Паническо разстройство - 25

• 96 879
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ти за куража nomerefightme! За пореден път се убеждавам, че хората които страдат от ПР са просто страхотни. Тва явно си е част от хората, които са по-чувствителни, един вид сме "благословени" с ПР за да станем още по-търсещи и чувстващи хора. Ако успеем да го приемем и да го обикнем си мисля , че то няма да ни мъчи... само трябва да се справим с приемането на тази симптоматика и надявам се така да отшуми!

# 421
Здравейте , аз съм нова на 22 години съм и на 2 пъти ми се е слъчвало да получавам нещо като паник атаки.. По природа съм доста нервна и енергична  Joy но напоследък имам проблеми с приятеля ми, проблеми имах и в работата и проблеми с парите .. обичайното за български гражданин  Grinning но някакси всичко преживявам тежко, вгъбявам се , премислям пак и пак, обвинявам все себе си за всичко, имам желания които са само в глават ми, премълчавам си когато съм ядосана или тъжна .. не знам от едно известно време някак се затворих, а по принцип съм много дива обичам да излизам , да съм на открито, особено като дойде лято направо ми идва да фръкна , обичам да пътувам в чужбина , не мога да се задържам на едно място. Мислите ли че рутината в последните месеци ме изкарва извън кожата ми? Искам постоянно нови и нови усещания и преживявания, мразя да ми е скучно, но положението в момента е малко .. обтегнато. Мислех да тръгна на йога, тъй като преди практикувах, четох че медитацията лекува и депресия. Другия вариант е да посетя терапевт, просто ей така да се разтоваря..  Confused Hug bouquet

Според мен си ок, но ти е скучно, всеки има такива периоди. То който е свикнал на по интензивен начин на живот и като му стане по-спокойно и си мисли, че се депресира. Но пак ще се навържат интересни преживявания. Винаги така става. Иначе няма лошо да си поговориш с психоаналитик, ама ще ти излезе колкото една екскурзийка до близка дестинация Grinning

Крум - какво разбираш под сърцебиете - има синусова тахикардия, при която пулса е постоянно леко повишен, много е характерно за млади хора. Лекува се с ниска доза бета блокер. Може и пулса инцидентно да се ускори, но при патологии досига да 200, едва ли е това. Най-малкото можеш да пиеш магнезий, Магне В6 например, добре е за пулса.

# 422
Здравейте , аз съм нова на 22 години съм и на 2 пъти ми се е слъчвало да получавам нещо като паник атаки.. По природа съм доста нервна и енергична  Joy но напоследък имам проблеми с приятеля ми, проблеми имах и в работата и проблеми с парите .. обичайното за български гражданин  Grinning но някакси всичко преживявам тежко, вгъбявам се , премислям пак и пак, обвинявам все себе си за всичко, имам желания които са само в глават ми, премълчавам си когато съм ядосана или тъжна .. не знам от едно известно време някак се затворих, а по принцип съм много дива обичам да излизам , да съм на открито, особено като дойде лято направо ми идва да фръкна , обичам да пътувам в чужбина , не мога да се задържам на едно място. Мислите ли че рутината в последните месеци ме изкарва извън кожата ми? Искам постоянно нови и нови усещания и преживявания, мразя да ми е скучно, но положението в момента е малко .. обтегнато. Мислех да тръгна на йога, тъй като преди практикувах, четох че медитацията лекува и депресия. Другия вариант е да посетя терапевт, просто ей така да се разтоваря..  Confused Hug bouquet

Според мен си ок, но ти е скучно, всеки има такива периоди. То който е свикнал на по интензивен начин на живот и като му стане по-спокойно и си мисли, че се депресира. Но пак ще се навържат интересни преживявания. Винаги така става. Иначе няма лошо да си поговориш с психоаналитик, ама ще ти излезе колкото една екскурзийка до близка дестинация Grinning

Крум - какво разбираш под сърцебиете - има синусова тахикардия, при която пулса е постоянно леко повишен, много е характерно за млади хора. Лекува се с ниска доза бета блокер. Може и пулса инцидентно да се ускори, но при патологии досига да 200, едва ли е това. Най-малкото можеш да пиеш магнезий, Магне В6 например, добре е за пулса.

Да, може би си права, разнообразието си е важно за да се чувстваш пълноценен. Честно казано вчера си направих регистрация тук и откакто чета темите и си пиша с вас съм много шастлива и някак се чувствам разбрана и разтоварена! Много се радвам, че има такива форуми , страхотни сте !  bouquet Hug Hug Hug

# 423
Гала, когато ми е празен стомаха пулса ми е около 80-90. Но хапна ли нещо скача. Ето преди 2 часа хапнах 2 меденки и все още пулса си ми е 100. Така си ми стои. След малко ще пия мента глог валериана - той ми сваля пулса. Иначе за бета блокерите - много ме е страх да ги пия. Ужасявам се, защото все си мисмя че съм млад( а може би вече не съм чак толкова не знам Grinning). Та четох в листовката на моя бета блокер - лодоз, че след като се пие не трябва да се спира рязко. Може ли да пия понякога само при нужда, без това да доведе до усложнения? И честно да си кажа всичко билково бих пробвал, фитнес, тренировки, но засега бета блокер не ми се пие. Страх си ме е от хапове. И още нещо, на много места четох че нормалния пулс е между 60 и 100, дори когато аз усещам учестен пулс, то той не е над 100 или поне много. Не усещам някакви болки и бодежи също, просто е бърз

# 424
Ех, че сте страхливи вие мъжете  Joy
Провай с фитокардин тогава, по 1 вечер че сега са жеги и магнезий.

# 425
Страхлив съм да! Иначе този фитокардин може да го пробвам. Имате ли някакви отзиви за него? Също така сега изнамерих магнезий и б комплекс в нас и ще ги започвам.

# 426
Момичета никой ли не ходи на психотерапевт? Споделете моля как ви се отразява и някое име.

АЗ ХОДЯ И МИ СЕ ОТРАЗЯВА ДОСТА ДОБРЕ.АКО СИ ОТ ПЛОВДИВ ЩЕ ТИ ДАМ КОРДИНАТИ

# 427
Хора как ви се отразява жегата на ПР? Аз се чувствам в пъти по-зле и непрекъсното имам усещането, че съм на ръба да получа атака. Не знам как ще изкарам лятото. Усещам и едно такова чувство за безсилие и безпомощност и при мисълта, че имам да върша нещо през деня ме обвзема паника, защото не знам от къде да събера сили.  Sick

# 428
Вече на трета страница пиша и може би за 5 път. Много зле ми се отразяват жегите. Виене на сят, безсилие, гаден, абе всички екстри ooooh! Психиатърът ми е забранил да стоя на слънце и на открито.
Имам проблеми със сърцето, ходих на кардиолози. Всичко което ми е - болки, учестен пулс, стягане не ми било от сърцето, а от главата Laughing демек, че съм малко ку-ку.
И да бетаблокерите  не се спират от раз, но какво толкова има да се пият. Нали ще се почустваш добре от тях.

Айде аз отивам на тае-бо. Обещавам, няма да си харесвам някой хубавец Wink

# 429
Ами то на пролет и на есен се усилват симптомите, лятото виене на свят, а кога ще живеем по дяволите.... #Cussing out

# 430
Възможно ли е ако евентуално започна да пия някакви успокоителни пулса да се нормализира? Защото щом ни е от главата тва сърцебиене не би трябвало да пием бета блокери

# 431
Сърцето може да бие с 200 удара в минута в продължение на няколко дни без да св промени нищо в него.Инфаркт на миокарда в повечето случаи над 40 години идва мигновено без сърцебиене,тук и там болки,изведнъж си долу и край.Няма как да ви има нещо при положение че симптоми и изследвания показват друго.Круме,брате не те познавам ама ще ти сложа една диагноза от опит къде и аз я имах и тя се казва ХИПОХОНДРИЯ.Приятелчета честно да ви кажа като ударя чертата преди ПР и след него бих предпочел пак да мина през това,открих много неща мамка му,та той живота бил прекрасен дори в ограниченото инъче време в което сме.

# 432
Крум, защо така си се стреснал само от едното сърцебиене. Глогът, който е във фитокардина на практика успокоява сърцето. Аз съм го пила много пъти, но при мен проблемите са други и доста сериозни. Забравих да ти кажа, че като повечето билкови действа след 10 дена.

Джери, и аз съм много зле в жегите, все едно постоянно ще припаткам.

# 433
Не е само сърцебиене, но то ме плаши най-много. Иначе имам пищене в ушите, световъртеж, болки в стомаха, изтръпвания, парения, боцкания, студени и топли вълни, дереализация, понякога имам проблеми със съня и тн и тн. Просто другите симптоми не ме паникьосват така както сърцетупа. 3 пъти в съм ходил в бърза помощ и винаги заради пулса. Докато стигна в бърза помощ пулса ми скача до 150. И още нещо да кажа. Аз съм от Видин и последната силна атака беше там. Та направо запалих голфа и право в бърза помощ. Ужас и пак ужас, гледат ме като някво полезно изкопаемо. Пулс 150 и тъпата мед сестра с целия си акъл ми вика- нещо не е наред. Не си добре. Аз й обяснявам че получавам паник атака, а тя - абе ква е тая паника на 25 си, кво е тва, вместо да си живееш живота ти ми идваш тука. Страхотни специалисти са там. Нито ми биха диазепам ... абе нищо

# 434
Ами в такъв случай мисля, че е по-добре да лекуваш нервната система като цяло, не само инервацията на сърцето. Пробвай с ремотив 2п по 1, магнето си остава. Но нека и други се включат.

Общи условия

Активация на акаунт