АГ клиника Селена Пловдив-15

• 117 884
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Аз раждах естествено преди почти месец, при д-р Апостолова. Изключително доволна съм от нея, от екипа, абе от болницата като цяло Simple Smile

# 107
Мамчета, я кажете какво носихте за Вас и за бебето в болницата, защото някъде по форумите четох, че всичко за бебето и майката било осигурено. Поне дрешки памперси и т.н. носят ли се? Не знам какво точно трябва да приготвя за себе си и за него.

# 108
Мамчета, я кажете какво носихте за Вас и за бебето в болницата, защото някъде по форумите четох, че всичко за бебето и майката било осигурено. Поне дрешки памперси и т.н. носят ли се? Не знам какво точно трябва да приготвя за себе си и за него.
Носиш си само за теб тоалетни принадлежности като четка за зъби, паста, чехли, душ-гел/сапун, общо взето какво си ползваш. За бебо всичко е осигурено, включително и за теб нощници, превръзки. Ако имаш помпа за  кърма си я носи, че има само една за цялото отделение и може да не е свободна като ти потрябва...общо взето това е май..

# 109
Момичета, искам да добавя въпрос към този който питах за анастезиолозите. Има ли значение дали е спинална или епидурална упойка при избора, тоест има ли в клиниката анастезиолози, които се справят по-добре със спиналната и такива, които се справят по-добре с епидуралната?

# 110
А от къде се взима акта за раждане на бебчо и след колко време?

# 111
Правят ли секцио с пълна упойка или само с т. нар. "местна" и тези катетри задължително ли ги слагат или по преценка на доктора?

Последна редакция: чт, 19 май 2016, 19:19 от jogi

# 112
  • Пловдив
Секцио се прави задължително със спинална+епидурална. Спиналната нямам представа какво е, раждала съм нормално с епидурална. Друг е въпросът, че докато ме хване упойката родих.  Laughing

Акт за раждане от общината на съответния район по постоянен адрес. За живущите в Пловдив. За другите не знам. Може би пак от Пловдив се получава, район Западен. Общината е близо до болницата. 

# 113
  • Пловдив
Момичета, искам да добавя въпрос към този който питах за анастезиолозите. Има ли значение дали е спинална или епидурална упойка при избора, тоест има ли в клиниката анастезиолози, които се справят по-добре със спиналната и такива, които се справят по-добре с епидуралната?

Секциото го правят със спинална упойка, ако има индикации за пълна, слагат пълна. Епидуралната я използват при естественото раждане. Всички анестезиолози са еднакво и достатъчно добри в поставянето и на спинална, и на епидурална упойка.

# 114
  • Пловдив
А от къде се взима акта за раждане на бебчо и след колко време?

Ако живеете в Пловдив, актът се взима от районното кметство по местоживеене. Ако сте от друго населено място - от кметството на район "Западен", който се пада района на самата клиника "Селена". Актът за раждане на дъщеря ми беше готов за около 7-10 дни / не помня с точност /.

# 115
  • Пловдив
Правят ли секцио с пълна упойка или само с т. нар. "местна" и тези катетри задължително ли ги слагат или по преценка на доктора?

Секциото е със спинална или с пълна упойка. Ако няма противопоказания за спинална упойка, използват нея, но това се коментира на срещата с анестезиолога преди раждането. Знам, че се съобразяват и с желанието на пациентките, но те самите препоръчват и предпочитат спиналната анестезия. Катетърът се слага задължително, като при секциото със спинална упойка се поставя след като те хване упойката и нищо не усещаш, а самото махане също не е болезнено, става за секунди, така че не се притеснявай.

# 116
  • Пловдив
При моето секцио анестезията беше спинална+ епидурална Peace
А разликата между двете е дълбочината на междупрешленото пространство, в която се вкарва иглата

# 117
  • Пловдив
При моето секцио анестезията беше спинална+ епидурална Peace
А разликата между двете е дълбочината на междупрешленото пространство, в която се вкарва иглата

Явно не при всички е еднакво, защото миналата година аз и 5 мои приятелки раждахме в клиниката през няколко месеца и при всички секциото е било само със спинална упойка. Позната, която ражда преди 6  години, каза че на нея са и поставили спинална+епидурална. Интересно на каква база преценят какъв вид анестезия да използват при отделните пациентки?

# 118
  • Пловдив
При мен определиха такава, заради хилядата ми нехарактерни алергии
p.s. през пролетта на 2013 ме "порнаха"

# 119
А на кой ден махат този катетър? Нещо много стресиращо ми звучи.

Общи условия

Активация на акаунт