Равносметка на изневярата

• 9 021
  • 172
  •   1
Отговори
Писах отдавна.. ще да е било преди 7-8 месеца. Тогава всичко започна с нещо което по думите на всички беше тривиална изневяра...

Запознах се с колега...харесахме се, беше лято, пеперуди, романтика... Уж всичко под контрол, уж за малко, уж докато ни мине...
И двамата женени, аз имам две малки деца.

От тогава вече мина почти година.
Жена му не разбра, но той се промени и тя не понесе промяната, не искаше да го чака да му мине и го остави.

За себе си... убедена, че моя любовник е просто приказка, която ни трябваше и на двамата в даден момент... И дори и да имахме възможност за останем заедно, едва ли щеше нещо да се получи... Но продължава да е там и въпреки че почти не се виждаме ( живеем в различни държави) ме ужасява мисълта  да изчезне от живота ми..

Но сега си мисля за мъжа ми... С тази план Б връзка, открих какво ми липсва у него... Сравненията са ужасни, но има ли алтернатива в такава сигуация..

Мъжа ми е невероятен човек, най-добрия който съм срещала... Но не успяхме да изградим истинки интимна врързка... Все още, след 15г, ни е трудно да говориме за чувства,за настроения, за секс, да плачем...

С план Б, това стана толкова бързо и естествено, все едно се познаваме от цял живот. Въпреки че инфантилният му и непостоянен характер, някои лунатични идеи, себелюбието и още куп неща, ме съмняват, че щахме да преодолеем при евентуална нормална врързка

Но сега чудя се имат ли шанс нещата м/у мен и мъжа ми? Защо стигнах до тук?

Винаги съм вярвала, че той е мъжа на живота ми, защо сега се чувствам толкова дълече от него? Ще ми мине ли? Ще всикна ли пак с това, което беше, приемайки това което няма да но бъде? Защото това което го няма, не го искам насила, поискано... То е в характера, в човека.

Понякога си мисля,ако всичко беше перфектно, щеше ли да стигнем до тази наша Б история...

И не, не забравям децата. Можеби както бях решила, каквото и да става, трябва да спася семейството си заради децата, но ако не се справя, ще мога ли да " се преструвам" цял живот...

# 1
План C - пробвай се с трети и гледай жена му, мъжът и любовникът ти да научат.  Може да се освестиш

# 2
Много е гадно да наричаш мъж план Б.

# 3
Звучиш като да се опитваш да пишеш, ама не се получава май.

# 4
Изводът е, че перфектни хора няма. На мъжа ти му липсва нещо, ама и любовникът не е идеалния. Със сигурност и ти не си. Реши ккво искаш от живота или освободи мъжа си от присъствието си и не го лъжи повече.

# 5
Винаги недоизживяното в реалността изглежда примамливо и илюзорно съвършено. Точно защото не си го видяла в реалността. Все тия думи се чуват в такива случаи: "сякаш сме се познавали цяяял живот"... Но правилно смяташ, че ако сте били наистина заедно, щеше да е дори по-лошо, като падне илюзията и розовите очила. Щеше да се прехвърлиш в темата "С какво ни дразнят мъжете".

# 6
  • Варна
Реши ккво искаш от живота или освободи мъжа си от присъствието си и не го лъжи повече.

А всъщност далеч не е задължително. Бая народ така си живее. С мъж/жена и любовник/любовница. Точно щото никой не е перфектен.

# 7
Безотговорно е да държиш съпруга си на тъмно. Той има право да знае какъв човек си и също да прецени иска ли да има нещо общо с теб.

# 8
Значи виж, ако живота ти с мъжа ти се описва като преструване, значи ти вече си решила.
"Все още, след 15 г, ни е трудно да говориме за чувства,за настроения, за секс, да плачем..."
Важно ли ти е да плачеш с мъжа ти? Ти, като си го взела навремето, той пак е бил по-скоро прагматичен, отколкото... о, сори, щях да кажа гей. Wink Отколкото чувствителен и лиричен.
Ами не мога да знам дали харесваш мъжа ти, макар да го описваш като добър човек. Нека аз да те попитам. Това, което имаш, достатъчно ли ти е? Ще можеш ли пак да го харесаш, както тогава, когато сте се "взели"?
А да се преструваш в името на децата е крайно неприемливо решение.

# 9
Ако това с любовника беше любов, щяхте да сте заедно. За мъжа ти не знам, но любовника не е твоят човек. Тия неща се усещат.

# 10
  • Варна
Безотговорно ама много хора го правят. Не сме идеални, не сме далеч толкова благородни колкото ни се ще да вярваме.

# 11
Не става дума за благородство, нито дори нещо да променя в себе си. А за приоритети - това е човекът до теб от х години, съпруг и баща на децата ти. Каквото и да стане, градили двете нещо с години и то остава, независимо кой по какъв път поема, заедно или не.

Не е нормално да си правиш сметки и планове скришом от мъжа, който сама си избрала и бащата на децата ти. Не е нормално и до го заблуждаваш. Казваш какво е положението и го оставяш и него да прецени какво прави.

# 12
Положението е следното: двама семейни са в паралелна връзка.
Тя любовта си е любов, ама...

# 13
Доколкото разбрах, тази работа с любовника е приключила, още повече щом са в различни държави.
Струва ми се безумно да кара мъжа си да решава, като че ли не е тя тази с неудовлетворението.
За мен, изцяло авторката трябва да си вземе решение.

# 14
Тя ако искаше и можеше, щеше да е решила.

Общи условия

Активация на акаунт