Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 42

• 71 457
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Според ендокр. всичко е нормално.Няма промяна на лечението -бях на 25 Л тироксин и така си продължавам.
Koгато моето ТСХ беше толкова ми вдигнаха дозата от 25 на 37,5, защото въпреки че е в норма пак било малко високо. За 2 месеца хапчето вече е подействало, колкото е могло е свалило, сега може би просто ще поддържа тази стойност.... ама всеки организъм е различен, аз говоря от своя опит.
Иначе ФТ3 и ФТ4 са се подобрили.
За антителата не се тревожи, аз писах по-напред, беше ми повече от 600 МАТ, сега е 11. Нищо не съм пила, нищо не съм правила, сам се е регулирал. Ендокринологът обаче каза, че му е по-важно ТСХ как е, защото при мен примерно сега антителата са чудесни, но ТСХ е високо /и то повече отколкото беше преди с високите антитела/...
Косопад и аз имам, но не знам дали е от щитовидната жлеза или просто от сезона /при мен през студените месеци не пада никаква коса, дори и след баня 2-3 косъма най-много да успея да отскубна докато се оправям, за сметка на това, през останалите 6 мес, докато е топло пада ужасно много/. Ако толкова те притеснява косопада, купи си някакви добавки за косата, козметика... така ще се оправи малко по-бързо, отколкото само на Л-тироксина да разчиташ за това.

Merelenda , благодаря ти за отговора  Hug Хич не съм по чайовете... няма и откъде да си набера... Днес съм по-добре, нямам усещането, че сърцето ще ми изскочи, не блъска толкова силно ... има надежда  Mr. Green Само на магнезий карам засега.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 10:42 от Мон...

# 661
Благодаря, момичета!
Започнах да отново да си тичам, правя си обиколките но с по-ниско темпо а не както преди. Дори вчера усетих силна умора и не ги довърших.
 За мен големия шок( ако мога така да го нарека защото е ново и непознато за мен) е, че трябва ако не коренно, то поне малко от малко да променя начина си на живот. Преди пиех всяка вечер червено вино, спрях. Сега трябва да спра и цигарите по съвет на лекаря.  Tired
 Другото е, че забелязвам и както една потребителка ми беше писала, вие пиете освен лекарството а и добавки към него. Моя ендокринолог нищо не ми споменава за селена, примерно. И мисля да си пусна тези изследвания, които потребителката ми препоръча да направя.
Благодаря отново и ще ви следя за повече информация  bouquet

# 662
Аз имам още един въпрос. Нали разбрах за хипофункцията ми януари,ок сега свалих тсх на 1,...но все забравям да питам. Аз наднормено тегло не съм имала, напротив 42кг. бях. Сега покрай хипофункцията пия Л- тироксин 7-ми месец вече , а и заедно с него ми изписаха и антидепресант. Питам се.. дали от тези лекарства качих? В момента съм 46 кг и нещо. ( добре ми дойдоха Laughing). Та се чудя на какво се дължи, на лекарствата ли.. Другото, което е бях спряла цигарите зимата за 5 месеца, дали и от тях не е newsm78 Е, ям си и повече де, може би е комплексно. Въпроса ми е че уж от хипо се дебелее, което при мен не беше така, а сега дори качих след тироксина, което си ми беше и необходимо де.
Или пък не е задължително пълнеенето , а просто с наместването на хормоните се наместват и килограмите, независимо дали е нужно да са ти в повече или по-малко?( за организма) newsm78

Имала ли си оплаквания, за да ти изпишат антидепресанта? Защото аз отидох на ендокринолог основно заради тежки панически атаки. И не пия хапчета за това. Личното ми мнение, е, че освен при много крайно тежки случаи на тревожност и депресия, медикаментите са ненужни и по-скоро вредни. Ако са ти го дали САМО ей така за всеки случай, бих те посъвествала да смениш лекаря.

# 663
Момичета, препоръчайте ми ендокринолог във Варна, за който не се чака много за час.
Пропуснах момента да си запиша час за д-р Райков за периода, в който ще съм в града, а ми се ще да ми видят възелчетата.

# 664
Обади му се утре на мобилния към 10 часа сутринта, ако има възможност да те приеме. Обясни накратко ситуацията и мисля че няма да ти откаже.
Пробвай преди да търсиш друг.Нерядо приема след 18 часа без час, но първо трябва да се чуете по телефона.

# 665
Ами тя ситуацията е, че нямам сериозни оплаквания. Пия си еутирокса, последно октомври ТСХ ми беше между 1 - 1,10. В кой период ще съм във Варна знам от 1 юни, но така и не се обадих за час навреме и не ми е удобно сега да звъня, защото аз съм си виновна. Имам 2 възелчета, които не са гледани от 3 години обаче. Освен ще видя какво ще излезе на изследванията ми /в сряда ще пусна, като искам и за ИР да пусна/ и ако там има някакви отклонения да пробвам така. Та затова питам за добър ендокринолог, при който обаче не се чака дълго.

