Януарска мама - 4

• 42 285
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
Абе,момичета съвсем ви изпуснах!
Не съм чела много назад,за което ще ме извините! Rolling Eyes
Теди утре става на 4 коргирани месеца (почти 6 реални!кога мина това време незнам) и тъй като е на Ам,скоро ще започвам да я захранвам.
Надявам се всички мами и бебоци да сте добре ! Heart Eyes

# 136
Аз не бих потопила бебе в басейн заради препаратите и риска от алергии, зарази и т.н. Ама това съм аз, де. Simple Smile
И възглавници не обичам, бих надигнала количката, но меки възглавници-не. Но пак казвам, това си е мое усещане. Не твърдя, че съм права. Peace
Абсолютно и аз!!!  Особено момиче. Ще завъди бактерии на секундата. За момче съм малко по склонна, но...пак е нож с две остриета.

# 137
Момчетата също са застрашени от уроинфекции Sad И аз искам Коко да плува, но ме притеснява че още не може да си каже ако не дай Боже нещо го боли или не му е добре. Затова изчакваме за сега.
Аз съм си харесала едно хотелче с минерални басейни в Огняново, надявам се лятото да успеем да отидем, не знам обаче дали дребния ще го топим.

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 00:15 от purpletka

# 138
Момичета аз питах личната дали да преварявам водата(давам Сердика и розов девин-редувам ги) и тя каза че е по добре да го правя защото все пак не се знаело какво се налива. Давала съм и не преварена и от двата вида, естествено всеки си преценява какво и как ще дава. Аз все още гладя дрехите, вече така им хванах цаката че не усещам кога са свършили.(това ми беше най омразното нещо). За стерилизацията и аз се чудя до кога да го правя, след като всичко що докопа е в устата и, но ппц аз ги стерилизирам по веднъж на ден,а не след всяко хранене.

# 139
Purpletka права си. Баткото беше за пръв път на басейн на 6 г. В България няма ли вода бебешка на Хипп?

# 140
  • Варна
Ами това е. Морските чеда сме по-предпазливи с водата. Grinning
Те уроинфекциите протичат и безсимптомно понякога. Габи вдигаше една никаква температура веднъж на 10 дни накрая се оказа бъбречна инфекция, усложнение от вирус.  Confused
Има вода на Хипп, има и розов Девин и още 2-3 марки може би, подходящи за бебета. Освен тях, знам, че никаква друга вода не се дава на бебета, освен чешмяна преварена (аз прекарвам и през кана Брита). Трапезни, минерални и т.н. не се дават, нито с, нито без преваряване, само изворна. Но аз на бутилираните пак не се доверявам, защото ако не са съхранявани както трябва (без пряко излагане на слънце и т.н.), отделят бифенол, който е вреден. То си го пише на етикетите как трябва да се съхранява, но кой го спазва... Rolling Eyes
И аз трябва да взема да предлагам на Борката вода, ама пусто все не стигам дотам. Но като се стопли, ще го направя.
Благодаря на всички за поздравленията за РД на Габи. Всичко мина добре. Рожденичката е доволна, аз си отдъхнах. Приключваме с детските рождени дни до януари. Много са ми натоварващи тези организации. ooooh!

# 141
Момичета, черпя ви виртуално, днес аз имам рожден ден  Embarassed Преди година по това време допусках че може и да съм бременна, а сега си държа най-прекрасния подърък в ръцете  Heart Eyes

Иначе за уроинфекциите - като бебе съм поддържала много време температура малко над 37 без да могат да разберат защо и на поредното изследване на урина излязла някаква бактерия. Голяма мъка било да разберат от къде е проблема, защото и урината излизала чиста. И аз самата съм много предпазлива с басейните, мисля си че известно време след раждането сме по-уязвими, но все пак при мен минаха 3 месеца, вече би трябвало да съм ок.

# 142
Purpletka, честит рожден ден! Бъди много здрава и щастлива Simple Smile bouquet Hug

# 143
  • София
Честит Рожден Ден и от мен  bouquet винаги здраво и усмихнато съкровище ти желая!
Да се изкажа и аз за водата. Млякото правя с преварен розов Девин  Peace в началото около месец ползвахме вода на Хип, но е много небюджетно, ако мога така да го нарека  Mr. Green Още стерелизирам след всяко хранене. Докато пропълзи мисля да го правя, иначе дрешките не гладя, само 2-3 седмици в началото го правех.

