Страсти – градините в София, кампания 2016/2017

• 52 680
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Уважаеми господин/госпожо,

На 14.05.2016г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте,
Кога ще бъде отключена системата?

Нашият отговор:
Системата ИСОДЗ ще бъде отключена на 15.05.2016 г. Молбата по образец ще бъде изтеглена от директора на детското заведение, всички останали документи можете да видите и на сайта на детското заведение.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 646
  • София
Документите са:
1. Заявление образец (от градината)
2. Акт за раждане оригинал/копие
3. ЛК на двамата родители оригинал/копие
4. Удостоверение за настоящ адрес (в случай, че е различен от този по ЛК и носи бонус точки)
5. Служебна бележка за месторабота с вписан съответния район.
6. Трудова книжка оригинал/копие
7. Удостоверения за адрес на всички деца в семейството само в случаите на различни бракове и съжителства.
8. Имунизационен паспорт и здравнопрофилактична карта, попълнени от лл. Ако има липсващи ваксини, педиатърът трябва да напише кои и защо липсват. Те знаят какво да правят в такива случаи.

# 647
Трудовата ми книжка е при работодателя. Как ще я дадат?
На мен в профила не ми пише трудова книжка оригинал, а само копие.

# 648
  • София
Не си длъжна да носиш оригинал. В Ръководството си пише - копие. Има просто дир-ки, които се правят на интересни и искат и оригинал.

# 649
  • София
Аз затова ще нося всичко. Да сравняват и четат Simple Smile

# 650
  • София
Няма да нося оригинал, а копие. Но по принцип ТК трябва да си е при вас, а не при работодателя.

# 651
В нашата фирма си даваш трудовата книжка при постъпване и ти я връщат при напускане. Ако нямаш такава те издават нова. Колежката личен състав ще ми направи само копие, като трудовото възнаграждение мога да го издълбая с макетен нож  Wink.

# 652
  • София
В нашата фирма си даваш трудовата книжка при постъпване и ти я връщат при напускане. Ако нямаш такава те издават нова. Колежката личен състав ще ми направи само копие, като трудовото възнаграждение мога да го издълбая с макетен нож  Wink.
Във вашата фирма ви задържат книжките неправомерно. Можете да си ги поискате по всяко време.

# 653
Във вашата фирма ви задържат книжките неправомерно. Можете да си ги поискате по всяко време.
При нас гледат да се отърват от ТК веднага след като ги попълнят, дори се говореше, че трябва да се прави ППП ако се дават и връщат Simple Smile
П@нди, можеш да опиташ изгаряне със запалка - ще бъде оригинално  Joy . Не е специфицирано как може да стане заличаването на трудовите възнаграждения и това дава свобода за изява, стига половинката да е съгласна Simple Smile

# 654
  • София
Аз ще пробвам задраскване с химикалка, пък ако се скъса на мястото, не съм виновна  Twisted Evil Не мога да разбера какъв е смисълът от искането на книжките?!

# 655
Някой знае ли ако сме приети в община Младост, а по лична карта само единият родител е с адрес Младост, а другият е в друга община, но пак в София, възможно ли е да откажат да запишат детето?

# 656
  • София
то като се скрие възнаграждението е ясно защо се крие, малко си губи смисъла  Rolling Eyes

# 657
  • София
Някой знае ли ако сме приети в община Младост, а по лична карта само единият родител е с адрес Младост, а другият е в друга община, но пак в София, възможно ли е да откажат да запишат детето?
Не, не е възможно.

# 658
Това имах предвид 1т. от яслата, за кандидатстване в 1-ва градинска група. Реално не е дабре да отлагам ходенето на ясла, защото детето трябва да е ходило на ясла 6м. преди класирането догодина...
Така ли е наистина....6 месеца трябва да е посещавало яслата?
Мисля, че е така. В критерии и точки го пишеше, но още е заключена системата и не мога да проверя. Така, че според мен, който държи на точката от яслата, не трябва да отлага много тръгването на ясла.Другото което е, след като си запишем децата,в системата има дата на записване и дата от която посещава. Примерно за дъщеря ми пише записана 17.05.2015, посещава от 20.09.2015. Така, че втората дата според мен имат впредвид, когато се изчислява 6-те месеца ходене на ясла.

# 659
  • София
Не. Ако се използва като предимство адрес по местоживеене е достатъчно единият от родителите да може да го докаже.

Общи условия

Активация на акаунт