Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добро утро! Бих искала да попитам за изискването да се носят и трудовите книжки при записване. Трябва ли в тях да пише сегашната месторабота. Тъй като обикновено последната се попълва при напускане. Благодаря!

# 61
Добре де, като не сте сигурни дали ще му дават вода, ще сменят памперси или ще ги проветряват с цел разболяване, запишете ги на частна ясла. Има достатъчно деца, за които няма друга алтернатива, освен държавната ясла. На моите също им сменям по 3 пъти памперсите през деня.

Не всеки има възможност да запише детето си на частна ясла или да наеме детегледачка. Иначе е много лесно и си решавам проблемите. Предполагам, че всички мами, които пишат тук нямат тази възможност.
Пожелавам ви, да приемат дечицата ви, да тръгнат на ясла и тогава ще видим дали ще мислите по този начин. Успех.  bouquet

# 62
  • София
Добро утро! Бих искала да попитам за изискването да се носят и трудовите книжки при записване. Трябва ли в тях да пише сегашната месторабота. Тъй като обикновено последната се попълва при напускане. Благодаря!
Aбсолютно задължително е да пише сегашната месторабота, не е вярно, че се попълва при напускане. Попълва се при назначаване. При мен са нанесени и промени настъпили в една и съща фирма даже.

# 63
  • София
Благодаря, Анна!
Далеч съм от мисълта, че всичко ще е перфектно. Нямам възможност да пратя 2 деца в частна ясла, градина, училище... А и не смятам, че там ще получат нещо кой знае колко по-добро. Дори и да имах възможности, отново бих предпочела държавните институции. С коментара си визирах родители с възможности, които са се записали в системата, но не вярват в държавното отглеждане и образование и се двуумят. Всички ние искаме най-доброто за дечицата си.

# 64
Здравейте  Simple Smile за детска ясла детето трябва да има всички направени ваксини към момента на записване ,или към действителното тръгване в дз ? Тя е с атопичен дерматит , на почти 2г е,и още не сме поставили последните две ваксини, могат ли заради тази диагноза да я освободят поне временно от ваксини(личния лекар) ?

# 65
Току що прегледах необходимите документи в профила на дъщеря ми и никъде не видях изискване за копие от трудова книжка. Тази година изисква ли се такова и ако да, и на двамата родители ли?

# 66
Току що прегледах необходимите документи в профила на дъщеря ми и никъде не видях изискване за копие от трудова книжка. Тази година изисква ли се такова и ако да, и на двамата родители ли?
Не си видяла добре. Пише го в точката за служебна бележка от работодателя на всеки от родителите.

# 67
Мда...така се оказа. Не съм видяла добре. И как да го видя, като вместо в отделна точка, го пише в точката при служебната бележка. Все едно не е отделен документ.
Само последната страница ли се копира или и първата с данните?

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 19:33 от Nadin_ka

# 68
Като гледам каква е динамика в кандидатурите, си мисля, че трябва да се дава по-кратък срок за размисъл на родителите. То е нещо страшно... Местата в списъците, където кандидатстваме се променят непрекъснато. Да се смея ли, да плача ли..., но някои хора не си знаят мястото Laughing, проличава дори тук в системата за кандидатстване -ИСОДЗ.  Rolling Eyes

# 69
  • Пловдив/София
И племенникът ми е така.Да, пуснат е рано на ясла-на година и 5м.
Сумарно до сега(на 4г.е)е ходил 4м.  Tired Постоянно на антибиотици, непрекъснати възпаления на ушите. Зимата се наложи да му се махне трета сливица. Април вече се беше закрепил, пуснаха го на градина и 2 седмици по-късно е спрян с отново спукано тъпанче от възпаление. И явно няма да ходи.
То боледуване,адаптация...ама чак така  Rolling Eyes
Затова съм големи размишления дали да не пусна моят чак на градина. И съм леко раздвоена дали да се надявам да ни изтеглят на лотарията.

Това се чудя и аз. Бях се записала в системата, но чух от много места, че ако можем да си позволим частна, е много по-добре за детето. Не очаквах, че е чак сървайвър в държавните и сега се чудя дали да се отпиша от опашките. В единия случай ще имам избор поне (ако остана в системата), но май имаше санкции, ако ни изтеглят с лотария и не се запишем после? Освен това май ако ни приемат и не се запишем правим лоша услуга на някой друг (макар че нали на нашето място ще влезе дете по второ класиране?).

Така иили иначе май нямаме голям шанс. Първото ни желание при 12 места (слагам няколко места от социалната, засега са свободни- с деца по 2ро и 3то желание) сме с 8.2 точки. Има 8 деца с 8.3, т.е. доколкото разбрах системата за максимум 4 места (ако наистина останат от социлната) ще се пробват лотарийно 16 деца с точки колкото нас. Шанс  25%. Т.е. май няма голямо значение дали ще останем или ще се отпишем...?

# 70
  • София
Мда...така се оказа. Не съм видяла добре. И как да го видя, като вместо в отделна точка, го пише в точката при служебната бележка. Все едно не е отделен документ.
Само последната страница ли се копира или и първата с данните?

Първа и последна страница, междинните не съм снимала.

Здравейте  Simple Smile за детска ясла детето трябва да има всички направени ваксини към момента на записване ,или към действителното тръгване в дз ? Тя е с атопичен дерматит , на почти 2г е,и още не сме поставили последните две ваксини, могат ли заради тази диагноза да я освободят поне временно от ваксини(личния лекар) ?
При тръгването тр. да има ваксините. Сега на записването не може да ви правят проблем на база ваксини. Но за всеки случай личния да напише защо няма всичко сложено.

Анна, го е написала добре за яслите... Това категорично е и моето мнение.
Всичко е до дете основно. 2-те големи са били при едни и същи сестри, малкото е при други сестри. Момичетата са ок за мен откъм боледуване - всичко в рамките на нормалното без кой знае какви усложнения. Но момчето успя да ми скъси живота с поне 10-ина години по мои сметки.
Просто той боледува повече, това е. Никой не му е виновен.

# 71
  • София
Добро утро,

Нещо Ви поизпуснах.....тази година се борим за градината до нас и се надявам да успеем да влезем.
Успех на всички. След няколко дни е класирането.

# 72
  • София
Здравейте,
мислех, че съм поприключила с тая тема  Rolling Eyes всички бяха приети в най - удобното за нас детско заведение, но в края на миналата година сменихме жилището и сега пътувам с транспорт до градината  Crazy.... надявам се на класирането в петък да имаме късмет и да успея да ги преместя в близката градина  Praynig ... записвам се да следя, за да не съм забравила как ставаше  Crazy ... желая успех на всички  Peace

# 73
  • София
Сумарно до сега(на 4г.е)е ходил 4м.  Tired Постоянно на антибиотици, непрекъснати възпаления на ушите. Зимата се наложи да му се махне трета сливица. Април вече се беше закрепил, пуснаха го на градина и 2 седмици по-късно е спрян с отново спукано тъпанче от възпаление. И явно няма да ходи.
То боледуване,адаптация...ама чак така  Rolling Eyes
Затова съм големи размишления дали да не пусна моят чак на градина. И съм леко раздвоена дали да се надявам да ни изтеглят на лотарията.

Моето дете тръгна на 1.3 г. на частна. От септември до ноември яко боледуваше след това малко разреди, а тази зима беше много добре, освен с една скарлатина и преди това една ангина всичко беше ОК. Не бих казала, че персонала е виновен. Всичко си е до организъм на детето.

Здравейте  Simple Smile за детска ясла детето трябва да има всички направени ваксини към момента на записване ,или към действителното тръгване в дз ? Тя е с атопичен дерматит , на почти 2г е,и още не сме поставили последните две ваксини, могат ли заради тази диагноза да я освободят поне временно от ваксини(личния лекар) ?

Не няма как защото е с АД да се отложат ваксините. И моето дете е с АД, но не ги отлагахме. До тръгването е хубаво да има всички ваксини. Ако ги няма ще го приемат и ще тръгне, но ще Ви погнат да ги сложите.

Сумарно до сега(на 4г.е)е ходил 4м.  Tired Постоянно на антибиотици, непрекъснати възпаления на ушите. Зимата се наложи да му се махне трета сливица. Април вече се беше закрепил, пуснаха го на градина и 2 седмици по-късно е спрян с отново спукано тъпанче от възпаление. И явно няма да ходи.
То боледуване,адаптация...ама чак така  Rolling Eyes

Това се чудя и аз. Бях се записала в системата, но чух от много места, че ако можем да си позволим частна, е много по-добре за детето. Не очаквах, че е чак сървайвър в държавните и сега се чудя дали да се отпиша от опашките. В единия случай ще имам избор поне (ако остана в системата), но май имаше санкции, ако ни изтеглят с лотария и не се запишем после? Освен това май ако ни приемат и не се запишем правим лоша услуга на някой друг (макар че нали на нашето място ще влезе дете по второ класиране?).

Така иили иначе май нямаме голям шанс. Първото ни желание при 12 места (слагам няколко места от социалната, засега са свободни- с деца по 2ро и 3то желание) сме с 8.2 точки. Има 8 деца с 8.3, т.е. доколкото разбрах системата за максимум 4 места (ако наистина останат от социлната) ще се пробват лотарийно 16 деца с точки колкото нас. Шанс  25%. Т.е. май няма голямо значение дали ще останем или ще се отпишем...?

Всичко е до дете, а не до това, че е държавна. Не бих казала, че в държавната ги гледат по зле.
Казвам го от личен опит. От 2014 (юли) до септември 2015 г. детето беше на частна ясла. Да в частната бяха макс 15 деца с 4 човека персонал и ги гледаха много добре. В държавната пак в началото бяха толкова, а към днешна дата вече са над 20 деца. Не бих казала, че е зле. Учи много нови неща. Боледувала е 2 пъти от октомври до момента - сериозно. Декември - скарлатина и сега - гнойна ангина. През другото време съм я спирала заради сополи, тъй като при нея всичко слиза надолу при най малкия сопол.
Имам познати/приятели на които децата им при първо тръгване на ясла боледуват 1 макс 2 пъти. А други дори и не боледуват. Не се настройвайте, че ще е някакъв АД/кошмар, че хората не ги гледат и се чудят как да ги разболеят. За мен не е така.
Доволна съм и от двете. Дааа може би докато е по малко детето - под 2 г. е добре ако човек има възможност да го пусне на частна за да е по добре обгрижвано, но не на всяка цена.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 11:40 от ®˙·٠• АлЕкС •٠·˙®

# 74
Здравейте, ние чакаме класирането и утре ще си правя регистрация по настоящ адрес, че нещо блях досега... Да ви попитам, бях чела че регистрацията трябва да е от преди седмица поне преди класирането. Изобщо ги изключих тези дати, ако го приемат сега на 13.05 дали ще има проблем, че ни е прясна регистрацията?

Общи условия

Активация на акаунт