Пушихте ли по време на бременност?

• 60 796
  • 324
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Честито първо!
За мен лично ел. цигарите са по-малкото зло, но не приемам и тях по време на бременност. С разреждане и течност с ниско съдържание на никотин пак го има, а има и доста глицерин. Той сам по себе си не е вреден, но не и при злоупотреба. Минуса, който още виждам на ел. цигарите по време на бременност е, че може да я ползваш като заместител и с успокоението че е по-малкото зло и факта, че не мирише и не е забранена никъде може да започнеш да не я сваляш от устата си. 
Доста + мога да извадя на ел. цигари пред обикновена цигара, за което и ги предпочетох както писах, но по време на бременност не е най-полезното и хубаво нещо, което можеш да направиш.
Един път като си ги спряла и то само с желание сега вече и с причина също можеш  Hug

Цитат
Въпреки че електронните цигари не съдържат всички вредни химикали, които съдържат традиционните цигари, те все още съдържат никотин, а никотинът не е нещо, което е добро за вас и вашето бебе. Той е пристрастяващо вещество. Електронните цигари са били предназначени да дадат на пушачите по-здравословна алтернатива на тютюнопушенето. Те не са предназначени за бременни или кърмещи жени!

# 136
  • Варна
Добре де, 6 месеца не си пушила, без да си бременна, сега си бременна и не можеш да ги откажеш. Ми не разбирам... явно не е въпросът в не моженето, а в не искането... А там вече оправдание не виждам никакво.

# 137
Добре де, 6 месеца не си пушила, без да си бременна, сега си бременна и не можеш да ги откажеш. Ми не разбирам... явно не е въпросът в не моженето, а в не искането... А там вече оправдание не виждам никакво.

Абсолютно  Peace

Иначе относно ел.цигарите...мен, честно казано по ме е страх от тях, защото са сравнително от скоро и са малко изследвани какво и как причиняват след дълга употреба...въобще не я смятам тази течност за безопасна, най-малко защото въобще не съм сигурна какво има в нея. Но това си е моето мнение не особено обосновано, просто още когато бях пушач имах такава дилема.

# 138
  • София
Мое мнение е, че електронната цигара е по-малкото зло.
Ама и аз се чудя - щом наистина не си пушила 6 месеца без да си бременна, как пък сега, когато имаш и страхотен стимул не можеш да ги спреш  newsm78

# 139
  • Пловдив

Абсолютно  Peace

Иначе относно ел.цигарите...мен, честно казано по ме е страх от тях, защото са сравнително от скоро и са малко изследвани какво и как причиняват след дълга употреба...въобще не я смятам тази течност за безопасна, най-малко защото въобще не съм сигурна какво има в нея. Но това си е моето мнение не особено обосновано, просто още когато бях пушач имах такава дилема.

Тази течност никой не я контролира, продават се пълнители под път и над път. При цигарите поне дори и фалшивите са от тютюн, при ел. цигари обаче никой не знае какво точно има  течността. Според мен са далеч по-опасни, защото са си чиста химия и няма нищо натурално в тях. Течността е поставена в пластмасово контейнерче което си е петролен дериват, вътре някаква течност с неясно съдържание (явно обаче с висока концентрация), която трябва и да се нагрее.
Не знам....... някак си не ми идва безвредно newsm78
Ако трябва да избирам бих избрала нормалните цигари пред електронните.

# 140
Да се включа и аз пак. Преди да спра да пуша окончателно и аз си бях взела електронна цигара. Да, различни вкусове и аромати, но на мен не ми излизаше от устата. Нали можеш да я пушиш навсякъде и почти постоянно дърпах. Не знам дали заради това или заради самата течност, но много започна да ми се изсушава гърлото и я махнах.

# 141
  • София
Има и електронни цигари без никотин, само за залъгалка с дим.

# 142
Алтернатива няма. Спираш да пушиш и това е. Повтаряш си, че е временно, имаш достатъчно голям стимул и толкова. След 2 - 3 месеца вече няма да ти се пуши. До тогава - търпиш  Wink Не е толкова трудно, преживява се. Честито и лека бременност!

# 143
Имам едно въпросче.
До вчера (когато разбрах, че съм бременна) си пушех по кутия на ден.
Релно бях ги спряла, когато започнахме с опитите, но след 6 месеца неуспех пак пропуших ... нещо се отчаях и си казах, че кой знае до кога ще бъде.
Та след като разбрах вчера, изпуших още 2 цигари. Но ми е супер трудно - не ми се гади, нито повръща и много ми се пуши.
Днес вече не издържах и си отидох да си купя електронна цигара. За сега съм с течност с минимум никотин и обмислям да взема и безникотинова и да ги смесвам, за да е още по-малко. А после да мина изцяло на неникотинова - но да си запазя някак навика, което също липсва.

Та въпросът ми е какво мислите за елетронните цигари. Дали по малко пушене от тях би било приемливо? Не искам да пуша цигари, а ми е доста тегаво и без тях, та си търся някаква алтернатива...
Лисичке, щом си успяла веднъж да откажеш цигарите, можеш и сега да го направиш.
Никой не може да ти каже какво има в тия течности със сигурност - има такива без никотин, само аромат и пара. Но дали са вредни или безвредни, особено при нас има всякакви видове течности, някои са пълно менте. Аз не бих рискувала да ги пуша бременна, кой каквото ще да ми говори.

# 144
лисичка, честито сега е времето да ги спреш тези вредни навици, само ще ти е от полза, особено ако после не се върнеш към тях. много щастие и лека бременност.

# 145
Момичета, мерси за отговорите!
Старая се да я ползвам съвсем рядко. Разбирам как изглежда отстрани, но по някаква причина сега ми се пуши много повече от преди това. Не знам какво е обяснението  Thinking

# 146
И аз да споделя. Пуших по кутия и нещо на ден и пиех по много кафета. Месец декември миналата година изведнъж ми стана лошо от кафе и не можех да понасям цигарен дим....... Е, вече съм в 30 г.с. от бременността. Без цигари от месец декември миналата година.  Има моменти сега , в които ми се пропушва , но като усетя малките крачета в стомаха ми и като си видя корема....... няма сила , която да ме накара да запаля цигара. И не мисля , че е толкова вече проблем да се откажем от цигарите когато сме бременни. Някак си е егоистично - тровим бъдещото си дете , защото уж не можем да устоим без цигара. Глупости. Твърдо против съм цигарите по време на бременност

# 147
Електронни цигари не бих пушила по принцип. Бременна пък съвсем. То изобщо не съм искала и да пуша, но по принуда бях пасивен пушач по време на една от бременностите.

Преди няколко страници беше обсъждано пушенето след кърмене като глупост. Да всея малко здрав разум, препоръката е към майките които не могат да се преборят с порока си как да намалят вредата. Препоръката е да не се кърми поне час и половина след пушене, т.е. ако искате да пушите, след като детето е добре нахранено е моментът.

Аз лично бих помислила и за миризмите, които оставя пушекът по дрехите и косата. Вредно е да се дишат от дете.

# 148
Убийте ме  Laughing Laughing но аз чистосърдечно си признавам че пуших по време на бременноста ми по 3-4 цигари (а пушех по кутия ) не ми се пушеше докато към края желанието ми съвсем изчезна ... синът ми е на 4,5м не пуша от 6 (кърмя )

# 149
  • Варна
Е, чак пък да те убиваме. Ако опушваше моето дете сигурно щяха да ме сърбят ръцете, ама за твоето ти си вземаш решенията.

Общи условия

Активация на акаунт