Частни училища - информативна тема 12

• 99 868
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
  • София - Рим и обратно
Да бе, то ако даване на 18К е гаранция за здрав разсъдък Mr. Green. Силвияна, а твоите интерпретации защо представяш като факти? Елементарното свързване на две и две говори, че щом информацията им се променя така мистеризоно, има нещо гнило. Напълно съм съгласна с Блис - никой няма да напише на сайта си, че промива мозъци на деца. Да не говорим, че е достатъчно и двама шантави родители да има, които успешно да повлияят останалите "непросветени" и ето ти - родители на деца от цяло едно училище, даващи възторжено 18 К за образованието на децата си, убедени, че правят най-доброто за тях.

# 571
sylviana защо спориш с Блис, просто ти се чудя newsm78
чакам да стане време да взема детето от едно парти  Laughing

Разбрах те Joy

# 572
  • Sofia
Имам познати с деца там (католици) и не няма "промиване на мозъци". Не се проповядва или нещо от сорта. Дъщеря ми ходи на лятно училище там и единственото религиозно което донесе в нас е че ги бяха научили да казват една малка молитва преди ядене. Аз лично не виждам нищо лошо в това.

# 573
Ей, не мога да ви разбера, честно newsm78
Някой ви светва една червена лампичка, не осъжда никого, само ви привлича вниманието към потенциален проблем. И вие вместо да сте благодарни, че са ви обърнали внимание и сега можете лично да проверите как стоят нещата, се опитвате да игнорирате тази лампичка и даже да я загасите ако може, къде е логиката #Crazy А и нападате човека, все едно ви е изял закуската Shocked

Цитат
единственото религиозно което донесе в нас е че ги бяха научили да казват една малка молитва преди ядене. Аз лично не виждам нищо лошо в това.

Аз пък виждам. Първо ще е малка молитва преди ядене. После ще е още една преди лягане. След това ще са разни ритуали и т.н. Това аз го наричам "Метода на минималните нараствания" - все едно се изкачваш по стълба. Всяко стъпало е ниско и на практика това, че си го изкачила, не променя нищо. Но като изкачиш 100 такива пренебрежимо ниски стъпала откриваш, че си се оказала доста по-високо от първоначалното положение. Друг вариант на този метод е варенето на жива жаба. Замислете се.

# 574
Кафе, аз интерпретации за това училище не съм правила. назовах собственикът и споделих какво знам от човек от персонала на училището и от хора с деца там.
ходила съм и на посещение в училището, но не съм споделяла впечатления тук. ако го бях направила, определено в тях щеше да има силно интерпретативен елемент.
детето ми не е записано там, не съм член на персонала, та нямам и преки лични пристрастия.

# 575
Абе какво й обяснявате. Много ги обичам такива като силвиана. Ти му казваш, че 2 и 2 прави 4, то те пита откъде си сигурен и как разбра. То затова цялата ни държава е на това дередже и затова всички бандити са на свобода, той носел взрив, ама отивал за риба. Ти как разбра и как си сигурен, че с този взрив е щял да прави някакъв золум. Ми човек на нашите години има известен жизнен опит, виждал е евангелисти и секти и няма нужда дори да има конкретни факти, за да знае, че евангелисти да преподават на децата му е силно притеснително. Егати като кажат - това във форума често се случва - ти откъде си сигурен и как разбра. Не конкретно за сегашния спор, а по принцип за всичко така казват. Ами умен съм бил, разбрал съм Joy мога да мисля просто.

# 576
Тамън щях да напиша същото като Черна станция!

# 577
  • София
Бояна, собственикът определя политиката на училището.  Peace
моля не третирай като факти собствените си интерпретации на прочетени факти. доколкото разбрах, нямаш лични наблюдения и опит от “първа ръка“ с училището.
Казах, че не твърдя, че проповядват на българчетата, защото не съм личен свидетел. Иначе и на Марс не съм била, което не ми пречи да знам достатъчно и да мога да науча още при нужда. Та фактите са, че това е евангелистко училище, основано от проповедник и пастор, заедно със съпругата му. Преподавателите са евангелисти, идеята е такава и никой никога не го е крил.

А Маркан са им построили новата сграда, но не са собственик на училището, което е американско все още. В сайта им са описани като едни от организациите и фирмите, с които работят. Но собствеността няма значение, важно е финансирането, ако ще говорим за това кой определя политиката на каквото и да е. Същото е и с личния състав, който е от евангелисти и евангелистки проповедници. Като пак казвам, не твърдя, че пасторите проповядват и в бг частта на училището, може само да преподават.  Grinning Peace

Bliss, очевидно е, че някои не знаят, затова и така се ядосват. Не съм искала това, просто ми струваше редно да го кажа, както и онова, което знам за испанското училище. Че и референции дадох, за да може, който иска да си провери.

