Разведена с дете

• 35 247
  • 243
  •   1
Отговори
# 195
Явно не сте виждали как снаха целува ръка на свекърва и свекър и как думата им за нея е закон. Как горкото момиче е единствено готвачка, перачка и "крава" за разплод. И мъжа й гък не казва, щото възрастните командват семейството. Нагледала съм се на подобни истории и до ден днешен съм отвратена от идеята да заживея под един покрив със свекъри
Аз лично не съм виждала на живо. Т.е. не съм виждала това да се приема нормално от снахата, а да се изпълнява съвсем. Иначе свекърви и муньовци, които се опитват да го пробутват, колкото искаш. Има разлика. Ти къде ги виждаш тези неща, не знам. А пък и да си се нагледала
О,аз съм виждала живеят точно срещу мен.В момента е бременна и не е направила никакви изследвания.Освен това я карат на тежък физически труд. #2gunfire

# 196
  • Deutschland
Понеже питате, ще кажа. Виждам това в семейството на мой братовчед. Баща му беше военен и ужасно строг. Той избра момичето за снаха, муньо се съгласи. Условието беше тя да не работи, а да си стои вкъщи и да ги гледа, сиреч да им готви и чисти, да роди поне едно момче и т.н Така и стана. Свекърите поемат всички разходи, тя изпълнява нейната част и всеки е щастлив. Веднъж я поканих на кафе, отвърна ми " Чакам свекъра, за да му сложа салатата и няма как да дойда".
Всичко в този дом е - майка и татко каквото кажат. Ще питате за мъжа?!? Ами него не го вълнува особено. Изпран е, изгладен, нахранен....

# 197
това в кой край на България е

# 198
  • Deutschland

Македонският

# 199
Чета и направа съм така  Shocked Shocked Shocked, не знам по какви села и паланки се случва всичко това, но сме в 21 век отдавна, жената има равни права с мъжа, пак отдавна. И за една чиния манджа не разбирам колко трябва да е тъпа жената да живее като робиня.
Мислех, че става въпрос за Кърджалийско...

# 200
  • Deutschland
Ако нямаш избор, ще търпиш. Някой беше писал в една тема тук, че за някои жени брака е всичко и в името на брака са готови на всичко. Примиряват се и търпят. Кой беше казал " Ела зло, че без теб е по-лошо"?

# 201

Македонският

Това до някъде обяснява нещата, въпреки, че повечето неща са въпрос на избор

# 202
дали по този начин се получава ' и вълкът сит и агнето цяло' Simple Smile

# 203
  • Deutschland
дали по този начин се получава ' и вълкът сит и агнето цяло' Simple Smile

Абсолютно!

# 204
  • при късмета
Това за свекъра македонец е по-скоро въпрос на това, че е бивш военен, а не толкова родния край. тези хора са абсолютно убудени, че всичко трябва да става по устав, включително и в битов план и устава е каквото са им набили в главата някога. Мозъка им е повреден откъм допускане на каквото и да е излизане от коловоза, в каквото и да е отношение. Има си правила, трябва само да ги спазваш, да ги квалифицираш дали са годни или негодни към дадено време, за тях е пълен абсурд.
Настоящ военен има някакъв шанс да вземе да мисли самостоятелно. Бивш, цял живот живял с тази нагласа, абсолютно никакъв.
Иначе за кърждалийския край може и да е вярно. Само, че там болшенството по манталитет са си анадолци.
Какво му е цяло на агнето, лично аз не разбирам. Ама кой каквото сам си направи, друг не може

# 205
ами в смисъл, че агнето е знаело какъв е реда и е приела, понякога си мисля, ако бях се вслушала в отказа на родителите ми да не го вземам този, какво би се случило, да пропусна ада , който преживях или да се натреса на по-различен Simple Smile

# 206
Въобще не е цяло агнето, ама както и да е.

# 207
  • София
Разделихте ли ги вече или още са заедно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 208
  • Deutschland
Ма ко, родителите й са алкохолици. Има ли избор? Както казах, избрала е по-малкото зло/ според нея/.
Бяхме близки, преди да се омъжи и зная доста неща. Сега, макар и вече роднини, се виждаме много рядко. Тя се чуди с каква манджа да угоди на свекъра, аз имам други занимания и т.н

# 209
Разделихте ли ги вече или още са заедно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Авторката не е влиза скоро да каже как вървят нещата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт