Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е паническа атака?
Какви са причините за паник атаките?
Какви са начините, препоръките и техниките за справяне с панически атаки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е паническа атака?
-
Какви са причините за паник атаките?
-
Какви са начините, препоръките и техниките за справяне с панически атаки?
Справянето с паник атаки може да включва психотерапия, медикаменти, релаксационни техники като дълбоко дишане, йога, медитация и физическа активност. Подкрепата от близки също е важна. Препоръчително е да се консултирате с лекар или психотерапевт за подходящo лечение въз основа на индивидуалните нужди. Техники за справяне с паник атаки включват дълбоко дишане, фокусиране върху настоящия момент, практики за релаксация като йога или медитация и психотерапевтични техники за управление на стреса. Важно е да потърсите помощ от специалист, който може да предостави подходящи техники за справяне с паник атаки.
-
Какви са симптомите на паническа атака?
-
Какви са алтернативите на транксен?

Случвало ли се е на някой непрекъснато да има нужда от дълбоко поемане на въздух, буквално през 2 мин? С прозяване се опитвам да си поема въздух, все едно не ми достига, но нещо ме възпира и е много мъчително и гадно като чувство. След няколко такива опита и затрудненост, успявам сякаш да си поема дълбоко въздух и да си напълня дробовете до края и чувството е прекрасно! След това обаче пак се получава тая пречка да не мога да си поема въздух докрай, и все ме кара да се прозявам и като понеча да поема въздух ме възпира. Това е по цял ден. Единствено като спя съм ок... Мислите ли, че е на психична основа? Пушач съм, но имам снимка на бял дроб преди 2 месеца. Пфффф...
Така че........още утре ще направя групичка,пък знае ли се може това мъчение да го превърнем в едно приятно изживяване.На това ще му се казва"когато живота ти поднесе лимон....си направи лимонада"
) и, о, изненада!-отново същия проблем. Пак лекари и пак нищо.