# 578
  • София
Понеже ми стана интересно каква точно е ситуацията с по-долу дискутираното училище се  обадих на моята позната, която вече 2 години се интересува от училището, децата и го посещават през лятото.
В момента едното и дете е там и това предполага, че има "вътрешна информация".

Собствениците са сменени и нямат нищо общо със старите, освен че са строили сградата. Има преподаватели, които са от години в училището (основно нейтив), но голяма част са нови, защото е имало много напуснали след смяната на собствеността.

Питах и за пасторите - причините да запазят тази информация са основно две. Първо, искат да ползват акредитациите, които са получени, основно от американски институции. А втората (за мен лично шокираща) - за да се запази "имиджа" на училището, основно сред дипломати от арабския свят, чиито деца се обучавали там.

Леле - 10 нови отговора Simple Smile

# 579
Бояна, собствеността на дружеството, на което е издаден лиценз за училище, е сменена в края на 2015 г., от тогава е собственост на маркан. има го в публичните регистри, който иска, може да провери.  Peace

малееее, Мецане, добре, че не си съдия, това полицейщината на дс ще бледнее пред твоите присъди Laughing

# 580
Да бе, то ако даване на 18К е гаранция за здрав разсъдък Mr. Green. Силвияна, а твоите интерпретации защо представяш като факти? Елементарното свързване на две и две говори, че щом информацията им се променя така мистеризоно, има нещо гнило. Напълно съм съгласна с Блис - никой няма да напише на сайта си, че промива мозъци на деца. Да не говорим, че е достатъчно и двама шантави родители да има, които успешно да повлияят останалите "непросветени" и ето ти - родители на деца от цяло едно училище, даващи възторжено 18 К за образованието на децата си, убедени, че правят най-доброто за тях.

Ето и това е едно мнение, което напълно подкрепям и на всеки разумен човек тези неща са му ясни, без да има нужда да се "доказва" каквото и да било. Изцяло съм съгласен с Кафето.

Черна станция много добре го е обяснила със стълбата.

малееее, Мецане, добре, че не си съдия, това полицейщината на дс ще бледнее пред твоите присъди Laughing

И нямаше да има престъпност:) Това е малко по-различна материя, но аз до много голяма степен съм съгласен с Б. Борисов и особено с лафа му "ние ги хващаме, те ги пускат", защото е точно така и това го виждат и мнозинството от гражданите.

Друг вариант на този метод е варенето на жива жаба. Замислете се.
Моля те, обясни го и този метод, много ми е интересно. Това със стълбата го знам, но това за живата жаба не го знам.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 14:52 от Татко Мецан

# 581
Ще се отклоня от темата и за последен път ще ти обърна внимание Хоуп за да ти кажа, че си изключително жалка и вманиачена по това да ме нападаш и плюеш изключително невъзпитано във всяка една тема в която ме забележиш. Без повод и без да съм те предизвикала. Отиди на лекар.

А от мненията на всички писали след мен е видно, че позицията ми е споделена от доста хора.
Това, че собствеността е сменена наскоро, не променя историята на училището и свързаността му до 2015 г. с протестантите. За която тук се опитаха да отрекат.

Много точно казано и от Кафето и от Черна станция.
За мен факта, че са учили детето ми на религиозни обичаи без мое разрешение и знание би било огромен проблем.

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 15:05 от Анонимен

# 582
  • София
Бояна, собствеността на дружеството, на което е издаден лиценз за училище, е сменена в края на 2015 г., от тогава е собственост на маркан. има го в публичните регистри, който иска, може да провери.  Peace

Българската част е отделна от американската, както вече казах. Затова и имат лиценз изобщо. Американската част няма лиценз от МОН. Това също не значи нищо, другите чужди училища също нямат лиценз, защото и не им трябва, не всеки държи на българска диплома.
Останалото, понеже държиш на първата ръка като по-сериозен източник от общоизвестните и публикувани официално факти ти е пояснила като подробностиrosita_ta.  Peace

И благодаря на Кафето и Мецан, нали темата за обмен на информация, не казвам нищо, което да е непременно лошо. Зависи от гледната точка, не на всекиго пречи религиозния уклон или история на едно училище. Много български емигранти дават децата си в училища към различни църкви в Германия или католически училища във Франция и Испания. Тук единственото, което виждам аз като проблем е, че не се знае, не се обявява официално. А дали е заради някои клиенти или е, защото по закон у нас училищата са светски и е забранено да бъдат религиозни, кой знае.

# 583
  • София
Съвсем леко встрани от темата е, защото не е училище, а детска градина, ученическа занималня, лятно училище и ателиета, но искам да ви кажа, че и "Дворецът на щастливите хора" също е на евангелистки пастори. Гледам, че на сайтът им това не е обявено, да няма изненадани после.  Peace

# 584
Има и едно училище в Панчарево на дъновисти, но ми избяга името. Но те поне не се крият. Има го на сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт