Частни училища - информативна тема 12

• 99 915
  • 728
  •   1
Отговори
# 450
Всъщност само коментирах. Толкова си обсебена от драмата ви със СС, че виждаш постоянно някакъв лош умисъл против ПБ ooooh!

Да, ако не се ползва транспорт, таксата на новите деца  излиза по-висока с 50 евро за първи клас от ПБ (ако се плати максималната сума за униформи 4200+250) и май доста по-висока от тази на Питагор. Там няма указана сума за униформи на първа страница.

# 451
Зададе въпрос, а не коментираше.  Peace А иначе умисъл има, но не и обсебване. Просто държа фактите да се цитират точно. И при условие, че точно този въпрос е обсъждан и дъвкан безброй пъти, е някак странно пак да го задаваш в негативен контекст.  Wink

От къде я взе тази максимална сума? Никой не е длъжен да харчи толкова. На практика задължителни елементи са само сакото, ризата, фишуто и полата-панталон(за момичета). Които по спомени бяха около 100-150 лв. Отделно по една блуза и анцуг с емблема и комплекта е готов. Това прави не повече от 200 лева, а не евро.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 14:47 от Анонимен

# 452
  • София
Скрит текст:
Зададе въпрос, а не коментираше.  Peace А иначе умисъл има, но не и обсебване. Просто държа фактите да се цитират точно. И при условие, че точно този въпрос е обсъждан и дъвкан безброй пъти, е някак странно пак да го задаваш в негативен контекст.  Wink
От къде я взе тази максимална сума? Никой не е длъжен да харчи толкова. На практика задължителни елементи са само сакото, ризата, фишуто и полата-панталон(за момичета). Които по спомени бяха около 100-150 лв. Отделно по една блуза и анцуг с емблема и комплекта е готов. Това прави не повече от 200 лева, а не евро.
Сумата за униформи за "Петър Берон" записана на първа страница е 200-500 лв. В началото на миналата (или по-миналата) тема стана въпрос за това и ти ми каза да запиша тези цифри, толкова излизало.

# 453
Скрит текст:
Зададе въпрос, а не коментираше.  Peace А иначе умисъл има, но не и обсебване. Просто държа фактите да се цитират точно. И при условие, че точно този въпрос е обсъждан и дъвкан безброй пъти, е някак странно пак да го задаваш в негативен контекст.  Wink
Сумата за униформи за "Петър Берон" записана на първа страница е 200-500 лв. В началото на миналата (или по-миналата) тема стана въпрос за това и ти ми каза да запиша тези цифри, толкова излизало.

Да, НО в никакъв случай тя не е задължителна(това също ти го написах тогава, но очевидно не си го взела предвид). Т.е. както написах и в предишния ми коментар е некоректно да се смята по този начин. Съвсем отделно от това, смятам, че е некоректно да се включва към таксата, защото и вашите деца предполагам, че не ходят чисто голи на училище, нали?  Wink Нашият разход за дрехи, както написах по-горе падна 3-пъти благодарение именно на униформата. Така, че може би е по-коректно да видим каква част сме спестили благодарение на нея.  Mr. Green Wink

500 лв. е целия комплект, който в никакъв случай никой не те задължава да го закупиш. Отделно от това, се позволява замяната на панталони и блузи с такива в аналогични цветове от други магазини (заради качеството).

# 454
  • София
Стига вече с това нашите и вашите. Наистина отдавна вече се минаха всякакви граници  Tired
При всяко споменаване на "Петър Берон" да се носи вода от 100 кладенеца за да се обясни колко са по-зле/или най-малкото същите нещата в "Света София" и "Питагор", няма нужда. Всички знаем, че е така.

# 455
Стига вече с това нашите и вашите. Наистина отдавна вече се минаха всякакви граници  Tired
При всяко споменаване на "Петър Берон" да се носи вода от 100 кладенеца за да се обясни колко са по-зле/или най-малкото същите нещата в "Света София" и "Питагор", няма нужда. Всички знаем, че е така.

