Частни училища - информативна тема 12

• 99 716
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Joy
Щеше да е хубаво да има опция за блокиране на потребители... По пет пъти редактират постовете си и добавят нови бисери Joy   

Темата според мен не става за нищо, най вече поради неадекватната модерация. Тук се пишат обиди, лъжи, лични нападки, заплахи и всякакви неща нямащи нищо общо с темата. Аз участвам в два форума и в другия нещата са различни. Когато потребителя е грубиян и не спазва правилата: няколко пъти го банват за по 3-5 дни и накрая чао. Копирам един пост от модератор в другия форум. Според мен все едно е писан за тази тема. Сами можете да преброите колко Красевци има в тази тема

"Говориш за психология, затова ще спомена отново за Ефектът на Дънинг-Крюгер - неквалифицираните индивиди страдат от илюзорно превъзходство, поради което погрешно оценяват способностите си много по-високо от реалното. Те не могат да разберат това.
Има го и другото - квалифицираните подценяват знанията си и се заблуждават, че останалите са на тяхното ниво. Те не са по-широко скроени, те просто повече се съмняват, защото мислят, защото са по-отворени към знанието и си мислят, че имат адекватен опонент.
Резултатът от този ефект във форума е, че Краси дава мнение по всякакви теми, надприказва хората, които се мъчат да обяснят как стоят нещата и те спират да спорят. Това се вижда и в тази тема! Погледни в началото разговора е доста добронамерен, но без полза - няколко пъти едно и също. Това се е случва постоянно - изгони не един и двама компетентни членове, на които просто им писна. Приказката акъл море - глава шамандура е много добре приложима тук.
Хубавото на тази тема е, че стана въпрос за точна наука, където нещата са ясни. Няма място за увъртане!
Страшното е, че е същото и в другите му теми, където не всички знаем за какво точно става въпрос и как са били реално нещата! Как може изобщо да му се има някаква вяра в думите тогава? Колко струват те?
В резултат на това във форума остана само той и неговите върли опоненти, които са на неговото ниво! Не могат едно обвинение да представят последователно - какво се е случило, доказателства и какво очакват да се случи. Вече три такива безмислени теми. Това хаби форумната енергия. Само една тема стигна до развръзка след много модераторска намеса - за Самсонас кутиите.
Станахме сеирджийница - това не е Субару форум - няма я дискусията! Затова тук не виреят компетентните хора!
Същият стил на водене на спор го изгони и от Перформанс форума, и от Тойота форума. Дойде и нашия ред да се очистим от тази зараза в последните месеци и да погледнем напред. Краси е баннат и не е добре дошъл тук."

Няколко пъти съм призовавал за ред и правила в темата (а пък Мецан решил че искам да съм директор Simple Smile ), защото виждам как може един форум да е много полезен на потребители си. За съжаление(според мен) тук модерацията не е на ниво. Според мен някой хора са дошли да си избиват комплексите тук. Другия проблем е че всички са анонимни и могат да си правят каквото си искат. Това че е форум, не значи че човек не може да застане с името си (както направих аз) и да говори откровенно. Сигурен съм, че ако си сложат истинските имена, една част от пишещите тук ще ги е срам да се покажат пред хора.

Поздрави, дано някой модератор го прочете и вземе мерки

# 121
  • София
Писах на модератор, надявам се да разчистят темата.
Аз още вчера писах, но няма реакция  Confused

# 122
Извинявам се, не е по темата. Все пак да се спрат с интрижките, не знам дали да си вярвам и чия работа е на зле. Трите ми заблудени съобщения. Надявам се модератор да се намеси.
Скрит текст:
(Без заглавие)
« Изпратено до: Bliss : сб, 19 сеп 2015, 11:13 »
Цитирай  Отговор  Изтрий това съобщение 
Много е дразнещо:((( все едни и същи са, наистина. Danybon, преди време писах за ЧДГ Слънчогледи, след оглед от моя страна, че дворът е малък... Леле като скочи, Леле катомпочнаха едни иронии. Човек не смее дума да обели. Това прави много лоша реклама на съответните заведения.
PRIMADONNA Girl
Редовен потребител

Профил  Ел. поща  Лично Съобщение (Offline)
Re: (Без заглавие)
« Изпратено до: Bliss : сб, 19 сеп 2015, 10:54 »
Onna...
PRIMADONNA Girl
Редовен потребител

Профил  Ел. поща  Лично Съобщение (Offline)
(Без заглавие)
« Изпратено до: Bliss : сб, 19 сеп 2015, 09:47 »
Здравей!
Следя темата на ЧУ, защото скоро и на мен ще ми предстои този труден избор. Прочетох последния ти пост в темата. Искам да ти кажа, че абсолютно същото е и в темата за частните градини. Моето дете беше в една градина с много изявена потребителка, която и ти имаш впредвид в поста си, мисля. Та реакцията при моите негативни коментари за въпросната градина, беше същата. След всеки негативен пост има включване с опровержения как казаното е невярно. Интересното е че веднага се докладва на ръководството, че чак се и включват:))))  та мненията на тази потребителка за мен нищо не значат. Исках просто да ти споделя, не искам публично, за да не стават пак разправии:)))

# 123
Значи преди да са затрили, просто не мога да не отбележа, че от постнатите съобщение се вижда много добре кой какъв е.
Блис не си позволи да поства лична кореспонденция, още по-малко пък такава, в която да е замесено име на потребителка, която няма нищо общо и не пише отдавна във форума.

Не е вярно изобщо, че Данибон е скочила и са се започнали едни иронии, аз помня много добре онзи пост, който е цитиран във скрития текст; Данибон просто писа, че не намира двата двора на Слънчогледи за малки и че за нея са ОК и това беше. На нищо не прилича да се замесва нейното име в тема, по която тя изобщо не е вземала отношение и при положение, че не пише тук.
Онна пък какво общо също има, че и нейният ник е цитиран - аз освен полезни и наистина информативни постове от Онна нищо друго не съм срещал, тя винаги пише по същество и никога не обижда и не напада никого.

Пък ако някой си е записал детето в градина заради мнението на известни потребителки, не са му виновни известните потребителки, ако изборът не е бил добър за него. Да си е преценявал той сам и лично.
И на мен изборът на първата ми частна градина беше под влияние мненията на известна потребителка, но тя просто най-добронамерено и подробно ми сподели нейния личен опит и нейното мнение, за което само мога да съм й благодарен. За нас не се оказа подходящ избор, преместих детето и толкова, но тя няма никаква вина - за нея градината е била добър избор и тя е споделила нейния опит. Хората не сме еднакви.

# 124
Аз затова не исках да поствам съобщенията, защото нямат нищо общо и откровени глупости се пишат от твоята дружка. Все пак нейните мнения не присъстват. Поствам само написаното от мен, нали било недостойно да не си постна съобщенията.
 А не ме карай да задълбавам и да вадя онова мнение за Слънчогледи, където ми се обясняваше, че имам голям апартамент и не знам си какво още...
Детска градина не съм избирала по мнения, а след оглед. Случиха се доста неприятни ситуации, които бяха подложени под съмнение.

# 125
Здравейте, следя отдавна темите и искам да помоля за повече актуална информация за ЕСПА, СС?
Привет!
Синът на моя близка приятелка премина през двете училища - съвсем целенасочено. От 1 до 4 клас беше в ЕСПА - със завършването на 4 клас, вече беше взел няколко сертификата за владеене на Английски. В 4 клас кандидатства в СС и в момента е в 5 клас там.
Доводите на моята приятелка - има близка в министерството, която има пълен достъп по резултати на децата както от външни оценявания, така и от текущи за всяко училище на територията на София. Същата би подредила ЕСПА и ВЕДА, като най-добрите училища до 4 клас, а Света София страхотно за периода 4- 7 клас. Всичко това на базата на резултатаи от децата.
Приятелката и синът и са доволни и от образованието и от всичко гравитиращо - храна, спорт, транспорт, т.н.
Бих искала ясно и категорично да заявя, че това е мнение на една моя позната, не заставам зад него или не го отричам. Чисто информативно споделям това. Simple Smile
 Peace Peace Peace

Бих искала аз да ви попитам за мнения относо 2 училища, които не бях чувала, но ми направиха впечатление на първа страничка - ЧСОУ"П.Р.Славейков" и Частна Профилирана Гимназия "Пейо Яворов".

Блаодаря предварително за отделеното време!

# 126
със завършването на 4 клас, вече беше взел няколко сертификата за владеене на Английски.

Яко Simple Smile
Че и няколко видиш ли на 11 години.
Изключително интересно ми е къде ще продължи да учи детето след 7-ми клас..
Аз залагам гениалната мама и връзката в министерството да изберат да пратят хлапето в АК да вземе още няколко сертификата по ен Simple Smile

# 127
  • София
Връзката в министерството не гарантира място в АК. Видях как НЕ влезе такова детенце на живо. Чак ми дожаля за майката.

Моя номер 3 се яви във втори клас за някакъв Кеймбридж сертификат, после реших, че няма смисъл да се ръся всяка година по сто и кусур лева за нещо, което с един ТОЕФЛ ще докаже. Иначе в часовете по английски правят непрекъснато пробни тестове за тези сертификати и моя младеж все излиза с най-висок резултат в класа (втори в училището). Не ходи на никакви допълнителни подготовки по английски, само пътува с нас (когато е във ваканция), знанията му са само от подготовката в ЧУ и онлайн игрите.

# 128

Изключително интересно ми е къде ще продължи да учи детето след 7-ми клас..

Всъщност нещо коренно различно им се върти в главата. Хората са различни. Идеите за "успешни" деца -  също  Peace

А относно връзките - близкото отношение на мои семейни приятели със собствениците на СС  не бе достатъчно, за да "вкарат" второто си дете там, въпреки че батко му е 4 клас на същото място. Вярвам, че все още има места в София - такива чието образование не е евтино, но които държът на нивото си и не биха позволили то да се понижи, предвид дечица, не издържали входни изпити, но с родители с финансова възможност.
Отново да отбележа - изказвам мнение от наблюдения и впечатления, нямам лично такова и не ангажирам никой с моите коментари.
 Peace

# 129
  • Sofia
Включвам се в дискусията с малко инфо за СС, но не от първа ръка, а от колеги на ММ. Две дечица познавам, които в момента са 6 клас във въпросното училище и съм възхитена от тях. Не от знанията им, защото това няма как да го разбера, а от държанието им, от общата култура, от възпитанието им. Страхотни деца са. Само бих могла да се гордея ако моите деца са такива на 12 г. Знам, че това не се дължи само на училището, но съм убедена, че и то оказва влияние. Самите родители също споделят това мое мнение. Между другото и двете деца са били приети след 4 клас в СМГ, но родителите им са се отказали от там, защото смятат, че СС е по-добро училище откъм среда и дисциплина.

# 130
Пффф, а пък аз познавам лично хора, чието дете дори не е било сред резервите в СС преди време и наесен с песен беше 1 клас там. И това не е ЕЖК, а информация от самите родители.
СС без никакъв спор е прекрасно училище, което Слава Богу успява да поддържа отлично средно ниво на всеки випуск по трите основни предмети. Не случайно всяка година е в първите редици на класациите. Но това изобщо не означава, че няма безпринципни практики и при тях. Както се видя и в Питагор също. Което също се очертава като много добро училище. А едно-две деца на випуск приети по този начин не биха смъкнали кой знае нивото. А и може да се окаже, че децата са си съвсем читави и успяват да са на нивото на училището.
Моето мнение, е че навсякъде ги има тези неща, но някъде се пробват да се правят на света вода ненапита и принципни. Което вече става смешно, както когато излязат такива факти като последните с Тенчева.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 16:04 от Анонимен

# 131
СС без никакъв спор е прекрасно училище, което слаба Богу успява да поддържа отлично средно ниво на всеки випуск по трите основни предмети. Не случайно всяка година е в първите редици на класациите.

Значи образованието там е сведено до езиков курс и подготовка за НВО. В предните страници се чудите защо хора с възможности избягват ЧУ. Ето го отговорът. Лошото е, че скоро и ДУ ще станат такива и тогава наистина няма да има къде да се учи. Силно стесненото образование до седми клас съвсем скоро ще съсипе и гимназиите. Не ми харесва тази тенденция, и това е.

# 132
Значи образованието там е сведено до езиков курс и подготовка за НВО. В предните страници се чудите защо хора с възможности избягват ЧУ. Ето го отговорът. Лошото е, че скоро и ДУ ще станат такива и тогава наистина няма да има къде да се учи. Силно стесненото образование до седми клас съвсем скоро ще съсипе и гимназиите. Не ми харесва тази тенденция, и това е.

Ама че нелепици.

# 133
  • София
Химикал, без всякакво извинение, пишеш откровени глупости. Не знам от къде черпиш информация, че в частните училище не се учат Човек и природа и Човек и общество или по-късно химия, физика, биология, география, история, но някой явно те е подвел. Учат се с хорариум като минимум равен на този и в държавните училища, а често и по-голям

# 134
Химикал, без всякакво извинение, пишеш откровени глупости. Не знам от къде черпиш информация, че в частните училище не се учат Човек и природа и Човек и общество или по-късно химия, физика, биология, география, история, но някой явно те е подвел. Учат се с хорариум като минимум равен на този и в държавните училища, а често и по-голям
Не споря по това. Имах друго предвид.

Общи условия

Активация на акаунт