Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 520
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Чудя се дали да разкажа за "прегледа" при прословутия доктор или да просто да подмина, но от уважение към всички вас:
ПАК ми обясни за наследствения фактор, ПАК ми обясни какво става с клетката, когато се разкъса и какво правят хормоните тогава. Използва думи, които не знаех - деструкция, флуктуация и т.н. (помолох го да ми ги напише, за да се просветя и да разбера какво ми говори. Написа ми ги. Каза още "не можем нищо да направим, ние вървим след заболяването. Вашия случай е изключение. При другите се напасва дозата и така, 2 пъти в годината. Няма какво да се направи. Не си давайте парите за Т3 и Т4, това за нас няма значение. Сега ще вдигнем пак на 75 и след 45 дни заповядайте за контрола". На въпрос "нали преди месец беше 75?" Ами да, това е положението. Нещо добавки, хранене - нищо.
Излезе навън за да каже на секретарката, че няма да плащам (отново). Колко мило!
Това беше.
      'кое е това "светило" баси? ВИнаги може да се повлияе на състоянието ти за по-добро!Изследвала ли си т3 т4 феритин б12 магнезий фолиева киселина-само тогава може да се кажекакво трябва да пиеш да пиеш.

# 556
Писала съм тук, когато чаках бебе и единственото, което ме интересуваше беше неговото здраве.

От години съм с Хашимото. Пия си там хормона и това е. Превърнала съм се в друг човек - напълняла, раздразнителна и на моменти направо истеричка, смазана от умора на моменти, понякога се подувам и обикновено денят се познава по сутринта. Сама се усещам дали днес ще съм ОК или пак ще съм или уморена или издразнена. Убийствено ми действа на психиката. Не срещам никакъв толеранс около мен, а не мога да се контролирам. Преди пращях от енергия и бях усмихната, позитивна и блага.

Много фактори май приписах на Хашимотото, може пък просто да съм се превърнала в ужасен човек.

Вие как го изживявате?

# 557
  • Бургас
Много фактори май приписах на Хашимотото, може пък просто да съм се превърнала в ужасен човек.

Вие как го изживявате?
Хашимотото /или каквото е там при мен, така и не се намери лекар, който подробно да ми обясни/ не го изживявам никак, не му обръщам внимание и то не вирее: антителата спадат, ТСХ бавно, но славно го вкарвам в добри стойности, изменения по жлезата нямам.
Едва ли си се превърнала в ужасен човек, но и сигурно има причина/и в живота ти за всичко това. Търси я/ги обаче и в други сфери /не задължително здравословни/, не обвинявай само Хашито  Mr. Green Hug
п.п. На Хашимотото обръщах внимание само, когато се оказах с ТСХ над 6 в 27г.с. и след изчетеното в нета и некомпетентните изказвания на някои лекари се бях побъркала от ужас дали детето ми ще е нормално и добре развито в умствено отношение. После, като видях, че е жива и здрава и всичко е наред, спрях да се втелявам толкова.

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 01:48 от Мон...

# 558
Момичета на 42г. съм и съм 57кг не съм мърдала от 10години TSH 0.27-4.2 резултат 5.18 ФТ4/0,93-1,7/ резултат 1,27 ФТ3/3,95-6,8/ резултат 4,15 и ТАТ  до 115 резултат 248,4 и МАТ до 34 резултат 253,8 дано разбираемо съм го написала.

Само да споделя бях на лекар и при тези резултати той ми изписа само Селен 100мг и след 3 месеца пак.Потвърди ми, че става въпрос за Хашимото но каза  да избягвам храни съдържащи йод и  имуностимуланти. Но сега чета, че селена е такъв имуностимулант.Може ли някой да ми каже ако пие или е бил с моите резултати.Моля ви за мнение, че много се обърках вече.

# 559
Селена не е стимулант може да го пиеш но доза 100 е малко. Писали сме много в темата клиничните проучвания са с доза 200 мкг с нея се свалят антителата 100 е само поддържаща. Знам че сега ще си кажеш ама лекаря ми каза 100 от сега ти казвам най-вероятно няма да постигнеш ефект. Разрови се и чети за селена на английски намери клинични проучвани или търси в темите тук.

# 560
Селена не е стимулант може да го пиеш но доза 100 е малко. Писали сме много в темата клиничните проучвания са с доза 200 мкг с нея се свалят антителата 100 е само поддържаща. Знам че сега ще си кажеш ама лекаря ми каза 100 от сега ти казвам най-вероятно няма да постигнеш ефект. Разрови се и чети за селена на английски намери клинични проучвани или търси в темите тук.

Благодаря Niss ще се прочета повече преди да почна да го пия Simple Smile не знам защо не ми изписа хормон каза, че за сега това било на първо време достатъчно Sad но нали са лекари и то специалисти УЖ.

# 561
Момичета, на някой случвало ли му се е да има алергия към лекарствата? От 2 дена ми излиза някакъв странен обрив и не знам от какво... Може да няма и нищо общо, но по-скоро ме е страх да не е от някое от лекарствата... пия еутирокс 25мг. сутрин и цефасел, вечер пия рибено масло и някакъв пробиотик. Вчера ми се появиха пъпчици по корема. Днеска сутрина пък по единия крак. Как сега да разбера от какво е... пффф... Лекарствата ги пия от 3 седмици някъде може би.

# 562
В Бодимед изследват селен. Добре е да се провери преди дълготраен прием.

# 563
Бих спряла рибеното масло, може да е от него

# 564
То може да е от всичко... сутринта пих само хормона... ама ми се появиха по краката... не съм била никога болнава и не съм пила кой знае колко лекарства, може би организма ми просто се е стресирал доста от толкова неща накуп. А иначе селена го пия 2 пъти на ден, сутрин и вечер, а рибеното масло само вечер... не виждам логика да е от него... един Господ знае...

# 565
То може да е от всичко... сутринта пих само хормона... ама ми се появиха по краката...
Може би е добре да отидеш на лекар, ако обрива е голям или станат много  Thinking

# 566
Аз съм получавала обрив и от полазване от буболечка, така че най-добре иди на лекар да те видят.

# 567
  • Пловдив
Макар повечето да не смятат хиперактивността на жлезата и протичащите заболявания с хиперфункция за нещо кой знае какво, а хипофункцията за по-голямото зло, ние дето сме от другия край на бариерата, често си се надяваме за една хипоактивна жлеза, която да регулираме с хормони, ама кой каквото няма, това иска  Laughing

Лекарката каза, че е по-добре да си хипо и се надявала да премина в това  Rolling Eyes

Искам да питам дали е възможно да получа анемия от метизола... Преди да го почна, желязото и хематокрита ми бяха в норма, сега желязото е 2,2 при норма над 6, а хематокрита 0,31 при норма над 0,34. Записах си час за понеделник, но ще го мисля дотогава... Tired

# 568
Аз като бях на лечение с Метизол лекарят ме беше предупредил да изследвам левкоцити на две седмици и да му се обадя веднага, ако не са в норма,защото имало вероятност да повлияе. За желязо не ми е споменал, но може и да има зависимост, не знам.

# 569
Следят се левкоцитите да не паднат под 3. Съмнявам се желязото да ти е паднало от Метизола, но все пак виж какво ще ти каже лекарят.

Общи условия

Активация на акаунт