Принцът и Пепеляшка: Обичат ли се различните?

• 25 597
  • 159
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile

Циклейки броени минути преди поредния празничен уикенд в офиса, не ми дойде друго наум, освен да пусна една тема. Не намерих подобна тема във форума, но се моля да ме извините, ако все пак има такава и не съм я видяла. С мои приятелки водим спор относно следното:

Възможно ли е да има успешна връка между мъж и жена от различни социални среди - например много по-богат мъж и обикновено момиче, или обратното. Или хората предпочитат да избират равни по материални възможности и перспективи хора. Има ли възможност жена, която не е gold digger, а е с професия, образование и акъл в главата, да има успешна връзка, а защо не и брак, с мъж, който е богат наследник или просто много заможен?
Аз съм на мнение, че е много трудно да поддържаш отношения с човек, който не е от твоята каста.  Rolling Eyes

Вие познавате ли Принцове, които имат до себе си обикновени момичета, или Принцеси с обикновени момчета до тях?   newsm78

За да не стават недоразумения: и аз, и приятелките ми си изкарваме сами парите и сме независими в това отношение. Просто разсъждавахме над темата- идва ни нещо наум и го разнищваме Simple Smile

Наистина ще се радвам да прочета различни мнения по въпроса:)

Весели празници на всички от мен  bouquet

# 1
  • София
Това е доста, как да кажа, вестникарски поглед върху нещата Simple Smile Има доста двойки, където жената е мениджър, например, със заплата 2500, а мъжът е доставчик със заплата 850. Подобни примери има десетки, двойна и тройна разлика в заплащането и професията съответно. Това различни касти ли са? Или просто някои хора влагат повече в развитието си? А ако говорите само и единствено за чичо/леля паричко и златотърсач/ки , то разговорът е излишен Simple Smile Списания по темата има достатъчно.

# 2
  • Nice
Всичко си е до човек и до характер.
Като са им сходни характерите и вижданията за живота всичко е възможно. По-възможното питане е дали богатите и бедните имат еднакви приоритети и виждания за живота. Отговорът за мен е, че при всеки е различно. Може да съм с богат синковец и нещата да не вървят хич ако хойка, посяга, не уважава, ревнува и тн. А може и всичко да е наред ако е мил, възпитан, уважава ме, приема ме и тн.

И да, имам примери за двойки от различни социални прослойки. Възпитани са така, че да търсят сходен човек, а не сходен портфейл.

# 3
  • София
Това е доста, как да кажа, вестникарски поглед върху нещата Simple Smile Списания по темата има достатъчно.

как ти изглежда зададената тема?  Simple Smile Wink

# 4
  • София
Категорично зависи от човека! Т.е. и от двамата.
Досега все съм била страната печелеща повече, което не ми е пречело. Когато, обаче, пеперуди намалеят и се започнат с дребни вмятания "ти, какво, изтупана с костюмчетата, а аз пак в гащеризона" ... Съответно, след години натякване идва и моя отговор: "който за каквото е учил" и започна да крия какво съм си купила, за да не се дразни ...... Ето тогава, а и досега смятам, че трябва да има равенство и че в някакъв момент 700% едната страна ще избие в посока статуса на другата.

# 5
Според мен е по -възможно много богат мъж да има връзка с обикновено момиче, но обратното ми се струва по-невъзможно.

# 6
  • София
Това е доста, как да кажа, вестникарски поглед върху нещата Simple Smile Списания по темата има достатъчно.

как ти изглежда зададената тема?  Simple Smile Wink

Като чоплене на семки на пейката Wink

# 7
  • Най-красивата страна
Възможно е,да.Познавам такава двойка.
Тя беше обикновено момиче ,но се омъжи за германец от аристократично семейство .Той с титла и родословно дърво...Тя от семейство на моряк и домакиня.
Живеят щастливо вече 16 години и имат две дъщери и един син.
Но жената е много интелигентна.Говори 4 езика и има две висши образования.
Много бързо свикна с техния начин на живот.Семейството му я прие добре.
През първата година от брака ,ходеше на уроци по езда,по тенис,по френски,етикет,дикция....
Научиха я как да се държи,как да говори,как да се облича...

# 8
Тя беше обикновено момиче ,но се омъжи за германец от аристократично семейство .Той с титла и родословно дърво...Тя от семейство на моряк и домакиня.
Живеят щастливо вече 16 години и имат две дъщери и един син.
Но жената е много интелигентна.Говори 4 езика и има две висши образования.
Много бързо свикна с техния начин на живот.Семейството му я прие добре.
През първата година от брака ,ходеше на уроци по езда,по тенис,по френски,етикет,дикция....
Научиха я как да се държи,как да говори,как да се облича...

Обикновено, обикновено... говори 4 езика и има 2 висши образования, та колко да е обикновено момичето?  Laughing

# 9
  • Най-красивата страна
Ами няма синя кръв и бабите и са от село.
Родителите и още си живеят в панелката в центъра на Варна.

# 10
  • София
И преди сме я бистрили темата. Мнението ми все повече се затвърждава - птиците с еднаква перушина сбират се в една дружина. Английска поговорка. Изключенията само потвърждават правилото.

# 11
Познавам и от двата вида..)

А примерът на Вени е добър, колко да е обикновена, ако е достаъчно интелигентна? newsm78

# 12
Аз пък не познавам такива двойки. Не става въпрос според мен за двойна или тройна заплата разлика, а наистина огромна разлика в статута, т.е. точно принца и пепеляшка. Много богатите хора се пазят от такива връзки, а ако ги има-държат ги в тайна или не ги узаконяват.

# 13
В България почти няма много богати, а тези които ги  има, са криминални "авторитети", потенциални мишени за куршум в главата. Та, в този ред на мисли би било странно да познавате лично много такива двойки.
А по принцип-нищо свръхестествено или невъзможно. Богатите също са хора.

# 14

Обикновено, обикновено... говори 4 езика и има 2 висши образования, та колко да е обикновено момичето?  Laughing

И аз имам подобен пример, но момичето е също толкова "обикновено". Бащата работник в Кораборемонтния завод, майката касиер в супермаркет. Да, но момичето златна медалистка от ЕГ/беше ми съученичка/Завърши с пълно отличие ЕГ, после влезе медицина с пълно отличие на изпитите и я завърши пак...с пълно отличие. След поредица успехи замина на специализация в не помня точно коя европейска държава- това- много преди да влезем в ЕС и се омъжи за преуспял  и богат аристократ. За онова време имение и частен самолет бяха твърде шокиращи.

Така че, хем късмет, хем не само късмет.

Иначе при драстични разлики но не в материално положение, а в образование и мироглед, аз специално не вярвам много в добрия синхрон. Случва се, но е изключение, човек инстинктивно търси себеподобните си.

Общи условия

Активация на акаунт