Частни училища - информативна тема 12

• 99 701
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
 А всъщност какво значение има кой какво мисли за частни или държавни училища, ако всеки е доволен от това,в което учи детето му? Какво значение има общественото мнение и нагласи спрямо това или онова. Като не ви харесва, местите и това е. Много ми хареса инфото на сайта на Света София какви са резултатите им по български и математика на външното оценяване. Това е критерий за мен.

# 106
  • София
Ако обичате, няма нужда да го обръщате на самонадъхване за Сульо и Пульо, дето ви завиждат, мислят лошо или да припознавате желанието за добро образование само като потребители на  ЧУ и пр.! Ако ви е важно такова самонадъхване, за да се сплоти групата е разбираемо, но няма много общо с действителността. Повечето хора изобщо не  се интересуват от ЧУ, защото вниманието им е насочено към добрите ДУ, включително потребители на услугата в частни градини. Ако изобщо трябва да се сърдите на някого,съърдете се на някои медии, които уппорито правят лош имидж на ЧУ, нарочвайки ги каточалгарски, мутренски и пр. Но като гледам и ЧУ не се дърпат от такава реклама, а дори може и да се гордеят, че детето на тази или онази пИвица и пр- учи там. Директорите на училищата сами насочват политиката и приема, затова претенциите към тях, а не към Сульо, дето хич не го интересува.
 Относно частните гимназии личните проучвания и опит сочат, че те са резервен вариант за деца, които не са успяли да влязат в желаната държавна гимназия, но и голяма част от децата в ЧУ се подготвят за прием в държавните. Според мен една частна гимназия за колкото и високо ниво да преетендира не може да се мери с добра държавна такава.

# 107
  • София
Нивото на агресия до голяма степен е свързано с възрастта, а не само с възпитанието. Неслучайно учителите на децата в пети-шести-седми клас най-много се оплакват от агресията и при двата пола. Тогава започват не само да са по-агресивни, а и започват първите бягства от училище, опитване на алкохол и цигари. Разбирам, че повечето родители ги вълнува начална степен, но сериозните родителски сили и контрол, също и изисквания за стягане на дисциплината са нужни от пети клас нататък.

# 108
Темата е силно поляризирана и с остри полемики. Няма как да е иначе.

Напротив, има как. Темата е информативна, не полемична и ако всички се придържате към това, няма да се получава това безумие, което може да се прочете в последните постове.

# 109

Напротив, има как. Темата е информативна, не полемична и ако всички се придържате към това, няма да се получава това безумие, което може да се прочете в последните постове.

Peace силно подкрепям

# 110
Ние не сме визирали никого конкретно, докато ти не пропускаш шанс да блеснеш....Simple Smile))))
То човек търпи, търпи, но и това край има Sick
Аз ако имам нещо да казвам в темата съм го казала, твоите интрижки са ми безинтересни Simple Smile

О да,  не сте визирали никого конкретно. И в окото ми плува кораб. Това уж безадресно, но крайно недостойно и страхливо говорене е характерно и до болка познато. Примадона ти ми се натресе на лични, без да съм те канила, за да ми обясняваш как потребители от тази тема имали .... поведение и в темата за градините и т.н. Няма интрига, а недостойно поведение. Не ме карай да излизам от принципите си и да ти цитирам думите. Имай достойнството сама да ги напишеш. Просто ти казвам с пример, че нямаш основание да мислиш, че написаното от Гръмотевица не важи с пълна сила и за теб.

Данделион - темата, която обсъждаме е силно полемична. А, че точно тази форумна тема никога не е била само информативна е факт от самото и създаване. Когато се отцепи от другата, превърнала се в тепих "за и против ЧУ".

Аз, за разлика от някои новопостъпили, я следя още от преди създаването и. Peace

# 111
Да точно така мила ми Блис. Тогава почувствах, че те нападат, а ти искаш да споделиш своя опит с това училище. Исках да ти дам подкрепата си, защото същите тези хора действаха по същия начин към мен, описвайки горчивия си опит от детската градина, която посещаваше детето ми. Все някой трябва да оборва нечие мнение, негативно, положително... Да поставя под съмнение думите на пострадал, дали са верни или не... Аз с тези хора не комуникирам... Те много добре знаят кои са... Така, че ако искаш цитирай, ако искаш не. Все ми е тая. Аз няма да участвам в твоя сценарий. Подведох се спрямо теб. Омръзна ми от ПБ. По нищо не се различаваш от тези защитнички на СС... Надявам се скоро да се отърсиш от това, че детето ти няма да учи в СС и да спреш с рекламата на ПБ, опровергавайки на всяка цена всяко негативно мнение спрямо това училище. Дано темата стане информативна и това ще стане, ако ограничиш писанията си... Съмнявам се...

# 112
Пфффффффф дано поне си вярваш, че иначе не е на добре работата.  Sick

Лека нощ!

# 113

Peace силно подкрепям
Едно рамо за подкрепа и от мен Peace

# 114
Пфффффффф дано поне си вярваш, че иначе не е на добре работата.  Sick

Лека нощ!
Още повече ми падаш в очите:)))
Съобщенията, които ти написах преди няколко месеца се върнах и ги прочетох... Вярвам си, но на теб със сигурност не може да се вярва и дано хората не се връзват на безкрайните ти писания... Ще сбъркат...

# 115
Охх, Примадона, става нетърпимо! Бях се зарекла повече да не се обръщам към теб... Но, да, точно ти имаш агресивно и заядливо поведение, писала си откровено обидни постове, то се вижда и в последните две страници, при това към хора, които най-добронамерено са ти давали инфо тук. Както стана с мен, например.  Какви са тия драматизми и "силни" приказки, не знам... Сигурно може и да се заблуди някой случайно "отбил се" тук от гръмките ти думи!
И сега да редактирам и допълня... Между другото, искам да ти кажа, че хора, които си редактират постовете, най-вероятно държат на точността в изказа си и биха искали да бъдат правилно разбрани!

Мисля, че проблемът с лошия имидж на ЧО най-кофти рефлектира при контакти с образовани, интелигентни и смислени хора, уважавани от нас, които обаче нямат финансова възможност...да запишат детето си или изобщо не им стои опцията на дневен ред. Примерно защото са в друга възраст или категория... И от висотата на своя жизнен опит, макар и страничен по темата, са убедени в думите си (а не че  "гроздето било кисело", цитирам). Не ми харесва идеята да влизаме в етикета и да изглеждаме, все едно парадираме с факта, нито, че повърхностно сме избрали ЧУ само защото можем да си го позволим, (а не заради същественото - високо ниво на образованието и средата.) Защото заради клишето те искрено може да го вярват, разбирате ли? А не, че са им други приоритетите, за сметка на образованието... Това ми е на мен... А пък Сульо и Пульо с цялата им мнителност, високомерие или завист не ме вълнува какво смятат Wink ...

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 10:40 от summmertime

# 116
  • София
НЕма друга истина освен ЧУ, така значи! Откъде да се светна, че било само въпрос на позволяване! НевероВатно! Бай дъ уей, етикетите в случая ги слагаш ти и на себбе си. В желанието да си сложиш етикетче "мога да си го позволя" не ставаш по-напредничава, освен ако ценността не е "мога да си го позволя, а пък виЙ, които не можИтИ - завиждайтИ". После другите били виновни как не оценявали по достойнство потребителите на ЧО!

# 117
Андариел, излишно се палиш, ненужна конфронтация! Мисля, че изобщо не си ме разбрала. Лично аз се състезавам единствено със себе и не чета по етикетите. Wink

Допълвам.... за яснота (заради горния пост).

П.П. Аз винаги съм смятала, че училището ти е основание за гордост, защото образованието за мен е ценност, винаги съм се гордяла със своите училища - от началото, та чак до университета и уверявам ви, те не са били частни, беше друго време. И сега, когато моята дъщеря се радва на своето училище и се гордее с него, не искам някой (особено в бъдеще, малка е още) да я разбере погрешно, че се фука с частното си образование, само защото виреят такива клишета и подозрителност в обществото. Чудя се дали сега достатъчно ясно написах това, което исках да кажа ...

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 10:45 от summmertime

# 118
Що не се върнете назад и да се прочетете. Като ви знам от предни постове, е, едва ли ще Ви хареса.
Някой трябва да спре и е ясно, че това няма да направят предизвикалите го, толкова си могат някои от дамите, така го разбират... Те не са виновни, форум е и всеки се изживява, никой не кара никого да е съгласен. Но жалко за темата, като женския пазар, за мен асоциацията картинно на случващото е лелки, хванати за косите....От по-тъмничките.
Вече не става и за четене, наистина.

# 119
Писах на модератор, надявам се да разчистят темата.

Общи условия

Активация на акаунт