# 666
В събота по обяд ми дойде, стартирайки със съвсем леко кървене. При това положение, ще е удачно ли да си направя контролно изследване на TSH в сряда сутринта, като се има предвид, че тогава ще се пада 5-тият ден от менструалния ми цикъл и кръвта няма да е съвсем спряла? Мога да се надявам на точни резултати, нали?

И второ питане - коя е най-добрата марка селен, която се продава на пазара? Тази на "Now Foods" ли?

# 667
И все пак...
Аз бих отишла при него. Не е нужно да си спешен случай, за да те приеме. Още повече щом не живееш тук. И понеже се касае за възел, по-добре д-р Райков да види или проф. Христозов.
Иначе ендокринолози, почти във всяка клиника и не се чака за час при някои, но лични впечатления нямам.
Гърненце, според мен, по-прецизни в изследванията са жените, които не приемат хормон, за да нямат съмнения относно изследванията. Една менструация няма как да повлияе на хормоните до степен преди това да си в норма, а по време на менструация в хипо.
Аз не се съобразявам с цикъла, но ти си прецени.

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 16:11 от Merelenda

# 668
Мереленда, а при проф. Христозов как става записването?

# 669
Мисля че в медицински център Дария преглежда, всяка сряда. При него не съм чакала, но не помня кога пускаха часовете за записване. Мисля че той като отиде в сряда и веднага казва на рецепцията дали ще преглежда следващата сряда.Часовете бързо се изчерпват, но повече от седмица не съм чакала при него.
В Терапията също преглежда, но там не му знам графика.
Мобилен не дава.
Виж телефона на центъра в интернет и питай. Може да има свободен час.

# 670
Аз имам още един въпрос. Нали разбрах за хипофункцията ми януари,ок сега свалих тсх на 1,...но все забравям да питам. Аз наднормено тегло не съм имала, напротив 42кг. бях. Сега покрай хипофункцията пия Л- тироксин 7-ми месец вече , а и заедно с него ми изписаха и антидепресант. Питам се.. дали от тези лекарства качих? В момента съм 46 кг и нещо. ( добре ми дойдоха Laughing). Та се чудя на какво се дължи, на лекарствата ли.. Другото, което е бях спряла цигарите зимата за 5 месеца, дали и от тях не е newsm78 Е, ям си и повече де, може би е комплексно. Въпроса ми е че уж от хипо се дебелее, което при мен не беше така, а сега дори качих след тироксина, което си ми беше и необходимо де.
Или пък не е задължително пълнеенето , а просто с наместването на хормоните се наместват и килограмите, независимо дали е нужно да са ти в повече или по-малко?( за организма) newsm78

Имала ли си оплаквания, за да ти изпишат антидепресанта? Защото аз отидох на ендокринолог основно заради тежки панически атаки. И не пия хапчета за това. Личното ми мнение, е, че освен при много крайно тежки случаи на тревожност и депресия, медикаментите са ненужни и по-скоро вредни. Ако са ти го дали САМО ей така за всеки случай, бих те посъвествала да смениш лекаря.
Не, не е изписан просто така. Имах и аз атаки и много висока тревожност, бях изнервена,не ми беше хич добре, не ходих на работа 3 мес.зимата- бях като парцал-страх, замаяност-абе ужас , нежалание за всичко. ( добре че бизнеса си е наш, пу пу, иначе кой ще те търпи) Какви ли не изследвания, пу пу пак казвам, живи и здрави да сме , че е ужас. Така открихме проблема със жлезата и съответно се е отключило и другото състояние и така се стигна до лекарствата. Извинете за дългия пост, исках да съм изчерпателна. Laughing
Между другото ендото ми каза, че хипофункцията често води до такива депресивни състояния. newsm78

# 671
Скъпа Merelenda, благодаря за включването! bouquet Всъщност, отговорът ти ме подсети да попитам, сутринта непосредствено преди изследването да пропусна пиенето на L-Тироксин, нали? За предния ден предполагам, че няма да има проблем...

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 16:41 от Гърне без похлупак

# 672
Скъпа Merelenda, благодаря за включването! bouquet Всъщност, отговорът ти ме подсети да попитам, сутринта непосредствено преди изследването да пропусна пиенето на L-Тироксин, нали? За предния ден предполагам, че няма да има проблем...
Да, Гърненце. Хубаво е да не си приела хормона преди да те боцнат. bouquet

# 673
Мереленда,  bouquet Обадих се в МЦ Дария и ми казаха в сряда да проверя дали случайно няма някой отказал се за същия ден. Ако не - в четвъртък сутрин ще се знае дали следващата сряда ще преглежда. Но значи аз утре трябва да си пусна изследванията. Дано стане мойта работа.

# 674
Така ще направя, Кари, мерси! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт