Частни училища - информативна тема 12

• 99 868
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Има и едно училище в Панчарево на дъновисти, но ми избяга името. Но те поне не се крият. Има го на сайта им.
"Изгрев", те поне официално са се обявили, че са такива.

# 586
  • София - Рим и обратно
Има и едно училище в Панчарево на дъновисти, но ми избяга името. Но те поне не се крият. Има го на сайта им.
То е "Изгрев", да. И там си е за сектанти (Бялото братство си е секта, няма какво да се лъжем).
Във Валфдорфското също има доста религиозни залитания, според мен (еко-био-веганство и т.н.). Виждала съм как нормални хора изтрещяват на тия теми там, от лични наблюдения.

# 587
  • София
Съвсем леко встрани от темата е, защото не е училище, а детска градина, ученическа занималня, лятно училище и ателиета, но искам да ви кажа, че и "Дворецът на щастливите хора" също е на евангелистки пастори. Гледам, че на сайтът им това не е обявено, да няма изненадани после.  Peace

Е това, вече ме изненада  #Crazy . Малкото дете на мои много добри приятели ходи там на танци и на пиано. Изключително са доволни, на малката също много и харесва и се запали по пияното.
Ако не се намираше безкрайно далеч от нас и аз щях да запиша малката там.

# 588
  • София
Ново поколение също са "християнско" училище към сектата Ново поколение. Валдорфското училище си е на антропософите, това е ясно на всички.
Пак казвам, това за едни рекламно, за други негативно, за трети безразлично, но не е лошо да се знае чисто принципно.

# 589
Съвсем леко встрани от темата е, защото не е училище, а детска градина, ученическа занималня, лятно училище и ателиета, но искам да ви кажа, че и "Дворецът на щастливите хора" също е на евангелистки пастори. Гледам, че на сайтът им това не е обявено, да няма изненадани после.  Peace

Лелееееееее верно ли?! Слава Богу, нищо общо нямам с тях, но преди години ги бях разглеждал като вариант. Добре, че каза (е, нямаше да е лошо да беше и по-рано, но по-добре късно, отколкото никога )

# 590
  • София
И аз се втрещих за "Дворецът на щастливите хора"... По едно време мислех да записвам детето там на рисуване... Само как подмолно влизат в БГ тия секти!  ooooh!

# 591
  • София - Рим и обратно
Съвсем леко встрани от темата е, защото не е училище, а детска градина, ученическа занималня, лятно училище и ателиета, но искам да ви кажа, че и "Дворецът на щастливите хора" също е на евангелистки пастори. Гледам, че на сайтът им това не е обявено, да няма изненадани после.  Peace
Абе щом видях Мария Папазова там да цъфти, като скролнах на сайта - достатъчно ми беше Mr. Green.

# 592

Лелееееееее верно ли?! Слава Богу, нищо общо нямам с тях, но преди години ги бях разглеждал като вариант. Добре, че каза (е, нямаше да е лошо да беше и по-рано, но по-добре късно, отколкото никога )

Това не е ли до вашата ДГ?

# 593
  • София - Рим и обратно
Валдорфското училище си е на антропософите, това е ясно на всички.

Боже, срамота, за първи път чувам. Какви са тези сега?! Имало и антропософско общество в България Crazy.

# 594
  • София
Абе щом видях Мария Папазова там да цъфти, като скролнах на сайта - достатъчно ми беше Mr. Green.

Извини ме, но коя е тази особа ?

# 595
  • София
У нас по начало е хубаво всяко нещо, особено свързано с деца, да се проверява максимално, пък то и после няма гаранции, но все пак.
В тази връзка се оказа, че много хора не са наясно, че френското училище във Варна не е като лицея в София. Те имат френски лиценз само за първите години, а след това децата са един вид на дистанционно/домашно обучение. Имат учители, но реално е по такава линия. Във Франция домашното обучение не е забранено и си има специална процедура за такова обучение, има организация, която го наблюдава и дава инструкции. И точно тя води горните класове на училището във Варна. В началните пък, макар да са по обикновената образователна линия, преподават само пенсионирани учители. Случва се хора от там да се местят във София като разберат, за да продължат децата им училище. Иначе от френската система в българско училище местенето не е невъзможно, но е трудно, губи се поне година. Казвам го, защото и те си писали гръмко на сайта, че са членове на AEFE и са акредитирани от тях, но това е вярно само частично, само за началните класове, а за колежа, т.е. след 5-ти клас не важи. Може в бъдеще да го организират, но засега ако децата искат ниво ги местят. 

# 596
И аз чак сега разбирам това за Двореца на децата. Наше съседче ходеше там 2 години, но сега ще е 1 клас и не знам къде са го записали. Но от Двореца са доволни.

Не харесвам натрапването на религия, особено пък на деца и то така скришом. Ако всичко е написано и обяснено предварително, ОК, някои хора може нарочно да предпочитат такъв профил...  Rolling Eyes Но съм убедена, че винаги се получава опасно залитане с тези неща.

Сега, като се замисля, човек трябва да направи голямо и задълбочено разследване с училища и учители, за да може спокойно да праща детето си на обучение.  #Crazy
И с тези данни сега съм в начална позиция - квартално ДУ, НУКК или останалите малко свестни ЧУ ?!?!

Моля за препоръки за добро начално училище с англо-испански профил /не държа и двата езика да се почнат от 1 клас, но вторият да е поне от 4-5 клас/  Hug

# 597
  • София

Не си ме питал, Мецане, иначе щях да ти го кажа. И в темата за градините не си го споменавал иначе щях да го отбележа, просто да си знаеш.

На наши близки детето беше при тях на занималня първи и втори клас, бяха много доволни от отношението и обученето. Все пак се оказа, че лека-полека се промъкват някакви евангелистки елементи в светогледа му, което за моите близки беше притеснително тъй като те са вярващи православни християни, от тези които посещават църква не само на Великден и на още 2-3 големи празника.  Peace

# 598
  • в страната на чудесата
Сайтът на щастливите хора, т.нар дворец, е променен. Миналата година имаше информация, че се издържа от една евангелистка църква. Май са се по разрастнали и не им е изгодно да споделят.
 Преди една година можеше да се намери инфо и на сайта на АЕА, даже имам някакви спомени, че има и други училища в света на същата църква. Не мисля, че е чак толкова сложно да се усети човек като се поогледа... Даже няма нужда да ходи. Но повечето родители са заети да питат за храната, транспорта и допълнителните ателиета - дали е стъклопис или е балет...  Peace

# 599
Ей, не мога да ви разбера, честно newsm78
Някой ви светва една червена лампичка, не осъжда никого, само ви привлича вниманието към потенциален проблем. И вие вместо да сте благодарни, че са ви обърнали внимание и сега можете лично да проверите как стоят нещата, се опитвате да игнорирате тази лампичка и даже да я загасите ако може, къде е логиката #Crazy А и нападате човека, все едно ви е изял закуската Shocked

Много е права Черна станция в горенаписаното. Аз смятам, че потенциално търсещите трябва да благодарят на Бояна за светнатите лампички, вместо (Силвиана!) да й обясняваме каква е собствеността в ААА към днешна дата. (От прочетеното лично аз си правя извод, че Бояна е доста добре запозната с нещата и това, което тя пише тук.) Виждам, че някои от вас по инерция си нападат и Блис Simple Smile за изразеното мнение, което пък е, съгласете се,  доста ....трезво-неутрално, Хоуп! И с Кафе съм съгласна. Да, притеснително е, че някои факти (ФАКТИ!) се прикриват. Пък който каквото си иска, нали. Училището действително е основано от пастори и случайно или не, всички преподаватели са свързани по някакъв начин по религиозна линия с тях. Бяха. Миналата година, когато четохме за него. Това, че сега тази информация, казвате, е заличена, за мен е още по-притеснително! 
Ще ви кажа и още нещо - моя лична интерпретация Wink - много родители, които търсят нещо "чуждестранно" в училището на детето си, дали като гаранция за качество, дали защото звучи по-престижно и елитно, или просто поради други някакви съображения, избират Академията като по-евтин заместител на ААУ. И са склонни да "пропуснат" някои ФАКТИ.  И същите тези родители сега най-вероятно са най-недоволните от смяната на собствеността - парадоксално, но логично. (В смисъл, язък, развалиха хубавото "английско" училище с "български" работи!)
И ще ви кажа, понеже съм общувала с дете, което учи там, че веднъж ни в клин, ни в ръкав, спомена нещо с религиозен характер. Детайли не помня, но добре помня вътрешната си реакция... Далеч съм от мисълта, че там протича системно промиване на мозъци като в някой хорър, обаче не е лошо човек да знае къде си записва детето и какво иска да постигне с това.

П.П. Между другото, "Изгрев" на дъновистите е далеч по-безобидно училище, то по-скоро би било проблем за децата, които не знам как ще се адаптират и вписват по-нататък в овълченото ни общество. Това са хора кротки, които говорят за хармония, любов и музика... Въпросът е дали няма да възпита потенциални аутсайдери. А може и да са щастливи хора с нулев стрес, пък ние да сме в грешка, хаха, знае ли човек Wink

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 01:57 от summmertime

Общи условия

Активация на акаунт