# 144
  • София
Честит рожден ден! Желая ти много здраве, вълнуващи моменти със семейството и винаги да сте така сплотени и обичащи се!
Дивчо, запазих си за 17ти час, но те ще ми го потвърдят, нали? Шапка за басейн трябва да си намеря - за детето искат ли?

# 145
Честит Рожден Ден, Purpletka!

Напоследък нямаме много за разказване. Всичко си е по старому, с изключение на това, че Матей се пише инат.
Не иска да стои сам и само мрънкоти или реве, здравата. Тих е само, като спи, яде или навън. Но вкъщи той през деня почти постоянно е буден. Едва му се събират 2-3 часа за целия ден спане, ако сме си вкъщи. Вчера изкарахме 6 часа разходка. Е, то хубаво, но не може все по улиците. Без крака и ръце оставам. И не мога да го гушкам-тежи си, да не му е уруки.

Днес се прибираме и като писна от вратата-40 минути рева без да спре. Е, не вярвах, че го изтърпях. Дано е някакъв скок в растежа, че ако е характер-леле-мале.

# 146
Пурплетка, Честит рожден ден!  ura bouquet На мен също  преди една година, някъде тези дни, не си спомням точно,  забутала съм си снимката със сакчето от ултразвука някъде, за да си припомня точно кога, ми установиха бременността. Сега вкъщи имаме най- ценносто нещо! Не съм вярвала, че е толкова хубаво да имаш дете  Heart Eyes
Кате, Честит рожден ден, на патерици, на Габи!  TadaЖелая й да е много здрава и щастлива! bouquet
Относно повдигането, аз съм нагласила количката на първото ниво на повдигане, за да може да си гледа детето и мисля, че хем му е хубаво, хем си разглежда. Сашко напоследък не иска да седи нито в шезлонга, нито на активната гимнастика. Исака все да е около нас, когато е буден и затова си го "разнасям" с количтата от стая в стая.
Аз не гладя и не стерилизирам още от 40 ден. Стерилизирам единствено помпата за кърма.  Всичко останало мия с препарат за бебешка посуда и го стерилизирам, когато почувствам, че трябва Simple Smile Но пък водатя я преварявам задължително.
При нас положението със сърбящите венци е сериозно. Много му е гадно на детето. Нощем не иска да спи от сърбежи и дразнене. Снощи се буди в 1:00 3:00 и 4:00 и при последното будене заспа чак в 06:00 часа. Добре че татито е в отпуска та ме отмени сутринта и се понаспах.  smile3524
Аз да ви кажа, нали с малкия сме все скачени съдове  breastfeeding, започнах да правя гимнастика с него на ръце и се чувствам много доволна. Намерих примерна в ю туб и съм доволна.
Ние тази година май ще пропуснем морето, но... мислехме си да отидем, но съм дебела  Crossing Arms, а и не знма как ще се оправим с три кучета и бебе. Е, вярно, че ни е ходим ,когато и свекитат са там, за да ни помагат, но тази година ще отложим. Отделно вкъщи правим все някакви ремоти, че искаме да свършим до края на годината, докато взимам по- хубаво майчинство, а и Сашко да си драска на чисто  Laughing пък и на село трябва да се ремонтират къщите и няма да има достатъчно финанси за всичко Crazy
Да ви питам, в последните дни ме боли корема ниско като при цикъл и все съм с очакване, а не ми идва (нали все още нямам),та някоя от вас с подобни симптоми или трябва да ходя на лекар?

# 147
Честит рожден ден, Purpletka! Здрави и много щастливи да сте!
И на малката й излязоха 2 лишейчета (стои като набраздено),
едното едва се забелязва (малко над коляното), а другото си се вижда на шията. Чудя се с какво да ги мажа?! Частното педи каза да продължавам с Lipikar, но не виждам особен ефект, или може би отнема повече време..
Аз все по рядко гладя. Правя го с бодита понякога и най вече връхните дето са ни за пред хора  Laughing
И да се похваля, имаме напредък с водата, вече се кефи като види шишето и прави нещо като засукване в началото baby_neutral давам преварен в керамична тенджерка бебелан.

# 148
Балонче и мен преди 2 седмици ме наболяваше по този начин, но нищо все още няма. Сега като се замисля, така се случва по веднъж в месеца за няколко дни, явно нещо като цикъл.

# 149
  • София
Адамс, кърмиш ли?
Че лишеоподобни обриви стават и от непоносимост към белтъка на кравето мляко в АМто  Peace или вие си знаете от какво са  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт