Частни училища - информативна тема 12

• 99 851
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • София
'Кафе с мед', колебая се между Образователни технологии и Иван Апостолов. За съжаление тук повечето сте с по-малки деца. Много бих се радвала, ако се включи някой с дете в едната или в другата гимназия...  Wink

# 526
  • София
А детето какво мисли? За гимназията мисля, че неговото мнение би следвало да се вземе предвид.

Аз събирах отзиви за гимназията на ОТ, много са положителни - исках да преместя сина си там, но той се запъна Simple Smile

# 527
  • София
Бърди, на този етап детето се проявява като типичен тийн и не помага в избора.  Mr. Green Така че се налага да се нагърбя с отговорността...

И за ОТ, и за Иван Апостолов има положителни мнения. Май накрая ще взема да тегля чоп!  Grinning

# 528
  • София - Рим и обратно
Петя, той не беше ли досега в ОТ?
Бърди, как няма да се запъне, моята като й подхвърлих идеята и щеше да припадне от смях - вика ми - ти добре ли си, мамо, тия там нямат живот! Rolling Eyes Crazy.

# 529
  • София
Кафе, не, детето учи в квартално ДУ.  Wink

А дъщеря ти (тя къде учи?) защо смята, че в ОТ "няма живот"?  Grinning (На мен ми се струва, че май повечко се учи в Иван Апостолов)

# 530
  • София
Е, в сравнение с държавна гимназия си нямат живот  Laughing Той и синът ми така, приема го като върховно наказание  Laughing
Живи и здрави да са  Heart Eyes

# 531
Пламито, честито и от мен! Важното е да сте доволни от избора си, всичко друго е второстепенно.

# 532
  • София - Рим и обратно
Ами 10 паралелки на випуск са в тяхното училище, купон на макс Simple Smile. Бърди, и при вас сигурно не са малко, големи училища са и двете. А една самотна паралелка с 15-16 ученика...умряла работа отвсякъде им се вижда.

# 533
  • София
'Кафе с мед', колебая се между Образователни технологии и Иван Апостолов. За съжаление тук повечето сте с по-малки деца. Много бих се радвала, ако се включи някой с дете в едната или в другата гимназия...  Wink
Упс, аз съм с голямо дете и съм се спряла на Иван Апостолов. Даже вече съм дала капаро. Ти ходи ли до училището? Ще бъдат не по-малко от две паралелки в 8ми клас, когато учат английски език. А от 9ти клас ще ги направят три, зщото имат и една с ИТ. Какви са ти колебанията? В района ли живеете?

# 534
  • София
Момичета, кое е новото начално ЧУ, което се очаква да започне да работи в София следващата учебна година?

# 535
  • София
Момичета, кое е новото начално ЧУ, което се очаква да започне да работи в София следващата учебна година?
Няколко са, Цвети. Испанското - "Кралица София", Прогресивното на Джорев и "Томас Едисон"

# 536
  • София
Официалният сайт на ЧОУ Томас Едисън:
http://edisonschool.eu/

# 537
  • София
Няколко са, Цвети. Испанското - "Кралица София", Прогресивното на Джорев и "Томас Едисон"
Благодаря, Онна!  Hug

# 538
Да, а аз ще чакам отзиви за Испанското.  Hug
Харесва ми информацията в сайта им, но е доста оскъдна. Звънях на телефоните, никой не отговори.... Та, затова ще чакам мнения от личен опит.

# 539
  • София
Да, а аз ще чакам отзиви за Испанското.  Hug
Харесва ми информацията в сайта им, но е доста оскъдна. Звънях на телефоните, никой не отговори.... Та, затова ще чакам мнения от личен опит.
Частно училище на Опус деи, какъв личен опит на такова място? Дори в Испания, която е католическа страна, не се кефят на училищата на тази фондация, затова има едва няколко. А у нас по закон религиозните училища са забранени преди гимназия, когато е разрешено да имаш семинария, например. Писах във Фейсбук по този въпрос и някои ме питаха откъде съм знаела, че ще проповядват, можело да не нарушават закона. Ами знам го, защото всеки може да прочете с какво се ангажират членовете на Опус деи и то е задължително и всеки ден на всекиго да проповядват.
Пак казвам, в много страни, в които официално си има католически училища и те са добри нещата са организирани официално. Тук това е забранено, но и е притеснително, че не е декларирано изобщо, още повече те имат и детска градина. Докато родителите разберат, че промиват на испански мозъците на децата им вече ще са първи клас. Опус деи е много краен католически прелат, много са консервативни, особени, католиците също не ги долюбват особено и не харесват идеята децата им да са под тяхно ръководство и възпитание. Защо МОН са дали лиценз на религиозна фондация да прави училище е една от много загадки, които даже не са и загадки.

Англо-американската академия е по същият начин. Създадена да обучава децата на чуждестранните евангелистки пастори у нас, и хоп, и те имат вече лиценз. И други има, детски градини, училища. И като изключим, че по закон не е ок, а и като допуснем, че пък уж спазват закона, поне аз не бих рискувала ако не съм последователна съответната религия, секта, прелат или каквото е там. За испанското училище е предостатъчно, че посолството няма нищо общо с него, за да няма човек никаква гаранция какво изобщо ще се случва вътре. А и имат официално ментори, не само учители, интересно какво ще менторстват преподавателите от Опус деи щом няма да проповядват, с което пък си нарушават клетвите.

Това само за информация го казвам, макар вече да съм го писала публично във Фейсбук, не съм така популярна, за да е стигнало и до тук, та ми се щеше да го има като информация, пък всеки си има глава на раменете и да си преценява как да я използва.

Общи условия

Активация на акаунт