Частни училища - информативна тема 12

• 99 873
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • София - Рим и обратно
по-скоро бих ги насърчила да кандидатстват в университет във Франция, Швейцария и т.н. - по-натам, да сме живи и здрави.
А ако не искат точно там да идат? Ами ако не им е мечта да ходят изобщо някъде?
Аз не бих си ограничила така децата, но всеки си знае. А те за съжаление не могат сами да вземат осъзнати решения доста време още.

# 496
По-добре за ги насърчиш и деликатно да ги насочиш отколкото да ги оставиш да действат както искат. Често стават фалове...

# 497
  • София - Рим и обратно
Ами не знам, за мен да ги запиша в училище за чужденци в собствената им държава не е много деликатно насочване. Не коментирам качеството на обучение в конкретното училище и т.н. А само вкарването в определено русло, от което после няма пренасочване.

# 498
  • София
по-скоро бих ги насърчила да кандидатстват в университет във Франция, Швейцария и т.н. - по-натам, да сме живи и здрави.
А ако не искат точно там да идат? Ами ако не им е мечта да ходят изобщо някъде?
Аз не бих си ограничила така децата, но всеки си знае. А те за съжаление не могат сами да вземат осъзнати решения доста време още.

По отношение на мечтите им никой не знае нищо със сигурност в момента (все пак са на 4,5 г.). Просто ми прави впечатление, че повечето мои набори, които завършваха ЕГ преди 20 години и избираха да учат в чужбина, правеха този избор някак естествено - сякаш е тяхна собствена мечта, а не плод на родителска амбиция. Затова бих насърчавала като родител, също бих помагала. Не зная - струва ми се нормално.

Ами не знам, за мен да ги запиша в училище за чужденци в собствената им държава не е много деликатно насочване. Не коментирам качеството на обучение в конкретното училище и т.н. А само вкарването в определено русло, от което после няма пренасочване.

Прав/а си - така е. Съгласна съм - не е добре да се причинява този стрес в детска възраст.

# 499
Кафе, завършването на чуждестранно училище не изключва възможността детето да остане в България. българските университети приемат такива българчета, но ги третират като чуждестранни студенти, т.е. най-често таксите за тях са по-високи. но това не означава, че щом го записваш в такова училище, детето може да се реализира само навън.  Peace проверявах това от личен интерес,вкл. и други детайли, като възможността детето от такова училище да вземе шофьорска книжка у нас и т.н.
но може би ние сме малко в по-разлина ситуация, детето е двуезично, говори, пише и мисли и на двата езика, та някак ни идва равнозначно записването в бг или фр училище.

# 500
  • София
въпросът е в наличието или липсата на българска диплома. Ако могат да се съчетаят и двете, още по.добре.

# 501
тук вече родителите си преценяват. някои записват децата паралелно и в бг училище, други искат признаване на образователна степен на база чуждестранната диплома + полагане на изпит по български, трети полагат грижа детето да научи български с частни уроци без да гонят официално признаване на владеенето му, четвърти го записват на сип по български в училище и спират до тук.

# 502
Здравейте, да попитам колко е транспорта на месец в ЧУ "Кралица София на Испания"?
Гледах в сайта им, видях таксите за годината, таксата на месец за обяд, но никъде не видях имат ли транспорт и каква сума е той?
А и какво означава "ранно пристигане" и "късно тръгване" /имат някаква такса за това  Rolling Eyes/?
Благодаря предварително.  bouquet

Имат ли приемни тестове за 1 клас и въобще как е класирането? Не успях да намеря инфо за това...  Blush

# 503
  • София
Здравейте, да попитам колко е транспорта на месец в ЧУ "Кралица София на Испания"?
Гледах в сайта им, видях таксите за годината, таксата на месец за обяд, но никъде не видях имат ли транспорт и каква сума е той?
А и какво означава "ранно пристигане" и "късно тръгване" /имат някаква такса за това  Rolling Eyes/?
Благодаря предварително.  bouquet

Имат ли приемни тестове за 1 клас и въобще как е класирането? Не успях да намеря инфо за това...  Blush
Ами то си пише за ранното пристигане и късното тръгване на сайта им какво е - ако искаш да посрещнат и приемат детето преди 8.30 или да остане в училище след 16.00 ще си плащаш допълнително 15 Евро в първия случаи и 20 - във втория месечно
С оглед на това, че стартират от тази година едва ли ще има голям наплив така че приемни изпити не вярвам да има.
За транспорт - вероятно ще го организират на по-късен етап след като видят колко деца ще има при тях и колко ще го ползват Peace

# 504
 bouquet Благодаря ти.
Искаш да кажеш, че училището е ново ли?  Rolling Eyes Досега не съм се интересувала от у-ща, но май вече ще трябва и въобще не съм наясно какво и как... /догодина ще имам първолаче, живот и здраве  Hug/

Явно трябва от по-рано да се проучат нещата. Исках горе-долу да сметна цените, все пак таксите не са малки... а пък ми харесва у-щето, защото и аз съм учила английски и испански и ще мога да помагам.  Peace

Но предполагам транспорта е не повече от 100-150 лв. на месец, нали? Не съм наясно и с другите у-ща и затова питам, пък и в 1 пост пише, че се заплаща отделно, но колко варира... newsm78?

Извинявам се, ако въпросите са ми 'тъпи', но сега започвам с проучването  Blush

# 505
  • София
Не знам как ще бъде в това конкретно училище, но при повечето транспортът се движи около 1000 Е за годината
Съвсем ново е училището, да. Реално ще стартират от тази есен.

# 506
Имаме две познати дечица в 17-то. Бъкел френски не знаят и двете (6 клас са), но може и до дете да си е.
Мецане, твоето и вечеря ли в училище??

Ахам, и аз така съм чувал за 17-то. Пък за другото, много добре знаеш, че детето ми е в градинска възраст. Имат 5 хранения на ден - първо закуската, в 10 часа имат втора закуска - плод, след това имат обяд, след ставане от сън също имат закуска и след 17 часа, които не са взети, също имат хранене.

# 507
Избрах НУКК пред Света София /не по финансови причини/. Днес го записах.
Нямам думи да опиша базата, която видях и отношението, което получих /още от охраната, който ми говореше на вие и ме изпроводи на 200 метра, за да ми покаже точните стълби/. Вярвам, че съм направила правилния избор, и че няма да съжалявам след 1-2 години.

Избрах го, не защото е много по-добро като учебен процес /нямам представа какъв точно е/, а защото мисля, че е по-подходящо за моето дете конкретно и защото не съм и подозирала какъв рай е там като атмосфера, а това е важно за малките деца.
Знаех, че базата е добра, но мислех, че е един парк, чист въздух и стари реновирани сгради...нищо подобно. Тази година обиколих доста от частните училища и видях какво ли не. За мен няма по-добре устроена база като атмосфера /не говоря за лукс/.

Пееха птици, децата от детската градина бяха хванати за ръчички и обикаляха алеите и пееха песни. Разкош.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 12:26 от Plamito

# 508
Честито за приема и светъл, и лек път през тази месомелачка на нашето родно образование!

Пробвайте да ви върнат капарото от СС. Може и да стане.

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 13:07 от Анонимен

# 509
Но нали Света София се слави за по-по-най от елитните или аз греша? Поне така прочетох тези дни.
Пламито, защо се отказа от там? Мислиш, че учебният процес ще е по-'лош' от НУКК ли? Атмосферата ли в Света София не ти хареса?
Защо мислиш, че ще е по-подходящо за твоето дете?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт