Частни училища - информативна тема 12

• 99 718
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
СС без никакъв спор е прекрасно училище, което слаба Богу успява да поддържа отлично средно ниво на всеки випуск по трите основни предмети. Не случайно всяка година е в първите редици на класациите.

Значи образованието там е сведено до езиков курс и подготовка за НВО. В предните страници се чудите защо хора с възможности избягват ЧУ. Ето го отговорът. Лошото е, че скоро и ДУ ще станат такива и тогава наистина няма да има къде да се учи. Силно стесненото образование до седми клас съвсем скоро ще съсипе и гимназиите. Не ми харесва тази тенденция, и това е.

Не виждам да съм написала това.  newsm78 ooooh!

# 136
СС без никакъв спор е прекрасно училище, което слаба Богу успява да поддържа отлично средно ниво на всеки випуск по трите основни предмети. Не случайно всяка година е в първите редици на класациите.

Значи образованието там е сведено до езиков курс и подготовка за НВО. В предните страници се чудите защо хора с възможности избягват ЧУ. Ето го отговорът. Лошото е, че скоро и ДУ ще станат такива и тогава наистина няма да има къде да се учи. Силно стесненото образование до седми клас съвсем скоро ще съсипе и гимназиите. Не ми харесва тази тенденция, и това е.

Не виждам да съм написала това.  newsm78 ooooh!

# 137

Не виждам да съм написала това.  newsm78 ooooh!

Не ме карай да влизам в обяснителен режим. Нищо от това, което си доразвила не съм написала, нито съм имала предвид.  Peace Отделно можеш да видиш какво им е нивото по матурите извън тези три предмета. Колкото и да е спорен резултата при тях заради квесторите, все пак е показателен. А и ако за СС е спорен, то също толкова е спорен и за ДУ.

Боже, доживях да пиша в защита на СС.  hahaha hahaha hahaha

# 138
Е, аз критикувам положението на нещата, а не конкретното училище Simple Smile Казах, че има такава тенденция и тя не ми харесва. А вече всеки да си прецени дали важи и за неговото училище, и доколко може и иска да повлияе това да не е така.

# 139
Е, аз критикувам положението на нещата, а не конкретното училище Simple Smile Казах, че има такава тенденция и тя не ми харесва. А вече всеки да си прецени дали важи и за неговото училище, и доколко може и иска да повлияе това да не е така.

Тя тази тенденция си я има, но не е само в СС. Нито само в ЧУ. И се дължи на едно трибуквие наречено МОН. Така, че забележката ти беше неуместна в контекста на написаното от мен за СС. Точно пък те бас ловя, че имат ниво по тези предмети доста надвишаващо повечето ДУ.

# 140
Най-много харесах в заглавието на тази тема - "Информативна".
Та, хубаво е някой да информира за това, което знае/ чувал е или има лично мнение, но пък се чудя защо трябва да изрази своето мнение, различно от чуждото, като директно обори нечий коментар.
Явно съм твърде "млада" в темите за училищата  ooooh!
Ениуей ...  Peace

Да попитам отново, ако някой все пак има информация, но е пропуснал да види въпроса:
мнения относо 2 училища, които не бях чувала, но ми направиха впечатление на първа страничка - ЧСОУ"П.Р.Славейков" и Частна Профилирана Гимназия "Пейо Яворов".

# 141
  • София
За "Славейков" има мнения в предишните теми. На Лекси детето учеше там, вече - не. Мисля, че няма други потребители в темата с деца там или поне не са се афиширали.

# 142
поради четенето леко по диагонал на почти цялата нова тема, не видях дали е пускана тази таблица от капитал:

за линк с информация и такси за ЧУ до 7-ми клас

и

линк с информация и такси за ЧУ, които имат гимназиален етап

има и за градините, но не му е мястото тук.
Ако някой се интересува, това е  приложението на капитал

# 143

Тя тази тенденция си я има, но не е само в СС. Нито само в ЧУ. И се дължи на едно трибуквие наречено МОН. Така, че забележката ти беше неуместна в контекста на написаното от мен за СС. Точно пък те бас ловя, че имат ниво по тези предмети доста надвишаващо повечето ДУ.
Разликата е тази, че в ЧУ хорариумите на трите предмета са завишени официално, което съчетано с целодневното обучение, изключва качествената подготовка по другите предмети, дори ако приемем, че детето не ходи на допълнителни уроци (а това в повечето случаи не е така).

# 144

Разликата е тази, че в ЧУ хорариумите на трите предмета са завишени официално, което съчетано с целодневното обучение, изключва качествената подготовка по другите предмети, дори ако приемем, че детето не ходи на допълнителни уроци (а това в повечето случаи не е така).

Това е твърдение, което не е подплатено с нито едно доказателство.  Peace

# 145
  • София
Точно това щях да кажа и аз. Много добре си се справят с материала по география, химия, физика, биология, пишат проекти, презентират...и за НВО по тях се готвят и на тестовете добре се представят...без никаква допълнителна подготовка (частни уроци или школи). "Качественото" опира до учител, не до стандартен хорариум.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 16:36 от Sharky*

# 146
  • София
Триша, благодаря за линковете, много пригледно и хубаво са направени. Ще ги добавя в първия пост.

Скрит текст:

Аз сега отворих програма на 4-ти клас в произволно държавно училище (в случая 6-то ОУ) за да я сравня с тази на сина ми в частно такова. Виждам, че в 6-то имат по един час седмично ЧО и ЧП, докато при него са по 2 часа седмично.

# 147
Точно това щях да кажа и аз. Много добре си се справят с материала по география, химия, физика, биология, пишат проекти, презентират...и за НВО по тях се готвят и на тестовете добре се представят...без ниакква допълнителна подготовка (частни уроци или школи). "Качественото" опира до учител, не до стандартен хорариум.
newsm10

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 16:56 от summmertime

# 148
поради четенето леко по диагонал на почти цялата нова тема, не видях дали е пускана тази таблица от капитал:

за линк с информация и такси за ЧУ до 7-ми клас

Направи ми впечатление, че инфото за нашето училище е непълно, а в частта за хорариума по допълнителните езици - неточно. Но на първата страница в темата тук броят часове са верни - Онна ги беше коригирала.
Между другото, Онна, 1 брой униформа е включена в таксата, заплащат се само допълнително поръчаните части - блузки за смяна, резервни сукмани или панталони, съответно.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 17:05 от summmertime

# 149
Триша, благодаря за наистина информативния пост.
Заинтересовах се от едно училище, за което не бях чувала - Езиков свят.

Скрит текст:
Има ли някой лични отзиви, които да сподели, може и на лични.

Общи условия

Активация на акаунт