам до сутринта и да отида до лекарката  Rolling Eyes

# 547
Чудя се дали да разкажа за "прегледа" при прословутия доктор или да просто да подмина, но от уважение към всички вас:
ПАК ми обясни за наследствения фактор, ПАК ми обясни какво става с клетката, когато се разкъса и какво правят хормоните тогава. Използва думи, които не знаех - деструкция, флуктуация и т.н. (помолох го да ми ги напише, за да се просветя и да разбера какво ми говори. Написа ми ги. Каза още "не можем нищо да направим, ние вървим след заболяването. Вашия случай е изключение. При другите се напасва дозата и така, 2 пъти в годината. Няма какво да се направи. Не си давайте парите за Т3 и Т4, това за нас няма значение. Сега ще вдигнем пак на 75 и след 45 дни заповядайте за контрола". На въпрос "нали преди месец беше 75?" Ами да, това е положението. Нещо добавки, хранене - нищо.
Излезе навън за да каже на секретарката, че няма да плащам (отново). Колко мило!
Това беше.

# 548
Вълничке при положение че при теб т4 не е в обратна пропорция с ТСХ да се лекува само по стойности на ТСХ за мен лично е абсурд. Това с деструкцията и флуктуацията е колкото да се направи на важен и знаещ и нищо  ново не означава не се хаби да търсиш. Явно нищо не може да направи ще ти трябва друг лекар ако можеш намери мейли на разни доценти и професори и им опиши какъв ти е случая и търсиш някой който може да се справи. Или пък пиши на Българското дружество по ендокринология предполагам все някой може да обърне внимание. Ика и разни сайтове на английски където предлагат безплатни консултации. Не знам какво да те посъветвам аз бих си направила един ЯМР на хипофизата но знам че е пак пари и изстрел тъмното и сигурно ти е писнало вече но няма да се предаваш.

# 549
Случвало ли ви се е пробождане в стомаха, в гърдите, около сърцето, след прием на лекарствата? Чудя се да ги взимам ли тази вечер или да изчакам до сутринта и да отида до лекарката  Rolling Eyes
Да знаеш, че в тази тема, тия дето пием тиреостатици (метизол) сме малко. Повечето пият хормон.
Не съм имала такива симптоми при прием на хапчетата. След първите 2-3 дни прием, започнах да се чувствам много добре. Хапчетата по принцип действат с натрупване. Ако си решила да не пиеш вечерната доза, не е проблем, щом си пила и през деня. Нали на 3х2 започна?
Конкор освен да е понижил по-рязко пулса. Каква ти е дозата на бета блокера?

Вълничке, дано намериш доктор, който да се заеме с твоя случай и да погледне по-подробно на нещата, да те проследи. Хубав е, че доктор Начев поне е решил да не взима пари за консултациите. Възползвай се от това, докато търсиш и консулт с други.
Доктор Катя Тодорова е опция. За друг в София не се сещам, освен за професор Пандев. Той е много отзивчив и отличен специалист. Хирург е, но обръща внимание на всеки пациент с ендокринни проблеми, изслушва, обяснява. Много съм доволна от консултацията си с него. Не смея да ти препоръчвам къде да ходиш и на кой да си даваш парите, за да не те подведа.
Във Варна също имаме един отличен диагностик, професор Христозов, като отсече за някоя диагноза или състояние, досега за сгрешен случай или неточности не съм чувала, но си мисля, че професор Пандев е по-добрия вариант. Не заради друго, а заради отношението, вниманието с което подхожда към всеки случай и успокоението и удовлетворението на пациентите, след посещение при него.

# 550
  • Пловдив
Като ми поразминаха бодежите си взех дозата. 3х2 е. Но ми се струва, че ми е множко, защото нямам сили да стана от леглото, вие ми се свят, отпаднала съм...
Конкор пия половинка на ден. Малко ме боли главата от него, но пък пулсът ми вече е около 70-80.

# 551
Виенето на свят най-вероятно е от бетаблокера. Премери си кръвното, ако ти е ниско пий повече течности.

# 552
Висока е дозата, да, но тя затова е за седмица само и после ще намалят. При хиперфункция се почва с високи дози и се намаляват постепенно лекарствата, докато при хипофункция е обратно.
Но наистина, освен за обривите като реакция, май не съм чувала от познатите приемащи тези лекарства за други реакции.
Целта е тиреостатика по-бързо да потисне свръхсекрецията на хормоните и да изчезнат симптомите на хиперактивност, а с последващо приемане на тиреостатика, дори и в ниски дози, ще спаднат и хормоните в нужните нива. Бета блокера е само за начало, докато метизола си свърши работата. После ще ти го спрат.

# 553
  • Пловдив
Благодаря ви от сърце за изчерпателните отговори  bouquet
Това заболяване е нещо ново за мен и съм доста притеснена...

# 554
Благодаря ви от сърце за изчерпателните отговори  bouquet
Това заболяване е нещо ново за мен и съм доста притеснена...
Разбираемо, свиква се с времето.  Simple Smile Макар повечето да не смятат хиперактивността на жлезата и протичащите заболявания с хиперфункция за нещо кой знае какво, а хипофункцията за по-голямото зло, ние дето сме от другия край на бариерата, често си се надяваме за една хипоактивна жлеза, която да регулираме с хормони, ама кой каквото няма, това иска  Laughing И ако питаш мен и Lemy, по-добре да си в хипофункция, отколкото в хиперфункция, а ако питаш момичетата с хипофункция, сигурно обратното ще кажат. Разбира се, най-добре е с нормална функция.
Дано се овладеят нещата и постигнеш скоро ремисия.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт