Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
И в нашата ясла има някакво изискване копието на трудовата книжка да обхваща период от последните шест месеца преди датата на класиране, което не мога точно да разбера ..... Трудовата книжка се попълва само при настъпили промени в трудовото правоотношение.
Моята също няма актуална информация от няколко години насам, т.к. нито възнаграждението ми, нито нищо друго относно работното ми място не е претърпяло промяна.
Доколкото знам, отпускът за отглеждане на дете до 2 години не се отразява в нея, т.к. си се води стаж.

Последна редакция: сб, 14 май 2016, 12:54 от raq_83

# 631
  • София
Въпрос: До колко трябва да е попълнена трудовата книжка при представяне в ОДЗ-то?
В "Персонал", на моя работодател ми казаха, че попълват всичко при напускане на работа... А като чета ми се вижда, че е добре да има актуална информация за това какво и как работиш и какво ти се плаща?!? newsm78
В моята книжка информацията е от 2010г. ... а аз от тогава смених 3 обекта и две позиции... Confused
Моята има изписани две страници при последния работодател. Всяка промяна на заплатата ми е вписано.

# 632
Въпрос: До колко трябва да е попълнена трудовата книжка при представяне в ОДЗ-то?
В "Персонал", на моя работодател ми казаха, че попълват всичко при напускане на работа... А като чета ми се вижда, че е добре да има актуална информация за това какво и как работиш и какво ти се плаща?!? newsm78
В моята книжка информацията е от 2010г. ... а аз от тогава смених 3 обекта и две позиции... Confused

Ако трябва да бъдем точни, трудовите книжки следва да се актуализират при всяко едно преназначаване или промяна в трудовите правоотношения. Повечето фирми обаче не ги водят текущо и действително при напускане оформят книжките.
Във вашият случай най-важното е да имате запис за назначаването във фирмата, придружено с подпис и печат. Актуализициите няма как да бъдат проверени и никой от ДГ няма да прави разследване на каква позиция сте сега, пък какво пише в ТК ... Относно заплата - дори имате право да скриете този реквизит от книжката, така че да не става ясно колко взимате.
В заключение бих казала, че няма от какво да се притеснявате  Peace! Успех със записването!

# 633
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мнооого ви благодя  bouquet
 Успехи на всички при борбата с ИСОДЗ и късмет на всички, които имат нужда от него!!! bouquet bouquet bouquet
 Hug

# 634
Относно заплата - дори имате право да скриете този реквизит от книжката, така че да не става ясно колко взимате.
Вбесен от изискванията, миналата година щях да изрежа с макетно ножче newsm48 листа от копието, където беше заплатата € , но ЖМ supermama ме спря в последния момент. Залепих лепенка отгоре и го снимах още веднъж.

# 635
Относно заплата - дори имате право да скриете този реквизит от книжката, така че да не става ясно колко взимате.
Вбесен от изискванията, миналата година щях да изрежа с макетно ножче newsm48 листа от копието, където беше заплатата € , но ЖМ supermama ме спря в последния момент. Залепих лепенка отгоре и го снимах още веднъж.

newsm62 newsm62 newsm62 Ами като ни правят на маймуни, това заслужават ....

# 636

Цитат на: koriandyr в сб, 14 май 2016, 10:46
Здравейте!
Честито на всички приети и успех на чакащите! Ние също сме сред приетите на лотария и чак не мога да повярвам. Smile Имате ли представа дали сега при записване се заплаща такса за първия месец и в какъв размер е тя? Благодаря ви!
ViliDim Ентусиаст
Re: Страсти – градините в София, кампания 2016/2017
♥0 сб, 14 май 2016, 11:38   #623 
Цитирай
Таксата се заплаща за изминал месец, в който детето е ходило на ясла / градина.  Smile

Благодаря за отговора! Simple Smile

# 637
Здравейте,
Честито на приетите и ние сме сред тях.
В бележката от работодател за адрес на месторабота може ли да се напише само района в който се работи без блопк вход апартамен ти т.н на офиса ?
Примерно може ли да се напише че човека Х работи с адрес на месторабота район Младост и толкоз без подробности за адреса ?

# 638
  • София
Здравейте,
Честито на приетите и ние сме сред тях.
В бележката от работодател за адрес на месторабота може ли да се напише само района в който се работи без блопк вход апартамен ти т.н на офиса ?
Примерно може ли да се напише че човека Х работи с адрес на месторабота район Младост и толкоз без подробности за адреса ?

Да. Никъде май не изискват и точен адрес, а само да се удостовере, че местоработата е този район.

# 639
Честито на всички класирани! Тук ми се иска да попитам има ли родители, които смятат да местят детето си от 175 ОДЗ на друго място? Става въпрос за набор 2013

# 640
  • София
Здравейте и ние невероятно сме сред приетите в ясла Simple Smile И понеже изобщо не очаквахме почват да изникват най-различни въпроси #Crazy

Чудим се с мъжа ми самото записване как ли протича... някакво чакане на опашка ли е?
Трябва ли да присъстваме и двамата? Ако трябва да предупреждаваме в работа,че ще се закъснява.
Има ли значение това дали, ще отидем сега веднага в понеделник или другата седмица например?

Чета по-нагоре, че се изискват копия от трудовите книжки, това навсякъде ли е? В правилника на нашето ОДЗ не е упоменато , само "Официален документ от работодател, удостоверяващ, че родителят
/настойникът/ работи".

# 641
  • София
Здравейте и ние невероятно сме сред приетите в ясла Simple Smile И понеже изобщо не очаквахме почват да изникват най-различни въпроси #Crazy

Чудим се с мъжа ми самото записване как ли протича... някакво чакане на опашка ли е? - не не се чака на опашка. ПО всяко едно време на деня можете да отидете.
Трябва ли да присъстваме и двамата? Ако трябва да предупреждаваме в работа,че ще се закъснява. - не но трябва да носите ЛК на съпруга Ви копие.
Има ли значение това дали, ще отидем сега веднага в понеделник или другата седмица например? - не когато Ви е удобно;

Чета по-нагоре, че се изискват копия от трудовите книжки, това навсякъде ли е? - да това е изискване от миналата или по миналата година. В ИСОДЗ е упоменато и директорите се водят по него. Ако не ги носите ще Ви откажат записване.

# 642
  • София
maria-simona, вижте списъка с необходими документи, достъпен от профила на детето в ИСОДЗ (влизате в профила и в ляво има лентичка, от там избирате "необходими документи") и карайте по него. Всичко от списъка трябва да се представи при записването (вкл. трудовата книжка).

# 643
maria-simona, вижте списъка с необходими документи, достъпен от профила на детето в ИСОДЗ (влизате в профила и в ляво има лентичка, от там избирате "необходими документи") и карайте по него. Всичко от списъка трябва да се представи при записването (вкл. трудовата книжка).

как влизате в профила като системата е затворена?

# 644
  • София
magysn, сега не влизам; ще вляза, когато го отключат.

Общи условия

Активация на акаунт