Това е твоя трактовка на дискусията. Нещо по същество на горния ми коментар да кажеш? Или като няма доводи по темата, пак минаваме към нападаките за обсебване. Фактите са важни.  Peace
Точно в момента изобщо не нападам нито СС, нито Питагор. Просто дискутирахме практиките по отношение на таксата за транспорт и майка на дете в СС се почувства засегната и реши да задава уж невинен провокативен въпрос. Защо не отправи към нея преди малко аналогична забележка?!?!?!  Outta Joint

Още по смешна е забележката ти в контекста на факта, че по нагоре дадох положителен пример с Питагор и го сравних с некоректната практика на СС по отношение на таксите за транспорт.

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 15:14 от Анонимен

# 456
Въпрос: има ли ЧУ, което да предлага стипендии? Знам само за Питагор/ПЧМГ и ААУ (но след 7 клас).

# 457
  • София
Не, нямам какво да кажа. Права си. Несправедливо те нападам и си посипвам главата с пепел.

# 458
  • София
Въпрос: има ли ЧУ, което да предлага стипендии? Знам само за Питагор/ПЧМГ и ААУ (но след 7 клас).
"Евростандарт" мисля също имат, както и "Дружба". И без да съм на 100% сигурна, сякаш ЕСПА имаха някаква подобна опция, но трябва да проверя

Да, ЕСПА също имат http://espa-bg.com/cont.php?page=scholarchips

# 459
Един въпрос малко встрани от последно коментираното- по какви учебни системи по английски учат децата ви в училище и доволни ли сте от тях?
 В нашето училище ползват Family&Friends starter за подготвителен клас, но там сякаш се набляга повече на изучаване на буквите, отколкото на заучаване и използване на изрази (под формата на мини диалози), а според мен на тази възраст е по-важно да се опитват да общуват, отколкото само да пишат букви.
Вие какво смятате?
Може би това е само подготовка за следващия етап и в 1 клас нещата ще са различни, но на този етап ....

# 460
Един въпрос малко встрани от последно коментираното- по какви учебни системи по английски учат децата ви в училище и доволни ли сте от тях?

2 клас - Kid's Box 3 и 4, плюс граматики, които не мога да видя в момента, понеже са в училище. Но имат и доста преснети материали. Доволна съм от английския, дори се учудвам какви теми учат - защитени животни, полярни експедиции. Правят и проекти (с наша помощ).

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 15:54 от Анонимен

# 461
Lucy, благодаря за отговора. Това, че правят проекти е страхотно. Винаги съм смятал, че по този начин се учи най-пълноценно.

# 462
според мен на тази възраст е по-важно да се опитват да общуват, отколкото само да пишат букви.
Вие какво смятате?

На същото мнение съм.

# 463
Е недейте така; нека да уважаваме труда на другите; вие представяте ли си колко отделено време и труд е да се оформи първата страница на темата така, както Онна го е направила. Аз например не бих могъл. Това е много трудно и времеемко. Разбираемо е, че няма как един човек да знае всичко за всички училища и тя допълва/коригира тази информация според това, което й казват потребители с личен опит от тези училища.

Трябва да й благодарим за огромния труд по оформянето и поддържането на тези теми и да имаме предвид, че тя пише винаги информативно, без нападки и спам се чувствам длъжен да кажа да си спестим злъчни забележки поне към нея.

-----------

Силвияна, не знам за какъв тест във ФЛ говориш и за каква възраст, ние като ходихме миналата година на отворените врати, можехме да запишем детето директно без никакъв тест и без да сме франкофони и без да сме свързани по никакъв начин с Франция. Много се чудих дали да не го запиша и ако зависеше само от мене, сигурно щях. То нямаше още 3 годинки обаче де; възможно е в по-горна възраст вече да искат тест, но щом дъщеря ти е двуезична, изобщо няма от какво да се притесняваш.

# 464
На който не иска да ползва транспорт в СС се приспадат точно 500 евро от сумата. Но това ми казаха преди да обявят увеличението си. Не знам има ли отношение към транспорта повишаването на цената.

Общи условия

Активация на акаунт