На пазар в Лозенград и Одрин - 9

• 292 794
  • 731
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Иренка,не пропускай Марги-то,там също има Уайкики,освен това правят прекрасно кюнефе,зад Маргито има пазар,можеш да си купиш прекрасни плодове и зеленчуци,маслини,кори за баница,малко по-долу от Марги в дясно има Кипа мисля,приятна разходка Peace

# 121
Ние се върнахме от шопинг екскурзията ни в Одрин. Още лежа, че много умора ми се натрупа  Mr. Green
Бях планирала да минем през пазара, улицата Сарачлар, най-известното заведение в града за Edirne ciger Айдън уста, Кипа, Мигрос, Марги Аутлет и Şükrüpaşa Anıtı (не зная как се превежда). Но както винаги, плановете се различават от реалността.

Та, тръгнахме в 7:00 сутринта и към 10:00 бяхме на пазара. Доста бързо и лесно минахме граничните проверки, може би за около 15-20 минути. Успяхме да паркираме колата близо до входа на пазара, което в последствие установихме, се оказа много удобно. Бях тръгнала с елече и шал (нали трябва да съм хубава  Mr. Green), но ми беше ужасно неудобно да събличам елека и да махам шала при всяка проба. Съответно изтичах до колата да се разтоваря. След като накупихме разни неща, майка ми каза, колко удобно щяло да бъде, ако сме били взели раница, с оглед на това да са ни свободни ръцете. И аз разбира се имах - в колата. Изтичах да я взема, пийнах две-три глътки вода и айде обратно. По едно време раницата натежа. Хайде за пореден път до колата да разтоварвам  Mr. Green И така, както вече казах, доста удобно се оказа, че колата беше паркирана наблизо. На пазара си имаше доста турци, а аз си мислех, че ще сме само българи Grinning Между другото, имаше и немалко гърци. Усетили са и те, че е на далавера да се пазарува от Турция. А на тях им е ооооще по-евтино даже. Купих си разни анцузи и тениски на Найк и Адидас за вкъщи и за спорт. Изглеждат досущ като тези в магазините на съответните магазини.

Искам да се оплача, че не успяхме да свалим и една лира от цената на нищо!  Mr. Green В един момент просто спряхме да питаме. Харесах си потници на една сергия и питах каква ще е цената за 3 бройки, но не можело да ми ги намали, работели с малка надценка и т.н... Вие успявате ли да се спазарите за по-ниска цена? Продавачите бяха понаучили и малко български  Simple Smile

По едно време огладняхме и се насочихме към заведение, от която се разнасяше миризма на скара. Седнахме, но едно такова мизерничко изглеждащо. На баща ми не му понесе и стана. Ние с майка ми хапнахме половин порция кюфтета на скара за 4 лири и по един боб пак за 4 лири, та целият обяд излезе 12 лири.

Вече беше станало 3 часа и решихме, че няма да имаме време и сили да минем по Сарачлар и така изпуснахме планираните Ендер и Едирне джигер. Продължахме към Кипа, като се ориентирахме с GPS накъде да караме. През доста мизерни местенца минахме. Паркирах пред магазина и се сетих, че в първочалния пост пишеше, че паркигът е платен там. И наистина, имаше табела за това, но не видях някой да събира пари. Все пак реших да потърся подземния паркинг и паркирах там  Mr. Green Накупихме разни неща... Чушките са по 0,60 лв/кг  Shocked Чери доматите по 1,20 лв/кг. И диня си взехме по 0,60 лв/кг.

След като приключихме в Кипата, решихме да се отбием и през Мигрос, но докато се усетя през къде да мина в този трафик, взех че го подминах и продължихме към Марги аутлет. Впечатленията ми от първия път се потвърдиха. Много малко магазини, в които цените са добри. Май само в Уакикито бяха ОК всъщност. Другите магазини си бяха на скъпи марки и макар и намалени, цените пак си бяха скъпички. В Де Факто влизам за втори път, но както и първия път, отново не си харесах нищо, въпреки що-годе нормалните цени. Само една тениска си взех, колкото да не съм капо. Заведенията за хранене ми се сториха доста скъпи. На тръгване реших да взема от кумпира, но като видях как намачкаха предния картоф с кашкавал и той се превърна в нещо като гума, се преориентирах към нещо като сандвич с кренвирш. Не бих си купила отново такова, защото кренвиршът не ми допадна особено на вкус. Иначе става за цената си от 3 лири...

И така, потеглихме към България към 19:30. Стигнахме бързо до границата, но там ни чакаше висене от около час, час и 20 минути. Проверяващите от българска страна ми се видяха изключително груби и намусени.  Sick Чукаха по колата ми с гумената дръжка на една отверка, провериха щателно багажника, кората, въпросната раница от по-горе, която беше почти празна й преровиха всички отделения, накараха майка ми да излезе, за да видят по-добре торбичката с отпадъците  Mr. Green, питаха дали имаме цигари, а ние нямахме. Най-накрая свърши проверката, която си мислех, че никога няма да свърши и потеглихме към дома. Изморени, но доволни. Равносметката - отидохме с 500 лири, което е около 300 лева и се върнахме с 40 лири.

# 122
Здравейте,знаете ли дали чейндж бюрото на ГПП Малко Търново работи денонощно и в момента какъв е курса на лирата?
Миналата година като излизахме там лирата беше по-евтина от банка ОББ.

# 123
  • до най-прекрасния мъж
Завърнахме се вчера от разходката-пазар до Одрин.
Тръгнахме рано и около 9 часа пристигнахме на ГКПП Капитан Андреево. Нямаше голям трафик, може би защото беше неделя. Митническите формалности ги минахме бързо както от Българска, така и от Турска страна. С митничаря на Custom control-a от турска страна даже се посмяхме. Той ме пита на турски къде отиваме, пък аз вместо отговор го попитах дали говори Английски, че турски не разбирам хич. С крака, с ръце ми обясни какво ме пита, хилейки ми се. Аз му викам - Ааа, Едирне, Едирне. Пък той ми отговори - Аааа, English, English, придружено подхилкване. Та, разбрахме се де, ама бая се посмяхме. Надникна в багажника, гледа в жабката, отвори и моята чанта, но само погледна какво има на пръв поглед и я затвори без да я рови щателно.
Към 10 без нещо бяхме на центъра, намерихме един паркинг, малък, който е малко преди този пред Селимие, на същата улица. Беше съвсем празен сутринта, но като се върнахме вече се беше напълнил докрай. Обаче, не спирайте там, няма обявени цени и си казват, каквото искат накрая. За час и малко ни взеха 10 лири. Разходихме се по центъра, накупихме си разни неща, ходихме и до джамията, после Марги, Кипа и обратно към БГ. В Марги ми се видя скъпо, само Уайкики е с прилични цени, заведенията също са скъпи. В Кипа имаше и евтини, и скъпи неща, понакупихме си разни неща. Одобрихме баклавата, хлебчетата и сладките от витрините на килограм, киселото мляко е страхотно. Взехме и от корите за баница, също насипни - страхотни са, меки и пресни, все едно току-що си ги точил, баницата стана невероятна. Взехме чери и обикновени домати на 1,20 лв/килото /не сме ги опитали още/, лимоната /хареса се/, Персил /ухае страхотно/, омекотители и други дреболии. Там също се разбирахме с посочване и англо-турско-български. Момичетата на щандовете са много мили, а касиерката проговори и на БГ Simple Smile.
Към 15 часа се отправихме към границата - имаше по 10-тина коли на 3 гишета. Минахме сравнително бързо и без проблеми. Отново има такса дезинфекция, но реално дезинфекция няма, само ти прибират 5-те лв. На мен не ми се наложи дори да сляза от колата, а ММ слезе само за да отвори багажника. От турска страна дори не излязоха от гишето да видят какво носим. От българска ни отвориха 2 пъти багажника, но не са ровили. Питаха за цигари и алкохол - ние носихме само 2 кутии БГ цигари /ММ пуши и си носи резерви/. Митничарят каза, че щом са БГ, не го интересуват и ни пуснаха. Но две коли от съседните гишета ги пратиха на канала, така и не разбрахме защо. Едните бяха роми, вадеха някакви бидони от багажника, имаха и прахове, но не видях колко. А другите, някакво семейство, но тръгнахме и не видяхме те какво извадиха.
Та, като цяло сме доволни. Малко неориентиран пазар направихме, но поне видяхме кое къде е и горе-долу какво има и къде си струва да се пазари. Като за първи път, добре.  
В Одрин ни направи впечатление, че светофарите не работеха, но всички караха бавно и според ограниченията. Мигачите много не ги ползват, предимството уж се спазва, но понякога е както дойде и трябва да се внимава. Безразборно паркирали коли не видяхме, освен 1 с Хасковска регистрация, на която някой й беше вдигнал чистачката, явно като предупреждение.

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 17:26 от blue.angel

# 124
blue.angel, благодаря за споделеното. Беше ми интересно Simple Smile В Кипа-та къде паркирахте? На паркинга пред магазина или в подземния паркинг?

# 125
  • Varna
В Турция мигачи почти не се ползват, не само в Одрин Laughing
Колите  там трябва да са без мигач, да спестят от поставяне на мигачи. Ако видя, някой да дава мигач, не мога да повярвам.
Очите ти трябва да са не на четири, ами на сто.

# 126
Имам две питанки....
Пазарът в Лозенград същият ли е като този в Одрин? Че този в Одрин е супер, но все пак е доста ангажиращо, че е в петък...
И второ... Върви ли пазарлъкът при вас?  Mr. Green ние не успяхме и една лира да свалим от цената  Joy

# 127
  • до най-прекрасния мъж
Мишелин, на Кипа спряхме на подземния паркинг. Безплатен е, но все още проверяват на входа с едно голямо огледало долната страна на колата, преди да влезеш. Входът за подземния паркинг е от лявата страна на магазина, малко се полутахме докато го намерим. Самият Мол не го разгледахме, видях, че има Уайкики. То идеята беше да си купим нещо да ядем и после да продължим с обиколките. Обаче, ни напече и решихме да се прибираме към БГ.

# 128
Ние се върнахме от шопинг екскурзията ни в Одрин. Още лежа, че много умора ми се натрупа  Mr. Green
Бях планирала да минем през пазара, улицата Сарачлар, най-известното заведение в града за Edirne ciger Айдън уста, Кипа, Мигрос, Марги Аутлет и Şükrüpaşa Anıtı (не зная как се превежда). Но както винаги, плановете се различават от реалността.

Та, тръгнахме в 7:00 сутринта и към 10:00 бяхме на пазара. Доста бързо и лесно минахме граничните проверки, може би за около 15-20 минути. Успяхме да паркираме колата близо до входа на пазара, което в последствие установихме, се оказа много удобно. Бях тръгнала с елече и шал (нали трябва да съм хубава  Mr. Green), но ми беше ужасно неудобно да събличам елека и да махам шала при всяка проба. Съответно изтичах до колата да се разтоваря. След като накупихме разни неща, майка ми каза, колко удобно щяло да бъде, ако сме били взели раница, с оглед на това да са ни свободни ръцете. И аз разбира се имах - в колата. Изтичах да я взема, пийнах две-три глътки вода и айде обратно. По едно време раницата натежа. Хайде за пореден път до колата да разтоварвам  Mr. Green И така, както вече казах, доста удобно се оказа, че колата беше паркирана наблизо. На пазара си имаше доста турци, а аз си мислех, че ще сме само българи Grinning Между другото, имаше и немалко гърци. Усетили са и те, че е на далавера да се пазарува от Турция. А на тях им е ооооще по-евтино даже. Купих си разни анцузи и тениски на Найк и Адидас за вкъщи и за спорт. Изглеждат досущ като тези в магазините на съответните магазини.

Искам да се оплача, че не успяхме да свалим и една лира от цената на нищо!  Mr. Green В един момент просто спряхме да питаме. Харесах си потници на една сергия и питах каква ще е цената за 3 бройки, но не можело да ми ги намали, работели с малка надценка и т.н... Вие успявате ли да се спазарите за по-ниска цена? Продавачите бяха понаучили и малко български  Simple Smile

По едно време огладняхме и се насочихме към заведение, от която се разнасяше миризма на скара. Седнахме, но едно такова мизерничко изглеждащо. На баща ми не му понесе и стана. Ние с майка ми хапнахме половин порция кюфтета на скара за 4 лири и по един боб пак за 4 лири, та целият обяд излезе 12 лири.

Вече беше станало 3 часа и решихме, че няма да имаме време и сили да минем по Сарачлар и така изпуснахме планираните Ендер и Едирне джигер. Продължахме към Кипа, като се ориентирахме с GPS накъде да караме. През доста мизерни местенца минахме. Паркирах пред магазина и се сетих, че в първочалния пост пишеше, че паркигът е платен там. И наистина, имаше табела за това, но не видях някой да събира пари. Все пак реших да потърся подземния паркинг и паркирах там  Mr. Green Накупихме разни неща... Чушките са по 0,60 лв/кг  Shocked Чери доматите по 1,20 лв/кг. И диня си взехме по 0,60 лв/кг.

След като приключихме в Кипата, решихме да се отбием и през Мигрос, но докато се усетя през къде да мина в този трафик, взех че го подминах и продължихме към Марги аутлет. Впечатленията ми от първия път се потвърдиха. Много малко магазини, в които цените са добри. Май само в Уакикито бяха ОК всъщност. Другите магазини си бяха на скъпи марки и макар и намалени, цените пак си бяха скъпички. В Де Факто влизам за втори път, но както и първия път, отново не си харесах нищо, въпреки що-годе нормалните цени. Само една тениска си взех, колкото да не съм капо. Заведенията за хранене ми се сториха доста скъпи. На тръгване реших да взема от кумпира, но като видях как намачкаха предния картоф с кашкавал и той се превърна в нещо като гума, се преориентирах към нещо като сандвич с кренвирш. Не бих си купила отново такова, защото кренвиршът не ми допадна особено на вкус. Иначе става за цената си от 3 лири...

И така, потеглихме към България към 19:30. Стигнахме бързо до границата, но там ни чакаше висене от около час, час и 20 минути. Проверяващите от българска страна ми се видяха изключително груби и намусени.  Sick Чукаха по колата ми с гумената дръжка на една отверка, провериха щателно багажника, кората, въпросната раница от по-горе, която беше почти празна й преровиха всички отделения, накараха майка ми да излезе, за да видят по-добре торбичката с отпадъците  Mr. Green, питаха дали имаме цигари, а ние нямахме. Най-накрая свърши проверката, която си мислех, че никога няма да свърши и потеглихме към дома. Изморени, но доволни. Равносметката - отидохме с 500 лири, което е около 300 лева и се върнахме с 40 лири.

Поздравления за хубавия пазар! С удоволствие да си носиш дрешките! На главната също има няколко интересни магазина. Почти не съм ходила без да купя, аз или дъщерята, чанта. Към края има един за дрехи Sateen, в който също винаги намираме по доста неща на ниски цени. В началото на улицата е Waikiki, който , според мене е по-добър от онзи в Марги-то. И понеже виждам, че не се ограничаваш с магазините, а си намираш подходящи неща и на Синия пазар ( а и аз от там съм купувала съвсем добри дрешки на смешни цени), да питам за петъчния пазар - ходила ли си и как е? Би трябвало като качество да е като на Синия, но като по-голям да има повече разнообразие. Лошото е, че в петък няма организирани екскурзии, а нямам кола. Но с удоволствие бих направила комбина с някого за един шопинг и там.

# 129
  • у нас
Ani_09, махни цитирания пост, много е дълъг, само задръства темата.
Синият пазар няма нищо общо с петъчния. Като изключим плод и зеленчука, маслините, корите. За дрехи - синия е просто много, много беден.

Вlue.angel, най- важното, че сте доволни.

Вече започна да става много горещо тук, а там ще е още по-горещо. Не ми се мисли как се ходи на пазар по това време.  Heart Eyes

# 130
  • до най-прекрасния мъж
Аз имам един въпрос, понеже се гласим евентуално да ходим отново сега, в събота /едни приятели щяха да ни водят преди 2 седмици, но нещо не се получи, та имаме уговорка с тях за събота; ама пусто нетърпение - отидохме сами миналата неделя/. Та, въпросът ми е - къде може да се намери качествено бельо - сутиени, бикини, мъжки боксерки на приемливи цени? Предпочитам магазин, за да мога да премеря, че съм малко трудна в избора на сутиени по-специално.

# 131
  • Бургас
Аз имам един въпрос, понеже се гласим евентуално да ходим отново сега, в събота /едни приятели щяха да ни водят преди 2 седмици, но нещо не се получи, та имаме уговорка с тях за събота; ама пусто нетърпение - отидохме сами миналата неделя/. Та, въпросът ми е - къде може да се намери качествено бельо - сутиени, бикини, мъжки боксерки на приемливи цени? Предпочитам магазин, за да мога да премеря, че съм малко трудна в избора на сутиени по-специално.
Може да погледнеш в Penti. Имат магазин в Марги аутлет.

# 132
  • до най-прекрасния мъж
Може да погледнеш в Penti. Имат магазин в Марги аутлет.

Благодаря, ще погледнем там.

# 133
Момичета, знаете ли случайно, каква е цената на двойния турски чайник в Одрин? newsm78
В неделя бяхме там, а вече събирам идеи за нов пазар Heart EyesОбичам турския чай, но нямам от техните чайници и досега си приготвям чай с помощта на преса .

# 134
Здравейте, момичета. Чета отдавна и събирам информация за предстоящото ни пътуване до Одрин. Голямата ми дъщеря много държи да яде сладолед дондурма. В Истанбул само това яде цял ден, но в Одрин минахме набързо като се връщахме и не видях да продават това сладко изкушение. Виждали ли сте по улиците да продават този сладолед?
И вторият ми въпрос, подземният паркинг на Кипа, който е безплатен- безопасен ли е? Притеснявам се за колата, като видят чужда регистрация, да не стане нещо.
Кипа далеч ли е от центъра им, ще може ли пеша да там или да търся друго място за паркиране.

Общи условия

Активация на акаунт